tigergreg Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Πολυ καλη δουλεια η καντινα αρκει να εισαι προσγειωμενος και με δυνατοτητα να την κανεις 15+ χρονια συνεχεια χωρις διακοπη καθοτι τρομερα κουραστικη. Το 85-86 η καντινα στο "πλατωμα" σκαραμαγκα στην εξοδο της αθηνας για ασπροπυργο εφτανε ημερησια εισπραξη 150,000 δρχ που ηταν τεραστιο ποσο για τοτε. Τοτε δεν υπηρχαν ταμειακες βεβαια....ωραια χρονια....🤣 1
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, Joshua21 είπε Έτσι για την ιστορία αυτό που υπήρχε στο σχολείο που ήσουν μικρός λεγόταν κυλικείο και όχι καντίνα, εκτός και αν είχε ρόδες. Κυλικείο λέγεται όποια επιχείριση δραστηριοποιείται μέσα στο χώρο κάποιας δημόσιας υπηρεσίας, ή ακόμα και ιδιωτικής. Αντιθέτως η καντίνα προϋποθέτει να είναι "επί τροχών", ο ορισμός αυτός δηλώνει την δυνατότητα μετακίνησης. Όχημα με ρόδες ήταν. Προφανως είχε συμβληθει με το σχολείο (ιδιωτικό) , άνοιγαν μια τεράστια πόρτα από το προαύλιο και έμπαινε μέσα καθημερινώς, πούλαγαν σφολιατοειδη. 5 ώρες πριν, tigergreg είπε Πολυ καλη δουλεια η καντινα αρκει να εισαι προσγειωμενος και με δυνατοτητα να την κανεις 15+ χρονια συνεχεια χωρις διακοπη καθοτι τρομερα κουραστικη. Το 85-86 η καντινα στο "πλατωμα" σκαραμαγκα στην εξοδο της αθηνας για ασπροπυργο εφτανε ημερησια εισπραξη 150,000 δρχ που ηταν τεραστιο ποσο για τοτε. Τοτε δεν υπηρχαν ταμειακες βεβαια....ωραια χρονια....🤣 Εγώ θυμάμαι μια στο Μαρούσι, Περικλεους - Λ. Ειρήνης 90s αρχές 00s σε ένα οικόπεδο εκεί, σταματούσαν όλοι να πάρουν hotdogs σουβλάκια κτλ.
Joshua21 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 31 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Όχημα με ρόδες ήταν. Προφανως είχε συμβληθει με το σχολείο (ιδιωτικό) , άνοιγαν μια τεράστια πόρτα από το προαύλιο και έμπαινε μέσα καθημερινώς, πούλαγαν σφολιατοειδη. Τότε όντως ήταν καντίνα.
tigergreg Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Μαλιστα τα τελευταια χρονια υπαρχουν μικρες εταιρειες στην ευρωπη που φτιαχνουν αυτοκινουμενες καντινες σε παλια οχηματα αντικες ετσι ωστε να μην γινονται σκραπ. ΠΧ εδω ενα παλιο εγγλεζικο λεωφορειο BRISTOL..... 2
Fotis_Greece Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Τι μου θυμισατε τωρα. Προσφατα μιλαγα με ενα νεαρο υπαλληλο τραπεζης και του ανεφερα οτι στα χωρια ερχονταν το φορτηγακι της Εμπορικης και εβγαζε γκισε τραπεζης στην πλατεια. Δεν με πιστευε.... http://commercialbankofgreece.blogspot.com/p/blog-page_56.html 2 1
nyne Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Φοβερη φωτογραφια δεν ηξερα οτι υπηρχε τετοιο πραγμα...
Fotis_Greece Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Ναι, και ειχε και το ταχυδρομικο ταμιευτηριο τετοιο βανακι για χωρια αλλα δεν μπορω να βρω φωτο
xsterg Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 ναι παιδια. παλια υπηρχαν τραπεζες, ταχυδρομειο, βιβλιοθηκες που πηγαιναν με αυτοκινουμενα οχηματα στα χωρια. εγω δεν τα εχω προλαβει αλλα μου εχουν πει. αυτο που εχω δει με τα ματια μου στις μερες μας ειναι στο χωριο της γυναικας μου που ειναι σχετικα απομονωμενο οι πλανοδιοι επαγγελματιες να κινουνται με τα αυτοκινητα τους με τα εμπορευματα τους. πχ παπουτσια, ρουχα, μαναβικο, φουρνος ειναι μερικα απο αυτα που μου ερχονται στο μυαλο μου και υπαρχουν μεχρι και τωρα.
Fotis_Greece Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Να σε τρελλανω? Στο δικο μου περναει ακομα και η υδροφορα απο τα ιαματικα και η μανα μου αφηνει την νταμιζανα εξω απο το σπτι με το ευρω απο κατω να της το γεμισουν!!
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, Fotis_Greece είπε Τι μου θυμισατε τωρα. Προσφατα μιλαγα με ενα νεαρο υπαλληλο τραπεζης και του ανεφερα οτι στα χωρια ερχονταν το φορτηγακι της Εμπορικης και εβγαζε γκισε τραπεζης στην πλατεια. Δεν με πιστευε.... http://commercialbankofgreece.blogspot.com/p/blog-page_56.html Και η Εθνική είχε στην περιοχή μου μέχρι πρίν κάμποσα χρόνια,Αρκαδία.
tigergreg Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 21 ώρες πριν, Fotis_Greece είπε Τι μου θυμισατε τωρα. Προσφατα μιλαγα με ενα νεαρο υπαλληλο τραπεζης και του ανεφερα οτι στα χωρια ερχονταν το φορτηγακι της Εμπορικης και εβγαζε γκισε τραπεζης στην πλατεια. Δεν με πιστευε.... http://commercialbankofgreece.blogspot.com/p/blog-page_56.html ΙΧ κιολας....ουτε καν επαγγελματικο....τα 5ψηφια παντως ειχαν τελειωσει το 60-61.... Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2021 από tigergreg
dpolal Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Σε χωριά του Δήμου Πρεβέζης πάντως περνάνε σε καθημερινή βάση διάφορα φορτηγάκια, άλλως έχει μόνο ψωμί, άλλος έχει μαναβική, άλλος πουλάει ψάρια και έχω δεί μέχρι και πραματευτή. Εννοείτε ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έχει ταμειακή μηχανή και εξυπηρετούν την περιοχή επειδή οι οικισμοί είναι μικροί και δεν μπορούν να υποστηρίξουν αυτόνομα καταστήματα.
tigergreg Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Σε πολλα νησια υπαρχουν ακομα. Θυμαμαι το 72 σε χωριο της μακεδονιας τον ψωμα που πληρωνοταν με κουπονια των σιτοπαραγωγων. Υπηρχε και παντοπωλης ετσι.... Τα καλοκαιρια ερχοντουσαν "κινηματογραφιστες" με μηχανη προβολης στο καφενειο και με 5 δρχ εβλεπες ταινια.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα