Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ μετά το μίξερ κάνω μια μπάλα. Το βάζω ψυγείο για 24 ώρες.

Μπαλάκια τα κάνω την ημέρα που είναι να ψήσω. 

Οπότε 2-3 ώρες πριν το ψήσιμο τα κάνω μπαλάκια και τα αφήνω εκτός ψυγείου και γίνονται έτσι όπως βλέπεις

Επίσης μετά το μίξερ ειδικά τώρα το καλοκαίρι δεν το αφήνω τόση ώρα έξω αφού κάνω αργή ωρίμανση.

Ξεκινα με ζυγαριά αρχικά.

Επίσης χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα και όχι πολύ ώρα. 

  • Thanks 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παρε μια ζυγαρια ναρκωτικων με 2 δεκαδικα να εισαι σιγουρος ρε. Ειδικα τωρα το καλοκαιρι αν αφησεις το ζυμαρι μια ωρα σε δωματιο με 25-26 βαθμους ολα θα πανε στο fast forward.

Γι αυτο καλυτερα να επιλεγεις συνταγη που εχει φουσκωματα στο ψυγειο κατα κυριο λογο που ειναι ελεγχόμενη η θερμοκρασια και να κανεις την τελικη ξεκουραση στο δωματιο.

  • Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ !

Πάω με pizza app σε όλα τα υπόλοιπα αλλά όπως είπα το ζύγισμα 1,5-2γρ δεν μπορώ να το πετύχω γιατί η ζυγαριά μου είναι στα 2γρ ευαισθησία , οπότε εκεί ρίχνω λίγο random . Θα κάνω μια δοκιμή να κάνω τα μπαλάκια πριν το ψήσιμο 

  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, nogoso είπε

Ευχαριστώ !

Πάω με pizza app σε όλα τα υπόλοιπα αλλά όπως είπα το ζύγισμα 1,5-2γρ δεν μπορώ να το πετύχω γιατί η ζυγαριά μου είναι στα 2γρ ευαισθησία , οπότε εκεί ρίχνω λίγο random . Θα κάνω μια δοκιμή να κάνω τα μπαλάκια πριν το ψήσιμο 

Aν το κανεις σωστα δεν θα εχεις θεμα. Εναλλακτικα μπορεις να δοκιμασεις ενα ενα μπαλακι σε λαδωμενο μπωλακι απο γιαουρτι. Τα βαζεις και μεσα στο ψυγειο ετσι και φουσκωνουν σιγα σιγα. Απλα αν εχεις κανει λαθος στη μαγια ή εχεις παραζυμωσει και ενεργοποιηθει πολυ νωριτερα, παλι θα εχεις θεμα. Γενικα κοιτα να σταματας το ζυμωμα γυρω στους 23-24C.

Στη φωτο το εχω τουμπαρει για αν το ανοιξω. 

image.png.b009cf509af43acbdc2094c14762dc21.png

  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 minutes ago, nogoso said:

Ευχαριστώ !

Πάω με pizza app σε όλα τα υπόλοιπα αλλά όπως είπα το ζύγισμα 1,5-2γρ δεν μπορώ να το πετύχω γιατί η ζυγαριά μου είναι στα 2γρ ευαισθησία , οπότε εκεί ρίχνω λίγο random . Θα κάνω μια δοκιμή να κάνω τα μπαλάκια πριν το ψήσιμο 

Οι υπολογισμοί του pizza app στη μαγιά άμα κάνεις CT και RT fermentation είναι ότι να ναι!

Επεξ/σία από purif
Δημοσ.

Από εβδομάδα το Lidl βγάζει φουρνάκι τύπου ooni σε τιμή χώμα (99€). Μπήκα στο πειρασμό τώρα να το πάρω. Πόσο δύσκολο είναι να κάνω καλό ζυμάρι τελικά; Κάνω συχνά πυκνά ζυμάρι αλλά είναι πολύ Γ εθνική - ωστόσο δεν έχω ασχοληθεί και σοβαρά για να είμαι δίκαιος. 

Δημοσ.

Μην πετάξεις τα 100 σου ευρώ,είναι κρίμα.Καλυτερα να ψήσεις σε ταψί κ φούρνο απ' το συγκεκριμένο.Υοαεχουν κ αρκετά βίντεο στο youtube.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 minutes ago, alimentas said:

Μην πετάξεις τα 100 σου ευρώ,είναι κρίμα.Καλυτερα να ψήσεις σε ταψί κ φούρνο απ' το συγκεκριμένο.Υοαεχουν κ αρκετά βίντεο στο youtube.

Καλά είσαι υπερβολικός..
Για 100 ευρώ μια χαρά είναι.

Υπάρχουν video που βγάζουν μια χαρά αποτέλεσμα με το συγκεκριμένο.

Από ooni 12 που κάνει τα 3πλασια πιο τίμιο είναι.

 

 

Επεξ/σία από Zenor
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τώρα είδα ότι είναι διαφορετικό φουρνάκι απ' το γνωστό που βάζει που πρακτικά είναι ένας τσίγκος με καμινάδα.

Αλλα πέρα απ' τους Ιταλούς που βγάζουν καλή πίτσα κ στο τζάκι σε άλλα reviews δεν βλέπω κάτι το ιδιαίτερο που δεν μπορεί να κάνει σ' έναν οικιακό φούρνο με μια φτηνή πέτρα.Ο άνθρωπος αναφέρει ότι είναι beta ,δεν υπάρχει καμία περίπτωση να βγάλει το πάνω αποτελεσμα.Ας γλιτώσει τα λεφτά του κ όταν είναι ας επενδύσει είτε στο koda που παίζει συχνά πυκνά στα 270 σε προσφορές κ είναι αποδεδειγμένα σκυλί του πολέμου που αντέχει στον χρόνο ,είτε σε κάτι άλλο.Δικια μου γνώμη.

Επίσης κ κάτι άλλο τώρα που τσεκαρα.Η πέτρα του είναι 30 x 30.3 εκατοστά σε πλάτος κ μήκος κάτω απ' το koda που οριακά χωράει 12αρα πίτσα.Θα δώσει δηλαδή ο φίλος 100 ευρώ για να έχει να παίζει κ να τρώει παιδικές πίτσες ώστε να μην έχει καψίματα κτλ.Καμια επαφή προφανώς με το koda 

Επεξ/σία από alimentas
Δημοσ.

Το ooni ήταν το πρώτο μου φουρνακι έχω ψήσει άπειρες πίτσες με αυτό και μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι είναι φουλ υπερτιμημένο ακόμα και στα 270.

Όσο κακό και να είναι του lidl είναι ιδανική επιλογή για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να παίζει με αυτές τις θερμοκρασίες τις οποιες δεν βλέπεις σε οικιακό φούρνο ούτε με αίτηση.

 Πολύ καλύτερη επιλογή από το koda γιατί έχουν ακριβώς το ίδιο ταβάνι. Δηλαδή ο αρχάριος θα πρέπει να γράψει τις ίδιες ώρες και στα δύο για ένα descent αποτέλεσμα και όταν φτάσει σε ένα επίπεδο κανένα από τα δύο δεν θα του φτάνει.

Όσο για την επιφάνεια της πέτρας μιλάμε για 2 cm διαφορά..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To ooni είναι προϊόν 7 χρόνων κοντά κ ακόμα σαρώνει σε προτιμήσεις για κάποιους λόγους προφανώς.Δεν χρειάζεται η δικιά μου γνώμη κ η δικιά σου για να επιβεβαιώθει αυτο.

Επίσης το koda μεταχειρισμένο,ειδικά όσοι το πήραμε με τιμές προ covid το πουλήσαμε για ΠΛΑΚΑ κ οριακά βγάλαμε κέρδος.Τι να λέμε τώρα .Το ίδιο θα γίνει κ τώρα ,το παίρνει σε κάποια προσφορά το παιδί(ή ακόμα κ μεταχειρισμένο) στα 270 το δουλεύει όσο θέλει κ όταν το αποφασίσει το δίνει με μια ελάχιστη χασουρα ,ενώ πρώτα το έχει καταευχαριστηθει .Με του lidl απλά πετάς 100 Ε και υπάρχουν 2 σενάρια .... δεν θα σου βγάλει αποτέλεσμα και θα το παρατήσεις ή και να σου  βγαλει,θα θες αργά ή γρήγορα κάτι καλύτερο κ θα το πετάξεις στο γκαράζ μιας κ δεν υπάρχει σοβαρή  πιθανότητα μεταπώλησης .

Η διαφορά της πλακας με ότι δίνει το lidl είναι στα 3 κ κάτι ψιλά κ στο μήκος κ στο πλάτος .Που θεωρώ ότι είναι σοβαρή μιας κ ούτε το koda διαχειρίζεται εύκολα μεγάλες πίτσες.Φαντασου εδώ που μιλάμε για 10αρες πρακτικά 

Προφανώς κ είναι σημαντική διαφορά τα 170ε αλλά καλό είναι το παιδί να έχει ολοκληρωμένη άποψη πριν το πάρει νομίζοντας ότι θα πάρει φουρνάκι ίδιο με το ooni.Μιας κ ακόμα κ τα 100ε τα θεωρώ σεβαστό ποσο

Επεξ/σία από alimentas
  • Like 1
Δημοσ.

Κάποιος που ξεκινάει τώρα, είναι η αλήθεια ότι θα δυσκολευτεί πολύ να βγάλει καλες πίτσες. Μην ονειρεύεται δλδ αυτές του βίντεο του Ιταλου. Μετά από πολλές πολλές προσπάθειες θα καταφερει να το μάθει και να το φέρει στα μέτρα του. Το ότι έχει 2 καυστήρες αριστερά δεξιά σε τόσο μικρό χώρο, θεωρώ ότι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο από ooni. 

Επιβεβαιώνω και γω τον @alimentas για τη μεταπώληση του ooni. 

  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό που λέω και προφανώς δεν γίνομαι κατανοητός είναι ότι κάποιος που ξεκινάει τώρα πρέπει να είναι αποφασισμένος ότι θέλει πολλή δουλειά για να βγει καλό αποτέλεσμα είτε πάρει ooni είτε κινέζικο από Ali είτε αυτό του lild. Τα έχουμε ξαναπεί, θέλει όρεξη. Αν περιμένει  κάποιος ότι παίρνεις ένα φουρνακι και αμέσως βγάζεις σοβαρή πίτσα, καλύτερα να κρατήσει τα λεφτά του για delivery.

Ο λόγος που τα ooni γνώρισαν μεγάλη επιτυχία είναι γιατί αφενός ήταν από τα πρώτα και αφετέρου έπεσε τρελό marketing και εποχές covid που το Home baking είχε γίνει τρομερό trend.

Πάντως και ο Πολωνός εδώ μια χαρά τα πάει. φουρνακι από τα lidl 😀
 

 

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος που έχει ooni κ ΔΕΝ σκοπεύει να κάνει upgrade να μου στείλει ένα pm μήπως με βοηθήσει σε κάτι ??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...