MariosX Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε Καλή χρονιά. Ποιά έχεις δει ; Κανένα. Ειχα αγοράσει ένα Amazfit πριν 3 χρόνια και δεν έμεινα ικανοποιημένος. Ιδανικά θα ήθελα ένα καλο, κυρίως για λόγους υγείας γιατί δεν έχω γενικά 100% οξυγόνο και θέλω να το κάνω monitor. Ιδανικά δεν θα με χαλάγε και να έκανε sync με το κινητό και να μπορώ να βλέπω και GPS και να ακούω μουσική μέσω Bluetooth όταν πάω για τρέξιμο Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2022 από MariosX
Apollonian Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2022 Xiaomi Mi Watch Lite 41mm Πολύ value for money smartwatch, με Βηματόμετρο, Επιταχυνσιόμετρο, Θερμιδομετρητή, Καρδιακοί Παλμοί, Παρακολούθηση 'Υπνου. Ικανοποιητική μπαταρία και πλήρη συμβατότητα σε Android, iOS.
MauroPaltoudias Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Huawei gt 2 pro. Όλα τα παραπάνω, συν καλύτερη ποιότητα κατασκευής.
emiliosk Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Θα σου πρότεινα κάποιο Fitbit/Garmin η apple watch σε περίπτωση που έχεις iPhone. Βλέποντας σχεδόν όλα τα βιντεάκια από τον τύπο παρακάτω, καταλήγω ότι αυτές είναι οι εταιρείες που μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί σε θέμα accuracy https://youtube.com/c/TheQuantifiedScientist
filip123go Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2022 Δεν μας λες Budget. Αγόρασα πρόσφατα το samsung galaxy watch 4 και εχω μείνει υπέρ-ευχαριστημένος. Έχει όλα όσα ψάχνεις, + αρτηριακή πίεση, stress levels, ηλεκρο-καρδιογραφημα και δεν ξέρω και γω τι άλλο (πραγματικά έχει άπειρες λειτουργίες) plus έχει και android wear.. Προσοχή, κάποιες από αυτές τις λειτουργίες, μπορείς να τις εκμεταλλευτείς μόνο με samsung κινητό. Στα αρνητικά του η μπαταρία που κρατάει 1.5- 2 μέρες και.
MariosX Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2022 Στις 5/1/2022 στις 10:33 ΠΜ, filip123go είπε Δεν μας λες Budget. Αγόρασα πρόσφατα το samsung galaxy watch 4 και εχω μείνει υπέρ-ευχαριστημένος. Έχει όλα όσα ψάχνεις, + αρτηριακή πίεση, stress levels, ηλεκρο-καρδιογραφημα και δεν ξέρω και γω τι άλλο (πραγματικά έχει άπειρες λειτουργίες) plus έχει και android wear.. Προσοχή, κάποιες από αυτές τις λειτουργίες, μπορείς να τις εκμεταλλευτείς μόνο με samsung κινητό. Στα αρνητικά του η μπαταρία που κρατάει 1.5- 2 μέρες και. Budget αδιάφορο. Με ενδιαφέρει η ποιότητα της δουλειάς του σε αυτά που ψάχνω. Οσο για το budget, κατανοητό να θέλουμε κάτι οικονομικό αλλά εν τέλει δεν κάνουν καλή δουλειά. Είχα Amazfit, λογισμικό κουκουρούκου (2019 μοντέλο), αναβαθμίσεις δεν βγαίναν και κατέληξε στο συρτάρι Επίσης Apple δεν μπορώ να πάρω λόγω ότι δεν έχω iPhone. Θεωρώ πως το ίδιο θα συμβαίνει και σε Samsung
stark Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 4/1/2022 στις 11:11 ΜΜ, MariosX είπε Κανένα. Ειχα αγοράσει ένα Amazfit πριν 3 χρόνια και δεν έμεινα ικανοποιημένος. Ιδανικά θα ήθελα ένα καλο, κυρίως για λόγους υγείας γιατί δεν έχω γενικά 100% οξυγόνο και θέλω να το κάνω monitor. Ιδανικά δεν θα με χαλάγε και να έκανε sync με το κινητό και να μπορώ να βλέπω και GPS και να ακούω μουσική μέσω Bluetooth όταν πάω για τρέξιμο Οξυγόνο κανένα sportwatch δεν μετράει σωστά και αξιόπιστα. Για παρακολούθηση ύπνου τα πιο ακριβή είναι τα της Fitbit, και με μεγάλη διαφορά από τα άλλα. https://www.youtube.com/c/TheQuantifiedScientist Για καρδιακούς παλμούς πιο αξιόπιστα (σε ρολόι πάντα) τα Garmin. Xiaomi, Huawei, Honor, Amazfit κλπ "προσιτά" ούτε για αστείο, αν θέλεις σοβαρή και αξιόπιστη παρακολούθηση metrics. Ακόμα και τα της Samsung αρκετά αναξιόπιστα και ανακριβή στα fitness / health metrics. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2022 από stark 1
SeNNinhA Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Όπως σου είπανε η μετρήσεις spO2 δεν είναι πολύ ευκολες από ένα ρολόι. Το κυρίως ππρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να είναι πολύ σταθερό στον καρπό σου οπότε όταν τρέχεις μην περιμενεις σωστές ή και καθόλου ενδείξεις. Για να έχεις σωστή κατά το δυνατόν ένδειξη πρέπει να σταματήσεις και να έχεις σωστά ακινητο το ρόλοι στον καρπό σου. Για να μην λέμε ψέματα το καλύτερο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι ζώνη παλμών και φορητό οξυμετρο. Ή αμέσως καλύτερη επιλογή λέγεται Apple Watch και Garmin. Σε Garmin θα πρότεινα τα Venu 2 ή σε καθαρά αθλητικό το Forerunner 645 Music. Και τα δυο παραπάνω έχουν πολύ αξιόλογες μετρήσεις και είναι και ομορφα ρολόγια για καθημερινή χρήση σε νορμάλ τιμή για την ποιότητα τους.
MariosX Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Να επισημάνω πως το οξυγόνομέτρο θα το χρησιμοποιώ μόνο όταν είμαι καθιστός και ακίνητος όχι εν ώρα άθλησης. Επίσης το ίδιο για το στρες και για τους καρδιακους παλμούς Μήπως να πάρω το Fenix 6 Pro?
SeNNinhA Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MariosX είπε Να επισημάνω πως το οξυγόνομέτρο θα το χρησιμοποιώ μόνο όταν είμαι καθιστός και ακίνητος όχι εν ώρα άθλησης. Επίσης το ίδιο για το στρες και για τους καρδιακους παλμούς Μήπως να πάρω το Fenix 6 Pro? Εννοειται ότι το Fenix 6 Pro είναι πολύ καλό. Αλλά πολλά τα λεφτά. Αλήθεια το χρειάζεσαι ή απλά σου αρέσει? Και εμένα μου αρέσει αλλά νομίζω ότι το Venu 2 για τους περισσότερους ειναι υπεραρκετό και είναι και εξίσου όμορφο στο χέρι με δυνατότητα αποθήκευσης Music και Bluetooth pairing με ακουστικά κάτι που θεωρώ αρκετά χρήσιμο σε μια προπόνηση. Δεν έχει όλα τα sports modes του fenix αλλά αυτό είναι θέμα software και οχι hardware Μιας και οι αισθητηρες του είναι εξίσου καλοί. Εκτός εάν του λείπει κάτι που όντως χρειάζεσαι. Με λιγότερο από την μισή τιμή του fenix σου περισευουν να αγοράσεις και μια καλή ζώνη στήθους για τους παλμούς και ένα οξυμετρο δαχτύλου. Αλλά τα πάντα είναι φυσικά προσωπικές επιλογές. Προσωπικα ως παλιός πρωταθλητής κολύμβησης και περιστασιακά ποδηλάτης, τριαθλητης κλπ διαφορά θα έλεγα ότι εκτός από ένα αδιάβροχο ρολόι με χρονόμετρο με lap memories κανενας δεν χρειάζεται πραγματικά τίποτε άλλο ακόμη και για υψηλού επιπέδου άθληση. Τους σφιγμους τους ελέγχεις με το χέρι σου από τον λαιμό σου και το οξυγόνο είναι πολύ ειδική μέτρηση και συνηθως μονο για ιατρικους λόγους ή για ορειβάτες είναι απαραίτητο. Ωραία τα γκατζετακια αυτά αλλα τα δεδομενα που μαζεύουν ειναι πραγματικά χρήσιμα στον προπονητή και όχι στον αθλητή. Και είναι χρήσιμα μόνο εάν έχεις κάνει προγραμματισμό έτους, γνωρίζεις πως να τα ερνημευσεις και τι θέλεις να παρακολουθήσεις μέσα από αυτά αξιοποιώντας τα για να τροποποιήσεις το αρχικό σου πρόγραμμα ή να ελέγξεις την αποτελεσματικότητα του. Ίσως μόνο πάνω σε εργοποδήλατο και με πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ήταν χρήσιμο να βλεπεις τους καρδιακους σφυγμούς άμεσα αλλά και πάλι η απόλυτη ακρίβεια δεν είναι ποτέ το ζητούμενο εκτός κι αν μιλάμε για ολυμπιακού επιπέδου πρωταθλητές και αυτό ίσως και παλι. Γνώμη μου πάντα. PS Το Apple Watch είναι πάντα μέσα στα κορυφαία (ίσως και κορυφαίο) ακόμη και για τα sports. Και φυσικά δεν είναι απολύτως απαραίτητο να έχεις και iPhone. Μέτα μειονεκτημα του όμως η μικρή αυτονομία που για εμένα είναι deal breaker. Επεξ/σία 7 Ιανουαρίου 2022 από SeNNinhA
MariosX Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SeNNinhA είπε Εννοειται ότι το Fenix 6 Pro είναι πολύ καλό. Αλλά πολλά τα λεφτά. Αλήθεια το χρειάζεσαι ή απλά σου αρέσει? Και εμένα μου αρέσει αλλά νομίζω ότι το Venu 2 για τους περισσότερους ειναι υπεραρκετό και είναι και εξίσου όμορφο στο χέρι με δυνατότητα αποθήκευσης Music και Bluetooth pairing με ακουστικά κάτι που θεωρώ αρκετά χρήσιμο σε μια προπόνηση. Δεν έχει όλα τα sports modes του fenix αλλά αυτό είναι θέμα software και οχι hardware Μιας και οι αισθητηρες του είναι εξίσου καλοί. Εκτός εάν του λείπει κάτι που όντως χρειάζεσαι. Με λιγότερο από την μισή τιμή του fenix σου περισευουν να αγοράσεις και μια καλή ζώνη στήθους για τους παλμούς και ένα οξυμετρο δαχτύλου. Αλλά τα πάντα είναι φυσικά προσωπικές επιλογές. Προσωπικα ως παλιός πρωταθλητής κολύμβησης και περιστασιακά ποδηλάτης, τριαθλητης κλπ διαφορά θα έλεγα ότι εκτός από ένα αδιάβροχο ρολόι με χρονόμετρο με lap memories κανενας δεν χρειάζεται πραγματικά τίποτε άλλο ακόμη και για υψηλού επιπέδου άθληση. Τους σφιγμους τους ελέγχεις με το χέρι σου από τον λαιμό σου και το οξυγόνο είναι πολύ ειδική μέτρηση και συνηθως μονο για ιατρικους λόγους ή για ορειβάτες είναι απαραίτητο. Ωραία τα γκατζετακια αυτά αλλα τα δεδομενα που μαζεύουν ειναι πραγματικά χρήσιμα στον προπονητή και όχι στον αθλητή. Και είναι χρήσιμα μόνο εάν έχεις κάνει προγραμματισμό έτους, γνωρίζεις πως να τα ερνημευσεις και τι θέλεις να παρακολουθήσεις μέσα από αυτά αξιοποιώντας τα για να τροποποιήσεις το αρχικό σου πρόγραμμα ή να ελέγξεις την αποτελεσματικότητα του. Ίσως μόνο πάνω σε εργοποδήλατο και με πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ήταν χρήσιμο να βλεπεις τους καρδιακους σφυγμούς άμεσα αλλά και πάλι η απόλυτη ακρίβεια δεν είναι ποτέ το ζητούμενο εκτός κι αν μιλάμε για ολυμπιακού επιπέδου πρωταθλητές και αυτό ίσως και παλι. Γνώμη μου πάντα. PS Το Apple Watch είναι πάντα μέσα στα κορυφαία (ίσως και κορυφαίο) ακόμη και για τα sports. Και φυσικά δεν είναι απολύτως απαραίτητο να έχεις και iPhone. Μέτα μειονεκτημα του όμως η μικρή αυτονομία που για εμένα είναι deal breaker. To be honest δεν ξέρω ποιο ακριβώς χρειάζομαι, ξέρω μονάχα το τι: - GPS για λειτουργία εν ώρα οδήγησης σε μηχανή - Music Player με δυνατότητα σύνδεσης ακουστικών Bluetooth - Stress Meter για να ελέγχω το άγχος μου, εν ώρα ανάπαυσης/καθιστός - Οξυγόνομέτρο εν ώρα ανάπαυσης για ιατρικούς λόγους/καθιστός - Καρδιογράφος εν ώρα ανάπαυσης/καθιστός Με νοιάζει η ακρίβεια σε όλες τις περιπτώσεις. Η λύση που προτείνεις είναι άριστη για περιπτώσεις άθλησης, όμως αντίς για μία θα έχω 3 συσκευές και όταν πάω για τρέξιμο θέλω όσο πιο λιγότερα πράγματα γίνεται (κλειδιά, smartwatch, ακουστικά) Επίσης δεν είμαι αθλητής, είμαι απλά 33 χρόνων που έχω πλήρη καθιστική ζωή λόγω επαγγέλματος (προγραμματιστής, remote εργασία), ούτε πολύ βγαίνω από το σπίτι πλέον. Η καθιστική ζωή (ίσως είναι ψυχολογικό) μου έχει προκαλέσει κάποια θέματα υγείας όπως υπνηλία, παγωμένο μεταβολισμό, άγχος και έναν μικρό συνεχόμενο πόνο στο στήθος. Έχω πάει σε τρεις παθολόγους και οι τρεις μου είπαν ότι πρέπει να ξεκινήσω να κινούμαι και να αθλούμαι Πήγαινα πιο παλιά για τρέξιμο καθημερινά και με βοηθάγε αρκετά ένα Amazfit Stratos που είχα στο να τηρώ ρυθμούς και στο ακούω μουσική. Δεν έμεινα ικανοποιημένος λόγο του λογισμικού, ήταν και ρωσικό μοντέλο όπου χρειάστηκε να περάσω άλλο λογισμικό. Απλά παρατήρησα από μάρκα σε μάρκα, διαφέρουν πολλά πράγματα, και από λογισμικά και από πρόγραμματα αθλημάτων που προσφέρουν και θεωρώ καλό είναι να αγοράσω κάτι καλό. Ναι πράγματι, το ρολόι Fenix 6 Pro είναι υπερβολικό για εμένα, γιατί μέχρι και για βουνά αν και πήγαινα κάποτε στην Πάρνηθα για πεζοπορία, αλλά και πάλι δεν θα πηγαίνω και κάθε μέρα, να πηγαίνω δύο φορές κάθε τρίμηνο και άμα. Οπότε περιττές οι έξτρα λειτουργίες, από θέμα ακριβείας σε σύγκριση με άλλα, είναι καλύτερο; Όσο για το iWatch με φοβίζει ότι δεν έχω iPhone αλλιώς δεν έχω κανένα πρόβλημα Επεξ/σία 8 Ιανουαρίου 2022 από MariosX
SeNNinhA Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, MariosX είπε To be honest δεν ξέρω ποιο ακριβώς χρειάζομαι, ξέρω μονάχα το τι: - GPS για λειτουργία εν ώρα οδήγησης σε μηχανή - Music Player με δυνατότητα σύνδεσης ακουστικών Bluetooth - Stress Meter για να ελέγχω το άγχος μου, εν ώρα ανάπαυσης/καθιστός - Οξυγόνομέτρο εν ώρα ανάπαυσης για ιατρικούς λόγους/καθιστός - Καρδιογράφος εν ώρα ανάπαυσης/καθιστός Με νοιάζει η ακρίβεια σε όλες τις περιπτώσεις. Η λύση που προτείνεις είναι άριστη για περιπτώσεις άθλησης, όμως αντίς για μία θα έχω 3 συσκευές και όταν πάω για τρέξιμο θέλω όσο πιο λιγότερα πράγματα γίνεται (κλειδιά, smartwatch, ακουστικά) Επίσης δεν είμαι αθλητής, είμαι απλά 33 χρόνων που έχω πλήρη καθιστική ζωή λόγω επαγγέλματος (προγραμματιστής, remote εργασία), ούτε πολύ βγαίνω από το σπίτι πλέον. Η καθιστική ζωή (ίσως είναι ψυχολογικό) μου έχει προκαλέσει κάποια θέματα υγείας όπως υπνηλία, παγωμένο μεταβολισμό, άγχος και έναν μικρό συνεχόμενο πόνο στο στήθος. Έχω πάει σε τρεις παθολόγους και οι τρεις μου είπαν ότι πρέπει να ξεκινήσω να κινούμαι και να αθλούμαι Πήγαινα πιο παλιά για τρέξιμο καθημερινά και με βοηθάγε αρκετά ένα Amazfit Stratos που είχα στο να τηρώ ρυθμούς και στο ακούω μουσική. Δεν έμεινα ικανοποιημένος λόγο του λογισμικού, ήταν και ρωσικό μοντέλο όπου χρειάστηκε να περάσω άλλο λογισμικό. Απλά παρατήρησα από μάρκα σε μάρκα, διαφέρουν πολλά πράγματα, και από λογισμικά και από πρόγραμματα αθλημάτων που προσφέρουν και θεωρώ καλό είναι να αγοράσω κάτι καλό. Ναι πράγματι, το ρολόι Fenix 6 Pro είναι υπερβολικό για εμένα, γιατί μέχρι και για βουνά αν και πήγαινα κάποτε στην Πάρνηθα για πεζοπορία, αλλά και πάλι δεν θα πηγαίνω και κάθε μέρα, να πηγαίνω δύο φορές κάθε τρίμηνο και άμα. Οπότε περιττές οι έξτρα λειτουργίες, από θέμα ακριβείας σε σύγκριση με άλλα, είναι καλύτερο; Όσο για το iWatch με φοβίζει ότι δεν έχω iPhone αλλιώς δεν έχω κανένα πρόβλημα Με βάση όλα τα παραπάνω εξακολουθώ να λέω ότι το ιδανικό θα ήταν ένα Garmin Venu 2 ή το Garmin Forerunner 645 Music με προσωπική προτίμηση στο Venu 2. Για προσωπικούς ψυχολογικούς και μόνο λόγους ότι πήρες ότι καλύτερο μπορούσες (χωρίς όμως να χρειάζεται) μπορείς φυσικά να πας στα Garmin Fenix 6 pro/solar ή αντίστοιχα στο Garmin Forerunner 945. Για εμένα τζάμπα τα επιπλέον χρήματα. Εκτός εάν θέλεις να έχεις και τους χάρτες στο ρολόι σου οπότε αναγκαστικά πας προς τα εκεί. Εάν σε ενδιαφέρει να κάνεις και τηλεφωνικές κλήσεις από το ρόλοι πας στο Venu 3 Plus. Το Venu 2 έχει τους τελευταιους αισθητηρες και λογισμικό για heart rate, stress και sleaping analyser. Δεν εχει όλα τα GPS modes όπως το Fenix. Διάβασε reviews και συγκριτικά και θα αποκτήσεις την δική σου εικόνα για αυτά ώστε να μπορέσεις να αποφασίσεις. Το GPS για εμένα δεν το έχεις ανάγκη στην μηχανή. Σου τρώει εξαιρετικά πολύ μπαταρία (μιλάμε για ώρες διάρκειας και οχι ημέρες) ενώ το κινητό σου εννοείται ότι το έχεις και κάνει την ίδια και καλύτερη δουλειά σε αυτό. Φυσικά θέλεις μοντέλο με δυνατότητα αποθήκευσης αυτόνομης μουσικής σε αυτό (εκτός εάν θέλεις μόνο να ελέγχεις την μουσική από το τηλέφωνο σου). Και με αισθητηρες τελευταίας γενιάς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα