Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Skrobo είπε

Κόβεις απόδειξη φορολογικού ηλεκτρονικού μηχανισμού απο το mydata; 

Ποια επιλογή πατάς;

Έχω εφαρμογή ispirit και κόβω από εκεί και πατάω να ανέβουν στην ααδε . Σε έναν δε ασθενή μου οποίος μου άφησε φέσι 300 ευρώ, επειδή είναι θρασύτατος και θέλει να του κάνω με το ζόρι τα δόντια του είπα ότι θα το ανεβάσω με το Αφμ του επί πιστώση μπας και εξαφανιστεί γιατί είναι θρασύτατος. Αλλά γενικά τα ανεβάζω όλα από το ispirit.

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ntinaras είπε

τελειο ξεπλυμα.

Στο ξέπλυμα γίνεται ακριβώς το αντίθετο, κόβονται αποδείξεις σαν να μην υπάρχει αύριο... :P.

• Like 6
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tsioulak είπε

Είμαι 99% σίγουρος ότι το PCR test είναι με 0% ΦΠΑ

Ναι, αλλά ακόμα και με 0%, δεν πρέπει να κοπεί η απόδειξη για να φανεί η είσπραξη του ποσού για φορολογία κτλ? 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Δεν ξέρω ποια τι μας γλιτώνει από φοροδιαφευγοντες.

Έχει παρατηρήσει κανείς σας την εφαρμογή της τράπεζας του για τα εξοδα προκειμένου να καλύψει το ποσό που πρέπει;

Εγώ, κοιτώντας ανά μήνα, έχω διαπιστώσει στις πληροφορίες για το λογαριασμό μου να υπάρχουν κάποιες συναλλαγές (ηλεκτρονικές σε POS), αλλά αυτές να μην έχουν περάσει στην εφαρμογή για την κάλυψη του ποσού. Και δεν μιλάω για 5-10€ κάθε μήνα, αλλά για διάφορες της τάξεως των 100-200€ κάθε μήνα. 

Μετά θα έρθει η εφορία να μου πει ότι δεν κάλυψα το ποσό που έπρεπε, αλλά εγώ τις συναλλαγές (και μάλιστα ηλεκτρονικές σε POS όπως απαιτείται), τις έχω κάνει και φαίνονται από τα ποσά που έχουν τραβηχτεί από το λογαριασμό/κάρτα μου. Πού έχουν πάει όμως; Και γιατί δεν έχουν καταγραφεί στην κάλυψη του αφορολογητου; Τί λαμόγια παίζει εκεί; Πάνε σε λογαριασμούς εξωτερικού;

Να σημειώσω πως αυτό το έχω παρατηρήσει τόσο ενώ δεν έχει κοπεί απόδειξη από ταμειακή, παρά μόνο η απόδειξη του POS, αλλά το πιο ανησυχητικό είναι πως το έχω δει ακόμα και φορές που έχει κοπεί κανονικά και απόδειξη ταμειακής.

δεν έχω προσέξει ποτέ κάτι τέτοιο. Καλά δε κοιτάω και κάθε συναλλαγή να δω αν περάστηκε. Ίσως κάποια να μην έχει περαστεί αλλά θα ήταν μια στις τόοοοσες, αλλιώς θα το έπαιρνα χαμπάρι.

έχω δει το αντίθετο όμως, συναλλαγή στο baggood να περνάει στο αφορολόγητο και μου φάνηκε περίεργο.

Εξακολουθεί να μου φαίνεται περίεργο να δυσκολεύεται κάποιος να καλύψει το αφορολόγητο πάντως. Δε θέλει καν προσπάθεια. Βασικά αδυνατώ να το πιστέψω

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Bitbit είπε

δεν έχω προσέξει ποτέ κάτι τέτοιο. Καλά δε κοιτάω και κάθε συναλλαγή να δω αν περάστηκε. Ίσως κάποια να μην έχει περαστεί αλλά θα ήταν μια στις τόοοοσες, αλλιώς θα το έπαιρνα χαμπάρι.

έχω δει το αντίθετο όμως, συναλλαγή στο baggood να περνάει στο αφορολόγητο και μου φάνηκε περίεργο.

Εξακολουθεί να μου φαίνεται περίεργο να δυσκολεύεται κάποιος να καλύψει το αφορολόγητο πάντως. Δε θέλει καν προσπάθεια. Βασικά αδυνατώ να το πιστέψω

Αν κάποιου, όπως πχ εμένα, δεν του περνάνε αποδείξεις 200€ το μήνα στο αφορολογητο, στο χρόνο πάνω είναι 2400, δεν τα λες και λίγα.

