Wurlit Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Είχα τηλεφωνική κλήση από άγνωστο, με αριθμό 694.48.35.110, ο οποίος μου ζήτησε ονοματεπώνυμο και αριθμό ΙΒΑΝ, για να μου περάσει χρήματα για μία αγγελία που έχω ανεβάσει. Αύριο μία μεταφορική εταιρεία θα του έφερνε ρούχα, οπότε θα την έστελνε να παραλάβει το προϊόν από τον χώρο μου. Θα το κάναμε μέσω Viva Wallet, μου λέει, κάρτα με κάρτα, και το ποσό θα φανεί σε τρία λεπτά. Του έδωσα αυτά τα στοιχεία, και τίποτε άλλο. Έπειτα, μου λέει πως έχει περάσει το ποσό, και μου έστειλε ένα μήνυμα στο κινητό από "e Banking", το οποίο γράφει (πέραν του ποσού) κατά λέξη: "ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ Χ ΕΥΡΩ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΤΟ USERNAME AND PASSWORD ΣΤΟ [email protected]" Ελεεινή προσπάθεια. Ήθελε κι επέμενε να στείλω τα προσωπικά στοιχεία την ώρα που μιλούσαμε στο τηλέφωνο, γιατί βιαζόταν να φύγει. Του είπα πως δεν μπορώ να μπω στον σύνδεσμο, και πως όταν θα δω τα χρήματα στον λογαριασμό, θα του στείλω το πακέτο. Μου είπε πως θα καλέσει σε μισή ώρα. Φυσικά δεν ξανακάλεσε. Έχω επικοινωνήσει με την τράπεζα, αλλά ως εκεί. Στο αστυνομικό τμήμα που κατήγγειλα το γεγονός, μου είπανε πως δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αριθμό κινητού, συνεπώς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, και πως ο καθένας πρέπει να φυλάσσεται μόνος του. Κι όταν είπα πως κάποιοι δεν γνωρίζουν πώς να φυλαχτούν, και κάπως θα έπρεπε να καταγγελθεί το γεγονός, η απάντηση ήταν: "Καταλαβαίνω πώς το λέτε αλλά, λυπάμαι, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα." Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η φόρμα καταγγελίας στο τέλος μού βγάζει javascript errors, ενώ στο τηλέφωνο άκουγα για κανά πεντάλεπτο: "Είστε ο πρώτος στη σειρά αναμονής, θα εξυπηρετηθείτε άμεσα," και το έκλεισα. Ελλάς, το μεγαλείο σου. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2021 από Wurlit 25 1
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, Wurlit είπε Είχα τηλεφωνική κλήση από άγνωστο, με αριθμό 694.48.35.110, ο οποίος μου ζήτησε ονοματεπώνυμο και αριθμό ΙΒΑΝ, για να μου περάσει χρήματα για μία αγγελία που έχω ανεβάσει. Αύριο μία μεταφορική εταιρεία θα του έφερνε ρούχα, οπότε θα την έστελνε να παραλάβει το προϊόν από τον χώρο μου. Θα το κάναμε μέσω Viva Wallet, μου λέει, κάρτα με κάρτα, και το ποσό θα φανεί σε τρία λεπτά. Του έδωσα αυτά τα στοιχεία, και τίποτε άλλο. Έπειτα, μου λέει πως έχει περάσει το ποσό, και μου έστειλε ένα μήνυμα στο κινητό από "e Banking", το οποίο γράφει (πέραν του ποσού) κατά λέξη: "ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ Χ ΕΥΡΩ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΤΟ USERNAME AND PASSWORD ΣΤΟ [email protected]" Ελεεινή προσπάθεια. Ήθελε κι επέμενε να στείλω τα προσωπικά στοιχεία την ώρα που μιλούσαμε στο τηλέφωνο, γιατί βιαζόταν να φύγει. Του είπα πως δεν μπορώ να μπω στον σύνδεσμο, και πως όταν θα δω τα χρήματα στον λογαριασμό, θα του στείλω το πακέτο. Μου είπε πως θα καλέσει σε μισή ώρα. Φυσικά δεν ξανακάλεσε. Έχω επικοινωνήσει με την τράπεζα, αλλά ως εκεί. Στο αστυνομικό τμήμα που κατήγγειλα το γεγονός, μου είπανε πως δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αριθμό κινητού, συνεπώς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, και πως ο καθένας πρέπει να φυλάσσεται μόνος του. Κι όταν είπα πως κάποιοι δεν γνωρίζουν πώς να φυλαχτούν, και κάπως θα έπρεπε να καταγγελθεί το γεγονός, η απάντηση ήταν: "Καταλαβαίνω πώς το λέτε αλλά, λυπάμαι, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα." Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η φόρμα καταγγελίας στο τέλος μού βγάζει javascript errors, ενώ στο τηλέφωνο άκουγα για κανά πεντάλεπτο: "Εϊστε ο πρώτος στη σειρά αναμονής, θα εξυπηρετηθείτε άμεσα," και το έκλεισα. Ελλάς το μεγαλείο σου. email τράπεζας σε gmail !!!! 3
Bitbit Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 αυτοί οι άνθρωποι, προφανώς ψηφίζουν (εννοώ αυτοί που την πατάνε). Κάτσε και σκέψου τώρα ποιος πρέπει πραγματικά να φυλαχθεί από ποιον. 1 5
adi32 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, Wurlit είπε [email protected] Αληθινό φαίνεται 2
Kostasspil Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Τελικά το victim blaming εχει πολλες εφαρμογες. Insomnia το μεγαλειο σου 6
Wurlit Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε email τράπεζας σε gmail !!!! Ένα από τα μαργαριτάρια ήταν κι αυτό, αλλά δεν ήθελα να αναλύσω τα λάθη τους. Μη τους δίνεις τροφή για βελτίωση!
Bitbit Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Kostasspil είπε Τελικά το victim blaming εχει πολλες εφαρμογες. Insomnia το μεγαλειο σου αν είσαι τόσο ηλίθιος και την πατάς με αυτόν τον τρόπο, μάλλον είσαι επικίνδυνος για τους άλλους. Έλεος με τους συναισθηματισμούς σας. Δείτε την πραγματικότητα που η ασχετοσύνη και η βλακεία χτυπάνε κόκκινο και μια χαρά απάντησαν οι μπάτσοι. σιγά μην ασχολούνται με τον κάθε ηλίθιο (δεν εννοώ τον TS, αλλά αυτό που μπορέι να την πατήσει) Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2021 από Bitbit 16 2 2
georgiouu Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 το μηνυμα στο κινητο τι εμφανιζε ως αποστολεα; απο περιεργεια ρωταω
MessengerOfGood Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος (νομίζω ότι κάνει αρκετά) αλλά αν δεν νομοθετήσουμε ποινές τύπου "πίσσα και πούπουλα" με δημόσια παρέλαση ανάποδα πάνω σε ένα γαϊδαρο, δεν θα σταματήσουν αυτά. Δεν μπορούμε να ζητάμε απ΄όλους να είναι γνώστες... Σαν κοινωνία πρέπει να λάβουμε μέτρα. 9 λεπτά πριν, georgiouu είπε το μηνυμα στο κινητο τι εμφανιζε ως αποστολεα; απο περιεργεια ρωταω Πάντως το Greek Caller ID για το 6944835110 λέει "no result found" 5
georgiouu Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος (νομίζω ότι κάνει αρκετά) αλλά αν δεν νομοθετήσουμε ποινές τύπου "πίσσα και πούπουλα" με δημόσια παρέλαση ανάποδα πάνω σε ένα γαϊδαρο, δεν θα σταματήσουν αυτά. Δεν μπορούμε να ζητάμε απ΄όλους να είναι γνώστες... Σαν κοινωνία πρέπει να λάβουμε μέτρα. Πάντως το Greek Caller ID για το 6944835110 λέει "no result found" μιλαω για το sms το οποιο υποτιθεται ειχε σταλει απο την τραπεζα,τι μπορει να εμφανιζε ως αποστολεα.Μπορουν με καποιο τροπο να παρακαμψουν τον αριθμο 6944.....και να το εμφανισουν ως "ibanking" ας πουμε;
Bitbit Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, georgiouu είπε μιλαω για το sms το οποιο υποτιθεται ειχε σταλει απο την τραπεζα,τι μπορει να εμφανιζε ως αποστολεα.Μπορουν με καποιο τροπο να παρακαμψουν τον αριθμο 6944.....και να το εμφανισουν ως "ibanking" ας πουμε; παλιά το έκανα συχνά για φάρσες (ήμουν νέος και άμυαλος) μέσω υπηρεσίας voip. έβαζες ό.τι κείμενο ήθελες και ακόμα καλύτερα έβαζες και ό,τι νούμερο ήθελες. Πιθανόν να γίνεται και τώρα, έχω χρόνια να το δοκιμάσω 1
VasKag Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 https://www.white-pages.gr/arithmos/6944835110 4
Τέρης Α. Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, MessengerOfGood είπε Πάντως το Greek Caller ID για το 6944835110 λέει "no result found" Έβγαλε όμως εδώ: https://www.white-pages.gr/arithmos/6944835110 1
Wurlit Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, georgiouu είπε το μηνυμα στο κινητο τι εμφανιζε ως αποστολεα; απο περιεργεια ρωταω Το αναφέρω στην πρώτη παράγραφο: "e Banking".
Basilhs23___ Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2021 Το έψαξα στο google και μου έβγαλε το link που ανάφεραν οι προηγούμενοι. Γνωστός απατεώνας. Αντε στις τρύπες σας λαμογια που ψάχνετε θύματα να τους πάρετε τα λεφτά. Με το εν λόγω μήνυμα, ένα 10-20% θα την είχε πατήσει. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα