Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους (η καλημέρα αν το διαβάζετε πρωί) 🙂

Θέλω μετά απο χρόνια αποχής απο το άθλημα να το ξαναπιάσω.

Μέχρι πριν απο κάποια χρόνια είχα μια olympus e520 την οποία και πούλησα, αλλά σε γενικές γραμμές αν και παλιότερο μοντέλο με κάλυπτε.(Μεταξύ μας το 90% των φώτο που τραβούσα ήταν στο auto και έβγαιναν υπέροχες)

Σήμερα ψάχνω κάτι μεταχειρισμένο για να ξαναπιάσω το χόμπυ απο την αρχή, αλλά και να ψαχτώ λίγο παραπάνω με ρυθμίσεις, φακούς, τεχνικές κλπ. Γνωρίζω κάποια πράγματα για τις πιο σύγχρονες DSLR, και πολύ λιγότερα πράγματα για τις mirrorless μιας και δεν έχει πέσει ποτέ κάποια τέτοιου τύπου στα χέρια μου. Οπότε και είμαι σε δίλλημα σε ποιον τύπο μεταχειρισμένων entry level να κατευθυνθώ (mirrorless ή DSLR) και ποια κατηγορία επιτρέπει ευκολότερη αλλά και οικονομικότερη αναβάθμιση σε φακούς στην πορεία. Και κυρίως πέρα απο τον τύπο, ποια μοντέλα είναι αυτά που προτείνετε όσοι παρακολουθείτε την αγορά; 

Οι περισσότεροι φίλοι που μίλησα έχουν την άποψη πως οι mirrorless είναι το μέλλον, τόσο λόγω φορητότητας όσο και λόγω υποστήριξης μελλοντικά σε αξεσουάρ και περιφερειακά και φακούς.

To budget που κοιτάω είναι στα 200-250 ευρώ περίπου για μια μεταχειρισμένη απο τους δύο παραπάνω τύπους

Μου αρέσει να φωτογραφίζω κυρίως τοπία, μηχανοκίνητο αθλητισμό και βραδυνές φώτο πόλης

Επεξ/σία από highpriest
  • Like 1
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχοντας ξεκινήσει κι εγώ ο ίδιος από την e520, θα σου πω ότι οι υπόλοιπες dslr πάντα με ξένιζαν επειδή δεν είχαν σταθεροποίηση στο σώμα. Θα πρότεινα να κοιτάξεις οποιαδήποτε από τη σειρά omd em 10 της Olympus. Όμορφες, ελαφριές, τέλεια κατασκευή, καλή σταθεροποίηση και πλήρη χειριστήρια. Αντίστοιχα καλή και η Lumix gx80 της Panasonic. Επίσης υποστηρίζονται από υπερπλήρες σύστημα φακών, για όλες τις τσέπες.

Εγώ είχα στο παρελθόν για χρόνια την em10 mk i, κι έμεινα τρομερά ευχαριστημένος. Βάζω κάποιες από τις αγαπημένες μου φωτογραφίες με τη συγκεκριμένη μηχανή ως δείγμα των δυνατοτήτων της.

Carefree moments.

Time for a nap.

P4030367

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, highpriest είπε

Καλησπέρα σε όλους (η καλημέρα αν το διαβάζετε πρωί) 🙂

Θέλω μετά απο χρόνια αποχής απο το άθλημα να το ξαναπιάσω.

Μέχρι πριν απο κάποια χρόνια είχα μια olympus e520 την οποία και πούλησα, αλλά σε γενικές γραμμές αν και παλιότερο μοντέλο με κάλυπτε.(Μεταξύ μας το 90% των φώτο που τραβούσα ήταν στο auto και έβγαιναν υπέροχες)

Σήμερα ψάχνω κάτι μεταχειρισμένο για να ξαναπιάσω το χόμπυ απο την αρχή, αλλά και να ψαχτώ λίγο παραπάνω με ρυθμίσεις, φακούς, τεχνικές κλπ. Γνωρίζω κάποια πράγματα για τις πιο σύγχρονες DSLR, και πολύ λιγότερα πράγματα για τις mirrorless μιας και δεν έχει πέσει ποτέ κάποια τέτοιου τύπου στα χέρια μου. Οπότε και είμαι σε δίλλημα σε ποιον τύπο μεταχειρισμένων entry level να κατευθυνθώ (mirrorless ή DSLR) και ποια κατηγορία επιτρέπει ευκολότερη αλλά και οικονομικότερη αναβάθμιση σε φακούς στην πορεία. Και κυρίως πέρα απο τον τύπο, ποια μοντέλα είναι αυτά που προτείνετε όσοι παρακολουθείτε την αγορά; 

Οι περισσότεροι φίλοι που μίλησα έχουν την άποψη πως οι mirrorless είναι το μέλλον, τόσο λόγω φορητότητας όσο και λόγω υποστήριξης μελλοντικά σε αξεσουάρ και περιφερειακά και φακούς.

To budget που κοιτάω είναι στα 200-250 ευρώ περίπου για μια μεταχειρισμένη απο τους δύο παραπάνω τύπους

Μου αρέσει να φωτογραφίζω κυρίως τοπία, μηχανοκίνητο αθλητισμό και βραδυνές φώτο πόλης

Δεν θα πω περισσότερα από το να σας κρατήσει αυτή την φορά η ενασχόληση , να συνεχίσετε δλδ με νέο μεράκι .

Καλές λήψεις .

• Like 1
Δημοσ.

Καταλαβαίνω πως στην πληθώρα μεταχειρισμένων μοντέλων που υπάρχουν είναι δύσκολο να γίνουν προτάσεις, οπότε θα παραθέσω μερικά που βρίσκω σαν μεταχειρισμένα στο budget που θέλω και μου λέτε την γνώμη σας.

Συνήθως αυτά που βρίσκω διαθέσιμα στο budget, είναι σκέτο σώμα ή με έναν βασικό κιτ φακό μέτριας ποιότητας και απόδοσης, πράγμα που δεν με ενοχλεί σε αυτή την φάση.

-Nikon D3000

-Nikon D3100

-Nikon D3200

-Nikon D3300

-Nikon D5100

-Canon Eos 550D

-Canon Eos 600D

-Canon Eos 2000D

και απο  mirrorless

-Lumix GF1 

-Lumix GX800

-Sony a5000

-Sony a5100

-Nikon 1 J5

-Olympus epl 6

Ποια απο τις παραπάνω θα προτείνατε για επανεισαγωγή στην φωτογραφία; Που να έχει και ένα περιθώριο αναβάθμισης με φακούς για να μείνω με αυτήν 3-4 χρόνια χωρίς να βαρεθώ, αλλά κυρίως χωρίς να μου μείνουν μετά οι φακοί που θα επενδύσω στην πορεία στο ράφι επειδή δεν θα ταιριάζουν σε μεγαλύτερα μοντέλα.

Δημοσ.

Η μοναδική που δεν έχει περιθώριο αναβάθμισης είναι η Nikon J5, καθώς το σύστημα έχει σταματήσει εδώ και χρόνια. 

Από τις παραπάνω θα διάλεγα ανάμεσα στις Nikon d3200, d3300 και Canon 2000d, οι οποίες είναι μεν βασικές μηχανές, αλλά με σύγχρονους αισθητήρες, και μπορούν να πετύχουν τρομερά αποτελέσματα. Επίσης οι κιτ φακοί πια είναι πολύ αξιόλογοι.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, highpriest είπε

Καταλαβαίνω πως στην πληθώρα μεταχειρισμένων μοντέλων που υπάρχουν είναι δύσκολο να γίνουν προτάσεις, οπότε θα παραθέσω μερικά που βρίσκω σαν μεταχειρισμένα στο budget που θέλω και μου λέτε την γνώμη σας.

Συνήθως αυτά που βρίσκω διαθέσιμα στο budget, είναι σκέτο σώμα ή με έναν βασικό κιτ φακό μέτριας ποιότητας και απόδοσης, πράγμα που δεν με ενοχλεί σε αυτή την φάση.

