Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα! 

Ηθελα να κανω μια ερωτηση για καποιες διαδικασιες γυρω απο δικηγορικα θεματα. Εχω ηδη κλεισει ραντεβου με εναν δικηγορο για να του κανω τις ιδιες ερωτησεις αλλα θα ηθελα αν εχει καποιος αντιστοιχη εμπειρια να μου δωσει ενα πρωτο feedback για να παω λιγο προετοιμασμενος.

Εχω ενα προβλημα με τον διαχειριστη, ο οποιος πρακτικα κλεβει την πολυκατοικια, χρεωνει κοινοχρηστες δαπανες δια τον αριθμο των διαμερισματων αντι με χιλιοστα και δεν δινει τα παραστατικα για ελεγχο και δεν κανει Γ.Σ. για να αλλαξει η διαχειριση. Εχω προσπαθησει να λυσω το προβλημα αυτο και δυστυχως δεν μπορω, οποτε αποφασισα να κινηθω δια της νομικης οδου.

Απ' οτι εχω καταλαβει, αν θελω να κινηθω νομικα εναντιον του θα πρεπει να του στειλω καποιο εξωδικο (ή αγωγή ??) με καποιο κοστος. Μεχρι τοτε εχω αποφασισει να μην πληρωνω τα κοινοχρηστα (το οποιο δεν ειμαι σιγουρος και κατα ποσο νομιμο εινια, αλλα αμφισβητω τα ποσα που αναγραφει). Εχει καποιος αντιστοιχη εμπειρια? 

Μια παρακληση, ευπροσδεκτοι ολοι να πειτε τη γνωμη σας, αλλα θα ηθελα να μου πειτε πραγματα για τα οποια ειστε σιγουροι και οχι για οσα βγαζουν νοημα και ακουγονται απλα δικαια.

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας ολους!

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε

Εχω ηδη κλεισει ραντεβου με εναν δικηγορο για να του κανω τις ιδιες ερωτησεις αλλα θα ηθελα αν εχει καποιος αντιστοιχη εμπειρια να μου δωσει ενα πρωτο feedback για να παω λιγο προετοιμασμενος.

Σε δικηγόρο πας που θα τον πληρώσεις για να σε βοηθήσει και να σου απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις/απορίες σου, όχι σε ανακριτή. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nabuko είπε

Σε δικηγόρο πας που θα τον πληρώσεις για να σε βοηθήσει και να σου απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις/απορίες σου, όχι σε ανακριτή. 

Το να παω λιγο προετοιμασμενος, δεν το λεω για να μην με αποπαρει, θα ηθελα να ξερω περιπου τι μπορει και τι δεν μπορει να γινει πριν παω

Δημοσ.

Ενημερωτικά μπορεί να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση, εφόσον το ζητήσει αριθμός ιδιοκτητών που αντιπροσωπεύει το ¼ των συνολικών ψήφων της πολυκατοικίας.

Επίσης δυστυχώς για μικρές δαπάνες δεν χρειάζεται να ενημερώνει ο διαχειριστής. Μπορείτε όμως αν θέλετε να αλλάξετε διαχειριστή. Επίσης είναι υποχρεωτική η ανάρτηση των παραστατικών στον πίνακα ανακοινώσεων. 

Αλλά αν έχεις όρεξη και χρήματα να το προχωρήσεις δικαστικά, μπράβο σου. Εγω στη θέση σου θα είχα προηγουμένως ενημερώσει όλους τους ιδιοκτήτες (που φυσικά όσοι έχουν μεγαλύτερα διαμερίσματα, είναι κερδισμένοι με τον διαμοιρασμό / διαμέρισμα και όχι με χιλιοστά.)

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Επίσης δυστυχώς για μικρές δαπάνες δεν χρειάζεται να ενημερώνει ο διαχειριστής.

