Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο γείτονας μου έχει ένα,αιρκοντισιον το οποίο το τελευταίο διάστημα άρχισε να κάνει έντονο θόρυβο σαν τρακτέρ.  Κάθε μέρα γίνεται και πιο έντονος. Ειδικά χθες. Να πω ότι το ειχα ν αναμμένο για τρία 24ωρα. Συνεχόμενα. Και πριν μια βδομάδα έκανε ενα θορυβο σαν κελαιδισμα πουλιου όμως για πολύ λίγο. 

Αυτό το κλιματιστικό το έβαλαν πριν 11 χρόνια. Όμως το λειτουργούσαν μόνο το καλοκαίρι στις διακοπές τους. Τώρα Νοίκιασαν το σπίτι και αυτοί το εχουν αναμμενο συνεχεια. 

Δεν ξέρω, δεν πρέπει να κλείνει κιόλας λίγο για να ξεκουραζεται; Μήπως είναι έτοιμο να σπασει;

Είναι εκνευριστικό ειδικά για μενα που το υπνοδωμάτιο μου είναι πολύ κοντά από το αιρκοντισιον τους..

Ελπίζω να σπάσει πολύ γρήγορα για να το κάνουν αλλαγη. 

Δημοσ.

Οπωσδήποτε ο θόρυβος είναι ένδειξη ότι ο συμπιεστής έχει κάποιο θέμα. Μπορεί όμως να αντέξει για αρκετό χρόνο ακόμα. Θέλω να ρωτήσω, αυτόν που έχει το κλιματιστικό δεν τον πειράζει ο θόρυβος; 

Επίσης σαν μια πολύ προσωρινή λύση είναι να βάλει μεταξύ της βάσης στήριξης και του κλιματιστικού αντικραδασμικα λαστιχακια. Εύκολη τοποθέτηση και είναι φθηνά. Μπορεί να τα βάλει οποιοσδήποτε.

Μπορείς να του τα κάνεις δώρο και να του πεις ότι θα βελτιωθεί και σε αυτόν ο θόρυβος όποτε θα ωφεληθεί και αυτός!!!

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε

Οπωσδήποτε ο θόρυβος είναι ένδειξη ότι ο συμπιεστής έχει κάποιο θέμα. Μπορεί όμως να αντέξει για αρκετό χρόνο ακόμα. Θέλω να ρωτήσω, αυτόν που έχει το κλιματιστικό δεν τον πειράζει ο θόρυβος; 

Επίσης σαν μια πολύ προσωρινή λύση είναι να βάλει μεταξύ της βάσης στήριξης και του κλιματιστικού αντικραδασμικα λαστιχακια. Εύκολη τοποθέτηση και είναι φθηνά. Μπορεί να τα βάλει οποιοσδήποτε.

Μπορείς να του τα κάνεις δώρο και να του πεις ότι θα βελτιωθεί και σε αυτόν ο θόρυβος όποτε θα ωφεληθεί και αυτός!!!

Μάλλον όχι. Αφού η εξωτερική μονάδα κάνει το θόρυβο. Μέσα ήδη ακούγετε κάτι. Αν έχει και τηλεόραση ανοικτή. Όμως τώρα θα έχει πάνω από τρία 24ωρα ανοικτό συνεχόμενα. Δεν πειραζει; 

Δεν ακούγεται ο θόρυβος από τη βάση για να χρειάζεται λαστιχακια. Από μέσα ακούγεται, μηχανή ανεμιστήρας κάπου εκει. Δεν αντέχεται. Θα κάνω παράπονο. Πάλι κακός θα φανώ αλλά τι να κανω; 

• Sad 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, pan05 είπε

Ίσως κάνει παραπάνω θόρυβο λόγω των χαμηλότερων θερμοκρασιών αυτή τη περίοδο.

Δεν ξερω. Οταν ειναι ανοικτα συνεχομενα δεν δημιουργει προβλημα.  Ας πάρει μια σόμπα. 

• Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, michael92 είπε

Ας πάρεις εσύ ωτοασπίδες.

Έχω. Και διπλά παραθυρα. Πάλι ακούγεται. Σκέψου να εχεις τρακτέρ έξω από το παράθυρο σου. 

• Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, BarcodeCrew είπε

Εχω και εγω ενα "τρακτερ" interklima ,οποιος εχει προβλημα να μου δωσει λεφτα ,για να το αλλαξω :D 

Μήπως είσαι ο γείτονας του @Ceasarsalad; 😎

Δημοσ.

Αν ο θόρυβος γίνεται μόνο αυτές τις μέρες με τα χιόνια τότε λογικό είναι, όμως αναφέρεσαι λογικά σε μη inverter μηχάνημα οπότε δεν είναι σίγουρο αυτό που λέω. Στα inverter ο συμπιεστής και οι ανεμιστηρες μεταβάλλουν την ισχύ τους ανάλογα τις θερμικές ανάγκες, δηλαδή όσο πιο ακραία καιρικά φαινόμενα τόσο πιο πολύ στο full θα δουλεύει ο συμπιεστής. Επίσης, τον χειμώνα ο συμπιεστής εργάζεται πιο σκληρά τον χειμώνα από ότι το καλοκαίρι γιατί καλείται να εξυπηρετήσει υψηλότερο φορτίο. 

Αν όμως δεν είναι inverter τότε θα πρέπει να έχει την ίδια ισχύ και απλά ανοιγοκλεινει με on off οπότε φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. 

Δες αν συνεχιστεί αυτός ο θόρυβος και τις επόμενες μέρες. Όπως και να χει πάντως, μην περιμένεις να κάνει τίποτα ο γείτονας εκτός άμα θες να το πας στα άκρα. Μην περιμένεις ποτέ να "σπάσει" δεν θα γίνει ποτέ αυτό, υπάρχουν παλιες μονάδες που αντέχουν και πάνω από 20 έτη ανάλογα της χρήσης, τα inverter οριακά την 15ετια με τα ηλεκτρονικά που έχουν μέσα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γρήγορα γρήγορα συμβουλές insomnia

1.ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ
2.Βαλε οταν κοιμάται death metal τερμα στα ηχεια (αν δεν εχεις τραβα αγορασε) και φύγε απο το σπίτι
3.Πήγαινε χτυπα του την πορτα με αγριο υφος και πες του 2 λογακια
4.Ενοχλεί κι άλλους?? Μαζέψτε υπογραφες να τον διωξετε
5.Μηνυση αγωγή καταγγελία.Οχι μια φορα, οσες περισσοτερες μπορείς συνεχεια ρε ομως.
6.Επενδυσε.Βαλε 20πλα τζαμια, ηχομόνωση με πετροβαμβακα, φτιαξε room in a room. Υγ δεν ειναι οικονομικη λυση αλλά αν θες την ησυχια σου..
7.Ωτοασπιδες φελο ταμπον. χωσε κατι στο αυτι σου τελοσπαντων να μην το ακους.
8.Σπαστου το aircondition να μαθει να σεβεται 

Επεξ/σία από sanaeriko
Δημοσ.

Διλαδη εγω που μενω στο τελευταιο οροφο και ακουω το ασανσερ καθε μερα ,τι να κανω? Να παω να το σπασω? Να κανω μηνυση στην πολυκατοικια ? :D

• Confused 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, BarcodeCrew είπε

Διλαδη εγω που μενω στο τελευταιο οροφο και ακουω το ασανσερ καθε μερα ,τι να κανω? 

Νέο θρεντ! Τα λαγωνικά του ινσόμνια θα βρούνε λύση και σε αυτό το πρόβλημα

Αλλά αφού το έθεσες να ρίξω μια ιδέα. Φωνάζεις κάποιον ειδικό και το ξηλώνει. Ας πάνε με τις σκάλες! και συ μαζί 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TriLoBiTe είπε

Νέο θρεντ! Τα λαγωνικά του ινσόμνια θα βρούνε λύση και σε αυτό το πρόβλημα

Αλλά αφού το έθεσες να ρίξω μια ιδέα. Φωνάζεις κάποιον ειδικό και το ξηλώνει. Ας πάνε με τις σκάλες! και συ μαζί 

Φωναζω τα καλα παιδια με τα toyota :D 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, sanaeriko είπε

Γρήγορα γρήγορα συμβουλές insomnia

1.ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕ
2.Βαλε οταν κοιμάται death metal τερμα στα ηχεια (αν δεν εχεις τραβα αγορασε) και φύγε απο το σπίτι
3.Πήγαινε χτυπα του την πορτα με αγριο υφος και πες του 2 λογακια
4.Ενοχλεί κι άλλους?? Μαζέψτε υπογραφες να τον διωξετε
5.Μηνυση αγωγή καταγγελία.Οχι μια φορα, οσες περισσοτερες μπορείς συνεχεια ρε ομως.
6.Επενδυσε.Βαλε 20πλα τζαμια, ηχομόνωση με πετροβαμβακα, φτιαξε room in a room. Υγ δεν ειναι οικονομικη λυση αλλά αν θες την ησυχια σου..
7.Ωτοασπιδες φελο ταμπον. χωσε κατι στο αυτι σου τελοσπαντων να μην το ακους.
8.Σπαστου το aircondition να μαθει να σεβεται 

9. Τα μωρα που κλαινε δεν σε ενοχλουν;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...