Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, δεν γνωρίζω από μάρκες αυτοκινήτων οπότε δεν ξέρω που ακριβώς να κατευθυνθώ για τα λεφτά που δίνω, θα ήθελα την γνώμη σας, έτσι ώστε να πάρω μία ιδέα. Το αυτοκίνητο το θέλω για δουλειά κυρίως, να μην καίει πολύ βενζίνη η πετρέλαιο(πείτε μου και εδώ την γνώμη σας, τι αξίζει περισσότερο βενζίνη η πετρέλαιο) και επίσης να είναι μέχρι 1300 κυβικά έτσι ώστε να μην ανέβουν και τα τέλη κυκλοφορίας.
Με έναν φίλο μου που μίλησα μου πρότεινε toyota(είπε ότι είναι φτηνά και δεν καίνε πολύ) η διαφορετικά να πάω σε fiat.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, lp_fan_1 είπε

Καλησπέρα, δεν γνωρίζω από μάρκες αυτοκινήτων οπότε δεν ξέρω που ακριβώς να κατευθυνθώ για τα λεφτά που δίνω, θα ήθελα την γνώμη σας, έτσι ώστε να πάρω μία ιδέα. Το αυτοκίνητο το θέλω για δουλειά κυρίως, να μην καίει πολύ βενζίνη η πετρέλαιο(πείτε μου και εδώ την γνώμη σας, τι αξίζει περισσότερο βενζίνη η πετρέλαιο) και επίσης να είναι μέχρι 1300 κυβικά έτσι ώστε να μην ανέβουν και τα τέλη κυκλοφορίας.
Με έναν φίλο μου που μίλησα μου πρότεινε toyota(είπε ότι είναι φτηνά και δεν καίνε πολύ) η διαφορετικά να πάω σε fiat.

Δεν βοηθάς όμως... Που θα κυκλοφορείς; πόλη μόνο; τι ανάγκες από χώρους έχεις; πόσα χιλιόμετρα κάνεις το χρόνο; πόσο χρονών να είναι; τώρα τι έχεις; 

Τα τέλη κυκλοφορίας από τον 10/2010 πάνε με βάση ρύπους και όχι με τα κυβικά. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Δεν βοηθάς όμως... Που θα κυκλοφορείς; πόλη μόνο; τι ανάγκες από χώρους έχεις; πόσα χιλιόμετρα κάνεις το χρόνο; πόσο χρονών να είναι; τώρα τι έχεις; 

Τα τέλη κυκλοφορίας από τον 10/2010 πάνε με βάση ρύπους και όχι με τα κυβικά. 

Σε επαρχία θα κυκλοφορώ κυρίως και για να πάω στην δουλειά μου θα κάνω 25-30 λεπτά.Είναι το πρώτο μου αμάξι αυτό που σκέφτομαι να πάρω αλλά όπως είπα και πριν επειδή μένω σε χωριό δεν το πολύκυκλοφορώ το αμάξι,εκτός και αν τύχει να κατέβω που και που Θεσσαλονίκη.
Πόσο χρονών να είναι?Φαντάζομαι όσο πιο καινούργιο τόσο καλύτερα δεν είναι?

Από χώρους τι εννοείς αν είναι κλειστό πίσω για τα πίσω καθίσματα η όχι? Δεν έχω θέμα με αυτό.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, lp_fan_1 είπε

Γράψε περισσότερες λεπτομέρειες , το αμάξι πόσα χιλιόμετρα θα κάνει ετησίως ,και εάν θα κινείται αποκλειστικά εντός πόλης . 

Σε αυτά τα χρήματα θα πήγαινα σε βενζίνη προσωπικά. Υπολόγισε να θέλει και μαζέματα , να το δεί κάποιο δικό σου συνεργείο ή μηχανικός . 

Μπορείς να κοιτάξεις Opel Corsa D , Hyundai i 20

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, meletis_m είπε

Γράψε περισσότερες λεπτομέρειες , το αμάξι πόσα χιλιόμετρα θα κάνει ετησίως ,και εάν θα κινείται αποκλειστικά εντός πόλης . 

Σε αυτά τα χρήματα θα πήγαινα σε βενζίνη προσωπικά. Υπολόγισε να θέλει και μαζέματα , να το δεί κάποιο δικό σου συνεργείο ή μηχανικός . 

Μπορείς να κοιτάξεις Opel Corsa D , Hyundai i 20

Eντος πόλης δεν θα κινείται, βασικά μένω σε χωριό αλλά και η δουλεία μου που είναι σε άλλη περιοχή, δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση ούτε εκεί(είναι κωμόπολη), έναν κεντρικό δρόμο παίρνω και φτάνω. Τα χιλιόμετρα που κάνω για να πάω στην δουλειά θα είναι το πολύ 60-70 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα όποτε πολύ πρόχειρα πιστεύω πάνω από 30 χιλιάδες χιλιόμετρα τον χρόνο δεν θα τα ξεπερνάω.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, lp_fan_1 είπε

Eντος πόλης δεν θα κινείται, βασικά μένω σε χωριό αλλά και η δουλεία μου που είναι σε άλλη περιοχή, δεν υπάρχει ιδιαίτερη κίνηση ούτε εκεί(είναι κωμόπολη), έναν κεντρικό δρόμο παίρνω και φτάνω. Τα χιλιόμετρα που κάνω για να πάω στην δουλειά θα είναι το πολύ 60-70 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα όποτε πολύ πρόχειρα πιστεύω πάνω από 30 χιλιάδες χιλιόμετρα τον χρόνο δεν θα τα ξεπερνάω.

Πως την έκανες αυτήν την μαθηματική πράξη είμαι περίεργος να μάθω.

Εν πάση περιπτώση αν όντως κάνεις 30.000 χιλιόμετρα και πάρεις αμάξι με 4000 € που θα έχει σίγουρα 150.000 στην καλύτερη,να υπολογίζεις σε 2-3 χρόνια ότι θα ξαναθες αμάξι.

• Like 1
Δημοσ.

Άρα με λίγα λόγια θα κινείσαι κατά κύριο λόγο σε αυτοκινητοδρομο. Σαν πρώτο αμάξι δεν προτείνω τίποτε περισσότερο από αυτοκίνητα μεγέθους VW Golf. Μη σε ενδιαφέρουν τέλη κυκλοφορίας, πες ότι βάζεις ένα όριο ως τα 300 ευρώ το έτος και μην σε νοιάζει κάτι άλλο. Μην περιορίζεσαι από μεγέθη κινητήρων καθώς μπορείς να έχεις ως 1900 κυβικά για αμάξι πριν το 2010 και ότι θες με λιγότερο από 140 χιλιοφραμμαρια ρύπων για μετά το 2010. Προσωπικά προτείνω αυτοκίνητα κατηγορίας Leon, Auris, Golf κτλ, τα λεγόμενα hatchback μικρομεσαία σε βενζίνη. Τα μικρά κυβικά δεν σημαίνει χαμηλή κατανάλωση απαραίτητα. 

Λες ότι θα κάνεις 60-70 χιλιόμετρα τη μέρα. Για πόσες μέρες τη βδομάδα; Πέντε; Τρεις; Αν πάρουμε το σενάριο των πέντε ημερών με 70 χιλιόμετρα τη μέρα μας κάνει χοντρικά 350 χιλιόμετρα την εβδομάδα επί τέσσερις εβδομάδες 1400 χιλιόμετρα τον μήνα. Αυτό σημαίνει λιγότερα από 20000 χιλιόμετρα ανά έτος σε ότι αφορά τη δουλειά. 

Τέλος, εφόσον δεν ξέρεις από αυτοκίνητα πρέπει να πληρώσεις κάποιον που ξέρει για να στο ελέγξει ή αν έχεις πραγματικά έμπιστο γνωστό. Η αγορά μεταχειρισμένου στην Ελλάδα είναι ναρκοπεδιο και θέλει πολύ προσοχή και γνώση και πάλι είναι πολύ δύσκολο. 

• Like 4
Δημοσ.

Αν βρεις πετρέλαιο euro5, νομίζω μετά το 2010, ελληνικής αντιπροσωπίας χωρίς γυρισμένα χλμ είναι η καλύτερη επιλογή. Αν δεν πήγαινες καθόλου Θεσσαλονίκη θα σου έλεγα και προηγούμενο...

Ένας γνωστός πήρε ένα grande punto πετρέλαιο 1,3 του 2008, εισαγωγή από Ιταλία, κάτω από 4 και κάνει την δουλειά του. Κατανάλωση περίπου στα 4λ/100χλμ. Βέβαια έχει τουλάχιστον τα διπλά χλμ από όσα το πήρε αλλά δεν τον νοιάζει γιατί είναι φτηνό στην συντήρηση. Τουλάχιστον δεν φαίνεται τρακαρισμένο...

Αυτό δεν έχει και dpf αλλά απαγορεύεται να μπει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη...

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά αν κάνεις 60-70 χιλιόμετρα τη μέρα, μην πας σε βενζίνη… θα θες 7-8€ καθημερινά μόνο σε βενζίνες.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, lp_fan_1 είπε

Τελικά,ίσως μαζέψω ακόμα λίγα λεφτά για να δω κάτι με 6-7χιλιάρικα.

Με 6000 βρήκε συνάδελφος VW Polo του 2013 με πετρέλαιο. Οπότε σε αυτά τα λεφτά σίγουρα θα βρεις κάτι, κάπου εκεί παίζει και το Fiesta 2009+.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Grim Ripper είπε

Με 6000 βρήκε συνάδελφος VW Polo του 2013 με πετρέλαιο. Οπότε σε αυτά τα λεφτά σίγουρα θα βρεις κάτι, κάπου εκεί παίζει και το Fiesta 2009+.

ναι ρε φιλε και εγω για vw polo ψαχνω το ξανασκεφτηκα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 31/12/2021 στις 12:32 ΠΜ, Utopia13 είπε

Γενικά αν κάνεις 60-70 χιλιόμετρα τη μέρα, μην πας σε βενζίνη… θα θες 7-8€ καθημερινά μόνο σε βενζίνες.

Εγω θα επαιρνα ενα απλο 1.3 και θα του εβαζα υγραεριο, και βγαινει και πιο φτηνα και απο το diesel., και σε αγορα και σε καταναλωση.

• Like 1
Δημοσ.

Να βρεις με LPG η οπως λεει ο Ntinaras παρε ενα βενζινη και βαλε του. Θα σου προτεινα αυτο που ειχα εγω. Opel astra Η του 2004 -2005 που τα πηγαινε πολυ καλα με αεριο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...