Δεν ειναι οτι δεν ενημερωνει, κανει δαπανες χωρις παραστατικα. Λεει δηλαδη οτι εκανε κατι 50 και βαζει 20 τσεπη. Σε εναν ελεγχο δηλαδη τον εχει πιει. Αλλα δεν δεχεται να τα δωσει για ελεγχο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, UncleKim είπε

Σας ζητάει χρήματα πχ, για να πάρει καινούριο λάστιχο ποτίσματος, και δεν ζητάτε απόδειξη μετά?

Σωστα. Λεει οτι καλυτερα ολα χωρις αποδειξη για να μην πληρωνουμε το ΦΠΑ. Βεβαια το προβλημα δεν δημιουργειται με το λαστιχο αλλα με συντηρησεις και ανταλλακτικα του ασανσερ/καυστηρα/κλπ, που δεν υπαρχει τροπος κανεις να παει να ελεγξει οτι οντως κατι αλλαχτηκε.

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε

Καλημερα! 

Ηθελα να κανω μια ερωτηση για καποιες διαδικασιες γυρω απο δικηγορικα θεματα. Εχω ηδη κλεισει ραντεβου με εναν δικηγορο για να του κανω τις ιδιες ερωτησεις αλλα θα ηθελα αν εχει καποιος αντιστοιχη εμπειρια να μου δωσει ενα πρωτο feedback για να παω λιγο προετοιμασμενος.

Εχω ενα προβλημα με τον διαχειριστη, ο οποιος πρακτικα κλεβει την πολυκατοικια, χρεωνει κοινοχρηστες δαπανες δια τον αριθμο των διαμερισματων αντι με χιλιοστα και δεν δινει τα παραστατικα για ελεγχο και δεν κανει Γ.Σ. για να αλλαξει η διαχειριση. Εχω προσπαθησει να λυσω το προβλημα αυτο και δυστυχως δεν μπορω, οποτε αποφασισα να κινηθω δια της νομικης οδου.

Απ' οτι εχω καταλαβει, αν θελω να κινηθω νομικα εναντιον του θα πρεπει να του στειλω καποιο εξωδικο (ή αγωγή ??) με καποιο κοστος. Μεχρι τοτε εχω αποφασισει να μην πληρωνω τα κοινοχρηστα (το οποιο δεν ειμαι σιγουρος και κατα ποσο νομιμο εινια, αλλα αμφισβητω τα ποσα που αναγραφει). Εχει καποιος αντιστοιχη εμπειρια? 

Μια παρακληση, ευπροσδεκτοι ολοι να πειτε τη γνωμη σας, αλλα θα ηθελα να μου πειτε πραγματα για τα οποια ειστε σιγουροι και οχι για οσα βγαζουν νοημα και ακουγονται απλα δικαια.

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας ολους!

ειχε τυχει σε συγγενη μου και εδρασε οπως εσυ: σταση πληρωμων και νομικη βοηθεια. Απλως να ενημερωσεις τοσο διαχειριστη οσο και αλλους ιδιοκτητες για την αποφαση. Στη δικη μας περιπτωση συμβιβαστηκανε αφου...φοβηθηκε δικηγορο

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Cokoblokos είπε

Σωστα. Λεει οτι καλυτερα ολα χωρις αποδειξη για να μην πληρωνουμε το ΦΠΑ. Βεβαια το προβλημα δεν δημιουργειται με το λαστιχο αλλα με συντηρησεις και ανταλλακτικα του ασανσερ/καυστηρα/κλπ, που δεν υπαρχει τροπος κανεις να παει να ελεγξει οτι οντως κατι αλλαχτηκε.

Τότε κακώς του δίνετε χρήματα. Σταματήστε να του δίνετε, κ βγάλτε μόνοι σας άλλο διαχειριστή.

Δημοσ.

Καλά και δίνετε χρήματα έτσι απλά επειδή ο άλλος σας το ζητάει; Χωρίς να μπορεί να αποδείξει τα έξοδα;

Αν είναι έτσι να έρθω κι εγώ διαχειριστής στην πολυκατοικία σας.

Σταμάτα να πληρώνεις κι αν θέλει ας κινηθεί αυτός δικαστικά.

Δημοσ.

Κι εγω ειμαι διαχειριστης και μοιραια κανω δαπανες χωρις αποδειξεις

Κανενας δεν διαμαρτυρεται γιατι δεν θελει πχ να πληρωσει 30-50% παραπανω,αυτο εχει ξεκαθαριστει

Το να γινονται δαπανες χωρις χιλιοστα ομως ειναι παρανομο αν δεν υπαρχει κατι τετοιο στο καταστατικο,ασχετως αν σε καποιες περιπτωσεις ειναι αδικο (πχ δαπανη πορτας γιατι να χρεωνεται με βαση τα χιλιοστα;)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Κανενας δεν διαμαρτυρεται γιατι δεν θελει πχ να πληρωσει 30-50% παραπανω,αυτο εχει ξεκαθαριστει

Το να γινονται δαπανες χωρις χιλιοστα ομως ειναι παρανομο αν δεν υπαρχει κατι τετοιο στο καταστατικο,ασχετως αν σε καποιες περιπτωσεις ειναι αδικο (πχ δαπανη πορτας γιατι να χρεωνεται με βαση τα χιλιοστα;)

Λογικό αυτό κι εγώ θα συμφωνούσα.

Αρκεί να μην εμφανίζονται περίεργα έξοδα κάθε τρεις και λίγο και δημιουργούνταν υποψίες....

Οι άλλοι τι λένε; Δεν ενοχλείται άλλος στην πολυκατοικία;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vagos789 είπε

Αυτό είναι καθαρά θέμα εμπιστοσύνης ή όχι στο πρόσωπο σου και στο μεταξύ σας. Κατα τα άλλα είναι παντελώς λάθος. Και παίζει να μπλεχτείτε κάποια στιγμή. Το 30%-50% παραπανω όταν έχει να κάνει πχ με ανταλλακτικά για το ασανσέρ/καυστήρα (θέμα ασφαλείας δλδ) τα ακούω βερεσέ. Θα μπορούσε να υπάρχει γραπτή προσφορά από την εταιρεία που συνεργάζεσαι πχ ,η οποία να αναφέρει τα ποσά κανονικά και επίσημα και μετά να γίνει η κουβέντα με ή χωρίς ΦΠΑ.

Δημοσ.

Δεν υπαρχουν περιεργα εξοδα, απλα εσυ δεν εχεις την πληρη εικονα και ειναι λογικο να εχεις αποριες

Εμενα οποιος εχει αποριες με ρωταει,γιατι πχ δωσαμε τοσα εκει ενω την αλλη φορα ειχαμε δωσει λιγοτερα κ.ο.κ και του απανταω

1 λεπτό πριν, UncleKim είπε

Αυτό είναι καθαρά θέμα εμπιστοσύνης ή όχι στο πρόσωπο σου και στο μεταξύ σας. Κατα τα άλλα είναι παντελώς λάθος. Και παίζει να μπλεχτείτε κάποια στιγμή. Το 30%-50% παραπανω όταν έχει να κάνει πχ με ανταλλακτικά για το ασανσέρ/καυστήρα (θέμα ασφαλείας δλδ) τα ακούω βερεσέ. Θα μπορούσε να υπάρχει γραπτή προσφορά από την εταιρεία που συνεργάζεσαι πχ ,η οποία να αναφέρει τα ποσά κανονικά και επίσημα και μετά να γίνει η κουβέντα με ή χωρίς ΦΠΑ.

Οπως λες ειναι θεμα εμπιστοσυνης αλλα και συνηθους πρακτικης

Στην περιπτωση μας υπαρχουν και τα δυο

Σε θεματα καυστηρα και ανελκυστηρα,υπαρχουν ολα τα επισημα εγγραφα (φυλλα ελεγχου,πιστοποιησεις κτλ)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...