-Nikon D3000

-Nikon D3100

-Nikon D3200

-Nikon D3300

-Nikon D5100

-Canon Eos 550D

-Canon Eos 600D

-Canon Eos 2000D

και απο  mirrorless

-Lumix GF1 

-Lumix GX800

-Sony a5000

-Sony a5100

-Nikon 1 J5

-Olympus epl 6

Ποια απο τις παραπάνω θα προτείνατε για επανεισαγωγή στην φωτογραφία; Που να έχει και ένα περιθώριο αναβάθμισης με φακούς για να μείνω με αυτήν 3-4 χρόνια χωρίς να βαρεθώ, αλλά κυρίως χωρίς να μου μείνουν μετά οι φακοί που θα επενδύσω στην πορεία στο ράφι επειδή δεν θα ταιριάζουν σε μεγαλύτερα μοντέλα.

Η μόνη αξιόπιστη και προσιτή λύση , χωρίς παρενέργειες , είναι η D3300 και μέχρις εδώ . Με εμπορικότητα ως μεταχειρισμένη , η οποία θα κρατήσει μερικά χρόνια ακόμη , σε περίπτωση που χρειαστεί ας πούμε κάποια αλλαγή με κάτι άλλο .

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από nikon dslr , θα πρότεινα μόνο τη D3300 και καμία από τις άλλες που αναφέρεις, για λόγους συμβατότητας φακών .  Π.χ. ο Nikon AF-P 10-20mm f/4.5-5.6G D VR

κορυφαίος ευρυγώνιος ζουμ και σε τιμή χάρισμα, που μπορεί αργότερα να αποφασίσεις να πάρεις, δουλεύει μόνο σε αυτή από όσες αναφέρεις. 

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 3
Δημοσ.

Εχω βρει αρκετές στο Facebook στο marketplace του. Ρίξε μια μάτια κάνοντας αναζήτησή πχ mirrorless ή dslr και βάλε τιμή έως 250 πχ.

• Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, stratigos24 είπε

Εχω βρει αρκετές στο Facebook στο marketplace του. Ρίξε μια μάτια κάνοντας αναζήτησή πχ mirrorless ή dslr και βάλε τιμή έως 250 πχ.

Κι εγώ έχω βρει δεκάδες διαφορετικά μοντέλα εως 250 ευρώ. Προσπαθώ να περιορίσω όσο το δυνατόν την αναζήτηση σε 2-3 μοντέλα που όντως να αξίζουν. Το να πάρω κάποια στα 250 ευρώ που ήδη είναι παρωχημένη θα ήθελα να το αποφύγω. Θέλω να βρω κάτι που θα μου πάει και 3-4 χρόνια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, highpriest είπε

Κι εγώ έχω βρει δεκάδες διαφορετικά μοντέλα εως 250 ευρώ. Προσπαθώ να περιορίσω όσο το δυνατόν την αναζήτηση σε 2-3 μοντέλα που όντως να αξίζουν. Το να πάρω κάποια στα 250 ευρώ που ήδη είναι παρωχημένη θα ήθελα να το αποφύγω. Θέλω να βρω κάτι που θα μου πάει και 3-4 χρόνια.

Αν πηγαίνει σε μένα , που έχω αγοράσει μηχανές 15ετίας , δεν βλέπω τον λόγο να μην αντέξουν και σε σένα ! Εννοείται βέβαια πως δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση , ούτε και πρέπει να κάνεις το ίδιο . 

15 λεπτά πριν, babisskg είπε

Αν πηγαίνει σε μένα , που έχω αγοράσει μηχανές 15ετίας , δεν βλέπω τον λόγο να μην αντέξουν και σε σένα ! Εννοείται βέβαια πως δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση , ούτε και πρέπει να κάνεις το ίδιο . 

Το παραθέτω σαν τροφή για σκέψη , στα Ελληνικά food for thought , όχι φυσικά για να βγουν όλοι στον δρόμο να ψάχνουν για μεταχειρισμένη D700 , προς Θεού .

