Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ηθελα να ρωτησω εαν καποιος ξερει.

Νοικιαζω ενα σπιτι 6 χρονια δεν εχω αργησει ουτε μια φορα το ενοικιο(μπορει κανα δυο μερες μονο ) τον τελευταιο χρονο μου λεει ο ιδιοκτητης συνεχεια οτι θα μου το ριξει σε λιγο καιρο το ενοικιο, τον σεπτεμβριο μου λεει πριν βαλω το ενοικιο στην τραπεζα την ίδια στιγμη να τον παρω τηλεφωνο, και με ενημερωνει εδω και καμια βδομαδα οτι θελει να το πουλησει ,αλλα ο νεος αγοραστης θα συνεχιζει να μου το νοικιαζει στην ιδια τιμη και μπλα μπλα μπλα και μολις μιλαω με τον λογιστη μου και μου λεει οτι τον σεπτεμβριο εχει κανει ληξη συμβολαιου  και στην ουσια φαινεται αυτη τη στιγμη οτι δεν μου εχει ανανεωθει το ενοικιαστηριο και το εμαθα τελειως τυχαια…

Ερωτηση πρωτη: Μπορει με καποιον τροπο τωρα που φαινεται οτι δεν το νοικιαζω να με πεταξει εκτος; Και αν ναι σε ποσο χρονικο διαστημα

και δευτερον: πως μπορω να τον ισοπεδωσω γιατι νομιζω μου εχει κανει χοντρη μακακια  και δεν με εχει ενημερωσει καν ποτε για αυτο

αν ξερετε και μπορειτε να με βοηθησετε θα το εκτιμουσα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ δεν είναι υποχρεωτική η ανανέωση του συμβολαίου κάθε φορά που λήγει, εκτός και αν αλλάζει το ποσό του ενοικίου. Η μίσθωση  μετά τα πρώτα 3 χρόνιαθεωρείται αορίστου χρόνου. Χρειάζεται τροποποίηση στο taxis (myaade) μόνο σε περίπτωση μεταβολής στο ποσό του μισθώματος. Δεν είναι αναγκαιο  να δηλώνεται η τυχόν παράταση της μίσθωσης, καθότι η μίσθωση θα θεωρείται ότι είναι σε ισχύ μέχρι τη δήλωση της λύσης αυτής. Εν προκειμενω το άφησε χωρίς ανανέωση η πάτησε τερματισμό της μίσθωσης;

Αυτο είναι κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζει ο λογιστής 

Επεξ/σία από marmagia
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Panos619 είπε

μου λεει οτι τον σεπτεμβριο εχει κανει ληξη συμβολαιου  και στην ουσια φαινεται αυτη τη στιγμη οτι δεν μου εχει ανανεωθει το ενοικιαστηριο

5 λεπτά πριν, marmagia είπε

Εφόσον δεν έχει δηλωθεί λήξη της μίσθωσης συνεχίζει ως αορίστου διαρκείας 

Δημοσ.
Just now, NikosKallithea said:

Αυτό συμπλήρωσα τώρα. Φαίνεται στο τάξις σαν να μην έχει ανανεωθεί η πέρασε τερματισμό μίσθωσης;

Δημοσ.

Η θα πρέπει να φυγεις ή αν πουληθεί και εισαι ακόμα μέσα να υπογράψεις με τον νεο ιδιοκτήτης.

Να μείνεις με το ζόρι δεν γίνεται εχεις ξεπεράσει προ πολλου την τριετία.

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Panos619 είπε

Ερωτηση πρωτη: Μπορει με καποιον τροπο τωρα που φαινεται οτι δεν το νοικιαζω να με πεταξει εκτος; Και αν ναι σε ποσο χρονικο διαστημα

Ναι.Σχεδον αμεσα. 

33 λεπτά πριν, Panos619 είπε

και δευτερον: πως μπορω να τον ισοπεδωσω γιατι νομιζω μου εχει κανει χοντρη μακακια  και δεν με εχει ενημερωσει καν ποτε για αυτο

Κανεις χαβαλε τωρα. 

Δημοσ.

Συγγνωμη ρε παιδια αλλα δεν πρεπει να με ενημερωσει μηνες πριν για την ληξη του συμβολαιου ωστε να ξερω και εγω τι να κανω και να ψαχνω για σπιτι;

8 ώρες πριν, marmagia είπε

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ δεν είναι υποχρεωτική η ανανέωση του συμβολαίου κάθε φορά που λήγει, εκτός και αν αλλάζει το ποσό του ενοικίου. Η μίσθωση  μετά τα πρώτα 3 χρόνιαθεωρείται αορίστου χρόνου. Χρειάζεται τροποποίηση στο taxis (myaade) μόνο σε περίπτωση μεταβολής στο ποσό του μισθώματος. Δεν είναι αναγκαιο  να δηλώνεται η τυχόν παράταση της μίσθωσης, καθότι η μίσθωση θα θεωρείται ότι είναι σε ισχύ μέχρι τη δήλωση της λύσης αυτής. Εν προκειμενω το άφησε χωρίς ανανέωση η πάτησε τερματισμό της μίσθωσης;

10 ώρες πριν, marmagia είπε

Στο ταξις που ειδα στα ακινητα κλπ μου εχει μια επιλογη στη κυση συμβολαιου που εχει κανει για αποδοχη η μη αποδοχη

10 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Ναι.Σχεδον αμεσα. 

Κανεις χαβαλε τωρα. 

Ναι ρε αδερφε αλλα δεν θα επρεπε να με εχει ενημερωσει μηνες πριν κανει την λυση συμβολαιου;Δεν κανω χαβαλε , εγω εννοω οτι δεν μπορω να κανω μυνηση η κατι τεσπα να αντιδρασω καπως;μπορει απροειδοποιητα χρις συννενοηση να μου κανει κυση συμβολαιου;

Δημοσ.
8 minutes ago, Panos619 said:

Συγγνωμη ρε παιδια αλλα δεν πρεπει να με ενημερωσει μηνες πριν για την ληξη του συμβολαιου ωστε να ξερω και εγω τι να κανω και να ψαχνω για σπιτι;

Στο ταξις που ειδα στα ακινητα κλπ μου εχει μια επιλογη στη κυση συμβολαιου που εχει κανει για αποδοχη η μη αποδοχη

Ναι ρε αδερφε αλλα δεν θα επρεπε να με εχει ενημερωσει μηνες πριν κανει την λυση συμβολαιου;Δεν κανω χαβαλε , εγω εννοω οτι δεν μπορω να κανω μυνηση η κατι τεσπα να αντιδρασω καπως;μπορει απροειδοποιητα χρις συννενοηση να μου κανει κυση συμβολαιου;

Άρα δεν είναι θέμα παράτασης είναι λύση..ηθικά είναι φάουλ αυτό είναι δεδομένο. Ειδικά μέσα στον χειμώνα που θα πρέπει να κανείς μετακόμιση. Δεν νομίζω όμως ότι μπορείς να του κανείς κάτι νομικά αφού είναι ο λόγος σου έναντι του δικού του. Θα πει ότι σε είχε ενημερώσει, θα πεις ότι δε με ενημέρωσε και στο τέλος της ημέρας θα έχεις σαν δεδομένο ένα ληγμένο συμβόλαιο που λύθηκε 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, marmagia είπε

Άρα δεν είναι θέμα παράτασης είναι λύση..ηθικά είναι φάουλ αυτό είναι δεδομένο. Ειδικά μέσα στον χειμώνα που θα πρέπει να κανείς μετακόμιση. Δεν νομίζω όμως ότι μπορείς να του κανείς κάτι νομικά αφού είναι ο λόγος σου έναντι του δικού του. Θα πει ότι σε είχε ενημερώσει, θα πεις ότι δε με ενημέρωσε και στο τέλος της ημέρας θα έχεις σαν δεδομένο ένα ληγμένο συμβόλαιο που λύθηκε 

Οποτε νομικα δεν μπορω να το πολεμησω καπως οπως μου λες..Αλλα τωρα εγω δεν ειμαι και υποχρεωμενος να πληρωσω ενοικιο μεχρι να φυγω..και (αν κανω λαθος διορθωσε με) αλλα εαν κινησει διαδικασιες να με διωξει κλπ λογικα θα θελει καποιους μηνες σωστα;

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Panos619 είπε

Δεν νομίζω, δεν έχει καμία λογική να σε ενημερώσει μήνες πριν για κάτι που ήδη γνώριζες, μαζί είχατε κάνει το συμβόλαιο.

Αντιθέτως εσύ θα έπρεπε μήνες πριν να κάνεις ενέργειες μήνες πριν ώστε να μην μείνεις ξεκρέμαστος, να συζητούσες με τον ιδιοκτήτη για ανανέωση της μίσθωσης, και αν δεν γινόταν να άρχιζες να ψάχνεις για άλλο.

1 λεπτό πριν, Panos619 είπε

Οποτε νομικα δεν μπορω να το πολεμησω καπως οπως μου λες..Αλλα τωρα εγω δεν ειμαι και υποχρεωμενος να πληρωσω ενοικιο μεχρι να φυγω..και (αν κανω λαθος διορθωσε με) αλλα εαν κινησει διαδικασιες να με διωξει κλπ λογικα θα θελει καποιους μηνες σωστα;

Τι να πολεμήσεις, στην ουσία εσύ έχεις κατσικωθεί στο σπίτι του...

Και όχι, δεν έχεις δικαίωμα να μένεις χωρίς να πληρώνεις ενοίκιο, επίσης μπορεί ταυτόχρονα με την έξωση να απαιτήσει και μισθώματα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Δεν νομίζω, δεν έχει καμία λογική να σε ενημερώσει μήνες πριν για κάτι που ήδη γνώριζες, μαζί είχατε κάνει το συμβόλαιο.

Αντιθέτως εσύ θα έπρεπε μήνες πριν να κάνεις ενέργειες μήνες πριν ώστε να μην μείνεις ξεκρέμαστος, να συζητούσες με τον ιδιοκτήτη για ανανέωση της μίσθωσης, και αν δεν γινόταν να άρχιζες να ψάχνεις για άλλο.

Μα δεν γνωριζα αδερφε οτι θα κανει μηνες πριν ληξη συμβολαιου και αυτο εξηγω οι ακομα και σημερα δεν μου το εχει πει απλα εχθες το κοιταξα με τον λογιστη μου ειπε οτι εχει κανει ληξη του συμβολαιου αυτο εξηγω

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Panos619 είπε

Μα δεν γνωριζα αδερφε οτι θα κανει μηνες πριν ληξη συμβολαιου και αυτο εξηγω οι ακομα και σημερα δεν μου το εχει πει απλα εχθες το κοιταξα με τον λογιστη μου ειπε οτι εχει κανει ληξη του συμβολαιου αυτο εξηγω

Μια χαρά γνώριζες πότε έληγε η μίσθωση, άλλο που άφησες τα πράγματα στην τύχη τους.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μια χαρά γνώριζες πότε έληγε η μίσθωση, άλλο που άφησες τα πράγματα στην τύχη τους.

Δεν πας καλα σου εξηγω οτι ειχα συμβολαιο αοριστου χρονου και μου εκανε λυξη χωρις καν να με ενημερωσει απο που συμπερανες οτι το ηξερα;

• Confused 1
Δημοσ.

Επίσης αυτό που έκανε ο ιδιοκτήτης στο taxis δεν λέγεται "λήξη συμβολαίου", λέγεται "δήλωση λύσης μίσθωσης", και αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι η μίσθωση έχει λήξει.

Μόλις τώρα, Panos619 είπε

Δεν πας καλα σου εξηγω οτι ειχα συμβολαιο αοριστου χρονου και μου εκανε λυξη χωρις καν να με ενημερωσει απο που συμπερανες οτι το ηξερα;

Δεν φταίει κανας άλλος, εγώ φταίω που προσπαθώ να σε βοηθήσω...

Καλά ξεμπερδέματα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το ενδεχόμενο να μιλήσεις με τον ιδιοκτήτη για να ξεκαθαρίσετε τί ακριβώς θέλει το σκέφτηκες;

Εμείς εδώ ό,τι και αν πούμε σημασία έχει τί θέλει ο ιδιοκτήτης.

Σπίτι του είναι και αυτός αποφασίζει αν και σε ποιον θα το νοικιάσει ή θα το πουλήσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...