Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια με...διπλο δικτυο...!


jimmy1973

Προτεινόμενες αναρτήσεις

στο καταστημα που δουλευω,περνω ιντερνετ απο το πανεπιστημιο με καρφωτη ip,gateway και dns.(195.134.95.XX)
αυτην την ριχνω πανω σε ενα πισι που φοραει 2 καρτες δικτυου.
η μια περνει τις ip του πανεπιστημιου και ετσι εχει ιντερνετ.συγχρονως η καρτα εχει γινει share και μοιραζει το ιντερνετ στα υπολοιπα πισι(4)..
η αλλη καρτα,πεφτει πανω σε ενα 16αρι switch,εχει ip του τοπικου μου δικτυο για να βλεπει τα δικτυακα εκτυπωτικα μηχανηματα και να μοιραζει το Internet.(192.168.0.ΧΧ)
ολα αυτα γιατι θελω το τοπικο μου δικτυο να μην εχει κοινες ip με του πανεπιστημιου και συγχρονως να μοιραζεται το ιντερνετ και στα 4 πισι.
δυστηχως ομως γινονται πολλες φορεςς καποια μπερδεματα και παροτι δειχνουν ολα να ειναι οκ,χανεται το ιντερνετ απο τα υπολοιπα πισι εκτος απο αυτου που μοιραζει..!
μου ειπαν οτι με ενα router μπορω να κανω σωστη δουλεια και να μην εχω προβληματα.

υπαρχει καποια δοκιμασμενη λυση,ή να προχωρησω σε αυτην του ρουτερ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δεν γνωρίζω αν βρήκατε λύση στο πρόβλημά σας γιατί έχουν περάσει και μέρες. Απ'ότι καταλαβαινω χρησιμοποιείτε τον internet sharing μηχανισμό των Windows που απ'ότι θυμάμαι δεν είναι και από τις πιο σταθερές λύσεις. Ναι, θα χρειαστείτε ένα router. Λογικά, η μεγάλη πλειοψηφία των routers που διαθέτουν WAN ethernet θύρα θα σας κάνει, ακόμη και της οικιακής κατηγορίας (αν θέλετε αυξημένες επιδόσεις για μεγαλύτερο bandwidth ίσως χρειαστεί πιο προσεκτική επιλογή router, ίσως με gigabit ports και πιο σύγχρονο chipset).

Επί της ουσίας το βασικό feature που θέλουμε να αξιοποιήσουμε σε αυτήν την περίπτωση είναι το NAT overload (ή αλλιώς PAT ή hide NAT) το οποίο φυσικά υποστηρίζουν όλοι οι routers. Βρείτε εσείς ένα διαθέσιμο ρούτερ (είτε κάποιου γνωστού που του περισσεύει είτε αν θέλετε να αγοράσετε), γράψτε μας εδώ το μοντέλο και τις ανάγκες σας σε bandwidth να δούμε αν σας κάνει και θα σας βοηθήσουμε με τη συνδεσμολογία και την παραμετροποίηση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...