Προς το περιεχόμενο

Help poios o rolos ths Motherboard?


amnis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Ο λόγος που πρέπει το σύστημά μας να έχει καλή motherboard, είναι ότι αποτελεί τη "βάση" του συστήματος και πάνω σ'αυτήν στηρίζονται όλα τα υπόλοιπα μέρη του για τη σωστή λειτουργία και επικοινωνία μεταξύ τους.

 

Η motherboard είναι που διαχειρίζεται την αποστολή δεδομένων από τη μνήμη στον επεξεργαστή, από τις μονάδες δίσκου προς τη μνήμη κ.τ.λ. επίσης ανάλογα με την ποιότητα των εξαρτημάτων που έχει επάνω της (MOSFET, πυκνωτές) μπορεί να δώσει τάση με λιγότερες διακυμάνσεις στον επεξεργαστή και τις μνήμες και να έχει και μεγαλύτερες ανοχές.

 

Βέβαια σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές πλέον χρησιμοποιούν καλής ποιότητας υλικά για να περιορίσουν τις αστοχίες υλικού, οι κυριότερες διαφορές που θα δεις θα είναι λόγω διαφορετικού chipset και όχι λόγω διαφορετικού κατασκευαστή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το οποίο chipset βέβαια έχει μεγάλη σημασία.

Δοκιμάστε να κάνετε ταυτόχρονα copy από CD στο δίσκο, copy από το δίσκο σε δίκτυο και να παίζει π.χ. το Winamp.

 

ΣΕΡΝΕΤΑΙ με VIA, κάνει διακοπες κλπ κλπ...... Αντιθέτως με Intel ουδέν πρόβλημα ακόμα και σε συστήματα παλιά PII - PIII.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επιπλέον βασικότατος λόγος είναι ότι το MoBo (MotherBoard) ουσιαστικά καθορίζει τις δυνατότητες επεκτασιμότητας και αναβάθμισης του συστήματος

 

πχ. τύπος επεξεργαστή, μέγιστη μνήμη κλπκλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι όντως η μητρική είναι όλα τα λεφτά σε ένα μηχάνημα αλλά πάντα σε συνδιασμό με το υπόλοιπο hardware. Τι να το κάνεις να έχεις sata controler με υποστήριξ raid και να έχεις πάνω 2 χ 80gb pata δίσκους και διαφορετικής μάρκας.

Το αναφέρω γιατί το έχει κάνει ένας φίλος μου και τον μπινελικώνω κάθε μέρα που των βλέπω :D

Καλή μητρική-γρήγορη, με πολλά καλούδια- και χωρίς ασυμβατότητες σημαίνει ένα μία καλή βάση για ένα μηχάνημα

πχ για amd athlon xp epox 8rda3+ και για intel msi 875p neofis2r

Άπαιχτες και οι δύο και καλές για τα λεφτά τους.Δεν υπάρχει κάτι που να μην έχουν πάνω τους άσχετα από το αν είναι καλές στο οc ή όχι

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά διεπίστωσα οτι και τη μητρική για burger την έχω εγώ. 4 σε ένα μήνα, (8rda+ -> 8rda3+ -> 4pda5+ -> Abit IC7 Max3*)

 

 

 

*Ναι καλά διαβάσατε πήρα Abit. Για αλλαγή βασικά αλλά μέχρι στιγμής να χτυπήσω ξύλό....

 

amnis πέραν όλων των άλλων μια καλή επώνυμη και δοκιμασμένη motherboard ελαχιστοποιεί το ενδεχόμενο ασυμβατοτήτων μεταξύ των συσκευών σου. Αν έχεις κατα νου να πάρεις σύστημα πες μας τις ανάγκες σου για να σου πούμε και τι περίπου να προσέξεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν υπαρχουν καλά και κακά εξαρτήματα (εντάξει υπάρχουν αλλά η Asus δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία). Υπάρχουν εξαρτήματα κατάλληλα για τις ανάγκες μας. Για τι χρήση την θέλεις; (Όσο κουραστικό και αν ακούγεται, δυστυχώς χρειάζεται να ξέρει τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το οποίο chipset βέβαια έχει μεγάλη σημασία.

Δοκιμάστε να κάνετε ταυτόχρονα copy από CD στο δίσκο' date=' copy από το δίσκο σε δίκτυο και να παίζει π.χ. το Winamp.

 

ΣΕΡΝΕΤΑΙ με VIA, κάνει διακοπες κλπ κλπ...... Αντιθέτως με Intel ουδέν πρόβλημα ακόμα και σε συστήματα παλιά PII - PIII.[/quote']

 

 

Highlander den 3erw an einai ontws xeirotera ta VIA chipsets alla auto me to winamp den to eixa pote. Oute otan eixa PII 350MHz se Abit m/b me VIA nomizw. Kai apo/se CD ekana copy kai se LAN. Kai twra me ton 1800+ pou exw, o opoios pia einai palios :( kanw 1002 pragmata sto PC kammia fora to kollaw gia kana pentalepto (den kanw eukola reset giati exw upomonh mexri na 3ekollhsoun oi efarmoges) kai pali to winamp einai to mono pou sunexizei na paizei kanonika. Apla otan allazei tragoudi kai o diskos einai apasxolhmenos (fusika afou exei kollhsei to sumpan) kanei gurw sta 10sec na bufferiasei to epomeno.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.


  • Δημιουργία νέου...