Ακόμη περισσότερο με αντίστοιχες παρουσιάσεις του είδους ποιες είναι οι 5 καλύτερες μηχανές της τάδε εταιρείας , λες και όποιος επιλέξει ανάμεσα σ' αυτά τα μοντέλα , αυτό θα του εξασφαλίσει κι' εγώ δεν ξέρω τι . 

Κατά καιρούς λοιπόν , βγαίνουν διάφορες τέτοιες παρουσιάσεις , όπου αν ανατρέξει κανείς , θα διαπιστώσει εύκολα πως από ανέκαθεν υπήρχαν 5 η περισσότερες " καλές " μηχανές , ενώ οι άλλες μάλλον ήταν " κακές" .

Ο καθένας ας κρίνει κατά βούληση τι χρειάζεται στον ίδιο !

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, babisskg είπε

Σε αυτά τα review τύπου "5 καλύτερες της εταιρίας" ή "Τα 10 καλύτερα οικονομικά μοντέλα" ή "Τα καλύτερα μοντέλα του 2021" πχ δεν δίνω και πολύ βάση. 

Γι' αυτό μπήκα να ρωτήσω εδώ μέσα χρήστες και όχι να δω βιντεάκια με τα "καλύτερα". Για να πάρω πιο εξειδικευμένες απαντήσεις.😉

Όταν καταλήξω σε 2-3 μοντέλα που θα προτείνετε, θα κάτσω να δω τα τεστ τους πλέον σε βίντεο και review και επίσης τι είναι διαθέσιμο στην αγορά σαν μεταχειρισμένο.

Όχι πως δεν μπορεί να κάνω τελικά την λάθος επιλογή (επειδή όπως και να έχει θεωρητικά θα επιλέξω, δεν μπορώ να τις δοκιμάσω απο πριν), αλλά τουλάχιστον θα ξέρω ποιες δεν μου κάνουν στα σίγουρα.🙂

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, highpriest είπε

Σε αυτά τα review τύπου "5 καλύτερες της εταιρίας" ή "Τα 10 καλύτερα οικονομικά μοντέλα" ή "Τα καλύτερα μοντέλα του 2021" πχ δεν δίνω και πολύ βάση. 

Γι' αυτό μπήκα να ρωτήσω εδώ μέσα χρήστες και όχι να δω βιντεάκια με τα "καλύτερα". Για να πάρω πιο εξειδικευμένες απαντήσεις.😉

Όταν καταλήξω σε 2-3 μοντέλα που θα προτείνετε, θα κάτσω να δω τα τεστ τους πλέον σε βίντεο και review και επίσης τι είναι διαθέσιμο στην αγορά σαν μεταχειρισμένο.

Όχι πως δεν μπορεί να κάνω τελικά την λάθος επιλογή (επειδή όπως και να έχει θεωρητικά θα επιλέξω, δεν μπορώ να τις δοκιμάσω απο πριν), αλλά τουλάχιστον θα ξέρω ποιες δεν μου κάνουν στα σίγουρα.🙂

Ούτε κι' εγώ όπως εξήγησα , παρέθεσα το βίντεο και ανέφερα πως υπάρχουν κι' άλλα για να γίνουν βήμα για επιλογή .

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα, αν ενδιάφερεσαι έχω βγάλει μία αγγελία στη Canon 600D με 2 φακους και 2 μπαταρίες. Αν εισαι από Θεσσαλονίκη και σε ενδιαφέρει, παρακαλώ επικοινώνησε μαζί μου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι εννοείς λέγοντας παρωχημένη; Πρέπει να προσδιορίσεις τι σημαίνει αυτό. Πχ αν θεωρείς ότι για να μην ειναι παρωχημένη θα πρέπει να έχει σπαστη οθονη και αφής θα πρέπει να το πεις ή αν θα πρέπει να έχει WiFi ή ότι άλλο.  Εκτός αν με τον όρο αυτό εννοείς να μην είναι κάποιο σύστημα που το έχει παρατήσει η εταιρεία και δε βρίσκεις φακούς κλπ. 

Απαντησε σε αυτό για να δούμε τις επιλογές.

Τελος, θέλεις να έχει σκόπευτρο; (Ματάκι)

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...