Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ειναι σειρα εγγραφων που το δειχνουν. τιτλοι ιδιοκτησιας, εγγραφο απο υποθηκοφυλακειο, αντιγραφο που κραταει η συμβολαιογραφος, αντιγραφο υπηρεσιας υδρευσης, ε9, βεβαιωση δημου και καποια αλλα που μπορει να μου διαφευγουν. εαν καποιος εχει κανει ΝΟΜΙΜΑ την μεταβιβαση μπορει πολυ ευκολα και χωρις κοπο να αποδειξει. διαφορετικα εαν εχει παραληφθει καποιο βημα η εαν καποιος εχει κανει παρατυπια καπου θα κολλησει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kostasbm είπε

το πιστοποιητικό ιδιοκτησίας μπορεί να βγει και αυτό σήμερα και αύριο να μην ισχύει γιατί απλά η ιδιοκτησία μπορεί να έχει αλλάξει χερια

αν πας στο δικαστήριο δε ζητάνε πιστοποιητικά αλλά συμβόλαια και διαθήκες και αν βρεθεί κάποιος με συμβόλαιο για την ίδια ιδιοκτησία 

τότε ψάχνουν παραπέρα και ζητάνε πιστοποιητικά......

και 'γώ έχω συμβόλαια από κτήματα που έχουν πωληθεί αλλά δε παω να τα καταθέσω γιατί δεν είναι δικά μου.........αν παω κινδυνεύω να παω φυλακή...απλό είναι 

Και όμως μαζί με συμβόλαια, διαθήκες, μετεγγραφές κ.λπ. χρειάζεται και πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας.

Αυτό μου ζήτησαν μαζί με όλα τα άλλα από την πολεοδομία τον προηγούμενο μήνα, που ζήτησα αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας.

Επεξ/σία από SB_1957
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Και όμως μαζί με συμβόλαια, διαθήκες, μετεγγραφές κ.λπ. χρειάζεται και πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας.

Αυτό μου ζήτησαν μαζί με όλα τα άλλα από την πολεοδομία τον προηγούμενο μήνα, που ζήτησα αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας.

δε διαφωνώ με τη διαδικασία γιατί και 'γώ στη πολεοδομία τις τελευταίες μέρες είμαι για δικά μου θεματα

σε περίπτωση αγοραπωλησίας θα το ζητήσει η συμβολαιογράφος η οι ενδιαφερόμενοι  από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο  το πιστοποιητικό για να προχωρήσει η διαδικασία 

αν εμφανιστούν 2 συμβόλαια για την ίδια ιδιοκτησία  , Πχ στη δήλωση στο Κτηματολόγιο εννοείται ότι θα κληθούν οι έχοντες τους τίτλους για να διευθετηθεί  ποιος ειναι

ο έγκυρος και θα ζητήσουν περαιτέρω πιστοποιήσεις

αλλά εδώ ο φίλος μας προβληματίστηκε αν πρέπει να κουβαλήσει ολόκληρο συμβόλαιο μαζί του .......

Δημοσ.

Λοιπόν σας ευχαριστώ ολους για τις απαντήσεις.

Μολις μου ειπαν επισης και μια καλή ιδέα.

Ο φόρος ΕΝΦΙΑ. Και αυτο δειχνει τη περιουσιακή κατάσταση. Υποθέτω βέβαια τη περσινη σωστά;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Ο φόρος ΕΝΦΙΑ. Και αυτο δειχνει τη περιουσιακή κατάσταση. Υποθέτω βέβαια τη περσινη σωστά;

Ο φόρος ΕΝΦΙΑ αφορά την περσινή κατάσταση. 

Κι εγώ πήγα στην πολεοδομία, συμβόλαιο, ε9/ενφια, αλλά ήθελαν πρόσφατο πιστοποιητικό ιδιοκτησίας από το υποθηκοφυλακείο!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, pontez2 είπε

Ο ΕΝΦΙΑ που βγήκε φέτος βασίστηκε στην περιουσιακή κατάσταση του έτους 2021, δλδ όπως είχε δηλωθεί την 1η Ιανουαρίου 2021.

Μπορείς επίσης να εκτυπώσεις και την περιουσιακή κατάσταση του 2020.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...