Hacker?pcs Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, evabb είπε Θα σου πω τι συμβαινει οταν πραγματοποιειται το εν λογω σεναριο. Βαριεσαι αφορητα! Το ζω αυτο καθε καλοκαιρι αφου ειμαι καθηγητρια. Μολις φυγει η κουραση και ξελαμπικαρει το μυαλο, αν δεν εχεις να πας κανενα ταξιδακι, στις 2 εβδομαδες πανω πλητεις οσο δεν παει αλλο. Το ιδανικο ειναι να δουλευεις αλλα παραλληλα να εχεις και χρονο να κανεις πραγματα που σε ευχαριστουν. Αυτό είναι απάντηση στο (ουτοπικό) ερώτημα του OP όπως ανέφερε και ο φίλος με τα ενοίκια παραπάνω, διαφορετικές περιπτώσεις αλλά με έναν κοινό παρονομαστή: Ακόμα και το να μην δουλεύεις δεν είναι το καλύτερο! Πόσα anime να δεις αν βλέπεις 5-6 ώρες τη μέρα; Για πόσο καιρό; 5-10 μήνες; Να πιάσεις τις σειρές και τα games; Άλλους 5-10 μήνες; Πιστεύω θα έρθει κάποια στιγμή η πλήξη 1
geo9419 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 O Κομφούκιος (κινέζος φιλόσοφος) έλεγε " Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα και δεν θα χρειαστείς να δουλέψεις ποτέ στην ζωή σου".
Ukforthemoment Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, geo9419 είπε O Κομφούκιος (κινέζος φιλόσοφος) έλεγε " Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα και δεν θα χρειαστείς να δουλέψεις ποτέ στην ζωή σου". Τι δουλειά έκανε αυτός; 2
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το νερό είναι πιο δροσερό όταν διψάς , το φαγητό πιο νόστιμο όταν πεινας, ο ύπνος πιο χορταστικός όταν είσαι κουρασμένος, αυτό το ξέρω από το φορτηγό, και το χρήμα πιο ευχάριστο να το ξοδεύεις σε οτιδήποτε σου αρέσει όταν το έχεις βγάλει με δουλειά. Επειδή έτσι δεν το βαριέσαι ποτέ. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από jmmys
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε Αυτό είναι απάντηση στο (ουτοπικό) ερώτημα του OP όπως ανέφερε και ο φίλος με τα ενοίκια παραπάνω, διαφορετικές περιπτώσεις αλλά με έναν κοινό παρονομαστή: Ακόμα και το να μην δουλεύεις δεν είναι το καλύτερο! Πόσα anime να δεις αν βλέπεις 5-6 ώρες τη μέρα; Για πόσο καιρό; 5-10 μήνες; Να πιάσεις τις σειρές και τα games; Άλλους 5-10 μήνες; Πιστεύω θα έρθει κάποια στιγμή η πλήξη Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Αν έχεις άπειρα λεφτά και είσαι 100% ελεύθερος τότε έχεις φτάσει στο σημείο όπου μπορείς εσύ να επιλέξεις πως θα εξελιχθείς και όχι οι περιστάσεις για εσένα. Όποτε σε όλες τις περιπτώσεις είναι τα πάντα καλύτερα. Σαφώς στα πλαίσια αυτά η εξέλιξη σου μπορεί να έχει και αξία για την αγορά εργασίας αλλά εσύ το κάνεις επειδή το γουστάρεις. Εγώ ας πούμε θα ήθελα να έχω το χρόνο για να μάθω πως να σχεδιάσω bots με c+ και αυτό από καθαρή περιέργεια γιατί γουστάρω πολύ παράξενα και μυστήρια πράγματα αλλά δε μπορώ να το κάνω γιατί πρέπει να εργαστώ και μετά είμαι πολύ κουρασμένος για κάτι τέτοιο ή μπορεί να προτιμώ να σκέφτομαι πράγματα που αφορούν τη δουλειά ώστε να βελτιώσω το εισόδημα μου. Άλλος μπορεί να προτιμάει κάτι άλλο, όπως να γίνει πιλότος, να γίνει ραλλίστας, να μάθει ένα μουσικό όργανο, να μάθει μία ξένη γλώσσα, να μάθει μία τέχνη που δε πληρώνει καλά, να ασχοληθεί με κάτι ανταγωνιστικό που δε πληρώνει καλά (πχ σκάκι), να ασχοληθεί με extreme sports, να πειραματιστεί με επενδύσεις σε κάποιο κλάδο ή να φτιάξει κάτι που του αρέσει όπως ένα παιχνίδι. Γενικά η λίστα δε τελειώνει. Η ζωή μου ήταν τέλεια όσο δε δούλευα και αυτό γιατί είχα ενδιαφέροντα που με κάλυπταν πλήρως και δε ένιωθα ποτέ θλίψη ή κένο, αντιθέτως ζούσα πολύ πιο έντονα τη ζωή από ότι τη ζω τώρα που δε μπορώ να κάνω όσα έκανα. Η δουλειά μου τώρα μέτα από πολύ προσπάθεια οδεύει προς το σημείο να γίνει παράδεισος όπου από εκεί που ήταν 50% marketing τώρα θα πάει στο 100% και επί της ουσίας θα κάθομαι και θα πληρώνομαι χωρίς πολύ κόπο, βέβαια ήδη όποτε θέλω δουλεύω και το θεωρώ αυτό μεγάλο πλεονέκτημα, να μην έχεις πρόγραμμα αλλά να εργάζεσαι όσο μπορείς και να πληρώνεσαι ανάλογα. Το προηγούμενο μήνα δούλεψα πολύ λίγο και πάλι αυτό το λίγο ήταν αρκετό να επιβιώσω, σε κανονική δουλειά θα με είχαν απολύσει, παίζει να μην εργάστηκα ούτε 3 ώρες τη μέρα και αυτές διακεκομένα. Οφείλω να παραδεχτώ πάντως ότι οτιδήποτε έκανα ποτέ με την εργασία δε μου άρεσε, ασχολήθηκα γιατί έπρεπε να επιβιώσω αλλά άμα είχα την επιλογή θα έκανα κάτι άλλο, όλος ο χρόνος που πέταξα θα μπορούσε να πάει σε κάτι άλλο. Μου αρέσει η ζωή του broker/reseller και δε νομίζω ποτέ να έβρισκα καλύτερη δουλειά για εμένα αλλά έχασα τόσο χρόνο από πράγματα που αγαπούσα και ίσως είχα καλύτερη επαγγελματική εξέλιξη εκεί. 43 λεπτά πριν, geo9419 είπε O Κομφούκιος (κινέζος φιλόσοφος) έλεγε " Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα και δεν θα χρειαστείς να δουλέψεις ποτέ στην ζωή σου". Δεν ισχύει και το λέω γιατί ακριβώς αυτό έκανα, το χόμπι γίνεται κάτι μισητό όταν το κάνεις ως εργασία, αν δεν θες να δουλέψεις απλά κάνεις δουλειές που μόνο κάθεσαι, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Η εργασία πάντα θα είναι κάτι μισητό. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από aizensama24
3DJIN Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 μετρο θελει στην τεμπελια μετρο θελει και στη δουλεια,δε γινεται να δουλευεις συνεχεια,οσοι το κανουν λογω αναγκης απλα τους λυπαμαι και πρεπει να επανεξετασουν τις επιλογες τους (αν δεν ειναι ηδη πολυ αργα) ,δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο απο το να μην κανεις τιποτα,απολυτως τιποτα.Οχι συνεχεια ,αλλα για 5μηνα και 6μηνα. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 40 λεπτά πριν, 3DJIN είπε μετρο θελει στην τεμπελια μετρο θελει και στη δουλεια,δε γινεται να δουλευεις συνεχεια,οσοι το κανουν λογω αναγκης απλα τους λυπαμαι και πρεπει να επανεξετασουν τις επιλογες τους (αν δεν ειναι ηδη πολυ αργα) ,δεν υπαρχει τιποτα καλυτερο απο το να μην κανεις τιποτα,απολυτως τιποτα.Οχι συνεχεια ,αλλα για 5μηνα και 6μηνα. Είσαι από τους τυχερούς.Όπως και ο TS. Όπως και οι η πλειοψηφία που τα σπάει και τα καίει επειδή είναι βολεμένη οικονομικα. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από jmmys
Pwpwpw Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, manolis115 είπε Από μία οπτική γωνία γίνεται να ζεις χωρίς να δουλεύεις στην Ελλάδα. Αν σκεφτούμε ότι στην γειτονική τουρκία, ο βασικός μισθός είναι 230 εύρω και ότι εδώ το κεα είναι 200 ευρώ όσοι παίρνουν ΚΕΑ έχουν έναν βασικό μισθό χωρίς να δουλεύουν. Είμαστε πολύ τυχεροί από ορισμένες απόψεις πραγματικά. Γενικά να ζεις χωρίς να δουλεύεις γίνεται κουτσά στραβά ειδικά στην Ελλάδα. Το ζήτημα είναι ότι απλά επιβιώνεις. Ζεις πολύ περιορισμένα εξαιτίας της έλλειψης χρημάτων. Για παράδειγμα δεν μπορείς να κάνεις ταξίδια και άλλα πολλά. Άλλα σίγουρα το να βλέπεις Anime είναι φτηνό χόμπι και γίνεται χωρίς να δουλεύεις. Αν πραγματικά αυτό κάποιον τον καλύπτει, χρειάζεται ελάχιστα χρήματα. Πραγματικη απορια επειδη δεν εχω καταλαβει τι σκεπτικο σου, πως ακριβως ζει/επιβιωνει στην ελλαδα καποιος αν τα συνολικα εσοδα που εχει ειναι 200 ευρω το μηνα? Σε λιγο θα διαβασουμε οτι 550 που ειναι ο βασικος θα βγαζουμε και γουστα. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από Pwpwpw 1
Swimmer21 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Το θέμα της εργασίας έχει ξεφύγει. Κάνεις ή δεν κάνεις αυτό που αγαπάς, θα δουλεύεις πολύ περισσότερο από το 8ωρο. Είτε γιατί η δουλειά σου είναι πολύ απαιτητική και για να εξελιχθεις χρειάζεται να εργάζεσαι και έξτρα ώρες, είτε γιατί δεν προλαβαίνεις τα task που έχεις να βγάλεις. Αν προσθέσεις και τις ώρες να πας και να γυρίσεις, που με την κίνηση και το παρκάρισμα μπορεί να είναι 1:30-2:00 ώρες στο χαλαρό, η δουλειά καταλαμβάνει τεράστιο μέρος από την ζωή μας. Πολλές φορές σκέφτομαι, ποιος ο λόγος να δουλεύω για να βγάλω λεφτά που θα φάω στους γιατρούς αργότερα. Γενικά φαίνεται πως το πράγμα πάει στη μείωση των θέσεων αλλά και των ωρών εργασίας (ήδη έρευνες έχουν δείξει ότι σε μια 4ημερη εργασία, μπορεί ο εργαζόμενος να αποδίδει περισσότερο από ότι σε μια 5ημερη). Αν υπολογισεις και τον κορονοιο, μελλοντικούς ιούς, κίνηση στους δρόμους, αύξηση καυσίμων, κλιματικές αλλαγές, αύξηση τηλεργασίας, ίσως τελικά να είναι πιο αποδοτικό για το κοινό καλό ή για την οικονομία ή για το περιβάλλον, να μην εργάζονται στο μέλλον όλοι. Αν συμβεί το παραπάνω, θεωρώ ότι στο μέλλον θα υπάρχει ένα στάνταρ επίδομα/μισθός για όλους, απλά για την διαβίωση μας και δεν θα συμφέρει κανέναν δουλεύει για 300€ πχ. Το ερώτημα είναι άλλο. Αν είχαμε αφθονία στα πάντα, αν δεν υπήρχαν δουλειές ή έστω όλοι παραγαγαμε για όλους, δωρεάν, τι θα γινόταν; Θα γινόμασταν έρμαιο των επιθυμιών μας, της λαιμαργίας μας, των παθών μας; Η θα φτάναμε σε ένα σημείο που δεν θα μας ένοιαζαν πλέον τα υλικά αγαθά και θα προσπαθουσαμε να εξελιχθούμε σαν άνθρωποι και σαν κοινωνία; 3
Vigilante1319 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, Swimmer21 είπε Αν υπολογισεις και τον κορονοιο, μελλοντικούς ιούς, κίνηση στους δρόμους, αύξηση καυσίμων, κλιματικές αλλαγές, αύξηση τηλεργασίας, ίσως τελικά να είναι πιο αποδοτικό για το κοινό καλό ή για την οικονομία ή για το περιβάλλον, να μην εργάζονται στο μέλλον όλοι. Αν συμβεί το παραπάνω, θεωρώ ότι στο μέλλον θα υπάρχει ένα στάνταρ επίδομα/μισθός για όλους, απλά για την διαβίωση μας και δεν θα συμφέρει κανέναν δουλεύει για 300€ πχ. Μηπως διαβασες το great reset? γιατι αυτο θελουν να κανουν.
Arkin Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Να πουμε αρχικα οτι για να εκτιμησει καποιος τα χρηματα πρεπει να τα εχει βγαλει με τη δουλεια του. Αν τα βρει ετοιμα τοτε θα τα χαλασει και πανευκολα γιατι δεν τα εβγαλε με κοπο. Η καθε δουλεια εχει τα καλα της. Σκεφτειτε τη μιζερια των δημοσιων υπαλληλων ολη μερα μεσα σε ενα γραφειο με 4 τοιχους. Προσωπικα κανω δυσκολη δουλεια στο χωραφι απο Μαρτιο μεχρι Οκτωμβριο εχει μερες που βαραω 15ωρα με δουλεια σε 60 βαθμους γιατι τοσο εχει αν σε βαραει ο ηλιος απευθειας με βαρος γενικα χειρονακτικη δουλεια δυσκολη. Με αυτο ομως εχω την ευχερεια τους υπολοιπους μηνες να καθομαι να ξεκουραζω το σωμα μου να κανω τα παντα γυμναστικη παιχνιδια βολτες ταινιες κτλ για 4.5 μηνες. Και ακομα και λογο δυσκολης δουλειας εχω την ελευθερια ως δικη μου δουλεια να μπορω να κατσω χωρις να εχω καποιον πανω απο το κεφαλι μου να με χαροποιει ο ηλιος ο καθαρος αερας κτλ καλα της φυσης. Οταν παω για δουλειες σε τραπεζες κτλ το ολο σκηνικο με πνιγει. Το να μην δουλευεις ποτε δεν εχει νοημα εισαι σαν ενα αχρηστο αντικειμενο που δεν κανει τιποτα. Δεν υπαρχει καποια ευχαριστηση να εισαι τεμπελης η να τα βρισκεις ολα ετοιμα. Αν δεν κοπιασεις για κατι ευτυχισμενος δεν θα γινεις ποτε πιστεψτε με. My 2 cents τρολοθεμα ειναι αλλα μπορουν να γραφτουν και αληθειες. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από Arkin 3
csontheline Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, 3DJIN είπε μετρο θελει στην τεμπελια μετρο θελει και στη δουλεια,δε γινεται να δουλευεις συνεχεια Στην δουλειά λογικό να θέλει μετρό. Στην τεμπελιά γιατί να θέλει μετρό; Προφανώς και δεν γίνεται να δουλεύεις συνέχεια, σε κάποιες φάσεις χρησιμοποιείς και το μετρό.
Dakonblackblade Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1.000.000 σε μερικά ETF με επιτόκιο 10% το χρόνο, κρατάς το 5% και το άλλο 5% για ανακεφαλαιοποίηση για να προλαβαίνεις τον πληθωρισμό . Τώρα έχεις ένα στόχο , να βγάλεις 1.000.000. Με security δε γίνεται. Πάντως η ζωή χωρίς δουλειά, καταλήγει να γίνεται έκφυλη. Αν η δουλειά σου φαίνεται βαριά υπόθεση, περίμενε να δεις πως θα σου φανούν τα προβλήματα υγείας, δικά σου ή της οικογένειάς σου, χτύπα ξύλο , ποτέ να μη μας συμβούν. Γενικά η ζωή είναι δύσκολη. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από Dakonblackblade 1
1comment Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Θα την είχαμε κάνει λάστιχο (για τους άντρες...)! Σοβαρά τώρα. Η δουλειά για πολλούς (όπως και για μενα) δεν μας απασχολεί μόνο στις ώρες εργασίας, ειδικά αν έχεις δική σου επιχείρηση. Είναι κάτι που σε απασχολεί όλες τις ώρες της ημέρας πλην του ύπνου! Πολλοί φίλοι ακόμα και στις εξόδους, μιλούν για τη δουλεια τους. Άρα λοιπόν, μια ζωή χωρίς δουλειά θα ήταν αφόρητα πληκτική εκτός αν έβρισκες πολύ δυνατά χόμπι και ανθρώπους που να έβλεπες κάθε μέρα ώστε να μπορούσες να απασχοληθείς κάπως δημιουργικά και κοινωνικά. Για πολλούς φαντάζομαι θα σήμαινε κατάθλιψη μια ζωή χωρίς δουλειά. Μην ξεχνάμε ότι λειτουργεί και ψυχοθεραπευτικά. Επεξ/σία 25 Νοεμβρίου 2021 από 1comment
Προτεινόμενες αναρτήσεις