GeG Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Καλησπερα, υπάρχει κάποιος τρόπος να διορθώνουν κάποια από τα errors που μου έβγαλε με mem test ένα από τα δυο dim ;
Crybal Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Αν ηταν πανω σε λειτουργικο pc ολο τον καιρο και ξαφνικα εβγαλαν errors...οχι Θα μπορούσες να την καθαρισεις με οινοπνευμα αλλά αυτό ισχυει περισσοτερο σε μνημες που ηταν αποθηκευμενες και οχι σε χρηση. 2
Τέρης Α. Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2022 6 λεπτά πριν, GeG είπε Καλησπερα, υπάρχει κάποιος τρόπος να διορθώνουν κάποια από τα errors που μου έβγαλε με mem test ένα από τα δυο dim ; Αν τις αγοράσατε εσείς έχουν εγγύηση εφ' όρου ζωής. 1
elpenor Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2022 Εγώ δεν νομίζω ότι το dimm έχει χαλάσει ούτε ότι έχει πάθει degrade, όσες φορές μου έχει πάθει κάτι κάποιο dimm απλά δεν λειτουργεί ποτέ ξανά. Η εύκολη λύση είναι να δώσεις παραπάνω τάση στις μνήμες και στο SOC και μία άλλη να τις κατεβάσεις ταχύτητα. Η καλύτερη φυσικά (και χρονοβόρα) είναι να βάλεις χειροκίνητα όλες τις ρυθμίσεις. 1
hotpots Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2022 Πριν προβείς σε καμία πιο ενεργητική λύση έχεις δοκιμάσει να αλλάξεις slots στις μνήμες?
GeG Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Ναι παιδια έχουν δοκιμαστεί όλα, με την gskill που μίλησα τις θέλει και τις δυο πίσω, άρα θα μείνω χωρίς ram και θα χρειαστώ άλλες, άρα μια ή άλλη είναι. Παίρνω καινουργιες όπως παει η φάση!
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 23 Ιανουαρίου 2022 4 ώρες πριν, GeG είπε Ναι παιδια έχουν δοκιμαστεί όλα, με την gskill που μίλησα τις θέλει και τις δυο πίσω, άρα θα μείνω χωρίς ram και θα χρειαστώ άλλες, άρα μια ή άλλη είναι. Παίρνω καινουργιες όπως παει η φάση! Μεταχειρισμένες πάρε, είναι πιο σίγουρες.
GeG Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 11 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Μεταχειρισμένες πάρε, είναι πιο σίγουρες. τι εννοεις ; οτι εχουν δοκιμαστει ηδη ; η διαδικασια ποια ειναι ; ζητας mem τεστ απο τον αγοραστη ; σε συστημα που τρεχει τις ραμ και να δειχνει και το sn των μνημων ;
PC_Science_Lefkada Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 16 λεπτά πριν, GeG είπε τι εννοεις ; οτι εχουν δοκιμαστει ηδη ; Ναι. Η πιθανότητα να σου έρθουν οι καινούργιες ήδη χαλασμένες από το εργοστάσιο και να πρέπει να επιστραφούν και αυτές, είναι μικρή, αλλά όχι αμελητέα. Έχει σημασία πόσο θα σε ενοχλούσε να περιμένεις 2-4 βδομάδες για αντικατάσταση τους σε τέτοια περίπτωση. Οι μεταχειρισμένες μπορεί να σου βγάλουν λιγότερα χρόνια, αλλά αναλόγως ποια είναι η διαφορά στην τιμή (μεγάλες αποκλίσεις ανά κατηγορία) και αν η εγγύηση τους καλύπτει και μεταχειρισμένες ραμ χωρίς απόδειξη (σε άλλες ναι σε άλλες όχι), για την δικιά σου περίπτωση και για άλλες μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή. Η διαδικασία είναι ότι αγοράζεις από ebay, από πωλητή με 99.8% θετικές και πάνω και έχεις δικαίωμα επιστροφής ενός μήνα, ή αγοράζεις από εξακριβωμένα αξιόπιστο πωλητή του insomnia. Αυτοί που θα σου έδιναν/έστελναν καμμένη ram για καλή είναι σίγουρα ελάχιστοι, αλλά δυστυχώς είναι αρκετοί για να δημιουργείται μια ανασφάλεια όταν δεν υποάρχει το δικαίωμα επιστροφής. Αν δε συζητάμε για κάποιο σετ των 80-100 ευρώ+ δε νομίζω να ασχοληθεί κανένας να σου δείξει ούτε memtest, ούτε φώτο που να φαίνονται οι ram στο μηχάνημα στην ίδια φωτο με οθόνη που να τις δείχνει να λειτουργούν κανονικά. Το ότι η G.skill πάντως σου τις ζήτησε να τις ελέγξει δε σημαίνει ότι θα τις αντικαταστήσει σίγουρα. Το αν για λάθη στο memtest ευθύνεται η ram δεν είναι σίγουρο. Η δικιά μου εμπειρία συμφωνεί με του elpenor: Στις 12/1/2022 στις 10:50 ΜΜ, elpenor είπε Εγώ δεν νομίζω ότι το dimm έχει χαλάσει ούτε ότι έχει πάθει degrade, όσες φορές μου έχει πάθει κάτι κάποιο dimm απλά δεν λειτουργεί ποτέ ξανά. Όλο αυτό το πανυγήρι με τα xmp και τα auto-overclocks στις πιο πρόσφατες πλατφόρμες δημιουργεί πρόβλημα στην αγορά των x64 συστημάτων και ειδικά στους σταθερούς υπολογιστές έχει αρκετό μερίδιο ευθύνης στο να ακυρώνει κάποια πλεονετήματα τους και να χαλάει τη φήμη τους. Συνήθως προτιμάται η λύση των αλλαγών ram σε περιπτώσεις όπως η δικιά σου, με παράλληλη μεταπώληση των παλιών,, μέχρι να βρεθεί από τύχη ένα ζευγάρι που να παίζει. Συνήθως είναι η καλύτερη και πιο οικονομική λύση, όπως και συνήθως λειτουργούν αυτές που επιλέξει κάποιος με την πρώτη και δεν έχουμε περιπτώσεις σαν τη δικιά σου. Έχουν υπάρξει πάντως και περιπτώσεις όπου δαπανήθηκαν πολλά κατοστάρικα μέχρι να λυθούν τέτοια προβλήματα με την παραπάνω μέθοδο και σε περιπτώσεις ακριβών ραμ και συστημάτων είναι καλύτερο και οικονομικότερο να γίνει έλεγχος των μνημών από ειδικό πριν καν ξεκινά κανείς επιστροφές και αγορές. Όπως λέει και ο elpenor παραπάνω, αν χωρίς το XMP περνάει το memtest και με το XMP βγάζει λάθη, η πιθανότητα να έχει πρόβλημα η ραμ είναι από μικρή έως αμελητέα. Με άλλη ραμ υπάρχει η πιθανότητα το πρόβλημα να λυθεί, να βελτιωθεί ή να χειροτερέψει. Ασχέτως του τι θα επιλέξεις να κάνεις τελικά, θεωρώ ότι είναι βασικό να καταλάβεις ότι το XMP είναι overclock και ο επεξεργαστής σου είναι ήδη overclock από το εργοστάσιο επίσης. Δεν ψώνισες κάποια εγγυημένη απόδοση για όλους, αλλά μονάχα για τους περισσότερους. Διάβασε τις υποσημειώσεις και τα μικρά γράμματα στα site των κατασκευαστών μνημών. Αυτά που γράφουν ότι δεν μπορούν να εγκυηθούν το XMP, δεν είναι πάντα για τους άλλους. Κάποιες φορές είναι και για μας. Παρόλο που συνήθως η αγορά διαφορετικής ραμ είναι η οικονομικότερη, οι λύσεις που θα δώσει κάποιος βαθιά εξειδικευμένος στο απόλυτα σταθερό, 24/7 overclocking, είναι πάντα ποιοτικά καλύτερη. 1 1
GeG Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε Ναι. Η πιθανότητα να σου έρθουν οι καινούργιες ήδη χαλασμένες από το εργοστάσιο και να πρέπει να επιστραφούν και αυτές, είναι μικρή, αλλά όχι αμελητέα. Έχει σημασία πόσο θα σε ενοχλούσε να περιμένεις 2-4 βδομάδες για αντικατάσταση τους σε τέτοια περίπτωση. Οι μεταχειρισμένες μπορεί να σου βγάλουν λιγότερα χρόνια, αλλά αναλόγως ποια είναι η διαφορά στην τιμή (μεγάλες αποκλίσεις ανά κατηγορία) και αν η εγγύηση τους καλύπτει και μεταχειρισμένες ραμ χωρίς απόδειξη (σε άλλες ναι σε άλλες όχι), για την δικιά σου περίπτωση και για άλλες μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή. Η διαδικασία είναι ότι αγοράζεις από ebay, από πωλητή με 99.8% θετικές και πάνω και έχεις δικαίωμα επιστροφής ενός μήνα, ή αγοράζεις από εξακριβωμένα αξιόπιστο πωλητή του insomnia. Αυτοί που θα σου έδιναν/έστελναν καμμένη ram για καλή είναι σίγουρα ελάχιστοι, αλλά δυστυχώς είναι αρκετοί για να δημιουργείται μια ανασφάλεια όταν δεν υποάρχει το δικαίωμα επιστροφής. Αν δε συζητάμε για κάποιο σετ των 80-100 ευρώ+ δε νομίζω να ασχοληθεί κανένας να σου δείξει ούτε memtest, ούτε φώτο που να φαίνονται οι ram στο μηχάνημα στην ίδια φωτο με οθόνη που να τις δείχνει να λειτουργούν κανονικά. Το ότι η G.skill πάντως σου τις ζήτησε να τις ελέγξει δε σημαίνει ότι θα τις αντικαταστήσει σίγουρα. Το αν για λάθη στο memtest ευθύνεται η ram δεν είναι σίγουρο. Η δικιά μου εμπειρία συμφωνεί με του elpenor: Όλο αυτό το πανυγήρι με τα xmp και τα auto-overclocks στις πιο πρόσφατες πλατφόρμες δημιουργεί πρόβλημα στην αγορά των x64 συστημάτων και ειδικά στους σταθερούς υπολογιστές έχει αρκετό μερίδιο ευθύνης στο να ακυρώνει κάποια πλεονετήματα τους και να χαλάει τη φήμη τους. Συνήθως προτιμάται η λύση των αλλαγών ram σε περιπτώσεις όπως η δικιά σου, με παράλληλη μεταπώληση των παλιών,, μέχρι να βρεθεί από τύχη ένα ζευγάρι που να παίζει. Συνήθως είναι η καλύτερη και πιο οικονομική λύση, όπως και συνήθως λειτουργούν αυτές που επιλέξει κάποιος με την πρώτη και δεν έχουμε περιπτώσεις σαν τη δικιά σου. Έχουν υπάρξει πάντως και περιπτώσεις όπου δαπανήθηκαν πολλά κατοστάρικα μέχρι να λυθούν τέτοια προβλήματα με την παραπάνω μέθοδο και σε περιπτώσεις ακριβών ραμ και συστημάτων είναι καλύτερο και οικονομικότερο να γίνει έλεγχος των μνημών από ειδικό πριν καν ξεκινά κανείς επιστροφές και αγορές. Όπως λέει και ο elpenor παραπάνω, αν χωρίς το XMP περνάει το memtest και με το XMP βγάζει λάθη, η πιθανότητα να έχει πρόβλημα η ραμ είναι από μικρή έως αμελητέα. Με άλλη ραμ υπάρχει η πιθανότητα το πρόβλημα να λυθεί, να βελτιωθεί ή να χειροτερέψει. Ασχέτως του τι θα επιλέξεις να κάνεις τελικά, θεωρώ ότι είναι βασικό να καταλάβεις ότι το XMP είναι overclock και ο επεξεργαστής σου είναι ήδη overclock από το εργοστάσιο επίσης. Δεν ψώνισες κάποια εγγυημένη απόδοση για όλους, αλλά μονάχα για τους περισσότερους. Διάβασε τις υποσημειώσεις και τα μικρά γράμματα στα site των κατασκευαστών μνημών. Αυτά που γράφουν ότι δεν μπορούν να εγκυηθούν το XMP, δεν είναι πάντα για τους άλλους. Κάποιες φορές είναι και για μας. Παρόλο που συνήθως η αγορά διαφορετικής ραμ είναι η οικονομικότερη, οι λύσεις που θα δώσει κάποιος βαθιά εξειδικευμένος στο απόλυτα σταθερό, 24/7 overclocking, είναι πάντα ποιοτικά καλύτερη. Σε ευχαριστώ ποκυ για την απάντηση και τον χρόνου σου. Θα δοκιμάσω όσα μου είπατε και ελπίζω να βγάλω άκρη. Τα μήνυματα σου είναι όλα πολυ to the point και κατατοπιστικα! 1
Dr_Pepper Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2022 Καταρχήν κοίτα μήπως συμβαίνει κάτι λόγω OC βάλε πρώτα όλα τα ρολόγια (επεξεργαστή και μνήμης ) default απο εκει και πέρα δοκίμασε τις μνήμες σε άλλο σύστημα αν μπορείς Αν τα έκανες και τα δύο τότε μάλλον δεν γίνεται να κάνεις κάτι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα