Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η  olympia είναι καλή εταιρεία και ελληνική, έχω επισκεφτεί  το εργοστάσιο και κάνουν ανάπτυξη και παράγωγη των προϊόντων. Η υστέρηση πρέπει να υπάρχει έτσι και αλλιώς. Στους ηλεκτρονικούς θερμοστάτες που δεν υπάρχει εξαρχής, την προγραμματιζουμε.

ο κινεζικός θερμοστάτης αναφέρει στο manual ρυθμιζόμενη νεκρή ζώνη 0.5-4Κ που μάλλον εννοούν υστέρηση, γιατί η νεκρή ζώνη είναι άλλη έννοια.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nvel είπε

Η υστέρηση πρέπει να υπάρχει έτσι και αλλιώς. 

Δε το κατάλαβα καλά αυτό...

Τον έχω μετρήσει αρκετές φορές και το ΔΤ του θερμοστάτη με άλλον χώρο παρουσιάζει σημαντική απόκλιση, με αποτέλεσμα να μη μπορώ να τον χειριστώ έτσι όπως θέλω  

Δημοσ.

η υστέρηση χρησιμοποιείται στους ελεγκτές (θερμοστάτες και στους άλλους -στάτες) έτσι ώστε να μην έχουμε πρόωρη φθορά της ελεγχόμενης διάταξης από τις συχνές ενεργοποιήσεις. Αν δεν υπήρχε ο καυστήρας θα ανοιγόκλεινε διαρκώς όταν η ρύθμιση ταυτιστεί με την θερμοκρασία του χώρου με αποτέλεσμα την καταστροφή του.

ο θερμοστάτης που έχεις διαθέτει ρυθμιζόμενη υστέρηση, γιατί δεν την αλλάζεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, nvel είπε

ο θερμοστάτης που έχεις διαθέτει ρυθμιζόμενη υστέρηση, γιατί δεν την αλλάζεις;

που ακριβώς είναι αυτό ; 

10 λεπτά πριν, nvel είπε

η υστέρηση χρησιμοποιείται στους ελεγκτές (θερμοστάτες και στους άλλους -στάτες) έτσι ώστε να μην έχουμε πρόωρη φθορά της ελεγχόμενης διάταξης από τις συχνές ενεργοποιήσεις. Αν δεν υπήρχε ο καυστήρας θα ανοιγόκλεινε διαρκώς όταν η ρύθμιση ταυτιστεί με την θερμοκρασία του χώρου με αποτέλεσμα την καταστροφή του.

αφού έχει διαφορικό έως 0.5 βαθμούς, πως θα ταυτιζόταν η θερμοκρασία του χώρου με τη ρύθμιση ; 

Επεξ/σία από AristidisZ
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

που ακριβώς είναι αυτό ;

στο manual σελ5

8 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

αφού έχει διαφορικό έως 0.5 βαθμούς, πως θα ταυτιζόταν η θερμοκρασία του χώρου με τη ρύθμιση ; 

αυτό γράφω, ότι γιαυτό υπάρχει η υστέρηση στα ΣΑΕ, αν δεν υπήρχε θα είχαμε διαρκή ταλάντωση στην έξοδο

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, nvel είπε

στο manual σελ5

αυτό γράφω, ότι γιαυτό υπάρχει η υστέρηση στα ΣΑΕ, αν δεν υπήρχε θα είχαμε διαρκή ταλάντωση στην έξοδο

Ναι αλλά δε λέμε το ίδιο πράγμα 

Το διαφορικό σημαίνει ότι αν το ρυθμίσεις στους 21, θα πάρει όταν πέσει στους 20.5

Αυτό που λέω εγώ είναι ότι βάζω θερμόμετρο πάνω στον θερμοστάτη, και δείχνουν και τα δύο 21

σε 2 ώρες, το θερμόμετρο θα δείχνει 20, και ο θερμοστάτης 20.6, με αποτέλεσμα να μη παίρνει ο καυστήρας

Δημοσ.

όλα τα αισθητήρια έχουν σφάλμα , ο μισός βαθμός είναι συνήθης, το ότι έχεις απόκλιση μεταξύ τους σημαίνει ότι τα σφάλμα τους είναι διαφορετικό όχι ότι η πραγματική θερμοκρασία του χώρου είναι αυτή που βλέπεις στο θερμόμετρο. Αύξησε την ρύθμιση για να λειτουργήσει ο καυστήρας. 

• Like 1
Δημοσ.

παιδιά συγγνώμη αλλά επειδή είμαι λίγο άσχετος με το θέμα έχετε να μου προτείνετε κάποιο αξιόπιστο που τον έχετε δουλέψει και θα είναι οκ χωρίς προβλήματα να πάρω οικονομικό ; ή θα πρέπει να σκάσω αρκετά αν θέλω αξιοπιστία ; 

Δημοσ.
43 minutes ago, GaGaS_Thess said:

παιδιά συγγνώμη αλλά επειδή είμαι λίγο άσχετος με το θέμα έχετε να μου προτείνετε κάποιο αξιόπιστο που τον έχετε δουλέψει και θα είναι οκ χωρίς προβλήματα να πάρω οικονομικό ; ή θα πρέπει να σκάσω αρκετά αν θέλω αξιοπιστία ; 

με αυτον ειναι ολα στον αυτοματο ..

https://www.netatmo.com/el-gr/energy/thermostat

πριν τον παρω το εψαξα πιστευω αρκετα.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, kostakiss είπε

με αυτον ειναι ολα στον αυτοματο ..

https://www.netatmo.com/el-gr/energy/thermostat

πριν τον παρω το εψαξα πιστευω αρκετα.

