Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Τι εννοείς λέγοντας παρωχημένη; Πρέπει να προσδιορίσεις τι σημαίνει αυτό. Πχ αν θεωρείς ότι για να μην ειναι παρωχημένη θα πρέπει να έχει σπαστη οθονη και αφής θα πρέπει να το πεις ή αν θα πρέπει να έχει WiFi ή ότι άλλο.  Εκτός αν με τον όρο αυτό εννοείς να μην είναι κάποιο σύστημα που το έχει παρατήσει η εταιρεία και δε βρίσκεις φακούς κλπ. 

Απαντησε σε αυτό για να δούμε τις επιλογές.

Τελος, θέλεις να έχει σκόπευτρο; (Ματάκι)

Ωραίες και σημαντικές ερωτήσεις. Ακολουθεί σεντόνι και ελπίζω να γίνω πιο σαφής σχετικά με το τι ψάχνω🙂

Το να είναι σπαστή η οθόνη δεν είναι προαπαιτούμενο για εμένα. Το να έχει wifi επίσης δεν είναι προαπαιτούμενο. Αν υπάρχουν όμως δεν θα πω όχι. Δηλαδή θα προτιμήσω σίγουρα μια μεταχειρισμένη 5ετίας απο μια 15ετίας στα ίδια χρήματα και ας είναι ναυαρχίδα η δεύτερη για την εποχή της (επειδή μιλάω καθαρά για μηχανή που θα με ξανακάνει να ασχοληθώ και θέλω να είναι όσο το δυνατόν πιο ευκολόχρηστη. Αν μιλήσουμε για μηχανές αυξημένου κόστους για πιο επαγγελματικές καταστάσεις πιθανόν να αναθεωρήσω αν φτάσω σε εκείνο το επίπεδο). Θέλω να έχω τις ευκολίες της σημερινής τεχνολογίας όσο το δυνατόν περισσότερο.

Παρωχημένες θεωρώ τις μηχανές που δεν υποστηρίζονται πλέον ευρέως τα συστήματα φακών τους ώστε να πας σε αναβάθμιση που θα σου μείνουν αργότερα οι φακοί για την επόμενη μηχανή. Δυστυχώς δεν μπορώ να υποστηρίξω πολλαπλές αγορές φακών, οπότε αν πάρω έναν 50άρη, έναν prime 35άρη και κάποιον τηλεφακό, θα ήθελα να μπορούν να είναι χρήσιμοι και σε κάποιο καλύτερο μοντέλο της σειράς και νεότερο μετά απο 3-4 χρόνια που πιθανώς θα πάω για αλλαγή. Δεν μιλάω για κιτ φακούς αλλά για ένα σετ καλών φακών που θα μπορούν να μου μείνουν.

Επίσης παρωχημένες θεωρώ αυτές που δεν μπορείς πλέον να βρεις περιφερειακά τους στην αγορά. Πχ μια κάμερα 15ετίας που δεν μπορείς να βρεις μπαταρία ή φορτιστή αν σου χαλάσουν τα δικά τους. Για κάποιον που θα πάρει μια παλιά μηχανή για τα ιδιαίτερα χρώματα που δίνει, επειδή πχ το αποτέλεσμα της θυμίζει μηχανές με φιλμ, καταλαβαίνω την αγορά μιας παλιάς μηχανής. Μπαίνουν μέσα και συναισθηματικοί λόγοι και λόγοι εξειδίκευσης. Επίσης κάποιος που αγοράζει μια τέτοια μηχανή μεταχειρισμένη, μάλλον έχει και άλλες πιο σύγχρονες, οπότε δεν την λιώνει στην καθημερινότητα. Δεν ψάχνω κάτι τέτοιο

Επίσης παρωχημένες θεωρώ αυτές που έχουν περίεργους τύπους καλωδίων διασύνδεσης που επίσης δεν βρίσκονται εύκολα aftermarket. 

Τέλος αυτές που υποστηρίζουν συστήματα καρτών αποθήκευσης που δεν χρησιμοποιούνται πλέον, αρα και δεν υπάρχουν επιλογές για καινούριες κάρτες στο εμπόριο. (πχ σύστημα καρτών xd της Olympus που έχει μείνει σε χωρητικότητες 10-15 ετών πριν απο το στοκ που ξέμεινε και δίνουν τα μόλις 2GB ή 4GB σε εξωφρενικές τιμές)

Σχετικά με το σκόπευτρο έχω για την ώρα μια ουδέτερη στάση. Συνηθίζω να βλέπω απο την οθόνη (σε όσες είχα ως τώρα και στο κινητό), αλλά έτυχαν φορές που χρειάστηκα το σκόπευτρο σε μηχανή που το είχε, για να έχω καλύτερο κάδρο επειδή στην οθόνη δεν φαινόταν καλά. Νομίζω είναι θέμα συνήθειας όσον αφορά εμένα, οπότε δεν θα το βάλω σαν κάτι που χρειάζομαι ή απορρίπτω, ειδικά σε entry level που ψάχνω.

• Like 1
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 ώρες πριν, highpriest είπε

Καταλαβαίνω πως στην πληθώρα μεταχειρισμένων μοντέλων που υπάρχουν είναι δύσκολο να γίνουν προτάσεις, οπότε θα παραθέσω μερικά που βρίσκω σαν μεταχειρισμένα στο budget που θέλω και μου λέτε την γνώμη σας.

Συνήθως αυτά που βρίσκω διαθέσιμα στο budget, είναι σκέτο σώμα ή με έναν βασικό κιτ φακό μέτριας ποιότητας και απόδοσης, πράγμα που δεν με ενοχλεί σε αυτή την φάση.

-Nikon D3000

-Nikon D3100

-Nikon D3200

-Nikon D3300

-Nikon D5100

-Canon Eos 550D

-Canon Eos 600D

-Canon Eos 2000D

και απο  mirrorless

-Lumix GF1 

-Lumix GX800

-Sony a5000

-Sony a5100

-Nikon 1 J5

-Olympus epl 6

Ποια απο τις παραπάνω θα προτείνατε για επανεισαγωγή στην φωτογραφία; Που να έχει και ένα περιθώριο αναβάθμισης με φακούς για να μείνω με αυτήν 3-4 χρόνια χωρίς να βαρεθώ, αλλά κυρίως χωρίς να μου μείνουν μετά οι φακοί που θα επενδύσω στην πορεία στο ράφι επειδή δεν θα ταιριάζουν σε μεγαλύτερα μοντέλα.

Nikon D3300

• Like 3
Δημοσ.
8 ώρες πριν, babisskg είπε

μεταχειρισμένη D700

Βέβαια μιας και την ανέφερες , όποιες θέλει μια τυπική σύγκριση , ας δει μια συγκριτική βαθμολογία στο imaging της συγκεκριμένης , σε σχέση με σύγχρονες , εδώ

ή εδώ .  Συγκριτικά με mirrorless .

• Like 1
Δημοσ.

Μιας και αναφέρθηκαν και οι mirrorless, σε ποιά θα πηγαίνατε για entry level στο budget;

και με τι φακό;

Ρωτάω επειδή βρίσκω πληθώρα πληροφοριών για τις περισσότερες DSLR αλλά μόνο ελάχιστες για mirrorless.

Δημοσ.

Θα αφήσω αυτό εδώ.

2 ώρες πριν, highpriest είπε

Μιας και αναφέρθηκαν και οι mirrorless, σε ποιά θα πηγαίνατε για entry level στο budget;

και με τι φακό;

Ρωτάω επειδή βρίσκω πληθώρα πληροφοριών για τις περισσότερες DSLR αλλά μόνο ελάχιστες για mirrorless.

Για mirrorless εγώ είπα τη γνώμη μου.

