Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι μαθητής β λυκείου και έχω επιλέξει την κατεύθυνση των οικονομικών , αλλά σκέφτομαι να αλλάξω και να πάω στην θετική (2ο πεδίο). Έχω πολλά κενά στην φυσική και κυρίως χημεία  . Προλαβαίνω να καλύψω αυτά τα κενά και να γράψω αξιοπρεπώς στις πανελλήνιες ή όχι; Ο αρχικός μου στόχος ήταν οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων όμως τώρα είμαι ανάμεσα σε αυτή τη σχολή και την μαθηματική του ΑΠΘ. Αναγνωρίζω επίσης πως ίσως με την πρώτη έχω καλύτερες πιθανότητες στο μέλλον.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω πως από μαθηματική σχολή μπορείς μετά να κάνεις άλλες επιλογές. Τι εννοώ: μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό στα οικονομικά/mba/χρηματοοικονομικά ή μπορείς να το πας προς την πληροφορική. Και τα 2 αυτά πεδία έχουν μέλλον όπως αντιλαμβάνεσαι. Αλλά αν μπεις σε οικονομική σχολή είσαι πιο περιορισμένος, πιστεύω, στο τι μπορείς να κάνεις μετά.. Δηλαδή η μαθηματική σχολή είναι ομπρέλα για πιο πολλά πεδία/επιστήμες τις οποίες μπορείς να επιλέξεις αν αλλάξεις γνώμη στο μέλλον. Είσαι τόσο σίγουρος στην ηλικία που είσαι, τι θες να ακολουθήσεις (?)

Επεξ/σία από pi314
Δημοσ.

Θα σου πρότεινα τότε να σκεφτείς και την Οικονομική επιστήμη. Είναι ένα περισσότερο μαθηματικό κομμάτι οικονομικών από την ΟΔΕ. Καμία σχέση προφανώς με μαθηματικό αλλά είναι πιο κοντά στα μαθηματικά απ' ότι το ΟΔΕ. Και κάποιος που πηγαίνει σε μεταπτυχιακό/διδακτορικό οικονομικών καταλαβαίνει ότι όσο προχωράει τόσο πιο μαθηματικό γίνεται το αντικείμενο. 

Κατα τ' άλλα ποτέ δεν είναι αργά. Ο κόσμος αλλάζει επαγγελματικό προσανατολισμό στα 20 και 30 και 40. Αρκεί να το θές και να βάλεις την δουλειά να καλύψεις τα κενά. Και στη χειρότερη καθυστερείς κ ένα χρόνο. Μπροστά στο να μην κάνεις αυτό που σου αρέσει ένας χρόνος δεν είναι τίποτα. Μπορεί στα 16-17 να σου φαίνεται πολύς αλλά δεν είναι τι-πο-τα. Και θα το κερδίσεις πίσω εάν σ' αρέσει αυτό που κάνεις. 

Απλά μην αλλάξεις τσάμπα αν δεν ξέρεις ότι όντως θες τα Μαθηματικά που είναι μια από τις δυσκολότερες σχολές. Και αν αλλάξεις κατεύθυνση, μην μπεις στο τριπάκι μετά να εγκλωβίσεις τον εαυτό σου να επιλέξει τα Μαθηματικά απλά με το σκεπτικό "Τόσο κόπο έκανα που άλλαξα, άρα πρέπει τώρα και να πάω στο Μαθηματικό για να δικαιολογήσω την επιλογή μου και τον κόπο μου". Δεν ξέρω πως λειτουργούν τώρα οι κατευθύνσεις αλλά αν είναι ακόμη όπως παλιά που μπορείς να έχεις ανοιχτή την επιλογή και οικονομικών και μαθηματικών, τότε αν διαπιστώσεις στην πορεία ότι τελικά θες να πας στα οικονομικά, απλά αναγνώρισε ότι έκανες λάθος που άλλαξες και κάνε την σωστή επιλογή με βάση αυτό που θες και όχι με βάση τον κόπο που έκανες. Κι αν σ' αρέσουν τα οικονομικά, αυτό που περιγράφω λέγεται "sunk cost" και είναι ένας αρκετά σημαντικός όρος για την ζωή κατά την γνώμη μου!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...