Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Μπορεί ο τωρινός όμως να ζητήσει συστατική απο τον προηγούμενο οπότε και θα το μάθει,ο προηγούμενος.

συστατικη αφου τον εχει προσλαβει ? επισης ποιος ζηταει συστατικη το 2022 ?????

• Like 3
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Προφανώς έχει γίνει μπέρδεμα στα τελευταία σχόλια. Ο nikolavla ήδη έχει ξεκινήσει να δουλεύει σε μια εταιρεία και θέλει να μάθει αν υπάρχει τρόπος η προηγούμενη εταιρεία να βρει που δουλεύει. Επίσημα, πχ μέσω εργάνης ή άλλων συστημάτων, δεν μπορεί να έχει αυτή την πληροφορία. Ανεπίσημα, είτε γιατί η αγορά είναι μικρή και όλοι γνωρίζονται με όλους, είτε μέσω linked/social media, είτε γιατί ξέρει κάποιον ελεγκτή σε ΙΚΑ/επιθεώρηση εργασίας μπορεί να το μάθει.

Πρόβλημα για τον εργαζόμενο μπορεί να υπάρξει εφόσον στο συμβόλαιο με τον προηγούμενο εργοδότη υπάρχει ρητά non-compete clause, δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο που αυτόματα σου απαγορεύει να δουλέψεις σε ανταγωνιστή. Αν υπάρχει non-compete clause και ο προηγούμενος εργοδότης ασκήσει το δικαίωμα τότε ο εργαζόμενος θα χρειαστεί τη βοήθεια εργατολόγου, στο κατά πόσο το non-compete clause έχει βάση οπότε θα υποστεί τις όποιες συνέπεις ή θεωρηθεί καταχραστική και αποτελεί βάρος στην ελεύθερη μετακίνηση του εργαζόμενου.

• Thanks 1
Δημοσ.

Μην σε ανησυχεί. Στην Ελλάδα , απλά βάζουν τους όρους τυπικά και δεν πρόκειται να αντιδράσει ποτέ κανείς, εκτός και αν όντως πήγες σε ανταγωνιστή και έκανες μεγάλο κακό στην προηγουμενη εταιρεία (διαρροή δεδομένων, πελατών,προιόντων)

Το 90% των γνωστών μου που έχει αλλάξει εταιρεία τα τελευταια 5 χρονιά (όπως και εγώ) έχουν πάει σε ανταγωνιστική εταιρεία ή σε κάποιον πελάτη (όπου και αυτό απαγορευεται συνήθως στην ρήτρα της σύμβασης)

Κανέναν όμως δεν τον έχει κυνηγήσει η προηγουμενη του εταιρεία.

Μια περίπτωση αντίδρασης θα περιγράψω, όταν σε προηγούμενη μου εταιρεία, ενας συνάδελφος παραιτήθηκε και του έκανε πρόσληψη ο πελάτης, τότε η διευθυνση της εταιρείας, ανακάλεσε όλους τους εργαζομένους που είχε στον συγκεκριμένο πελάτη. Το αποτέλεσμα ήταν , να παραιτηθουν και αυτοί στις 3 πρώτες ημέρες και τους έκανε πρόσληψη ο πελάτης.

Η εταιρεία μου και ο πελάτης, ήταν και είναι πολυεθνικές εταιρείες και όχι μικρομάγαζα. 

Δημοσ.
Στις 24/11/2022 στις 11:40 ΠΜ, great είπε

σε μεγαλες εταιρειες οπου φευγεις υπαρχουν ρητρες που λεει δεν μπορεις να πας σε ανταγωνιστη ή δεν μπορεις να κανεις αυτο και αυτο. οτι γινεται γινεται.

Αλλα εγω ξαναρωταω με την απορια μου στο CV δεν λεει που ηταν πριν;

Ακριβως ειχα υπογράψει ενα συμβολαιο στην προηγουμενη δουλεια οτι απαγορεύεται να παω σε ανταγωνιστή αλλα χθες ρωτησα δικηγορο οτι δεν ισχυει κατι  τετοιο μονο σε περιπτωση  που πεις πληροφοριες τι  γινοταν μεσα εκει και πελατες να πλησιάσεις , το cv λεει τα παντα 

Δημοσ.
Στις 24/11/2022 στις 12:46 ΜΜ, SilentVoice είπε

Μην σε ανησυχεί. Στην Ελλάδα , απλά βάζουν τους όρους τυπικά και δεν πρόκειται να αντιδράσει ποτέ κανείς, εκτός και αν όντως πήγες σε ανταγωνιστή και έκανες μεγάλο κακό στην προηγουμενη εταιρεία (διαρροή δεδομένων, πελατών,προιόντων)

Αγγλια εδω, πανε σε ανταγωνιστες και γραφουν τα συμβολαια στα παλαιοτερα των υποδηματων τους 10-10. Σιγα μην κατσει ο αλλος χωρις δουλεια κανα χρονο για να τιμησει το παραλογο συμβολαιο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω κατα πόσο στεκουν αυτα τα συμβολαια που οριζουν ότι δεν μπορείς να πας σε ανταγωνιστη.

Αν θελουν να κρατήσουν το προσωπικό αυτές οι εταιρείες ας δώσουν καλύτερο μισθο , αυτό θα ήταν η καλύτερη εγγύηση για να κρατήσουν την εχεμύθεια.

Αν έχεις υπαλληλο με 800 ευρω και γνωρίζει τα μυστικά της εταιρείας μάλλον κάτι δεν κάνεις σωστά...

Επίσης προφανώς και η πολιτική της εταιρείας θα πρέπει να αποτρέπει την πρόσβαση υπαλληλων στα απολύτως απαραίτητα. 

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.

Τι να μαθει, προσωπικα δεδομενα δεν υπαρχουν? Με αυτα που ακουω πιστευω οτι εχουμε εργασιακο μεσαιωνα. Εννοειται και να φυγεις απο την δουλεια αμα δεν νιωθεις καλα. Αμα ζητησει ενσημα και αμα θες να του τα δωσεις πες οτι ο προηγουμενος εργοδοτης ειχε παρει ενα μεγαλο project και ηθελε παραπανω ατομα για ενα μηνα, εν γνωση μου πηγα γιατι θα επαιρνα εμπειριες και γνωσεις και τελος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...