Olympus em 10 kit με 14 - 42 ή Lumix gx80 kit με 12 - 32. Για sony που επίσης θα μπορούσες να κοιτάξεις, εγώ δεν έχω άποψη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μία πολύ έτσι σφαιρική άποψη..

Εαν το οικονομικό δεν είναι και τόσο θέμα και εχεις σκοπό να ξοδέψεις καποια χρήματα στο χομπυ/τέχνη/ασχολία αυτή τότε ξεκινά και επένδυσε σε mirorless..

Εαν όχι ξεκινά με dslr..

Το αναφέρω γιατί και σώμα βρίσκεις αλλα το βασικο έρχονται και παρέρχονται τα σώματα..οι φακοί είναι το όλο θέμα..

Ετσι οι φακοί των mirorless θα τους δεις να κοστίζουν μπορει και τα διπλά σε σχέση με καποιον αντίστοιχο dslr..

(Δεν αναφέρω καν τη πληθώρα μεταχειρισμένων που μπορείς να βρεις, υπερ των dslr εννοω. )

Πολυ χοντρα και μπακαλιστικα..

Περιορισμένο οικονομικο : dslr 

Σχετικά ανετο: mirorless 

Οτι και να διαλέξεις πάντως το ιδιο καλες φωτογραφίες θα βγάλεις!  🙂

Επεξ/σία από Ntinlanden
  • Like 1
Δημοσ.

Η αναζήτηση συνεχίζεται και μου έχουν γεννηθεί και άλλες απορίες.

Πόσο θα πρέπει να με απασχολεί αν μια μηχανή έχει σταθεροποίηση στο σώμα ενώ μια άλλη στον φακό;

Με την olympus e520 που είχε στο σώμα αν θυμάμαι καλά ήμουν πολύ ευχαριστημένος, ενώ όταν τράβηξα φώτο με μια e420 φίλου που δεν είχε σταθεροποιητή εικόνας, ξενέρωσα άσχημα. Εκεινού σε πολλές φωτογραφίες χρειαζόταν τρίποδο η μηχανή για να μην βγουν θολές ή κουνημένες.

Τώρα στην αναζήτηση μου, βλέπω πως σχεδόν όλες οι σειρές που μου προτείνετε σε DSLR, δεν έχουν σταθεροποιητή. Ειδικά οι Nikon 3XXX και 5ΧΧΧ. Έχουν όλοι οι φακοί τους αυτό το σύστημα VR που διαβάζω ή μονο κάποιοι; Με τις αντίστοιχες Canon τι παίζει; 

Άλλη ερώτηση που έχω είναι σχετικά με τις mirrorless και τον μικρό συγκριτικά αισθητήρα τους. Στις βραδυνές φώτο σε κάποιο υψηλό iso, ή σε αστροφωτογραφίες (τυχαίο παράδειγμα για να δείξω τύπο φωτογραφίας)  θα μπορώ να αντισταθμίσω την έλλειψη καλού σένσορα με κάποιον καλό φακό, ή είναι καταδικασμένες να έχουν αισθητά χειρότερες βραδινές φωτογραφίες απο τις αντίστοιχης τιμής DSLR, όπως βλέπω σε διάφορα review;

Τρίτη ερώτηση. Είναι αλήθεια πως οι φακοι για Nikon (τόσο οι δικοί τους όσο και τρίτων εταιριών) έχουν συμβατότητα με μηχανές σχεδόν εικοσαετίας και είναι οι πολυπληθέστεροι αλλά και οικονομικότεροι στην αγορά μεταχειρισμένων και καινούριων

Αυτά για την ώρα και συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις.

Δημοσ.

Αν έχει το σώμα σταθεροποίηση, έχεις πάντα. Αν δεν έχει, εξαρτάται από το φακό, και όχι, δεν έχουν όλοι οι φακοί.

Ο αισθητήρας m43 είναι χειρότερος στο σκοτάδι, σε υψηλά iso, από μεγαλύτερους αισθητήρες ίδιας χρονολογίας. Η σταθεροποίηση, όταν δεν έχεις κινούμενο θέμα, σου επιτρέπει να ρίξεις το iso και να αντισταθμίσεις το μειονέκτημα.

Για astro, σίγουρα έχεις μειονέκτημα με m43.

Τέλος με ίδιο μέγεθος αισθητήρα, δεν έχει σημασία αν η μηχανή είναι mirrorless ή όχι.

Αν καταφέρεις να φτάσεις σε μηχανή με μεγαλύτερο αισθητήρα ΚΑΙ σταθεροποίηση (πχ fuji xh1, xs10 κλπ), έχεις τα καλά και των 2 κόσμων.

Για το budget σου, όμως, θα πρέπει να διαλέξεις ένα από τα 2 μάλλον.

• Like 1
Δημοσ.

Σα να σε βλέπω να εχεις χαθεί σε specs, βιντεακια, άρθρα και ξανα specs και ξανα βιντεακια...

Κάνε τα λιγο πίσω όλα αυτά γιατι θα τρελαθείς χωρις λόγο!

Πιο πολύ θα επρεπε να κοιτας βιντεακια/άρθρα τεχνικης φωτογραφίας και εκμάθησης παρά εκείνα..

Ολοι το περάσαμε αυτο ειναι η αλήθεια! 

Σκέφτεσαι να δαπανήσεις ενα budget να κάνεις μια αρχή στο κόσμο αυτό..

Διάλεξε μια μέσα στο budget αυτό..αυτή που πιο πολύ σε "ψήνει μέσα σου" και ξεκινά!..

Οτι και να διαλέξεις δεν θα είναι λάθος και θα κανεις μια χαρά αυτο που θέλεις! 

🙂

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, DVaderLa είπε

Αν καταφέρεις να φτάσεις σε μηχανή με μεγαλύτερο αισθητήρα ΚΑΙ σταθεροποίηση (πχ fuji xh1, xs10 κλπ), έχεις τα καλά και των 2 κόσμων.

Για το budget σου, όμως, θα πρέπει να διαλέξεις ένα από τα 2 μάλλον.

Βάζοντας τα κάτω, προέχει η σταθεροποίηση για εμένα.

31 λεπτά πριν, Ntinlanden είπε

Σα να σε βλέπω να εχεις χαθεί σε specs, βιντεακια, άρθρα και ξανα specs και ξανα βιντεακια...

Κάνε τα λιγο πίσω όλα αυτά γιατι θα τρελαθείς χωρις λόγο!

Πιο πολύ θα επρεπε να κοιτας βιντεακια/άρθρα τεχνικης φωτογραφίας και εκμάθησης παρά εκείνα..

Ολοι το περάσαμε αυτο ειναι η αλήθεια! 

Σκέφτεσαι να δαπανήσεις ενα budget να κάνεις μια αρχή στο κόσμο αυτό..

Διάλεξε μια μέσα στο budget αυτό..αυτή που πιο πολύ σε "ψήνει μέσα σου" και ξεκινά!..

Οτι και να διαλέξεις δεν θα είναι λάθος και θα κανεις μια χαρά αυτο που θέλεις! 

🙂

Καθόλου δεν έχω χαθεί φίλε μου. Βίντεο τεχνικών φωτογραφίας βλέπω και μου γεννιούνται αυτές οι απορίες. Δεν ρωτάω για μεγκαπίξελ ή όλα τα specs αν παρατήρησες, αλλά συγκεκριμένα για αισθητήρες, iso και σταθεροποιητές. Γνωρίζω ακριβώς τι ψάχνω για να φωτογραφίσω συγκεκριμένες ώρες και είδη φωτογραφίας.

Αν με "έψηνε" κάποια θα την είχα ήδη πάρει. Το κακό είναι πως δεν με ψήνει καμία σε αυτό το budget απο όσες είδα, οπότε μάλλον θα πάω σε μια επιλογή τύπου "όποια βρεθεί καλύτερη ως μεταχειρισμένη".

• Like 1
Δημοσ.

Αφού τότε η σταθεροποίηση στο σώμα είναι κριτήριο για εσένα εκει εισαι! Διάλεξε κατι ανάμεσα σε αυτα που σου προτείνει απο πάνω ο dvaderla!

🙂

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, DVaderLa είπε

Εγώ θα προτείνω εκ νέου μια από τις εξής:

Olympus em10 mk ii

Olympus em10 mk iii

Lumix gx80

Τις τσέκαρα και την πρώτη φορά. Η em 10 mkiii μου άρεσε πολύ, αλλά δυστυχώς κοστίζει μεταχειρισμένη σχεδόν τα διπλά απο όσα μπορώ να δώσω σε αυτή την φάση.

Επίσης η M50 της Canon μου αρέσει και νιώθω πως μου κάνει, αλλά σαν μεταχειρισμένη την βρίσκω όσο την βρίσκω σαν καινούρια με την προσφορά που τρέχει τώρα, λίγο κάτω απο 500 ευρώ, οπότε και αυτή εκτός budget.

Οι Nikon που μου προτάθηκαν παραπάνω σε αυτό το νήμα δεν με ψήνουν καθόλου. Προσπαθώ να κάνω τον εαυτό μου να με "ψήσουν ορθολογιστικά" πως είναι VFM, πως υπάρχει πληθώρα φακών μεταχειρισμένων κλπ, αλλά απλά δεν μου αρέσουν τα χρώματα που βλέπω πως δίνουν (με τους κιτ φακούς τουλάχιστον)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H canon M50 που κοιτάς δεν ξέρω εαν εχει ibis..νομίζω πως δεν.

Αφου σε ενδιαφέρει το ibis νομίζω για να βρεις κατι σε χαμηλο budget κοιτας σώματα με αισθητήρα m4/3 οπως οι παραπάνω.

Αλλιως μετα σε μεγαλύτερο (aps-c ή ff) το κοστος ανεβαίνει κατα παρα πολύ.

Εαν παλι δεν σου βγαίνει το budget και δεν σκοπεύεις να δαπανήσεις παραπάνω κοιτάς κάτι σε dslr nikon ή canon οπως σου εχουν πει πιο πάνω και κανεις την δουλειά σου με την σταθεροποίηση που εχουν οι φακοι.

Επίσης για να μην ψάχνεις τι εχει τι, ibis δεν εχουν οι dslr εκτός απο τις pentax, μόνο οι mirorless.

Επεξ/σία από Ntinlanden
  • Like 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, highpriest είπε

Τις τσέκαρα και την πρώτη φορά. Η em 10 mkiii μου άρεσε πολύ, αλλά δυστυχώς κοστίζει μεταχειρισμένη σχεδόν τα διπλά απο όσα μπορώ να δώσω σε αυτή την φάση.

Επίσης η M50 της Canon μου αρέσει και νιώθω πως μου κάνει, αλλά σαν μεταχειρισμένη την βρίσκω όσο την βρίσκω σαν καινούρια με την προσφορά που τρέχει τώρα, λίγο κάτω απο 500 ευρώ, οπότε και αυτή εκτός budget.

Οι Nikon που μου προτάθηκαν παραπάνω σε αυτό το νήμα δεν με ψήνουν καθόλου. Προσπαθώ να κάνω τον εαυτό μου να με "ψήσουν ορθολογιστικά" πως είναι VFM, πως υπάρχει πληθώρα φακών μεταχειρισμένων κλπ, αλλά απλά δεν μου αρέσουν τα χρώματα που βλέπω πως δίνουν (με τους κιτ φακούς τουλάχιστον)

Το σύστημα αυτό της Canon δεν έχεις μεγάλες δυνατότητες αναβάθμισης δυστυχώς...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...