Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά αγόραζα μεταχερισμένα προϊόντα από πολύ παλιά. Υπήρχε μια εποχή που αποτελούσαν μια πολύ οικονομική λύση. Αλλά τον τελευταίο καιρό νιώθω ότι η κατάσταση έχει εκτροχιαστεί λίγο. Ένα μεγάλο μέρος των πωλητών τα δίνει οριακά φθηνότερα από την τιμή αγοράς ή και ακριβότερα(!) ακόμα και για πολύ παλιά ή έντονα χρησιμοποιημένα προϊόντα. Αυτό αφορά τον χώρο των μεταχειρισμένων γενικά και όχι τις αγγελίες του Insomnia (αν και το βλέπω και εδώ). Το βλέπετε και εσείς;

• Like 3
Δημοσ.

Η Ελλάδα ειχε πάντα φτωχη αγορά μεταχειρισμένου. Πρέπει να δεις τι χαμός γίνεται σε μεγάλες χώρες, έχει τόσο καλές ευκαιρίες που δεν αξίζει να αγοράσεις τίποτα καινούργιο.

Τσεκαρε το marketplace με επιλογή τοποθεσίας σε πιο φτωχές περιοχές πχ δυτική αττική 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι και ανάλογα τα προϊόντα. Αν κάποιος έχει πχ έναν μεγάλο καναπέ και θέλει να τον ξεφορτωθεί τον δίνει όσο όσο αρκεί να πας να τον πάρεις. Αν πάλι έχει κάρτα γραφικών προ καραντίνας.. άστα να πάνε. Βέβαια υπάρχουν και εν δυνάμει αγοραστές που θεωρούν ότι εφόσον ο άλλος έχει κάτι μεταχειρισμένο πρέπει να το δώσει κάτω από μισοτιμής. 

τώρα οκ αντικειμενικά βλέπεις και κάτι τέτοια

image.png.498c799b442261279c7191883ed7912b.png

Επεξ/σία από KrTikker
  • Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, KrTikker είπε

τώρα οκ αντικειμενικά βλέπεις και κάτι τέτοια

image.png.498c799b442261279c7191883ed7912b.png

Ποδολάγνοι:

Anthony Adams Rubbing Hands | Know Your Meme

Τώρα στο θέμα μας, οι τιμές οφείλονται κυρίως στην γενική κρίση των τιμών όπου τα καινούργια έχουν εκτροχιαστεί σε τιμές ή δεν τα βρίσκεις ακόμη και αν θες να σκάσεις το έξτρα χρήμα και συμπαρασύρει και την αγορά μεταχειρισμένων για διάφορους λόγους (πχ ο άλλος πουλάει για να πάρει κάτι καινούργιο και αυτό το καινούργιο ανέβηκε σε τιμή, η αυτό που πουλάει ειναι το αμέσως επόμενο σε προτίμηση μετά το καινούργιο μοντέλο που έχει πολύ υψηλή τιμή κ.α) 

Μετά είναι και το κλασσικό πρόβλημα που έχουμε ανέκαθεν σε αυτήν τη χώρα δηλαδή τόσο η νοοτροπία του πωλητή όσο και η νοοτροπία του αγοραστή. 

Ο Έλληνας δεν τα πάει καλά με τα οικονομικά και ακόμη και μετά την οικονομική κρίση βολεύεται με τα λίγα (σπίτι στο χωριό μαζί με τους γονείς κτλ) 

Αν πουλήσει κάτι θα το κάνει μόνο αν βγάλει πίσω το 100% όσων έδωσε ή κοντά σε αυτό ή αν μιλάμε για πράγματα που ακόμη και το μεροληπτικό μάτι του καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να πουληθούν κοντά στο 100% τα πουλάει σε μια Χ τιμή μόνο όταν με αυτή την Χ τιμή μπορεί να μαζέψει το ποσό που φαντάζεται για να αγοράσει κάτι καινούργιο. 

Πχ θέλω να πάρω την τάδε 50άρα καινούργια τηλεόραση που κάνει 1200 ευρώ έχω 2 παλιές θα τις βάλω στα  700 και το πολύ πολύ να πέσω στα 500 και να βάλω μετά 200 απο τσέπη μου για να αγοράσω την τηλεόραση που θέλω άσχετο αν αντικειμενικά οι τηλεοράσεις του μεμονωμένα δεν αξίζουν ούτε 500 ευρώ (αντικειμενικά πχ υπάρχουν καινούργιες τηλεοράσεις με τα ίδια χαρακτηριστικά στα 450-550 ευρώ) 

Στην απο πάνω απόφαση της τιμής παίζει σε αρκετούς ρόλο και το συναίσθημα πχ όταν ήταν καινούργιες πριν 3 χρόνια τις αγοράσανε 1000 ευρώ την κάθε μία 

Αλλιώς προτιμάει να τις έχει να κάθονται να μαζεύουν σκόνη και να χαλάσουν (χάνοντας έτσι ρευστότητα και εξού δεν καταλαβαίνει καλά την οικονομία) 

Και απο την άλλη έχουμε τον μέσο Έλληνα "αγοραστή" μεταχειρισμένων που ονειρεύεται να δώσει το 10% της αντικειμενικής αξίας σε κάτι που με την σειρά του εκνευρίζει και τον πωλητή που και άδικο να έχει σαν πωλητής (όσο αφορά την τιμή που ζητάει) όταν έχεις 10+ τύπους να σε παζαρεύουν με χαζές τιμές και να σε λένε και βλάκα απο πάνω σε πιάνει ο εγωισμός σου. 

Πχ εγώ πουλούσα μια RX 6800 xt σφραγισμένη που την είχα αγοράσει σε τιμή 1100 ευρώ απο το πλαίσιο  (και περίμενα 5 μήνες να μου έρθει) και την έδινα μαζί με έναν υπολογιστή που αγόρασα 1500 ευρώ και φορούσε 3060 ti σε αυτή την τιμή -την οποία την αφαίρεσα για δική μου χρήση 1700 ευρώ με τον υπολογιστή αχρησιμοποίητο και με εγγύηση + περιφερειακά κλπ αξεσουαρ σφραγισμένα όλα στην εργοστασιακή κούτα.

και οι τύποι εδώ στο insomnia ακόμη μου στέλνουν PM για να αγοράσουν σκέτη την κάρτα στα 700- 800 ευρώ :P  ε την πούλησα στο ebay σκέτη 1400 ευρώ και ησύχασα :P  (εκ των οποίων καθαρά κέρδη ήταν περίπου 1200 γιατί χρεώνουν κάθε πώληση και επίσης πληρώνεις τα μεταφορικά) 

Αν και έχει περάσει κάνα 2μηνο απο τότε που σήκωσα την αγγελία ακόμη παίρνω PM για σκέτη την κάρτα στα 800 ευρώ :P  αλλά σε αυτό φταίω και εγώ βασικά που βαριέμαι να επεξεργαστώ την αγγελία :P 

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ είχα βάλει να πουλήσω διαφορά μεταχειρισμένα. 

Από τις ερωτήσεις και την ζήτηση έβλεπα τι ενδιέφερε και τι όχι. 

Στα υπόλοιπα που δεν υπήρχε ενδιαφέρον έριξα τις τιμές. 

Γενικά αν κάτι είναι ακόμα στο εμπόριο κοιτάω ποια είναι η χαμηλότερη τιμή του για να την έχω ως ταβάνι και μετά αναλόγως των ετών κατοχής η χρήσης κάνω μια επιπλέον μειωση. 

Αν δεν υπάρχει ζήτηση μπορεί να μειώσω την τιμή μια η δύο φορές, αν δεν υπαρξει ούτε τότε ενδιαφέρον τότε κοιτάω να το χαρίσω. 

