akefalos Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2022 Βασική ανάγκη και ΚΥΡΙΑ η χρήση του τίτλου..Ψάχνουμε για λάπτοπ με αυτές τις προδιαγραφές επειδή οικονομικά θα είναι δύσκολο να βγώ με 16GB RAM τώρα..πιστεύω ότι με 8GB RAM και να κάνω επέκταση στην πορεία( εφόσον έχει 2 slot και δεν είναι κολλημένα στο λάπτοπ) θα μπορούσε να γίνει..όπως και να έβαζα στην πορεία ένα δεύτερο δίσκο ssd αφου οι περισσότεροι στην παρούσα φάση χρησιμοποιούν NVMe M.2 Προφανώς χρειάζεται καλή "θερμοκρασία" γιατί μπορεί να δουλεύει 7-8 ώρες σερί το λάπτοπ, οθόνη να δείχνει το αποτέλεσμα στις φωτογραφίες σωστά χρωματικά και η μπαταρία ικανοποιητικά για όταν υπάρχει μετακίνηση..δεν λέω 5 ώρες άλλα ένα τρίωρο..Επίσης εξυπακούεται εγγύηση 2 χρόνων (σίγουρα θα το δώ και για επέκταση) εάν συμφέρει. Με βάση τις "προσφορές" που είδα λίγο αυτές τις μέρες έπεσε το μάτι μου σε 2 λάπτοπ το : HP Pavilion 15-ec2000nv (Ryzen 5-5600H/8GB/512GB/GeForce GTX 1650 & το Dell Inspiron 5515 (Ryzen 5-5500U/8GB/512GB που είναι στα λεφτά που μπορώ να διαθέσω..όποιος έχει ήδη κάποιο απο τα παραπάνω ή έχει να προτείνει ελεύθερα θα προσπαθήσω να πάω απο βδομάδα να τα δώ και live. Ευχαριστώ εκ των προτέρων σε όποιον ασχοληθεί με το post μου και βοηθήσει.Κάθε γνωμη δεκτή
Dr.Tesla Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2022 Για τι χρήση μιλάμε? Αν είναι σημαντικό για τη δουλειά σου θα πρέπει να κάνει μία μικρή υπέρβαση. Οι οθόνες στα 600-800 ευρώ είναι οριακά απαράδεκτες για τα σημερινά δεδομένα. Το δικαιολογούμε για τη χρήση γραφείου αλλά δεν γίνεται να κάνεις photoshop με 45% NTSC = 70-72% sRGB. Είναι αερκετά δύσκολα να καταφέρεις να βρεις καλή οθόνη σε midrange laptop. Με τις σημερινές τιμές μου αρέσει αρκετά το πακέτο του https://www.e-lenovo.gr/lenovo-ideapad-5-pro-14-aluminum-2-8k-ips-ryzen5-5600-power-16gb-ssd1tb-w10-cloudgrey.html Η μνήμη δεν είναι επεκτάσιμη, αλλά πάς κατευθείαν σε 16gb. Το μεγάλο θετικό είναι πως χτυπάς καθαρό zen3 CPU, όχι τα 5500U που είναι zen2. Βέβαια και τα δύο σε καλύπτουν και με το παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα