Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αυτή την εποχή σύνθεση pc καινούριο κυρίως για gaming δεν συμφέρει...

αν θες gaming πήγαινε πάρε ένα ps5 με τα μισά λεφτά και ησύχασες...τα γραφικά του ειναι αξιοπρεπέστατα 

και κράτα το παλιό pc μόνο για webrowsing

και οταν φθηνήνουν οι gpu ξανασχολείσαι με το θέμα 

• Like 1
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατα την γνωμη μου μπορεις να παρεις μια καρτα γραφικων οπως 1650 ή 1650 super (δες τιμες) και να παρεις μια λιγο πιο φθηνη αλλα ναι μεν καλη cpu οπως ryzen 5600x. Γενικα θα εχεις καλυτερες επιδοσεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, insomniac01 είπε

H 6600 XT πάντως δεν θα κόστιζε 250 ακόμα και σε νορμαλ τιμές. Θα ήταν στα 400-480. Τιμή λιανικής είναι στα 370-390 δολάρια. Στην Ελλάδα θα ήταν 100 κεφάλι σε ευρώ. Απλά το αναφέρω. 

Αλλιώς ναι αυτό λέω και εγώ στον φίλο, αν είναι να παίζει παλιά παιχνίδια (όχι όμως high-end FPS η Action Adventure RPG πχ Witcher 2, DA Origins, DA 2, κλπ) ειναι μια χαρα. Τα περισσοτερα Indies θα τα τρεχει 1080p, maxed, 60fps. Ομως να θελει κατι παραπανω, απλα οχι - θελει GPU. 

Κλάσεις δεν είναι με τίποτα. Σε gaming με κανονική GPU θα βγάζει 5-10 FPS με τον 5600x. Που σε παιχνίδια όπως Cyperpunk μπορεί να σημαίνει locked 60fps. 

https://nanoreview.net/en/cpu-compare/amd-ryzen-7-5700g-vs-amd-ryzen-5-5600x

Τώρα αν θέλει υπολογιστή για κάτι άλλο κυρίως (editing, κλπ) και το gaming ειναι πιο δευτερον (καπως) τοτε ας παει στον πρωτον ΑΝ οι τιμες ειναι κοντα. 

Η διαφορά στην τιμή είναι γύρω στο 50αρι σήμερα. Μπορεί να το διαθέσει στην αγορά της κάρτας του. 

Η απλώς παίρνει απόφαση ότι θα παίζει Factorio 60FPS. 

Μιλούσαμε για 6600. Άλλο 6600 και άλλο 6600 XT.

3 ώρες πριν, triplex1 είπε

Το πιο οικονομικα εξηγησε το μας εδω περα μεσα την στιγμη που ο 5600x εχει φτασει τα 300 ευρω και ο αλλος ειναι κλασεις ανωτερος σε ολα.

Ποιος σε εχει πει οτι αν εχεις 750w τροφοδοτικο θα καις περισσοτερο , πες το μας κι αυτο να μαθαινουμε κατι παραπανω.

Δεν μου το έχει πει κανείς. Το λένε τα γραφήματα που δημοσιεύουν οι σοβαροί κατασκευαστές. Και όλα τα τεχνικά review PSU από ανθρώπους που ξέρουν πως δουλεύουν.

Τα watt που σου δίνει οποιοδήποτε PSU δεν είναι όσα έχει καταναλώσει από την πρίζα. Όπως και όλες οι συσκευές δηλαδή, Ω τι έκπληξη έχει απώλειες!

30 λεπτά πριν, Zak004 είπε

Κατα την γνωμη μου μπορεις να παρεις μια καρτα γραφικων οπως 1650 ή 1650 super (δες τιμες) και να παρεις μια λιγο πιο φθηνη αλλα ναι μεν καλη cpu οπως ryzen 5600x. Γενικα θα εχεις καλυτερες επιδοσεις.

Ακριβώς ότι έκανα κι εγώ. Έπειτα από σχεδόν 9 μήνες αναμονής να πέσουν οι τιμές των 3060 Ti, πέτυχα μια 1650 Super στα 200 euro και μαζί με τον 5600X βλέπω να μένουν κολλητοί για καιρό 😁

Επεξ/σία από skritikos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, dklap είπε

Παιδιά καλημέρα σας,

Θέλω να προχωρήσω στην σύνθεση ενός νέου desk top PC και για ελαφρό Gaming έως 1000€ max

Τι απαιτήσεις θα έχεις απ' το PC σου ;

Η πιο ζόρικη δουλειά του PC θα είναι το ελαφρύ Gaming ή κάτι άλλο επαγγελματικής φύσης ;

Αν το θες μόνο για ελαφρύ Gaming τότε 5800x δε χρειάζεσαι. Πέρνεις κάποιον Alder Lake της Intel γύρω στα 200€ π.χ 12400, 12500. Και για κάρτα γραφικών παίρνεις κάποια απ' τις καινούριες που θα βγάλουν οι AMD και NVIDIA 6500ΧΤ ή 3050 αντίστοιχα. Και όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω 750W δε χρειάζονται, με 600 - 650 είσαι ok. 

Κάνε υπομονή μέχρι το τέλος του μήνα μέχρι να βγουν και οι επεξεργαστές και οι μητρικές της intel.

Από σκληρούς πάρε τον 970 NVME αλλά με έναν ακόμα απλό SSD ακόμα (860) που να βάζεις τα παιχνίδια.

ΜΗΝ πάρεις μεταχειρισμένη κάρτα 1050, 1050 ti, 1650, 1660 ή τις αντίστοιχες της AMD. Βγαίνουν οι καινούριες τώρα σε λίγο καιρό που θα είναι καλύτερες απ' αυτές. Κι άσε αυτούς στις αγγελίες να τις πουλάνε ακόμα 300 - 400€ (έβγαλα το άχτι μου).

Επεξ/σία από Aristomaxos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις σας.

Με κατατοπίσατε αρκετά. Ας ξεχάσουμε για  λίγο την GPU

Η CPU μου έμμηνε να διαλέξω και θα πάω σε μια χωρίς ενσωματωμένα γράφηκα και όχι intel (δεν την χωνεύω J)

AMD Ryzen 7 3800X 3.9GHz Επεξεργαστής 8 Πυρήνων για Socket AM4 σε Κουτί με Ψύκτρα      272€

AMD Ryzen 7 Ryzen 7 3800XT 3.9GHz Επεξεργαστής 8 Πυρήνων για Socket AM4  328€

AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket AM4 σε Κουτί με Ψύκτρα 281€

AMD Ryzen 7 5800X 3.8GHz Επεξεργαστής 8 Πυρήνων για Socket AM4 σε Κουτί  339€

Βρε παιδιά ξέρει κάνεις αν η επεξεργασία γραφικών της GPU και της κάρτας γραφικών αν δουλεύουν μαζί ; Δηλαδή κατά αποκλειστικότητα επεξεργάζεται τα γραφικά, άσχετα αν υπάρχει επεξεργαστής που μπορεί να λειτουργήσει αθροιστικά;

Επεξ/σία από dklap
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dklap είπε

Η CPU μου έμμηνε να διαλέξω και θα πάω σε μια χωρίς ενσωματωμένα γράφηκα και όχι intel (δεν την χωνεύω J)

AMD Ryzen 7 3800X 3.9GHz Επεξεργαστής 8 Πυρήνων για Socket AM4 σε Κουτί με Ψύκτρα      272€

Βρε παιδιά ξέρει κάνεις αν η επεξεργασία γραφικών της GPU και της κάρτας γραφικών αν δουλεύουν μαζί ; Δηλαδή κατά αποκλειστικότητα επεξεργάζεται τα γραφικά, άσχετα αν υπάρχει επεξεργαστής που μπορεί να λειτουργήσει αθροιστικά;

Gpu λέγεται η κάρτα γραφικών, δεν είναι 2 διαφορετικά πράγματα.Αν έχεις gpu και επεξεργαστή με δικά του γραφικά τότε λειτουργεί το 1 από τα 2.Αν συνδέσεις την οθόνη με τη gpu τότε δουλεύει η gpu, αν την συνδέσεις με την μητρική τότε δουλεύουν τα γραφικά του επεξεργαστή.

• Like 3
Δημοσ.

απο τους επεξεργαστες που παρεθεσες πιο πισω δεν αξιζει κανενας,ολοι πολυ ακριβοι.Θα πας σε 12400 λιγο κατω απο 200ε,με μητρικη b660,απλα περιμενε 20 μερες ακομη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, dklap είπε

AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket AM4 σε Κουτί με Ψύκτρα 281€

3ο η 4ο ανάλογα το μπατζετ σου. για 1080p 70-100+ όλα Ultra σε ΟΛΑ τα παιχνιδια το 2022 ο 5600x φτανει. Για το μελλον δεν ξερω τι να σου πω. 

Πάντως αντί να ρωτάς εμάς μπορείς να ρωτήσεις και στο reddit η σε US forums, οπου υπαρχει απειρως πιο τεραστια αγορα και γνωση. 

Απλά πρέπει να αναλογιστείς τι χρήση θα κανείς, τι games θα παίζεις, κλπ. 

Επεξ/σία από insomniac01
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τζαμπα συζητηση 3 σελιδων

Επεξ/σία από triplex1
  • Like 2
Δημοσ.

Γιατί βρε Triplex1?

Μόνο ο επεξεργαστής είναι το πρόβλημα τώρα όλα τα άλλα απαντήθηκαν.  

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, dklap είπε

Γιατί βρε Triplex1?

Φιλε από αυτούς που προτάθηκαν και από αυτούς που θες εσύ διάφορα αισθητή τώρα δεν θα δεις και ίσως δεις μια ελάχιστη σε μακρινό μέλλον 

Αν θες την γνώμη μου πάρε έναν 5600x είναι αρκετός για αυτά που θα κάνεις και δεν νομίζω να δεις διαφορά με έναν καλύτερο αρκετά το βαβαλισαμε το θέμα.

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, dklap είπε

Γιατί βρε Triplex1?

Γιατι μου δινεις την εντυπωση οτι δεν εχεις κατασταλαξει σ'αυτο που θελεις ακομη

Ειπες οτι εμεινε μονο αυτος , ανεφερε τι πηρες απο τα υπολοιπα , αναφερεις πιο πανω και μπερδευεις τον 3800XT ΜΕ 5600X & 5800Χ οι οποιοι αναμεταξυ τους δεν εχουν καμια σχεση.

Σε τιμη συμφερουσα και λογω πυρηνων ο μονος που συμφερει ειναι ο 5800x , ολα τ'αλλα να'χαμε να λεγαμε , ακους τον εναν και τον αλλον οτι ανεβαζει θερμοκρασιες κτλ.

Μη μπερδευεις σειρα 3000 με 5000 , σε ειπαν καποια παιδια τι θα κανεις με το πισι συγκεκριμενα και αν εχεις βλεψεις σε κατι πιο βαρυ απ'αυτο που εκανες.

Το να παρεις ενα cpu με περισσοτερους πυρηνες ή ενα τροφοδοτικο μεγαλυτερο δεν χαλασε ο κοσμος εφ'οσον οι τιμες το επιτρεπουν ....δεν θα παρω ποτε ενα psu 600w σε μια τιμη των 80 ευρω πχ οταν ενα των 750w εχει ενα 20ρικο διαφορα , αυτα σκεψου και πραξε , εγω εχω καταλαβει οτι δεν στηνεις τακτικα η αναβαθμιζεις το πισι σου , οποτε θες κατι να αντεξει αλλα 5-10 χρονια

• Like 2
Δημοσ.
Στις 9/1/2022 στις 10:17 ΠΜ, dklap είπε

AMD δεν αγοράζεις αυτην την περίοδο. Υπερβολικά ακρβιοί. Κοίταξε για 12400f / 12600kf

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά το PC αγοράστηκε με riser 7 5800x, MAG B550 Tomahawk  και στήθηκε αλλά επειδή ο επεξεργαστής δεν έχει ενσωματωμένα γραφικά δεν λειτουργεί η on board graphic card!!!!! Χρειάζεται εξωτερική GPU. Ευτυχώς έχω την RadionHD 7790 αλλά αν πάθει κάτι δεν θα υπάρχει Backup.

Σας ευχαριστώ όλους σας για τις προτάσεις σας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...