• Like 2
Δημοσ.

Όλες, μα όλες, ΜΑ ΟΛΕΣ τις φορές που πουλάω κάτι, μου 'χουν τύχει και αυτοί που λένε "για να πουλάει, έχει ανάγκη λεφτά" - άρα ανελέητο παζάρι. Συνήθως μετά από 1-2 μηνύματα εάν δε "νιώσουν" σταματάω ν' απαντάω, αλλά έχει γίνει τόσο βαρετό & προβλέψιμο πλέον... 

:P

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε

Πχ θέλω να πάρω την τάδε 50άρα καινούργια τηλεόραση που κάνει 1200 ευρώ έχω 2 παλιές θα τις βάλω στα  700 και το πολύ πολύ να πέσω στα 500 και να βάλω μετά 200 απο τσέπη μου για να αγοράσω την τηλεόραση που θέλω άσχετο αν αντικειμενικά οι τηλεοράσεις του μεμονωμένα δεν αξίζουν ούτε 500 ευρώ (αντικειμενικά πχ υπάρχουν καινούργιες τηλεοράσεις με τα ίδια χαρακτηριστικά στα 450-550 ευρώ) 

Το γνωστό "τόσα μου λείπουν, τόσα θα ζητήσω. Βλέπε τιμές ενοικίων.

Προσωπικά έχω πουλήσει πολλά πράγματα, πάντα σε καλή τιμή θεωρώ. Αλλά πραγματικά απορώ αυτοί που βάζουν κάτι τιμές φαρμακείο, στο τέλος τα πουλάνε ή μια μέρα κουράζονται και τα δίνουν κοψοχρονιά;

Εξαίρεση σε αυτό που λέω είναι τα προϊόντα τεχνολογίας που έχουν χτυπηθεί από Covid και άλλες τάσεις της αγοράς, όπως είναι οι υπολογιστές, κάρτες γραφικών κτλ. Αν και ακόμα και εκεί γελάω με μερικές αγγελίες απόλυτης αισχροκέδριας για κάρτες όπως 1050, 1660 κ.α.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Haldol είπε

Όλες, μα όλες, ΜΑ ΟΛΕΣ τις φορές που πουλάω κάτι, μου 'χουν τύχει και αυτοί που λένε "για να πουλάει, έχει ανάγκη λεφτά" - άρα ανελέητο παζάρι. Συνήθως μετά από 1-2 μηνύματα εάν δε "νιώσουν" σταματάω ν' απαντάω, αλλά έχει γίνει τόσο βαρετό & προβλέψιμο πλέον... 

:P

εμένα κάποιος μου έκανε pm για κάτι που δεν θυμάμαι τι ήταν πάντως έδινε πολύ λίγα

Δεν θυμάμαι τι ήταν αλλά ας πούμε έδινα ryzen 3900x στα 380 (πριν αρκετούς μήνες) και αυτός έδινε πχ 240 ευρώ. 

Δεν του απαντούσα και μου έστελνε ότι "αγοράζει άμεσα" λες και αυτό αλλάζει κάτι οι άλλοι θα μου στέλνανε τα λεφτά με ταχυδρομικό περιστέρι και όχι άμεσα ή πως αν τον έδινα τόσο χαμηλά δεν θα έβρισκα ουρά αγοραστών :P 

Το αναφέρω γιατί το λένε πολλοί αυτό ειδικά σε αγγελίες ζήτησης εδώ και το βρίσκω αρκετά άστοχο (εφόσον η τιμή ειναι αρκετά χαμηλή) 

τελικά εφόσον έστειλε κανα 3,4 ΠΜ ησύχασε για καμια βδομάδα και μετά μου στέλνει "είσαι μαλάκας" :P δεν του απάντησα αλλά έλεος δηλαδή είμαι υποχρεωμένος να του απαντήσω ειδικά όταν η προσφορά του ειναι εντελώς εκτός πραγματικότητας ; 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

εμένα κάποιος μου έκανε pm για κάτι που δεν θυμάμαι τι ήταν πάντως έδινε πολύ λίγα

Δεν θυμάμαι τι ήταν αλλά ας πούμε έδινα ryzen 3900x στα 380 (πριν αρκετούς μήνες) και αυτός έδινε πχ 240 ευρώ. 

Δεν του απαντούσα και μου έστελνε ότι "αγοράζει άμεσα" λες και αυτό αλλάζει κάτι οι άλλοι θα μου στέλνανε τα λεφτά με ταχυδρομικό περιστέρι και όχι άμεσα ή πως αν τον έδινα τόσο χαμηλά δεν θα έβρισκα ουρά αγοραστών :P 

Το αναφέρω γιατί το λένε πολλοί αυτό ειδικά σε αγγελίες ζήτησης εδώ και το βρίσκω αρκετά άστοχο (εφόσον η τιμή ειναι αρκετά χαμηλή) 

τελικά εφόσον έστειλε κανα 3,4 ΠΜ ησύχασε για καμια βδομάδα και μετά μου στέλνει "είσαι μαλάκας" :P δεν του απάντησα αλλά έλεος δηλαδή είμαι υποχρεωμένος να του απαντήσω ειδικά όταν η προσφορά του ειναι εντελώς εκτός πραγματικότητας ; 

Ασχετο. Αυτός που σου έστελνε, βλέπει ότι διάβασες τα μηνύματα; Μιλάς για φβ η άλλη πλατφόρμα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε

Το "αγοράζω άμεσα με μετρητά" είναι το σλόγκαν των ενεχυροδανειστηριων. Με λίγα λόγια να σε πιάσει στην ανάγκη που έχεις για μετρητά για να στο αγοράσει τζάμπα.

Φυσικά σε τόσο ακριβά εξαρτήματα υπολογιστή, κανένας που πουλάει δεν είναι σε ανάγκη για μετρητά. Όσοι ασχολούμαστε με pc σε επίπεδο 3080, 3900x κλπ τα έχουμε τα φράγκα και θα περιμένουμε αρκετά μέχρι να πουλήσουμε

Επεξ/σία από Land-decked
  • Like 1
Δημοσ.

Ο κυριος λογος ειναι η φτωχια στη χωρα. Σαπακια 15 ετων ακομη πουλουνται 5.000 εδω, ενω εξω τα πετανε στα σκουπιδια η τα δινουν για ανακυκλωση. Εξω τετοια αμαξια παλια, οδηγανε μονο οι ξενοι, που τα παιρνουν πχ 500 ευρω , η τα αγοραζουν ελληνες και τα φερνουν εδω για πουλημα. Αυτο ισχυει σε ολα τα προιοντα οχι μονο σε οχηματα, οταν δεν εχεις λεφτα επειδη το κρατος αποφασισε οτι θα βγαζεις 500 το μηνα, λογικο ειναι να θελεις να πουλησεις ακριβα τη σαβουρα σου, βεβαια επειδη και ο αγοραστης ειναι το ιδιο φτωχος με εσενα, μπλεκεις σε παζαρια στο 99% των περιπτωσεων. Ειδικα στην περιπτωση οχηματων, η αγορα μεταχειρισμενου ειναι μεγαλη, προφανως επειδη ενα καινουργιο αυτοκινητο μπορει να κανει 20.000 ευρω η παραπανω, και τετοια λεφτα εχουν λιγοι. Το ιδιο ισχυει και στην αγορα μοτοσυκλετων, επειδη ειμαστε καγκουρες θελουμε ολοι 1000αρες, αλλα η 1000αρα κανει πανω απο 10κ καινουργια, αρα τι κανουμε, παιρνουμε μετεχειρισμενα, αρα κρατανε τιμες και τα πουλαμε οσο τα πηραμε ακομη και αν περασουν μερικα χρονια.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...