φεύγει πολύ σε τιμή :( Αν φτάσω σε αυτά τα λεφτά έχει αρκετούς αξιόπιστους :(

Δημοσ.
8 ώρες πριν, nvel είπε

όλα τα αισθητήρια έχουν σφάλμα , ο μισός βαθμός είναι συνήθης, το ότι έχεις απόκλιση μεταξύ τους σημαίνει ότι τα σφάλμα τους είναι διαφορετικό όχι ότι η πραγματική θερμοκρασία του χώρου είναι αυτή που βλέπεις στο θερμόμετρο. Αύξησε την ρύθμιση για να λειτουργήσει ο καυστήρας. 

Πάλι μου λες διαφορετικό πράμα

Εγω μιλάω για απόκριση, όχι για σφάλμα 

Δυο θερμόμετρα διαβάζουν πτώση της θερμοκρασίας έναν βαθμό σε δυο ώρες, ενώ ο θερμοστάτης στο ίδιο χρονικό διάστημα έχει πέσει μισό βαθμό 

Δημοσ.
10 hours ago, GaGaS_Thess said:

φεύγει πολύ σε τιμή :( Αν φτάσω σε αυτά τα λεφτά έχει αρκετούς αξιόπιστους :(

Πες μου άλλους 2 που βρήκες ,

για να καταλάβω τι θεωρείς αξιόπιστο ..

Δημοσ.
8 ώρες πριν, kostakiss είπε

Πες μου άλλους 2 που βρήκες ,

για να καταλάβω τι θεωρείς αξιόπιστο ..

δεν εχω ψαχτει σε τετοιες τιμες αλλα θεωρω οτι υπαρχουν στα 200 € κοντα πολλοι . Στο θεμα μας .... εχετε να μου προτεινετε καποιον οικονομικο αξιοπιστο ; 

Δημοσ.
12 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Πάλι μου λες διαφορετικό πράμα

Εγω μιλάω για απόκριση, όχι για σφάλμα 

Δυο θερμόμετρα διαβάζουν πτώση της θερμοκρασίας έναν βαθμό σε δυο ώρες, ενώ ο θερμοστάτης στο ίδιο χρονικό διάστημα έχει πέσει μισό βαθμό 

δηλαδή εννοείς ότι τελικά ο θερμοστάτης εμφανίζει την ένδειξη των άλλων θερμομέτρων σου αλλά με μεγάλη καθυστέρηση; Αν συμβαίνει αυτό επειδή το αισθητήριο του θερμοστάτη έχει μια σταθερά χρόνου δεκάδων δευτερόλεπτων, η απόκρισή του δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από μερικά λεπτά. Αν είναι ώρες όπως λες ή λόγω κατασκευής υπάρχει κάποια θερμοχωρητικότητα γύρω από το αισθητήριο ή ο θερμοστάτης έχει προγραμματισμένη καθυστέρηση στην απόκριση του. Κοιτώντας την πλακέτα μάλλον το πρώτο γιατί το αισθητήριο που βλέπω δεν φαίνεται να είναι τοποθετημένο σε σημείο που να αντιλαμβάνεται την θερμοκρασία του αέρα. Αν μπορείς να τον ανοίξεις και να που πεις το κωδικό του αισθητηρίου θα μπορέσω να σου πω την ακρίβειά του και την απόκριση του.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, nvel είπε

δηλαδή εννοείς ότι τελικά ο θερμοστάτης εμφανίζει την ένδειξη των άλλων θερμομέτρων σου αλλά με μεγάλη καθυστέρηση; Αν συμβαίνει αυτό επειδή το αισθητήριο του θερμοστάτη έχει μια σταθερά χρόνου δεκάδων δευτερόλεπτων, η απόκρισή του δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από μερικά λεπτά. Αν είναι ώρες όπως λες ή λόγω κατασκευής υπάρχει κάποια θερμοχωρητικότητα γύρω από το αισθητήριο ή ο θερμοστάτης έχει προγραμματισμένη καθυστέρηση στην απόκριση του. Κοιτώντας την πλακέτα μάλλον το πρώτο γιατί το αισθητήριο που βλέπω δεν φαίνεται να είναι τοποθετημένο σε σημείο που να αντιλαμβάνεται την θερμοκρασία του αέρα. Αν μπορείς να τον ανοίξεις και να που πεις το κωδικό του αισθητηρίου θα μπορέσω να σου πω την ακρίβειά του και την απόκριση του.

Υπάρχει ένα ΔΤ μεταξύ κάθε θερμομέτρου και θερμοστάτη, αυτό δε μας ενδιαφέρει, εφόσον είναι σταθερό (το έχω μετρήσει)

Δες τον παρακάτω πίνακα για να καταλάβεις τι εννοώ (αριστερά η θερμοκρασία του θερμομέτρου ακριβώς δίπλα από το θερμοστάτη, δεξιά η θερμοκρασία που δείχνει ο θερομστάτης)

Ρύθμιση στους 20.8, άρα ο καυστήρας παίρνει στους 20.5 

8:20 20,0 20,5
8:45 20,0 20,5
9:10 20,1 20,6
9:30 20,1 20,6
9:45 20,2 20,7
10:00 20,4 20,8
10:30 20,2 20,7
11:05 20,2 20,8
11:30 20,1 20,8
12:00 20,1 20,8
12:35 20,0 20,8
13:10 20,0 20,8
13:40 20,0 20,8
14:30 19,9 20,7
15:00 19,8 20,6
15:30 19,6 20,3

Το καλοριφέρ δούλεψε 08:20 έως 10:00, και μετά καθόλου (στις 15:30 το έχω κλείσει γιατί είχα ανοίξει το σπίτι)

Κατάλαβες τι εννοώ τώρα ;

Θα τον ανοίξω μετά να ανεβάσω φωτό από την πλακέτα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...