Επίσης, στο αφορολογητο δεν πιάνονται "φυσικά" ενοίκιο, δόσεις δανείου κτλ.

Βάλε στην εξίσωση και τους μισθούς της Ελλάδας.

Και τέλος, βάλε και στην εξίσωση κάποιος να θέλει να κάνει αποταμίευση τα λεφτά που έχει βγάλει και όχι να τα ξοδεύει με το έτσι θέλω της εκάστοτε κυβέρνησης (υπάρχει κάπου αλλού στην Ευρώπη σχετική νομοθεσία άραγε?)

Οπότε τα εξοδα που θα έπρεπε, αλλά τελικά δεν περνάνε στο αφορολογητο, γίνονται ξαφνικά απαραίτητα να έμπαιναν. Και δεν θα έπρεπε καν να συζητάμε το γιατί δεν μπαίνουν.

Με βάση τα παραπάνω, εξακολουθεί να σου φαίνεται πολύ απίθανο να καλύψει κάποιος το αφορολογητο;

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, NiKoSmile είπε

Στο ξέπλυμα γίνεται ακριβώς το αντίθετο, κόβονται αποδείξεις σαν να μην υπάρχει αύριο... :P.

Οχι, δεν καταλαβες.

Εννοω πως με 0 ΦΠα κανεις τελειο ξεπλυμα, γιατι μπορεις να κοβεις απειρες αποδειξεις χωρις να εχεις καθολου χαμενο χρημα λογω φπα.

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Οχι, δεν καταλαβες.

Εννοω πως με 0 ΦΠα κανεις τελειο ξεπλυμα, γιατι μπορεις να κοβεις απειρες αποδειξεις χωρις να εχεις καθολου χαμενο χρημα λογω φπα.

Μα και με φπα να ήταν δε θα έχανε χρήματα... θα είχε καπέλο +24% που το πληρώνει ο πελάτης!

• Confused 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

Μα και με φπα να ήταν δε θα έχανε χρήματα... θα είχε καπέλο +24% που το πληρώνει ο πελάτης!

Οταν κανεις ξεπλυμα δεν υπαρχει πελατης, δηλωνεις οτι καποιος σε πληρωσε με μετρητα, και ολα τα "εσοδα" τα πληρωνεις εσυ στον εαυτο σου.

Αν υπαρχει φπα, αυτο το χανεις γιατι το πληρωνεις στο κρατος, αν υπαρχει 0% φπα, τοτε κανεις τσαμπα ξεπλυμα.

• Like 4
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Οταν κανεις ξεπλυμα δεν υπαρχει πελατης, δηλωνεις οτι καποιος σε πληρωσε με μετρητα, και ολα τα "εσοδα" τα πληρωνεις εσυ στον εαυτο σου.

Αν υπαρχει φπα, αυτο το χανεις γιατι το πληρωνεις στο κρατος, αν υπαρχει 0% φπα, τοτε κανεις τσαμπα ξεπλυμα.

Τιμή χωρίς φπα ο πελάτης πληρώνει 100€, τιμή με φπα ο πελάτης πληρώνει 124€, το ξέπλυμα παραμένει το ίδιο, όσες αποδείξεις και αν κοπούν :P!

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, _Biohazard_ είπε

Δεν ξέρω ποια τι μας γλιτώνει από φοροδιαφευγοντες.

Έχει παρατηρήσει κανείς σας την εφαρμογή της τράπεζας του για τα εξοδα προκειμένου να καλύψει το ποσό που πρέπει;

Εγώ, κοιτώντας ανά μήνα, έχω διαπιστώσει στις πληροφορίες για το λογαριασμό μου να υπάρχουν κάποιες συναλλαγές (ηλεκτρονικές σε POS), αλλά αυτές να μην έχουν περάσει στην εφαρμογή για την κάλυψη του ποσού. Και δεν μιλάω για 5-10€ κάθε μήνα, αλλά για διάφορες της τάξεως των 100-200€ κάθε μήνα. 

Μετά θα έρθει η εφορία να μου πει ότι δεν κάλυψα το ποσό που έπρεπε, αλλά εγώ τις συναλλαγές (και μάλιστα ηλεκτρονικές σε POS όπως απαιτείται), τις έχω κάνει και φαίνονται από τα ποσά που έχουν τραβηχτεί από το λογαριασμό/κάρτα μου. Πού έχουν πάει όμως; Και γιατί δεν έχουν καταγραφεί στην κάλυψη του αφορολογητου; Τί λαμόγια παίζει εκεί; Πάνε σε λογαριασμούς εξωτερικού;

Να σημειώσω πως αυτό το έχω παρατηρήσει τόσο ενώ δεν έχει κοπεί απόδειξη από ταμειακή, παρά μόνο η απόδειξη του POS, αλλά το πιο ανησυχητικό είναι πως το έχω δει ακόμα και φορές που έχει κοπεί κανονικά και απόδειξη ταμειακής.

Το να πάει σε λογαριασμό εξωτερικού δεν είναι λαμόγια γιατί προφανώς δεν μπορεί να τα χρησιμοποιεί εκτός από Amazon κλπ. 

Ο φόρος πάντως έπρεπε να είναι γύρω στο 4-7%, ώστε να μην φοροδιαφεύγει κανένας. 

Επεξ/σία από insomniac01
  • Confused 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Το να πάει σε λογαριασμό εξωτερικού δεν είναι λαμόγια γιατί προφανώς δεν μπορεί να τα χρησιμοποιεί εκτός από Amazon κλπ. 

Ο φόρος πάντως έπρεπε να είναι γύρω στο 4-7%, ώστε να μην φοροδιαφεύγει κανένας. 

Αν κάνει την πώληση στο κατάστημα του στην Ελλάδα, αλλά δεν φαίνονται τα έσοδα του στην Ελλάδα και δεν φορολογείται για αυτα (και εγώ δεν έχω την φοροελαφρυνση που θα έπρεπε για τα έξοδα μου)...δεν ξέρω γιατί δεν είναι λαμογια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, _Biohazard_ είπε

Αν κάνει την πώληση στο κατάστημα του στην Ελλάδα, αλλά δεν φαίνονται τα έσοδα του στην Ελλάδα και δεν φορολογείται για αυτα (και εγώ δεν έχω την φοροελαφρυνση που θα έπρεπε για τα έξοδα μου)...δεν ξέρω γιατί δεν είναι λαμογια.

Κοιτά ναι είναι, αλλά στην τελική δεν θα τα χρησιμοποιεί. Είναι κάτι σαν ημι-λαμογια. 

Πάντως προσωπικά ξέρω πολλούς που τα παίρνουν μαύρα (μεγάλα ποσά) και τα βάζουν σε σακούλες (ναι ακούγετε γελοίο) και τα πάνε με αυτοκίνητο στην Ελβετία-Αυστρια-Βορειες χώρες. 

Εκεί δεν ρωτάνε τίποτα. Απλά, οι περισσότερες τράπεζες θέλουν πολλά χρήματα κατάθεση (400,000-500,000+). 

Επεξ/σία από insomniac01
  • Confused 2
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Κοιτά ναι είναι, αλλά στην τελική δεν θα τα χρησιμοποιεί. Είναι κάτι σαν ημι-λαμογια. 

Πάντως προσωπικά ξέρω πολλούς που τα παίρνουν μαύρα (μεγάλα ποσά) και τα βάζουν σε σακούλες (ναι ακούγετε γελοίο) και τα πάνε με αυτοκίνητο στην Ελβετία-Αυστρια-Βορειες χώρες. 

Εκεί δεν ρωτάνε τίποτα. Απλά, οι περισσότερες τράπεζες θέλουν πολλά χρήματα κατάθεση (400,000-500,000+). 

Φοροδιαφυγή με παράλληλη φοροεπιβαρυνση δική μου είναι ημι-λαμογια; Απορία...η ολόκληρη λαμογια ποια είναι; 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, _Biohazard_ είπε

Φοροδιαφυγή με παράλληλη φοροεπιβαρυνση δική μου είναι ημι-λαμογια; Απορία...η ολόκληρη λαμογια ποια είναι; 

Να τα ξόδευε εδώ. 

• Confused 3
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, insomniac01 είπε

Να τα ξόδευε εδώ. 

Όχι, να 'σαι σίγουρος πως θα τα ξοδέψει εκεί που τα στέλνει...ή μπορεί και να τα αφήσει να ξεχαστούν στο λογαριασμό που πάνε και να πάνε υπέρ του κράτους εκείνου μετά από κάποια χρόνια.

Και μετά ξυπνήσαμε ε;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...