pontez2 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα. Πως μπορει να αποδειξει κάποιος οτι ένα ακινητο ειναι δικό του, εκτός απο το να φέρει ολοκληρο το συμβόλαιο; Ξέρω πως μπορεις να μπεις στο κτηματολόγιο αλλά αυτο δεν ειναι άμεσα ενημερωμένο. Υπάρχει άλλος τροπος;
pontez2 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, kirileman είπε E9 δεν; Σωστά!!!! Yποθέτω πως και αυτο ειναι μια λύση...ομως το ε9 δειχνει πχ τα περσινα...αν θες να αποδειξεις εδω και τωρα οτι ειναι δικο σου, υπαρχει κάτι άλλο?
marmagia Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 ίσως απο εδώ https://ktimatologio.gov.gr/Professionals/Account/Login ένα αποσπασμα περιγραφικής βάσης;
kirileman Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Ποια περσινά; Σε 30 μέρες από την αγορά δεν πρέπει να δηλωθεί;
Weiss Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Βεβαιωση περί μη οφειλής ΤΑΠ από το δήμο σου. 1
pontez2 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 9 λεπτά πριν, kirileman είπε Ποια περσινά; Σε 30 μέρες από την αγορά δεν πρέπει να δηλωθεί; Πρέπει ε? 11 λεπτά πριν, marmagia είπε ίσως απο εδώ https://ktimatologio.gov.gr/Professionals/Account/Login ένα αποσπασμα περιγραφικής βάσης; Αργει να ενημερωθει αυτο έμαθα. Στο δικο μου σπιτι δειχνει ακομα τον παλιο ιδιοκτήτη, ενω ειμαι εγω εδω και χρονια. Και ναι έχω πληρωσει τα πάντα, εμφανιζεται κανονικά το συμβολαιο μου, αλλά η περιγραφικη βάση περα βρέχει Σας ευχαριστω όλους!!
Metal Heart Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Ο πιο αξιόπιστος τρόπος είναι να στείλεις δικηγόρο στο υποθηκοφυλακείο ή στο κτηματολόγιο της περιοχής. Διαφορετικά, μπορείς να δεις το Ε9 της επόμενης χρονιάς. Αν ένα ακίνητο πωλήθηκε το 2020, η διαγραφή γίνεται στο Ε9 του 2021.
etheo Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 πως το αποκτησες ? πχ κληρονομιά ? αν ναι και η αποδοχή κληρονομιάς ειναι αποδεικτικο στοιχείο
Joshua21 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, pontez2 είπε Καλησπέρα. Πως μπορει να αποδειξει κάποιος οτι ένα ακινητο ειναι δικό του, εκτός απο το να φέρει ολοκληρο το συμβόλαιο; Ξέρω πως μπορεις να μπεις στο κτηματολόγιο αλλά αυτο δεν ειναι άμεσα ενημερωμένο. Υπάρχει άλλος τροπος; Τι εννοείς όταν λες "ολόκληρο" το συμβόλαιο? Συνήθως είναι μόλις μερικές σελίδες, δεν είναι σαν μπαούλο. Αν θέλεις διευκρίνησε το λίγο καλύτερα, ποιος ο λόγος να μη φέρει κάποιος το συμβόλαιο, και σε ποιον θέλει να αποδείξει πως το ακίνητο του ανήκει?
SB_1957 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, pontez2 είπε Καλησπέρα. Πως μπορει να αποδειξει κάποιος οτι ένα ακινητο ειναι δικό του, εκτός απο το να φέρει ολοκληρο το συμβόλαιο; Ξέρω πως μπορεις να μπεις στο κτηματολόγιο αλλά αυτο δεν ειναι άμεσα ενημερωμένο. Υπάρχει άλλος τροπος; Κάνεις αίτηση στο υποθηκοφυλακείο με τα στοιχεία του συμβολαίου και ζητάς πιστοποιητικό ιδιοκτησίας. 2
kostasbm Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 το ισχυρότερο χαρτί είναι το συμβόλαιο......τώρα τι εννοείς να φέρει ολόκληρο το συμβόλαιο ???/ είναι βάρος ??? 1
SB_1957 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kostasbm είπε το ισχυρότερο χαρτί είναι το συμβόλαιο......τώρα τι εννοείς να φέρει ολόκληρο το συμβόλαιο ???/ είναι βάρος ??? Το ισχυρότερο χαρτί και αυτό ζητάνε συνήθως είναι πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας από το υποθηκοφυλακείο ή το κτηματολόγιο. Το συμβόλαιο δεν αποδεικνύει ότι κάτι που αγοράστηκε πριν από χρόνια το κατέχεις ακόμη και δεν το έχεις πουλήσει. Έχω ακόμη συμβόλαια από ακίνητα που κληρονόμησα και τα πούλησα. Επειδή τα έχω ακόμη αυτά τα συμβόλαια μπορώ να πω ότι τα ακίνητα μου ανήκουν ενώ τα έχω πουλήσει? Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2021 από SB_1957 2
papoys1 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, pontez2 είπε Πρέπει ε? Σε ένα μήνα από τη σύνταξη του συμβολαίου πρέπει να δηλωθεί οπωσδήποτε στο Κτηματολόγιο. Έκανα πρόσφατα στο γιό μου γονική παροχή διαμερίσματος και το κατέθεσα με το ανάλογο τσεκούρωμα βέβαια.😜 Στο Ε9 μπορεί να δηλωθεί πιο αργά (νομίζω μέχρι τέλος του χρόνου) μας είπε η συμβολαιογράφος αλλά τακτοποιήθηκε και αυτό από τη λογίστρια μόλις άνοιξε. Επεξ/σία 13 Νοεμβρίου 2021 από papoys1
kostasbm Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 10 ώρες πριν, SB_1957 είπε Το ισχυρότερο χαρτί και αυτό ζητάνε συνήθως είναι πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας από το υποθηκοφυλακείο ή το κτηματολόγιο. Το συμβόλαιο δεν αποδεικνύει ότι κάτι που αγοράστηκε πριν από χρόνια το κατέχεις ακόμη και δεν το έχεις πουλήσει. Έχω ακόμη συμβόλαια από ακίνητα που κληρονόμησα και τα πούλησα. Επειδή τα έχω ακόμη αυτά τα συμβόλαια μπορώ να πω ότι τα ακίνητα μου ανήκουν ενώ τα έχω πουλήσει? το πιστοποιητικό ιδιοκτησίας μπορεί να βγει και αυτό σήμερα και αύριο να μην ισχύει γιατί απλά η ιδιοκτησία μπορεί να έχει αλλάξει χερια αν πας στο δικαστήριο δε ζητάνε πιστοποιητικά αλλά συμβόλαια και διαθήκες και αν βρεθεί κάποιος με συμβόλαιο για την ίδια ιδιοκτησία τότε ψάχνουν παραπέρα και ζητάνε πιστοποιητικά...... και 'γώ έχω συμβόλαια από κτήματα που έχουν πωληθεί αλλά δε παω να τα καταθέσω γιατί δεν είναι δικά μου.........αν παω κινδυνεύω να παω φυλακή...απλό είναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα