tasoe Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Χαίρετε. Με την έλευση του νέου έτους, το πλυντήριό μου πάει για απόσυρση, και κοιτάω για νέο, άμεσα. Έχει κανείς να προτείνει κάποιο? Μια γρήγορη στο skroutz μου έβγαλε την καλύτερη βαθμολογία για ένα AEG στα 580€ και μετά ένα LG στα 500€. Πρέπει να δώσω ιδιαίτερη προσοχή σε κάτι? (εκτός από διαστάσεις φυσικά). Βλέπω ότι όλα πάνε μέχρι 1400 στροφές, μου φαίνεται ακραίο καθώς το παλιό μου πήγαινε μέχρι 800. Από χωρητικότητα δεν ξέρω ακριβώς τι θέλω, αυτό που είχαμε ήταν 6kg αλλά η γυναίκα μου ήταν εντάξει με αυτό, αλλά σκέφτομαι ότι δε βλάπτει να χωράει και παραπάνω. Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν το γεμίζεις με αρκετά λιγότερα ρούχα από τη χωρητικότητά του. Ό,τι σχόλιο έχει να κάνει κάποιος είναι καλοδεχούμενο.
gpapadakis Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Κοίτα προς 9αρι (αν ο χωρος σου το επιτρέπει στο μπρος πίσω). Μη βάζεις παραπάνω από 800 στροφές, τα ρούχα βγαίνουν πιο στεγνά αλλά σχίζει τα λαστιχα (ιδίως εσώρουχα, κάλτσες, οτιδήποτε με λάστιχο στη μέση πχ. φόρμες) και ταλαιπωρει τις ραφές. 1
thanasisxask Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, tasoe είπε Χαίρετε. Με την έλευση του νέου έτους, το πλυντήριό μου πάει για απόσυρση, και κοιτάω για νέο, άμεσα. Έχει κανείς να προτείνει κάποιο? Μια γρήγορη στο skroutz μου έβγαλε την καλύτερη βαθμολογία για ένα AEG στα 580€ και μετά ένα LG στα 500€. Πρέπει να δώσω ιδιαίτερη προσοχή σε κάτι? (εκτός από διαστάσεις φυσικά). Βλέπω ότι όλα πάνε μέχρι 1400 στροφές, μου φαίνεται ακραίο καθώς το παλιό μου πήγαινε μέχρι 800. Από χωρητικότητα δεν ξέρω ακριβώς τι θέλω, αυτό που είχαμε ήταν 6kg αλλά η γυναίκα μου ήταν εντάξει με αυτό, αλλά σκέφτομαι ότι δε βλάπτει να χωράει και παραπάνω. Δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα αν το γεμίζεις με αρκετά λιγότερα ρούχα από τη χωρητικότητά του. Ό,τι σχόλιο έχει να κάνει κάποιος είναι καλοδεχούμενο. Να έχει γρήγορο πρόγραμμα, γιατί αν δεν έχει υπολόγισε κάνα τρίωρο η πλύση.
tasoe Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Ευχαριστώ και τους δύο. Τα προγράμματα δε με πολυνοιάζουν, ας κάνει όσο θέλει. Για τις στροφές μάλλον θα μείνω χαμηλά, μη ρισκάρουμε καμιά καταστροφή ρούχου. Για ενεργειακή κλάση έχει να προτείνει κανείς τίποτα? Πχ η Α κλάση λέει ότι καίει 50kwh στις 100 πλύσεις, ενώ η Γ κλάση 65kwh. Τι διαφορά θα δω από αυτό? Αν βάζω πχ 400 πλυντήρια το χρόνο, θα γλιτώσω 15x4=60kwh με την Α κλάση αντί για τη Γ. Είναι σοβαρό αυτό το κόστος σε ρεύμα ή δεν αξίζει να το κοιτάξω καν?
chemkyr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 διαφωνώ για τις στροφές.... το δικο μου στιβει στις 1200, δεν εχω παραηρήσει φθορές στα ρούχα και το πιο σημαντικό είναι ότι τα ρουχα στεγνωνουν πολυ ευκολα. Το τελευταίο δε, ειναι ανεκτίμητο τώρα το χειμώνα. Επίσης, μην δώσεις πολλά λεφτά για πλυντήριο. Όλα χαλάνε το ίδιο εύκολα. Εγώ για παράδειγμα πήρα zanussi ενώ αρχικά κοίταζα για lg, samsung και aeg διπλάσιας τιμής. Ευτυχώς τελικά πήρα αυτό που έχω.
ifollowrivers Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Πάρε LG ή Samsung και θα με θυμηθείς. 1
tasoe Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 8 λεπτά πριν, ifollowrivers είπε Πάρε LG ή Samsung και θα με θυμηθείς. Τι θα θυμηθώ ακριβώς? Έχεις κάποια εμπειρία ή γνώση να παραθέσεις? Πχ γιατί όχι ένα Bosch?
tasoe Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 5 λεπτά πριν, nemom είπε Να γιατί Είναι σε συγκεκριμένο μοντέλο αυτό? Samsung έχει ο αδερφός μου, πάνω από 6 χρόνια και δεν είχε ποτέ προβλήματα. Νομίζω είναι λίγο τυχερά αυτά, δε μπορείς να καταργήσεις μια ολόκληρη εταιρεία από ένα βίντεο στο youtube.
nemom Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2022 1 λεπτό πριν, tasoe είπε Είναι σε συγκεκριμένο μοντέλο αυτό? Samsung έχει ο αδερφός μου, πάνω από 6 χρόνια και δεν είχε ποτέ προβλήματα. Νομίζω είναι λίγο τυχερά αυτά, δε μπορείς να καταργήσεις μια ολόκληρη εταιρεία από ένα βίντεο στο youtube. Δε θα ήταν δυνατό να καταργώ μια ολόκληρη εταιρεία από ένα βίντεο στο youtube ψάξε και πρόσφατα έγραφε ένας εδώ μέσα που είχε παρόμοιο θέμα, και στο εξωτερικό το ίδιο κλπ.
manitos Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα, ελπίζω να ποσταρω στο σωστό τοπικ.. Ψάχνω για νέο πλυντήριο και έχω τσεκαρει το LG F4WV709S2TE . Έχει κανείς γνώμη για το συγκεκριμένο; Μήπως καμία καλύτερη εναλλακτική σε σχετικό μπάτζετ; Επίσης μια ερώτηση σχετικά με την ενεργειακή κατανάλωση, αν έχω καταλάβει καλά πλέον παίζουν μόνο κατηγορίες Α,Β κλπ και έχουν καταργηθεί τα Α+++, Α+++-60 κλπ; Υπάρχει κάποια αντιστοίχιση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! (Αν έχω ποσταρει σε λάθος τοπικ παρακαλώ υποδείξτε μου που να αναδημοσιεύσω)
soc_h Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Καλημέρα. Πήρα το 2016 που μετακόμισα πλυντήριο Hoover (με επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια) και στεγνωτήριο AEG και τα δυο μετά από πολύ ψάξιμο. Τα λειτουργώ συνέχεια (το στεγνωτήριο χειμώνα) και μπορώ να σου πω έξι χρόνια μετά πως είναι εξαιρετικά ποιοτικές συσκευές. Τα παιδιά αλλά και η πανδημία οδηγούν σε πολλά πλυσίματα την εβδομάδα. Η χωρητικότητα παίζει σημαντικό ρόλο, μην πάρεις κάτω από 10 κιλά. Με 11-12 θα μπορείς να πλένεις και πάπλωμα διπλό άνετα. Επίσης δεν στεγνώνεις κάτω από 1.000 στροφές. Δεν παθαίνουν τίποτα τα ρούχα. Τέλος, υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Π.χ. το πλυντήριο που έχω, έχει ειδική λειτουργία ατμού αποστείρωσης (active steam) για όσα ρούχα κρίνεις πως το χρειάζονται. Επίσης, ο αυτόματος καθορισμός χρόνου πλυσίματος ανάλογα με το βάρος των ρούχων είναι σημαντικός παράγοντας εξοικονόμησης ρεύματος, νερού και χρόνου. Και φυσικά ο κινητήρας inverter. Μερικές προτάσεις βάσει των ανωτέρω: https://www.skroutz.gr/s/25196646/Hoover-HWP-610AMBC-1-S-Πλυντήριο-Ρούχων-10kg-1600-Στροφών.html https://www.skroutz.gr/s/28192127/Hoover-H3WS-4105TE-1-S-Πλυντήριο-Ρούχων-10kg-1400-Στροφών.html https://www.skroutz.gr/s/9844234/AEG-L7FEC41S-Πλυντήριο-Ρούχων-10kg-1400-Στροφών.html
dpolal Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, manitos είπε Καλησπέρα, ελπίζω να ποσταρω στο σωστό τοπικ.. Ψάχνω για νέο πλυντήριο και έχω τσεκαρει το LG F4WV709S2TE . Έχει κανείς γνώμη για το συγκεκριμένο; Μήπως καμία καλύτερη εναλλακτική σε σχετικό μπάτζετ; Επίσης μια ερώτηση σχετικά με την ενεργειακή κατανάλωση, αν έχω καταλάβει καλά πλέον παίζουν μόνο κατηγορίες Α,Β κλπ και έχουν καταργηθεί τα Α+++, Α+++-60 κλπ; Υπάρχει κάποια αντιστοίχιση; Ευχαριστώ εκ των προτέρων! (Αν έχω ποσταρει σε λάθος τοπικ παρακαλώ υποδείξτε μου που να αναδημοσιεύσω) Έχουμε πλυντήριο LG που φέτος κλείνει τα 11 χρόνια. Πολύ ευχαριστημένοι, κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα. 5 ώρες πριν, manitos είπε Επίσης μια ερώτηση σχετικά με την ενεργειακή κατανάλωση, αν έχω καταλάβει καλά πλέον παίζουν μόνο κατηγορίες Α,Β κλπ και έχουν καταργηθεί τα Α+++, Α+++-60 κλπ; Υπάρχει κάποια αντιστοίχιση; https://www.skroutz.gr/blog/posts/487?name=To-ixeres-oti-i-energeiaki-etiketa-allazei&utm_campaign=blog_posts&utm_medium=proposer&utm_source=blog_posts_405 Επεξ/σία 24 Φεβρουαρίου 2022 από dpolal 1
vagos789 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2022 Με την παρουσα κατασταση ειναι πιο χρησιμο απο ποτε το πλυντηριο να ειναι καλης ενεργειακης καταναλωσης Εχω κι εγω LG αρκετα χρονια,κανενα προβλημα
Προτεινόμενες αναρτήσεις