dispi Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Καλησπέρα και χρόνια πολλά, έχω ένα λάπτοπ hp 1ης γενιάς i3 (i3- m380) με win 10 home, με έξτρα κάρτα γραφικών radeon HD 7400M 512MB. Η χρήση του είναι κυρίως βασική χωρίς παιχνίδια. Το 2015 του αναβάθμισα τον απλό μηχανικό σκληρό με έναν ssd samsung 850evo , αφήνοντας του τότε την μνήμη που είχε 4GB. Τα χρόνια αυτά δούλεψε αξιοπρεπώς χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά τώρα σκέφτομαι να του δώσω μια ανάσα ακόμη αναβαθμίζοντας την μνήμη από 4GB σε 8GB (αν αξίζει βέβαια και εδώ θέλω και τη γνώμη σας επίσης). Το λάπτοπ είναι το hp 1006-sv LR504EA#B1A και έχει 2 θέσεις ram slot. Προφανώς χρειάζομαι άλλο ένα sodim ram των 4GB - 1.5v αλλά να υπάρχει συμβατότητα με την υπάρχον μνήμη. Οπότε θέλω τη γνώμη σας για το αν αξίζει και το αν ναι, μνήμη που θα δουλέψει σε συνεργασία με την υπάρχον.
Τέρης Α. Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ορίστε, με 8+8 τσιπάκια μπρος - πίσω στους ίδιους χρονισμούς: https://www.skroutz.gr/s/434030/Patriot-Signature-4GB-DDR3-RAM-με-Συχνότητα-1333MHz-για-Laptop-PSD34G13332S.html Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2021 από Τέρης Α. 1
dispi Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Ορίστε, με 8+8 τσιπάκια μπρος - πίσω στους ίδιους χρονισμούς: https://www.skroutz.gr/s/434030/Patriot-Signature-4GB-DDR3-RAM-με-Συχνότητα-1333MHz-για-Laptop-PSD34G13332S.html Τέρη καταρχήν σε ευχαριστώ, νομίζω δεν θα υπάρχει κάτι καλύτερο συμβατό σε αυτή την τιμή . Την βλέπω και στο e-shop λίγο πιο φθηνά από skroutz αυτή την μνήμη στα 18,5€ με δωρεάν μεταφορικά από e-shop point. Επίσης αξίζει λες να το βάλω το επιπλέον dim ή να τον αφήσω έτσι; ( βλέπω όμως ήδη υψηλό memory usage (83%) από το speccy χωρίς να κάνω κάτι παρά μόνο κάποιες καρτέλες ανοιγμένες στο chrome) Επεξ/σία 28 Δεκεμβρίου 2021 από dispi
Τέρης Α. Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 28/12/2021 στις 8:21 ΜΜ, dispi είπε αξίζει λες να το βάλω το επιπλέον dim ή να τον αφήσω έτσι; Κι εγώ το λάπτοπ μου με τον i5-460M, SSD και 4GB ραμ εκεί παίζει (στο 60-75%). Πολλοί προτείνουν να πάμε στα 8GB για να έχει άνεση το σύστημα. Ένα μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ο εξαιρετικά αδύναμος (για τα 10άρια) επεξεργαστής. Τα 8.1 υποστηρίζονται ακόμα και είναι από απαιτήσεις σαν τα 7. Επεξ/σία 1 Ιανουαρίου 2022 από Τέρης Α.
dispi Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Κι εγώ το λάπτοπ μου με τον i5-460M, SSD και 4GB ραμ εκεί παίζει (στο 75-80%). Πολλοί προτείνουν να πάμε στα 8GB για να έχει άνεση το σύστημα. Ένα μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ο εξαιρετικά αδύναμος (για τα 10άρια) επεξεργαστής. Τα 8.1 υποστηρίζονται ακόμα και είναι από απαιτήσεις σαν τα 7. Άρα αφού παίζει για αυτή την χρήση λες καλύτερα να τον αφήσω έτσι, τζάμπα χρήματα θα ρίξω σε κάτι παλιό χωρίς ουσιαστική διαφορά .... Σωστά;
Τέρης Α. Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2021 Αν δεν πρόκειται να πάτε σε κάτι νεότερο, καλό θα ήταν να την αναβαθμίσετε. Μία κάποια διαφορά θα φανεί. 3
Crybal Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2021 Εγω θα ελεγα να το κανεις.Κι εγω εχω ενα παρομοιο λαπτοπ.Η μνημη φτανει στο 90% και αρχιζει να cachαρει...οποτε αρχιζουν και οι καθυστερήσεις και χρηση του δισκου στο 100%.Βεβαια εχω ακομη hdd καθως το εχω για media player ωε επι τω πλειστον οποτε δεν με νοιαζει και τοσο πολυ. 3
dispi Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Για την ιστορία, πήρα την ανωτέρω μνήμη από το e-shop λόγω μη χρέωσης μεταφορικών και χαμηλότερης τιμής και ταίριαξε κανονικά. Έτρεξα και ένα πρόγραμμα για έλεγχο-σφάλματα της μνήμης, χωρίς προβλήματα. Δείχνει πιο άνετο λίγο, αλλά σίγουρα την μεγάλη διαφορά την είχα δει πριν 6 χρόνια όταν είχα αλλάξει τον μηχανικό σκληρό δίσκο σε ssd. Μικρό το κόστος 18,5€ για την αναβάθμιση , οπότε για αυτή την τιμή νομίζω ναι άξιζε. 1 1
Aris_ Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Στις 28/12/2021 στις 8:29 ΜΜ, Τέρης Α. είπε Κι εγώ το λάπτοπ μου με τον i5-460M, SSD και 4GB ραμ εκεί παίζει (στο 60-75%)...... ολη η ram είναι πιασμένη απο εποχή xp απλα εσυ βλέπεις διαθέσιμη για προγράμματα κ.α., στο "κενο" τμήμα = standby & free το λειτουργικό κανει συνέχεια cache-swap virtual memory κ.α. 1
triplex1 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, dispi είπε Για την ιστορία, πήρα την ανωτέρω μνήμη από το e-shop λόγω μη χρέωσης μεταφορικών και χαμηλότερης τιμής και ταίριαξε κανονικά. Έτρεξα και ένα πρόγραμμα για έλεγχο-σφάλματα της μνήμης, χωρίς προβλήματα. Δείχνει πιο άνετο λίγο, αλλά σίγουρα την μεγάλη διαφορά την είχα δει πριν 6 χρόνια όταν είχα αλλάξει τον μηχανικό σκληρό δίσκο σε ssd. Μικρό το κόστος 18,5€ για την αναβάθμιση , οπότε για αυτή την τιμή νομίζω ναι άξιζε. Εχεις socket G1 βρες και βαλε και εναν i7-640M και θα εισαι μια χαρα 1
Τέρης Α. Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, Aris_ είπε ολη η ram είναι πιασμένη απο εποχή xp απλα εσυ βλέπεις διαθέσιμη για προγράμματα κ.α., στο "κενο" τμήμα = standby & free το λειτουργικό κανει συνέχεια cache-swap virtual memory κ.α. Γι' αυτό βλέπω συχνά τον SSD να χτυπά 100%. Λέω κι εγώ, τι διαβάζει τέλος πάντων;
Nik1239 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Γι' αυτό βλέπω συχνά τον SSD να χτυπά 100%. Λέω κι εγώ, τι διαβάζει τέλος πάντων; να χτυπαει 100% αλλα οχι οταν κανω editing/gaming και μου ριχνει τα fps ή λαγκαρουν τα παντα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα