Προς το περιεχόμενο

Οθόνη για PC με καλή φωτεινότητα έως 24''


kostas1569

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι σε αναζήτηση οθόνης με καλή φωτεινότητα. Είδα από κοντά αυτή την οθόνη της ASUS Asus VZ279HE Monitor 27" FHD - Skroutz.gr και αυτή της DELL Dell S2421HN Gaming Monitor 23.8" FHD 1920x1080 - Skroutz.gr και η φωτεινότητα και των δύο δεν με καλύπτει, μου φαίνονται κάπως «σκοτεινές», πολύ «ουδέτερα» τα χρώματά τους και ειδικά σε ανάγνωση κειμένου δυσκολευόμουν.

Στα χαρακτηριστικά τους αναφέρεται ότι έχουν φωτεινότητα 250 cd/m2

ASUS: VZ279HE - Tech SpecsMonitorsASUS Global και DELL: Dell 24 FHD Monitor: S2421HN | Dell USA

Επίσης, είδα και αυτή την οθόνη της LG LG 27UL500-W Monitor 27" 4K 3840x2160 - Skroutz.gr η οποία φαινόταν πιο φωτεινή από τις άλλες δύο και στα χαρακτηριστικά της αναφέρεται ότι έχει φωτεινότητα 300 cd/m2 (δηλαδή 50 cd/m2 παραπάνω από τις άλλες δύο) LG Οθόνη 27'' IPS Panel HDR 10 Βαθμονόμηση Χρωμάτων: 27UL500 | LG Ελλάς. Ωστόσο η οθόνη της LG μου φαινόταν πολύ μεγάλη για την απόσταση που θέλω να τη χρησιμοποιήσω και επίσης δεν με ικανοποιούσε πλήρως η φωτεινότητά της.

Αντιθέτως, η οθόνη και των δύο παρακάτω laptop της HP HP 15s - eq1020nv Laptop (Ryzen 5 4500U/8 GB/256 GB/Radeon™) | Plaisio και HP Pavilion 15-eh0020nv + Zone Alarm For Institutions Laptop (Ryzen 5 4500U/16 GB/256 GB/Radeon™) | Plaisio με ικανοποίησε πλήρως ως προς την φωτεινότητά της και διάβαζα πολύ εύκολα το κείμενο που ήθελα.

Στα χαρακτηριστικά των οθονών των δύο παραπάνω laptop HP Laptop 15s-eq1020nv Προδιαγραφές προϊόντος | Υποστήριξη Πελατών HP® και HP Pavilion Laptop 15-eh0020nv Product Specifications | HP® Customer Support αναφέρεται ως φωτεινότητα 250 nits, 45% NTSC.

Οι δύο παραπάνω οθόνες της ASUS και της DELL παρόλο που στα χαρακτηριστικά τους αναφέρουν ότι έχουν φωτεινότητα 250 cd/m2, ήταν πολύ πιο σκοτεινές σε σχέση με την οθόνη των δύο laptop της HP, η οθόνη των οποίων αναφέρεται ότι έχει την ίδια φωτεινότητα (250 nits) με αυτές της ASUS και της DELL. Επίσης και η οθόνη της LG είναι πιο σκοτεινή από την οθόνη των δύο laptop της HP, μολονότι στα χαρακτηριστικά της αναφέρεται ότι έχει φωτεινότητα 300 cd/m2 (δηλαδή 50 cd/m2 παραπάνω από την οθόνη των δύο laptop της HP).

Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:

1) Ποιο είναι εκείνο το χαρακτηριστικό της οθόνης των δύο laptop της HP που την κάνει περισσότερο φωτεινή και ευχάριστη στο διάβασμα σε σχέση με τις οθόνες της ASUS και της DELL (παρόλο που όλες έχουν την ίδια φωτεινότητα 250 cd/m2) και με την οθόνη της LG (η οποία έχει φωτεινότητα 300 cd/m2, δηλαδή 50 cd/m2 παραπάνω από την οθόνη των δύο laptop της HP);

2) Επειδή θέλω μία οθόνη λίγο μεγαλύτερη απ’ αυτή των δύο παραπάνω laptop της HP (η οποία είναι 15,6”) χρειάζομαι τη βοήθειά σας για να βρω μία οθόνη για  PC με πολύ καλή φωτεινότητα, μεγέθους έως 24”.

 

Σας ευχαριστώ πολύ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Εντός της εβδομάδας θα έχω μια LG 24QP500-B. Θα την συγκρίνω με την τωρινή μου που είναι η ASUS VP249H.

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/e8d51e2248

φαίνεται πως οι διαφορές τους είναι: 

1. QHD vs FULL HD

2. 300 vs 250 cd/m2 και

3. Το ισχυριζόμενο HDR10

Εάν θες να σου γράψω εδώ εάν δω κάποια σημαντική διαφορά.

 

 

 

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις 6/12/2021 στις 3:49 ΠΜ, e-k είπε

Εντός της εβδομάδας θα έχω μια LG 24QP500-B. Θα την συγκρίνω με την τωρινή μου που είναι η ASUS VP249H.

https://www.displayspecifications.com/en/comparison/e8d51e2248

φαίνεται πως οι διαφορές τους είναι: 

1. QHD vs FULL HD

2. 300 vs 250 cd/m2 και

3. Το ισχυριζόμενο HDR10

Εάν θες να σου γράψω εδώ εάν δω κάποια σημαντική διαφορά.

 

 

 

Καλημέρα φίλε μου,

σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.

Εάν μπορείς θα ήθελα να γράψεις τις εντυπώσεις σου σχετικά με τις 2 οθόνες, δηλαδή ποια είναι πιο ξεκούραστη για πολύωρο διάβασμα, ποια είναι πιο φωτεινή (βάσει χαρακτηριστικών μάλλον θα είναι η LG 24QP500-B), εάν μπορείς να διαβάσεις με ευκολία στις οθόνες εάν τις τοποθετήσεις σε δωμάτιο με αρκετό εξωτερικό φωτισμό και ό,τι άλλο παρατηρήσεις.

Σ' ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είδα μεγάλη διαφορά. Είναι όντως πιο φωτεινή και έχει λιγότερα θέματα με την κατανομή του (φωτός). Εν τω μεταξύ η QHD ανάλυση είναι και αυτή κάτι πολύ εντυπωσιακό. Δυστυχώς δεν έχω καλή σύνδεση internet για να την αξιοποιώ και στο youtube. Εάν ο Η/Υ σου έχει την επεξεργαστική ισχύ για QHD, μην το σκέφτεσαι. Ειδικά αφού την θες για διάβασμα θα έπρεπε να ξέρεις ότι όσο μεγαλύτερη η ανάλυση  της οθόνης τόσο καλύτερη και η απεικόνιση των γραμμάτων σε αυτή. Απορώ πως γίνεται να πουλιούνται ακόμα FullHD οθόνες. Την ASUS VP249H την είχα αγοράσει 90€ το 2019 από το Κωτσόβολο, πιο πριν είχα συνδεδεμένο το pc σε μια FullHD τηλεόραση 40"!

Αυτά στα λέω για να καταλάβεις ότι ίσως δεν είμαι και ο πιο έμπειρος κριτής οθονών αλλά αυτό που πρέπει να κρατήσεις είναι ότι όταν πρωτοάνοιξε η LG 24QP500-B είπα "Ουάου! Δεν το πιστεύω, πως άντεχα τόσο καιρό με την ASUS VP249H;"

Αυτά... Θα κοιτάξω να αφήσω κακή κριτική στο skroutz για να μην πάρουνε αέρα και ανεβάσουνε την τιμή της.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η φωτεινότητα είναι όντως η πιο καθοριστική προδιαγραφή μιας οθόνης, μετά το ρυθμό ανανέωσης τουλάχιστον.

Για 24άρες και 27άρες, και τα 300 cd/m2 μη νομίζεις ότι είναι σπάταλα, αλλά αποτελούν έναν πολύ καλό συμβιβασμό, δεδομένου ότι οι τιμές για 350+ cd/m2 ξεφεύγουν γρήγορα. Προσοχή χρειάζεται μόνο στο καλιμπράρισμα των οθονών υψηλής φωτεινότητας. Χρειάζονται χαμηλότερα gamma (αυστηρά κάτω από 2.2), ούτως ώστε οι απότομες εναλλαγές από μαύρο σε άσπρο να μη γίνονται εκτυφλωτικές και επικίνδυνες.

Για ξεκούραστο διάβασμα πάντως (pdf, ιντερνετ κλπ) τα 144Hz, είναι αυτά που κάνουν τη μεγαλύτερη διαφορά και κατ' εμέ είναι μονόδρομος. Δε θα μπορείς να γυρίσεις πίσω. Τα μάτια σου θα σταματήσουν να πεταρίζουν και θα μπορείς ενώ σκρολάρεις προς τα κάτω να διαβάζεις είτε κανονικά σα να διαβάζεις βιβλίο, είτε "διαγώνια" ψάχνοντας να βρεις λέξεις-κλειδιά για να διαβάσεις μόνο κομμάτι που σε ενδιαφέρει, όπως διαβάζουμε πολλές φορές την εφημερίδα.

Μόνο πιθανό πρόβλημα, πτώση παραγαγωγικότητας αν πιθανώς κάνεις δουλειά γραφείου σα μισθωτός. Ίσως να σπαταλάς πολύ χρόνο να αναρωτιέσαι πως είναι δυνατόν να πουλιούνται ακόμα οθόνες 60Hz και γιατί δεν τις έχουν απαγορεύσει.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...