nikos_se Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Καλησπέρα σας, Θα ήθελα τις συμβουλές/γνώμες σας για δημιουργία PC γραφείου. Το PC θα χρησιμοποιείται για WORD,EXCEL και Internet.Η οθόνη ιδανικά θα ήθελα να ειναι αρκετά μεγάλη για να είναι ξεκούραστη στα μάτια. Και,θα χρειαστώ και ενα πολυμηχάνημα/fax . Οπότε θα ήθελα τις απόψεις σας και για τα 3(κεντρική μονάδα,οθόνη,πολυμηχάνημα). Budget θα έλεγα 400-500ευρω για κεντρική μονάδα,200ευρω για οθόνη και εως 150 για πολυμηχάνημα. Αν μπορείτε η κεντρική μονάδα να είναι απο PLAISIO,ή κάπου που να την συναρμολογεί το ίδιο το κατάστημα,καθώς δεν υπάρχει χρόνος για συναρμολόγηση. Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
JDROGAS Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Mια all around συνθεση για αρκετα χρονια πιστευω θα σε καλυψει. Απο e-shop οποτε εχεις δωρεαν συναρμολογηση και μεταφορικα. Μπορουμε στο tower να παμε και πιο οικονομικα με i3 10105 (μειον 50 ευρω περιπου) και με μια πιο απλη μητρικη αλλα 20-30 ευρω ακομα. Θεωρω πια οτι καλο ειναι να υπαρχει ενας εξαπυρηνος για να μην αρχισεις να ψαχνεσαι σε 2-3 χρονια και σιγουρα 16gb ram. Αλλη εναλλακτικη ειναι να πας στην προηγουμενη γενια δηλ.σε i5 10400 (μειον περιπου 30 ευρω),σημειωση ολοι τους εχουν ενσωματωμενα γραφικα. Για πολυμηχανηματα σε αυτα χρηματα μονο inkjet (για εγχρωμο).Για laser τα βλεπω απο 300+ευρω. Δεν ειμαι ειδικος και δεν παρακολουθω την αγορα παρα μονο οταν εχω αναγκη για αγορα.Ειμαι ευχαριστημενος με τις τελευταιες γενιες της canon.Eχω σε λειτουργια πεντε εκτυπωτες/πολυμηχανηματα canon ts50xx,ts80xx,mg5150 χωρις προβληματα την τελευταια πενταετια.Βασικο τα φθηνα αναλωσιμα και συμβατα μελανια επισης.Να κοιταξεις να εχουν ξεχωριστα μελανια για οικονομια εκτυπωσεων. Επιμερους λειτουργιες οπως διπλη εκτυπωση κλπ πρεπει να τα δεις εαν τα χρειαζεσαι η οχι. Απαραιτητο θεωρω πλεον και το wifi ειναι μεγαλη ευκολια στην τοποθετηση,αποφευγεις καλωδια κλπ. Edit: Eγινε διορθωση στη φωτο.....thanks to nickol-us (ειχα βαλει μητρικη Β460) Nα επισημανω οτι η μητρικη δεν ειναι απο τις πρωτες μου επιλογες (χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν ειναι καλη) αλλα δεν υπαρχει μεγαλη ποικιλια σε Β560 στο e-shop. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2022 από JDROGAS 1
adtakhs Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτό . Φοράει ότι δυνατότερο σε επεξεργαστή και ενσωματωμένα γραφικά, με ταυτόχρονα πολύ χαμηλές ενεργειακές απαιτήσεις. Υψηλών επιδόσεων μνήμη dual channel στα 3600mhz. Πλήρη μητρική με 4dimm μνήμης για αναβαθμισιμοτητα αν ποτέ χρειαστεί. Γρήγορο NVME δίσκο από την Adata. Κουτί με καλό αερισμό που μπορεί να πάρει και οπτική συσκευή. Επώνυμο τροφοδοτικό υπεραρκετό για το σύστημα. Οπτική συσκευή γιατί στο γραφείο πάντα χρειάζεται. 27αρα οθόνη IPS, 75hz Το κατάστημα προσφέρει συναρμολόγηση . Η σύνθεση είναι από το www.quickshop.gr Για πολυμηχανημα θα κοιτούσα στο Inject της Epson με την ecotank τεχνολογία. https://www.skroutz.gr/s/31128521/Epson-EcoTank-L3260-Έγχρωμο-Πολυμηχάνημα-Inkjet-με-WiFi-και-Mobile-Print.html Πολύ χαμηλή κατανάλωση μελάνης, οικονομικά μελάνια (5,5€). Το μόνο που θέλει είναι συχνή χρήση για να μην ξεραίνεται το μελάνι. (*** Δεν φέρει Fax ) Για να καταλάβεις για πόσο οικονομική εκτύπωση πετυχαίνει, "Εξαιρετικά χαμηλό κόστος Τρία ολόκληρα χρόνια: τόσο θα σας καλύψει το μελάνι που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του L3260. Αυτό σημαίνει έως 90% εξοικονόμηση στο κόστος μελανιού. Με το μελάνι που περιλαμβάνεται σας εξασφαλίζει εξαιρετικά χαμηλό κόστος ανά σελίδα, παρέχοντας έως 8.100 ασπρόμαυρες και 6.500 έγχρωμες σελίδες." Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2022 από adtakhs 1
nickol-us Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Και οι δύο προτάσεις παραπάνω από αρκετές για την χρήση που χρειάζεται, θα βγάλουν αρκετά έτη χωρίς να χρειαστεί αναβάθμιση. Η σύνθεση με τον ryzen πιο all around αλλά δεν ξέρω πόσο ρεαλιστική είναι όταν σε πολλά προϊόντα της σύνθεσης έχει 15 εργάσιμες παράδοση. Αν πραγματοποιήσεις αυτή την σύνθεση σε άλλο κατάστημα δύσκολα θα πιάσεις τέτοια τιμή με τέτοια parts. Επίσης 2 παρατηρήσεις: Επειδή αναφέρεις οτι πρόκειται για γραφείο, πιθανών αυτό να σημαίνει οτι θα χρειαστεί οπωσδήποτε γνήσια windows κομμένα σε τιμολόγιο. Εάν δεν έχεις ήδη(windows) τότε μια καλή εναλλακτική θα ήταν να πας σε κάποιο επώνυμο build που θα συνοδεύεται από άδεια windows αλλά και κάποια σοβαρή εγγύηση(πχ σε hp έχω δει μέχρι 5 έτη).
adtakhs Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Και μια δεύτερη πρόταση για ένα σύστημα πολύ μικρών διαστάσεων που μπορεί να τοποθετηθεί ακόμα και πίσω από την οθόνη, αλλά με την ίδια ισχύ με το πρώτο, στο ίδιο κοστος. Το deskmini X300 , μπορεί να πάρει ταυτόχρονα - 2X M2 NVME σε PCI-E X4 !!! - 2x Sata 2,5' SSD/HDD - 64Gb dual channel 3200Mhz (max) . Δηλαδή μετατρέπεται σε πλήρες workstation! Τι είναι το desk mini μπορείς να το δεις παρακάτω. https://www.asrock.com/nettop/AMD/DeskMini X300 Series/index.asp Προσωπικά αν ήμουν στην θέση σου το deskmini θα έπαιρνα. 28 λεπτά πριν, nickol-us είπε Και οι δύο προτάσεις παραπάνω από αρκετές για την χρήση που χρειάζεται, θα βγάλουν αρκετά έτη χωρίς να χρειαστεί αναβάθμιση. Η σύνθεση με τον ryzen πιο all around αλλά δεν ξέρω πόσο ρεαλιστική είναι όταν σε πολλά προϊόντα της σύνθεσης έχει 15 εργάσιμες παράδοση. Αν πραγματοποιήσεις αυτή την σύνθεση σε άλλο κατάστημα δύσκολα θα πιάσεις τέτοια τιμή με τέτοια parts. Επίσης 2 παρατηρήσεις: Επειδή αναφέρεις οτι πρόκειται για γραφείο, πιθανών αυτό να σημαίνει οτι θα χρειαστεί οπωσδήποτε γνήσια windows κομμένα σε τιμολόγιο. Εάν δεν έχεις ήδη(windows) τότε μια καλή εναλλακτική θα ήταν να πας σε κάποιο επώνυμο build που θα συνοδεύεται από άδεια windows αλλά και κάποια σοβαρή εγγύηση(πχ σε hp έχω δει μέχρι 5 έτη). Μπορεί να αγοραστεί κλειδί με τιμολόγιο με κόστος 10€. Γίνεται σε όλα τα συστήματα τέτοιου τύπου τελευταία. Αγοράζεις το κλειδί από εδώ https://www.skroutz.gr/s/9099629/Microsoft-Windows-10-Pro-32-64-bit-ESD.html με τιμολόγιο και τέλος. Επεξ/σία 9 Ιανουαρίου 2022 από adtakhs 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα