Haldol Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 25 minutes ago, pontez2 said: Πλέον καταλαβαίνω εμπειρικά, ακριβως πότε τελειώνει η φυάλη. Βέβαια και να τελειώσει δε με απασχολει ιδιαίτερα. Οκ θα πάρει αέρα ο λέβητας, θα ανάψει η ένδειξη, θα του κάνω επανεκίνηση. Δε χάθηκε ο κόσμος. Υπάρχουν δικλειδες ασφαλείας. Αν παραλληλίσεις 2+ φιάλες δε χρειάζεται καν μετρητής. Αρκεί να φροντίσεις ώστε να υπάρχει πάντα μία γεμάτη, τη στιγμή που αδειάζει κάποια άλλη. Αυτό έχω κάνει εγώ στην κουζίνα, κι απλά κάθε π.χ. 1 μήνα κοιτάω (με ζυγαριά) αν άδειασε αυτή που έχει λιγότερο. Αν άδειασε, βάζω στη συστοιχία μία νέα, και την επόμενη φορά ελέγχω την άλλη φιάλη. 1
pontez2 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, Haldol είπε Αν παραλληλίσεις 2+ φιάλες δε χρειάζεται καν μετρητής. Αρκεί να φροντίσεις ώστε να υπάρχει πάντα μία γεμάτη, τη στιγμή που αδειάζει κάποια άλλη. Αυτό έχω κάνει εγώ στην κουζίνα, κι απλά κάθε π.χ. 1 μήνα κοιτάω (με ζυγαριά) αν άδειασε αυτή που έχει λιγότερο. Αν άδειασε, βάζω στη συστοιχία μία νέα, και την επόμενη φορά ελέγχω την άλλη φιάλη. Nαι, απλά επειδη εγω τις χρησιμοποιώ για θέρμανση, χρειάζομαι 25άρες. Βάσει του ΦΕΚ δε μπορώ να έχω 2. Το ΦΕΚ σε αφηνει να έχεις σε ειδικο ερμάριο στο μπαλκόνι ως 30 κιλά, αλλιώς χρειάζεται άδεια πολεοδομίας.
Neptu Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 38 λεπτά πριν, pontez2 είπε Nαι, απλά επειδη εγω τις χρησιμοποιώ για θέρμανση, χρειάζομαι 25άρες. Βάσει του ΦΕΚ δε μπορώ να έχω 2. Το ΦΕΚ σε αφηνει να έχεις σε ειδικο ερμάριο στο μπαλκόνι ως 30 κιλά, αλλιώς χρειάζεται άδεια πολεοδομίας. Υπάρχει νόμος που σε περιορίζει στο πόσες φυάλες μπορείς να έχεις στο σπίτι;
pontez2 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 1 ώρα πριν, Neptu είπε Υπάρχει νόμος που σε περιορίζει στο πόσες φυάλες μπορείς να έχεις στο σπίτι; Ασφαλώς. Βαριέμαι να ψάχνω πάλι το ΦΕΚ αλλά με λιγα λογια τα λένε και αυτοι τι ισχυει https://www.warmland.gr/what-is-lpg/lpg-legisletion/
tutuyo Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 2 hours ago, pontez2 said: Nαι, απλά επειδη εγω τις χρησιμοποιώ για θέρμανση, χρειάζομαι 25άρες. Βάσει του ΦΕΚ δε μπορώ να έχω 2. Το ΦΕΚ σε αφηνει να έχεις σε ειδικο ερμάριο στο μπαλκόνι ως 30 κιλά, αλλιώς χρειάζεται άδεια πολεοδομίας. Εγώ χρησιμοποιώ αυτή την ζυγαριά με το τσιγκελι, οπότε άμα την σηκώσεις μπορείς να δεις πόσο ζυγίζει https://www.skroutz.gr/s/17070813/Adventure-Goods-Zygaria-Aposkeyon-V0201088.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share 1
mindreader Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 5 hours ago, Ukforthemoment said: Δεν βλέπω πολλα αστεράκια........ https://www.amazon.com/s?k=magnetic+gas+level+indicator&crid=48C84Y5DCU3C&sprefix=magnetic+gas+%2Caps%2C432&ref=nb_sb_ss_pltr-sample-20_4_13 Μοιρασμενες τις βλεπω τις κριτικες...απο την αλλη, για να το πουλα το αμαζον, δεν μπορει να ειναι και εντελως μουφα... Αυτο που δεν καταλαβαινω εγω, γιατι η εξηγηση ειναι με τη θερμοκρασια της φιαλης εξωτερικα, ειναι πως ενα τοσο μικρο sticker, θα πει περι του εσωτερικου. Δηλαδη, αν ηταν πχ μηκους 30 εκατοστα, κατι σαν χαρακας δηλαδη, μιας και μιλαμε για μεγαλες φιαλες κι οχι γκαζακια των 200 γραμμαριων, τοτε ναι, φανταζομαι θα εδειχνε καλυτερα. Αλλα τωρα, οταν απεχει το πανω μερος του απο το κατω του, μολις λιγα εκατοστα, πως μπορει να αποδωσει σε μια φιαλη υψους 50 εκατοστων, σε τι υψος εχει μεσα υγραεριο; 6 hours ago, pontez2 said: @mindreader στειλε feedback όταν έχεις, ειναι ενδιαφέρον σαν προιόν. Σιγουρα, βεβαια επειδη μονο χειμωνα χρησιμοποιω φιαλη στη σομπα υγραεριου, θα πρεπει να πιασουμε χειμωνα. Αλλα ηδη το καλοκαιρι σιγα σιγα μας αφηνει. 3 hours ago, pontez2 said: Nαι, απλά επειδη εγω τις χρησιμοποιώ για θέρμανση, χρειάζομαι 25άρες. Βάσει του ΦΕΚ δε μπορώ να έχω 2. Το ΦΕΚ σε αφηνει να έχεις σε ειδικο ερμάριο στο μπαλκόνι ως 30 κιλά, αλλιώς χρειάζεται άδεια πολεοδομίας. Τι ειπες τωρα; Υπαρχει φεκ που λεει ποσες φιαλες μπορει να εχει ενας ιδιωτης; Εκτος αν εισαι επαγγελματιας και ισχυουν αλλα. Εγω 10κιλες παιρνω.
nek46 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2024 Καλησπέρα insomniacs θα ήθελα την βοήθεια σας γιατί είμαι άσχετος ,έχω αρκετά χρόνια εστία υγραερίου και παίρνω τις κλασικές μπουκάλες υγραερίου 10kg . Ωσ εδώ όλα καλά,σκέφτηκα να αγοράσω μια φιάλη υγραερίου με 13 kg και πήγα σε ένα κατάστημα και μου είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια φιάλη , υπάρχει μόνο με προπάνιο είναι όντως έτσι παιδιά?? Θα πρέπει λέει να αλλάξω όλα τα παρελκόμενα της εστίας για να πάρω μπουκάλα με πιο πολλά κιλα.Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.😙
Haldol Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 8 hours ago, nek46 said: Ωσ εδώ όλα καλά,σκέφτηκα να αγοράσω μια φιάλη υγραερίου με 13 kg και πήγα σε ένα κατάστημα και μου είπε ότι δεν υπάρχει τέτοια φιάλη , υπάρχει μόνο με προπάνιο είναι όντως έτσι παιδιά?? Αν δε κάνω λάθος, ναι, στα 13 κιλά βγαίνει μόνο σκέτο προπάνιο. Αλλά γιατί θες ν' αλλάξεις από τα 10 στα 13; Τι περιμένεις να κερδίσεις; Για οικιακή χρήση τσάμπα θεωρώ ότι είναι τσάμπα η ταλαιπωρία. Βαρύτερες φιάλες, πιο δυσεύρετες, και κερδίζεις μόνο +30% αέριο. 1
mindreader Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Haldol, θελω να εκφρασω τις ευχαριστιες μου που ανοιξες αυτο το νημα. Το υγραεριο, ειναι οντως 'σπιτικο', φιλικο στην τσεπη και στη διαχειριση, για ενα νοικοκυριο. Και γινεται πολυ χρησιμη συζητηση εδω. --- Εχω ηδη μεταβει απο περυσι σε σομπα υγραεριου, και εχω: - αυτονομια (εγω θα ζεσταθω ακομη και σε περιπτωση blackout!) - μεταφερομενη θερμανση σε οποιο δωματιο επιθυμω (καποια δεν συμφερει να τα ζεσταινεις αν κανεις περιστασιακη χρηση) - ελεγχος καταναλωσης, που κατ'εμε σημαινει οικονομια (το πολυ πολυ να σου τελειωσει η μπουκαλα!) --- Ψαχνω ηδη, αλλα δεν εχω καταληξει, για αποκτηση μιας εναλλακτικης επιλογης, με υγραεριο, με σπιτικη φιαλη υγραεριου. Δεν εχω καταληξει ομως ακομη.
nek46 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, Haldol είπε Αν δε κάνω λάθος, ναι, στα 13 κιλά βγαίνει μόνο σκέτο προπάνιο. Αλλά γιατί θες ν' αλλάξεις από τα 10 στα 13; Τι περιμένεις να κερδίσεις; Για οικιακή χρήση τσάμπα θεωρώ ότι είναι τσάμπα η ταλαιπωρία. Βαρύτερες φιάλες, πιο δυσεύρετες, και κερδίζεις μόνο +30% αέριο. Ήθελα αυτό το λίγο παραπάνω αλλά αφού δεν γίνεται θα μείνω ως έχει σε ευχαριστώ για το χρόνο σου.
pontez2 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2024 1 ώρα πριν, nek46 είπε Ήθελα αυτό το λίγο παραπάνω αλλά αφού δεν γίνεται θα μείνω ως έχει σε ευχαριστώ για το χρόνο σου. Περιττο το προπάνιο για απλή εστία. Αν ηταν για θέρμανση θα στο συστηνα κι εγω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα