Προς το περιεχόμενο

Θελω να γινω Data analyst και εχω στην διαθεση μου courses και κανω την πρακτικη μου.Πως μπορω να το εξελιξω;


True_Alchemist14

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας

Ξεκινησα περσι την προσπαθεια μου χωρις να εχω σχετικο πτυχιο (Πολιτικου Μηχανικου) να κανω καποια courses με ''coaching'' ας πουμε απο καποια εταιρεια.Εμαθα SQL Python (τα βασικα και στα 2 με ελαχιστη εξασκηση) tableau απο courses στο Udemy.Η εταιρεια αυτη μου εφτιαξε ενα καλο βιογραφικο και με προετοιμασε για συνεντευξεις.Εστειλα σε αρκετες εταιρειες με πηρε μια για συνεντευξη αλλα δεν πηρα την θεση.Επειτα με δεχτηκαν σε μια πρακτικη οπου ειμαι ακομα.Σε αυτην την πρακτικη δεν χρειαζονται περιπλοκα εργαλεια για analytics.Οτι data εχουν τα περνουν απο το google analytics.Οποτε πηρα και εκει τα σχετικα certificates και εμαθα να χρησιμοποιω το GA καλα και να κανω extract data σε excel οπου επειδη θελαμε συγκεκριμενα πραγματα εμαθα να κανω καλο filtering/cleaning.Το ιδιο και στο Power Bi οπου εμαθα.Αυτα λοιπον κανω.Excel/Power Bi/Google analytics.Δεν χρειαζεται python, sql, R σε κατι.

Το προβλημα μου ειναι το εξης σε λιγο καιρο τελειωνω την πρακτικη και πιστευω δεν θα με κρατησουν ουτε θα μαθω κατι παραπανω σε εργαλεια.Το ερωτημα μου ειναι τι γινεται στην Ελλαδα σε αυτον τον τομεα εργασιας.Καταχας το δεδομενα απο μονα τους δεν λενε κατι αν τα αναλυεις.Δηλαδη βγαζω απλα αυτα που μου ζητανε  τα φιλτραρω και τα κανω ομορφα γραφηματα.Δεν κανω data modeling/forecasting για καποια χρησιμη αποφαση που θα επερνε η εταιρια.Επισης οτι μπορει να εχει ανεβει για παραδειγμα η επισκεψιμοτητα σε μια σελιδα εχει να κανει με πιο πρακτικους παραγοντες τι καμπανιες ειχε κανει εκεινο τον καιρο η εταιρεια και τα σχετικα.Ειναι πραγματα δηλαδη πιο business marketing oriented και πρεπει να ξερεις και απο αυτα και τα απλα νουμερα που βγαζεις, οτι αυτο ανεβηκε και αυτο κατεβηκε δεν μπορεις να τα εξηγησεις παντα βαση μονο Data

Το ερωτημα μου ειναι πως ειναι ο κλαδος αυτος στην Ελλαδα? Επειδη ακουω οτι ο κλαδος ειναι καινουριος και πιο απλος εδω.Μηπως ειναι τοσο μικρος που σε μια Ελληνικη επιχειρηση δεν εχει τοσο μεγαλα νουμερα και δεν χρησιμοποιουν εργαλεια για τεραστιους ογκους δεδομενων και αρκουνται στο Excel και Google Analytics.Μηπως οι ρολοι του Business και Data analytics ειναι τοσο απλοι που ειναι και τα δυο ενα πραγμα στην Ελλαδα.Δηλαδη o Data Analyst δεν χρειαζεται να φιλτραρει τα Data για τον Business Analyst.Χρειαζεται πολυ βασικο excel για φιλτραρισμα σε μικρο ογκο δεδομενων αρα ουσιαστικα την κανει ολη την δουλεια ο Business Analyst που ειναι και ελαχιστα Data analyst τυπου οσο λιγο χρειαζεται που ειναι αρκετο.

Μετα σε μεγαλες εταιρειες στην Ελλαδα και σε ελαχιστες αγγελιες βλεπω οτι οντως χρησιμοποιουν πιο τεχνικες γνωσεις.Δηλαδη database technologies SQL,R, Βασικη στατιστικη(Logistic Regression,Cluster Analysis) Python with statistical packages κτλ.

Σε αλλες αγγελιες για Data Analysis μπορει να λεει στα Qualifications: Excellent knowledge of MS Office, especially excel Understanding of BI Tools.Πιο απλα πραγματα δηλαδη στον τεχνικο τομεα ΟΜΩΣ εδω ερχεται και το αλλο κομματι που προβλεπεις πραγματα δηλαδη: Perform and develop sales prediction algorithms, Analyse and report statistical results of information using tools like Excel or BIs on regular Base,

Εδω δηλαδη φανταζομαι οτι θελει να ξερεις και απο Business κομματι;Αν κανω λαθος πειτε μου.Η αγγελια που σας εγραψα μπορειτε να την βρειτε και εδω

Οποτε αυτο που θελω να κανω επειδη οι γνωσεις μου ειναι απλες βαση τα σεμιναρια και την πρακτικη που κανω τωρα πως μπορω να το εξελιξω αυτο.Ειδα προφιλ ατομων Linked In Data και Business analyst και μπορει να ειχαν τελειωσει μαθηματικα οικονομικα και μετα να κανανε καποιο μεταπτυχιακο σχετικο με πληροφορικη,διοικηση,data science, business intelligence κτλ κτλ.Αυτοι ομως εχουν με προπτυχιακο και μεταπτυχιακο και το business/μαθηματικο και το κομματι της πληροφορικης μεσα.Εγω δεν μπορω να κανω και τα 2 εκτος εαν κανω 2 μεταπτυχιακα η καποιο να ειναι σχετικο και με τα 2 αρα:

Α) η ερωτηση μου ειναι εαν πιστευετε οτι χρειαζεται μεταπτυχιακο(εγω πιστευω ναι) και αν ναι καλυτερα (αμα σκεφτομαι να δουλεψω Ελλαδα) να μεινω σε ενα κλαδο Data Analytics που αυτο θελω να χρησιμοποιω γλωσσες προγραμματισμου δηλαδη να εκανα καποιο μεταπτυχιακο Data analysis πολυ συγκεκριμενο σαν αυτο Η επειδη η Ελλαδα ειναι πισω σε αυτο τον τομεα να κανω κατι σαν αυτο στον τομεα του business καπως( Την 2η κατευθυνση Επιχειρηματική Πληροφορική (Business Computing) με μαθηματα οπως Συστήματα Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης και Διοίκησης , Ψηφιακό Μάρκετινγκ και Κοινωνική Δικτύωση) 

Β)Μετα επισης θα θεσω το ερωτημα το μεταπτυχιακο να γινει καλυτερα στο εξωτερικο (Εκει μονο remote θα μπορω) η στην Ελλαδα?Σαν χαρτί στην Ελλάδα τι πιστεύετε θα αναγνωρίζεται καλύτερα.Θα προτιμούσα κατι εδώ λογω κόστους αλλα αμα πιστευετε οτι το επιπεδο ειναι πολυ καλυτερο εξω και ΣΧΕΤΙΚΟ με την Ελληνικη αγορα (Συγκεκριμενα τα business και data analysis μεταπτυχιακα) και μετραει πιο πολυ σαν χαρτι του εξωτερικου τοτε να το σκεφτω αλλιως.

Θα ηθελα την προσωπικη σας εμπειρια ως Data Analysts ( η και μη αμα ξερετε πραγματα) πως πιστευετε οτι θα μπορουσα να προετοιμαστω βαση τα μεταπτυχιακα στην αγορα; Εσεις με ποιον δρομο καταφερατε να μπειτε στο επαγγελμα η εστω σε εναν σχετικό κλαδο;

Σας ευχαριστω

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

25 λεπτά πριν, True_Alchemist14 είπε

η ερωτηση μου ειναι εαν πιστευετε οτι χρειαζεται μεταπτυχιακο

Όχι. Ξερό και κατηγορηματικό όχι. Πραγματικά αυτή η παράνοια με τα master αμέσως μετα το πτυχίο πρέπει να σταματήσει. (Έκανα και εγώ τις ίδιες μαλακίες). Πήρα master στο Mechatronics. Και τι το κάνω (προγραμματιστής είμαι) , ούτε καν στον τοίχο δεν το έχω κρεμάσει. Ξεκινάς τη δουλεία και μετά κάνεις την ειδίκευση ΠΑΝΩ στη δουλειά. Ασε που πολλές σοβαρές εταιρείες σου πληρώνουν μέρος των διδάκτρων (το τονίζω το σοβαρές). 

Γενικώς data analysts τους ψάχνουν με το δικανο (σοβαρούς data analysts). Οι big 4, οι intra όλο και κάποια θέση θα έχουν, όπως επίσης και ο ΟΠΑΠ και οι άλλες στοιχηματικές. 

Η συμβουλή μου, πήγαινε σε όσες περισσότερες συνεντεύξεις μπορείς! Ασχετα αν θα σε πάρουν η όχι. Δουλειά θα βρεις στανταρ. Και accenture (κάτεργο βέβαια) και sword και χίλια δύο software houses ψάχνουν data analysts (ίσως να μην θέλουν Juniors, αλλά δεν θα είσαι για πάντα junior) .  

Και να στο πω πολύ απλά, αν είναι να επιλέξουν μόνο ένα άτομο για συνέντευξη (για να του πάρουν συνέντευξη) ανάμεσα σε έναν που έχει 0 work experience και master και σε έναν που έχει 2 χρόνια work experience, θα καλέσουν τον 2ο, χωρίς πολύ σκέψη.!

 

Spoiler

Και για να προλάβω τους άλλους εδώ μέσα, το παραπάνω παράδειγμα ισχύει ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑ!!!!! Ναι αν ο άλλος έχει 10 χρόνια εμπειρία και master προφανώς θα επιλέξουν αυτον, η αν έχει βύσμα η αν έχει ότι άλλο μπορεί να κατεβάσει το κεφάλι σας.  

 

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβώς ότι είπε ο @filip123go.

 

14 ώρες πριν, filip123go είπε

Και accenture (κάτεργο βέβαια)

Σε αυτό θέλω να σταθώ λίγο. Κάτεργο είναι με την έννοια ότι θα τραβήξεις πολύ κουπί και θα δουλέψεις ατελείωτες ώρες, αλλά στη δική σου περίπτωση είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Για τον κλάδο της πληροφορικής, την γνώση την αποκτάς με το να αντιμετωπίζεις συνεχώς καινούργια προβλήματα και το "το έχω ξαναδεί αυτό" είναι το σημαντικότερο εφόδιο ενός επαγγελματία.

Θεωρώ πως όλοι πρέπει να κάνουν κάποιο πέρασμα από έναν τέτοιο ρόλο, ιδανικά όσο πιο νωρίς γίνεται στην καριέρα τους, όπως και το να δουλέψουν σε ένα startup δίπλα σε κάποιον 10χ (ή όσο πιο κοντά σε αυτό).

Σε κάθε περίπτωση, κι εμένα η γνώμη μου είναι ξέχνα μεταπτυχιακά και διδακτορικά, εκτός αν θέλεις να ακολουθήσεις ακαδημαϊκή καριέρα ή να κάνεις έρευνα (πχ σε κάποιο R&D τμήμα, το οποίο αφού μιλάς για καριέρα στην Ελλάδα, μάλλον είναι όνειρο απατηλό). Ξεσκόνισε την Python, πάρε ένα καλό βιβλίο για ML ή όποιο άλλο αντικείμενο του κλάδου σου σε ενδιαφέρει και ξεκίνα ένα github portfolio με τα project σου. Στείλε και 1 εκατομμύριο αιτήσεις στις μεγάλες εταιρίες και με λίγη τύχη θα δεις αντίκρυσμα.

Αν είναι κάποια στιγμή της ιστορίας της ανθρωπότητας η καλύτερη για να κάνεις αυτή την κίνηση, αυτή είναι τώρα.

Επεξ/σία από t(o.ot)
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, t(o.ot) είπε

αυτό θέλω να σταθώ λίγο. Κάτεργο είναι με την έννοια ότι θα τραβήξεις πολύ κουπί και θα δουλέψεις ατελείωτες ώρες, αλλά στη δική σου περίπτωση είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι.

Όχι φίλε, κάτεργο είναι να πηγαίνεις 11 το πρωί και να φεύγεις 12 το βράδυ. Κάτεργο είναι να είσαι με 40 πυρετο και να φτύνεις τα πνευμόνια σου από Κοβιντ και να σε παίρνει ο manager σου και να σου λέει μπες δούλεψε κανένα 5ωρο τζάμπα. Κάτεργο είναι να πρέπει να ζητήσεις άδεια για να φύγεις στην ώρα σου (αν είναι δυνατόν).

 

3 ώρες πριν, t(o.ot) είπε

Θεωρώ πως όλοι πρέπει να κάνουν κάποιο πέρασμα από έναν τέτοιο ρόλο,

Κακώς το θεωρείς. Εγώ ποτέ δεν πέρασα (δεν το δέχθηκα ποτέ) . Ακόμα και Intralot που είθισται να κάθονται 1-2 ώρες παραπάνω, στο 8ωρο είχα φύγει. And guess what, μετά από λίγο καιρό και οι ίδιοι οι manager και οι team leaders, ήξεραν ότι θα φύγω στην ώρα μου, οπότε, αντί να με πιάσουν 5 παρά δέκα για ένα θέμα που μπορούσε να γίνει αύριο μου έλεγαν ,"σημείωσε αύριο το πρωί το ταδε ν το δούμε πρώτο-πρώτο" .  Εννοείται έχω καθήσει και υπερωρίες και ολονύκτιες (όταν έβγαινε ο ΟΠΑΠ όλη η εταιρεία ήταν stand by). Αλλά αυτό που στην accenture είναι το στάνταρ, οφείλεται καθαρά σε απίστευτα κακό management.

 

3 ώρες πριν, t(o.ot) είπε

όπως και το να δουλέψουν σε ένα startup δίπλα σε κάποιον

Σε αυτό συμφωνώ. Δυστυχώς σε εμένα δεν μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Ξεκίνησα από μεγάλη ελληνική και μετά πολυεθνικές. 

Με τα υπόλοιπα που λες συμφωνώ απόλυτα.

Επεξ/σία από filip123go
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, filip123go είπε

Όχι φίλε, κάτεργο είναι να πηγαίνεις 11 το πρωί και να φεύγεις 12 το βράδυ. Κάτεργο είναι να είσαι με 40 πυρετο και να φτύνεις τα πνευμόνια σου από Κοβιντ και να σε παίρνει ο manager σου και να σου λέει μπες δούλεψε κανένα 5ωρο τζάμπα. Κάτεργο είναι να πρέπει να ζητήσεις άδεια για να φύγεις στην ώρα σου (αν είναι δυνατόν).

 

Κακώς το θεωρείς. Εγώ ποτέ δεν πέρασα (δεν το δέχθηκα ποτέ) . Ακόμα και Intralot που είθισται να κάθονται 1-2 ώρες παραπάνω, στο 8ωρο είχα φύγει. And guess what, μετά από λίγο καιρό και οι ίδιοι οι manager και οι team leaders, ήξεραν ότι θα φύγω στην ώρα μου, οπότε, αντί να με πιάσουν 5 παρά δέκα για ένα θέμα που μπορούσε να γίνει αύριο μου έλεγαν ,"σημείωσε αύριο το πρωί να το ταδε  πρώτο πρώτο" .  Εννοείται έχω καθήσει και υπερωρίες και ολονύκτιες (όταν έβγαινε ο ΟΠΑΠ όλη η εταιρεία ήταν stand by). Αλλά αυτό που στην accenture είναι το στάνταρ, οφείλεται καθαρά σε απίστευτα κακό management.

 

Σε αυτό συμφωνώ. Δυστυχώς σε εμένα δεν μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Ξεκίνησα από μεγάλη ελληνική και μετά πολυεθνικές. 

Με τα υπόλοιπα που λες συμφωνώ απόλυτα.

Κακώς γενικεύεις βάσει της δικής σου εμπειρίας σε μεγάλη εταιρία και τσουβαλιάζεις όλους τους ρόλους κάτω από την ομπρέλα του κουλ ντεβ που έσπασε το κατεστημένο. Δε θα μπω σε αντιπαράθεση να εξηγήσω γιατί είναι σημαντικό το να έχει δει κάποιος πώς δουλεύει μια ομάδα με 10-15-20 ντεβς και πώς εξελίσσεται ο κώδικας σε ένα μεγάλο πρότζεκτ. Θεωρώ πως για τους από μέσα είναι αυτονόητο χωρίς να σημαίνει πως πρέπει να αρέσει σε όλους.

Το τί έκανες και είδες εσύ στην ιντραλότ και στον ΟΠΑΠ και όπου αλλού δούλεψες καταλαβαίνεις πως δεν είναι ενδεικτικό της αγοράς ούτε είναι μπούσουλας για όποιον θέλει αλλαγή καριέρας.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, t(o.ot) είπε

Δε θα μπω σε αντιπαράθεση να εξηγήσω γιατί είναι σημαντικό το να έχει δει κάποιος πώς δουλεύει μια ομάδα με 10-15-20 ντεβς και πώς εξελίσσεται ο κώδικας σε ένα μεγάλο πρότζεκτ.

Προφανώς και είναι σημαντικό. Τι σχέσει έχει όμως με τα προηγούμενα που έγραψα;;;

 

7 λεπτά πριν, t(o.ot) είπε

Θεωρώ πως για τους από μέσα είναι αυτονόητο χωρίς να σημαίνει πως πρέπει να αρέσει σε όλους.

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Anyway, έχουμε κάνει hijack το θέμα , οπότε αν θέλεις απάντησε μου σε αυτά και συνεχίζουμε με pm. Πάντως η accenture Greece έχει το χειρότερο reputation ever σε ότι αφορά εργασιακά. Ένδειξη και το ποσό γρήγορα φεύγουν οι devs. Τώρα αν είσαι σε κανένα hr η ξέρω κανένα άλλο team που είναι πιο χαλαρά, αν δεν μας το πεις , δεν μπορούμε να το ξέρουμε.

Edit: δηλαδή εσύ τα θεωρείς λογικά αυτά που έγραψα παραπάνω έτσι; Αλήθεια για πες μας και που δουλεύεις και τι ρόλο έχεις. (Αν θέλεις φυσικά)

Επεξ/σία από filip123go
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οκ διαβασα με τις απαντησεις συμφωνω με τα περισσοτερα ομως μην ξεχνατε

Δεν εχω καποιο σχετικο πτυχιο στον κλαδο.Εχω κατι σεμιναρια λιγων μηνων και την εξαμηνη πρακτικη μου.Δηλαδη ναι θα προτιμησουν καποιον που εχει δουλεψει αλλα να εχει και γνωσεις απο σχολες/μεταπτυχιακα.Εγω δεν εχω τιποτα εχω συνολικη εμπειρια ενος χρονου

Βλεποντας το στην πραξη εχωντας το καταλληλο βιογραφικο αφου μου το εφτιαξε εταιρια που ξερει εστειλα 15 βιογραφικα μεσα στο καλοκαιρι σε junior data analyst θεσεις και μου απαντησε ενας και δεν ημουν καν κοντα στο να παρω την θεση απο αυτα που με ρωταγανε στην συνεντευξη.Με ρωταγανε για SQL servers που ισως σε ενα μεταπτυχιακο τα εκανα αυτα και με καποιο project.Εστειλα και αλλα 10 σε μη junior θεσεις η λιγο διαφορετικες απο τον κλαδο μου και δεν μου απαντησε κανεις.Ρεαλιστικα λοιπον ετσι θα ειναι.Δεν νομιζω να το σωσει λιγα παραπανω courses η καποιο course στο github.Δεν ξερω πως θα ειναι οταν τελειωσω την πρακτικη μου αλλα δεν βλεπω αν ενθουσιαζονται οι εταιριες με το να εχω βαλει certificates απο Udemy και google.Δεν φτανει αυτο απο τι φαινεται προτιμουν αλλους που εχουν τελειωσει μια σχολη και εχουν μια πρακτικη απο εμενα που εχω κατι σεμιναρια σε 5 μηνες.Επισης αυτο που μου ειπατε για github project πως θα το δει καποιος εξαρχης στο βιογραφικο;Θα το κοιταξει εαν δεν εχω πρωτα αλλα; και αυτο που ζητανε με το δικανο data analysts εγω δεν το βιωσα παντως,γιατι δεν μπορω με λιγα courses και μια πρακτικη με απλο excel και Google analytics να γινω Σοβαρος Data Analyst.

Οποτε ισως σκεφτεστε το μεταπτυχιακο οτι δεν ειναι καταλληλο οταν καποιος εχει τελειωσει μια σχετικη σχολη,ομως εγω ξαναλεω δεν εχω τιποτα και το ειδα στην πραξη οτι δεν παω πουθενα με τα courses που εχω στο βιογραφικο μου για junior data analyst θεσεις.

Οποτε το ξαναθετω αλλιως τωρα μηπως χρειαζεται καποιος μεταπτυχιακος τιτλος; Εαν ναι βαση το πρωτο post μου τι θα μου προτεινατε και εξωτερικο η εδω?Για μενα δεν θα ειναι σαν ειδικευση οπως λετε που δεν χρειαζεται αλλα σαν μια αρχη γιατι δεν εχω καποιο background.

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις δίκιο ότι ξεφεύγει το θέμα. Δουλεύω εξωτερικό τα τελευταία 15 χρόνια και δεν σχετίζομαι με την accenture, πέραν του ότι οι περισσότεροι του κύκλου μου (ντεβς πάντα) στην Ελλάδα πέρασαν από εκεί ή κάποια παρεμφερή μεγάλη εταιρία. Κάποιοι πέρασαν καλά, κάποιοι συνεχίζουν εκεί, κάποιοι έφυγαν γρήγορα και λένε ιστορίες φρίκης, ότι συμβαίνει και ότι περιμένεις από οποιαδήποτε μεγάλη εταιρία.

Καθόλου λογικά δε τα θεωρώ, αλλά όπως έγραψες κι εσύ, όπου τράβηξες τη γραμμή, εκεί έμεινε. Όταν άρχισες να φεύγεις 5:30, δε σε κράτησε κανείς με το ζόρι να δουλέψεις 12ωρο (που δεν αναφέρθηκα ποτέ σε 12ωρο, στο μήνυμά μου είπα να «γράψεις ώρες» το οποίο σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται τις συνθήκες δουλείας που περιέγραψες).

ΥΓ: Δουλεύω σε SME στην Αγγλία με ~200 άτομα σαν director πλέον (είμαι και κάποιας ηλικίας πια). Πέρασα όμως από λίγο πολύ κάθε θέση, από freelancer, σε one-man band, σε conglomerate με 2,000+ ντεβς, δούλεψα σε e-commerce, σε software development houses, σε startups, δούλεψα με δημόσιους υπάλληλους, με 16yo prodigies, με νέους, με γέρους και οι μόνοι ντεβς που ξεχώρισα ήταν 2 ειδών: αυτοί που προγραμμάτιζαν από τα 5 τους και αυτοί που ό,τι και να κάναμε μουρμούριζαν "I've seen this before". Ο ts δεν ανήκει στην πρώτη κατηγορία, οπότε θεωρώ (κακώς, αν θες για σένα) πως μπορεί να μπει στη δεύτερη - αν γράψει τις απαιτούμενες ώρες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για data analyst δεν θελει μαστερ.

Δυσκολευομαι λιγο να καταλαβω το σκεπτικο σου.. Λες οτι κοιτας cv οσων ειναι data analyst και ξερουν τα x,y πραγματα, τα ιδια πραγματα που ζητανε και σε ρωτανε οταν πας στις συνεντευξεις... Γιατι δεν μαθαινεις αυτα τα πραγματα πχ sql; 

Δεν ξερεις προγραμματισμο, πρεπει να μαθεις προγραμματισμο για να γινεις data analyst. Οσοι τα εμαθαν στο μαστερ ή στο προπτυχιακο τους εκατσαν διαβασαν, εγραψαν κωδικα κλπ και τους πηρε χρονο, και εσυ πρεπει να κανεις το ιδιο. Θελουν sql; Μαθε sql. Θελουν python; Μαθε python. Θελουν tableau; Μαθε tableau. 

Πρεπει να ασχοληθεις μονος σου, δεν θα στα μαθουν στην δουλεια γιατι τα θεωρουν προαπαιτουμενα σε αυτες τις θεσεις. Εχεις 5 μηνες ενασχοληση και οι αλλοι εχουν χρονια απο πισω σε κωδικα, μαθηματικα (οχι για data analyst, εκει θελεις τα πολυ βασικα) που ειτε τα εμαθαν στο προπτυχιακο, ειτε στο μεταπτυχιακο αλλα το θεμα ειναι οτι στρωθηκαν και τα εμαθαν. Μην τα θελουμε και ολα δικα μας.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιατι και να μαθω αυτα τα πραγματα το πρωτο σταδιο ειναι να με διαλεξουν απο το βιογραφικο μου.Και απο τι βλεπω εστω οτι ειχα κανει αυτα τα σεμιναρια και εκανα πιο πριν προγραμματισμο μονος μου και τα ηξερα αρκετα καλα.Δεν περναω απο το πρωτο σταδιο απο το να με διαλεξουν δηλαδη.Γιατι?Δεν ξερω.Ισως να μετραει ασχετα με πτυχια η εμπειρια.Και να μην τον νοιαζει τον αλλον τα πτυχια ειναι ομως ενα μεσο να δειξεις οτι εχεις ασχοληθει χρονια εγω εχω ασχοληθει μηνες.Μπορω να το κανω και μονος και να γεμισω ενα βιογραφικο σε 100 σεμιναρια coursera και να μαθω μονος σε 2 χρονια απλα πιστευω οτι το μεταπτυχιακο ειναι πιο safe οταν το βλεπει ο αλλος απο κατι σεμιναρια που δεν ξερει ποσο καλα ειναι.Ενω αμα δουν ενα καλο πανεπιστημιο στην Αγγλια οτι ισως το δουν με αλλο ματι.Αρα το θεμα μου ειναι κυριως το μεσο πως να με διαλεξουν πρωτα σε συνεντευξεις και μετα οι ιδιες οι γνωσεις!αυτο με φοβιζει λιγοτερο.

Οποτε πειτε μου την γνωμη σας πανω σε αυτο.Πιστευετε οτι παρολοαυτα,παρολο  δηλαδη που το εχω δει στην πραξη οτι δεν με παιρνουν για Interviews να κανω courses μονος μου και να εξασκουμαι μονος μου μεχρι να με παρουν και οχι να κανω ενα μεταπτυχιακο να με βαλει σε προγραμμα να κανω projects και να φαινεται πιο ωραιο παρολο που μπορει να μην ξερουν ακριβως για τι προκειται;Μην αναμασατε την καραμελα δεν χρειαζονται τα μεταπτυχιακα χωρις να ξερεις τι θες να κανεις συγκεκριμενα και δεν τα κοιτανε αυτα οι εταιριες ουτε πτυχια αλλα τι ξερεις στην πραξη.Σκεφτειτε το συγκεκριμενα στην περιπτωση μου που ειναι διαφορετικη απ' οτι τις συνηθισμένες για τις οποίες λενε αυτα τα πραγματα.

Και επισης θελω να με βοηθησετε για να διαλεξω καποιο μεταπτυχιακο που θα ηταν χρησιμο τι κατευθυνση να παρω(Δειτε το 1ο post που το εξηγω) και αν θα ειναι καλυτερο εξωτερικο η Ελλαδα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συγγνωμη για το bumping

Επειδη βλεπω οτι διαφωνειτε στο να κανω μεταπτυχιακο απο τι βλεπω ομως επειδη δεν εχω τροπο να αποδειξω την εμπειρια μου στα χαρτια(διαβαστε το απο πανω post να καταλαβετε τι εννοω) θα ηθελα απλα να μου προτεινετε τουλαχιστον ασχετα με το αν συμφωνειτε η οχι.

Παραθετω ξανα την ερωτηση μου απο το πρωτο post εδω 

Στις 5/1/2022 στις 12:57 ΠΜ, True_Alchemist14 είπε

Οποτε αυτο που θελω να κανω επειδη οι γνωσεις μου ειναι απλες βαση τα σεμιναρια και την πρακτικη που κανω τωρα πως μπορω να το εξελιξω αυτο.Ειδα προφιλ ατομων Linked In Data και Business analyst και μπορει να ειχαν τελειωσει μαθηματικα οικονομικα και μετα να κανανε καποιο μεταπτυχιακο σχετικο με πληροφορικη,διοικηση,data science, business intelligence κτλ κτλ.Αυτοι ομως εχουν με προπτυχιακο και μεταπτυχιακο και το business/μαθηματικο και το κομματι της πληροφορικης μεσα.Εγω δεν μπορω να κανω και τα 2 εκτος εαν κανω 2 μεταπτυχιακα η καποιο να ειναι σχετικο και με τα 2 αρα:

Α) η ερωτηση μου ειναι εαν πιστευετε οτι χρειαζεται μεταπτυχιακο(εγω πιστευω ναι) και αν ναι καλυτερα (αμα σκεφτομαι να δουλεψω Ελλαδα) να μεινω σε ενα κλαδο Data Analytics που αυτο θελω να χρησιμοποιω γλωσσες προγραμματισμου δηλαδη να εκανα καποιο μεταπτυχιακο Data analysis πολυ συγκεκριμενο σαν αυτο Η επειδη η Ελλαδα ειναι πισω σε αυτο τον τομεα να κανω κατι σαν αυτο στον τομεα του business καπως( Την 2η κατευθυνση Επιχειρηματική Πληροφορική (Business Computing) με μαθηματα οπως Συστήματα Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης και Διοίκησης , Ψηφιακό Μάρκετινγκ και Κοινωνική Δικτύωση) 

Β)Μετα επισης θα θεσω το ερωτημα το μεταπτυχιακο να γινει καλυτερα στο εξωτερικο (Εκει μονο remote θα μπορω) η στην Ελλαδα?Σαν χαρτί στην Ελλάδα τι πιστεύετε θα αναγνωρίζεται καλύτερα.Θα προτιμούσα κατι εδώ λογω κόστους αλλα αμα πιστευετε οτι το επιπεδο ειναι πολυ καλυτερο εξω και ΣΧΕΤΙΚΟ με την Ελληνικη αγορα (Συγκεκριμενα τα business και data analysis μεταπτυχιακα) και μετραει πιο πολυ σαν χαρτι του εξωτερικου τοτε να το σκεφτω αλλιως.

 

 

 

 

 

Επεξ/σία από True_Alchemist14
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 1 χρόνο αργότερα...

Καλησπέρα σας, μόλις τελείωσα και γω την σχολή Διοίκηση επιχειρήσεων και σκέφτομαι να ασχοληθώ με business analytics αλλά δεν έχω ιδέα τι να πρώτα κάνω έχω βρει διάφορα courses και δωρεάν αλλά και όχι έχω δει σίγουρα ότι χρειάζεται να ξέρεις python και SQL το ζητάνε πολλές εταιρείες. Σκέφτομαι και για μεταπτυχιακό αλλά δεν έχω την οικονομική δυνατότητα θα ήθελα την βοήθεια σας πως θα μου προτείνατε να ξεκινήσω ευχαριστώ! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...