SagoniasSlutRos Δημοσ. 24 Ιουνίου Δημοσ. 24 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, nogoso είπε Εχει υπολογίσει κανένας σας πόσα γρ μοτσαρέλα βάζει σε μια πίτσα 11-12 ιντσών; Συγκεκριμένα για ναπολιτάνικο στυλ μιας και εκεί βάζεις λιγότερο. Ειχα ξεκινήσει με μισό κεφάλι φρέσκια μοτσαρελα, αλλά πλέον βάζω γύρω στα 3/4. Επίσης μόλις μου ήρθε να φτιάξω ζυμάρι, οπότε έβαλα μια κατεψυγμένη μαγιά που είχα. Ελπίζω να φουσκώσει... Edit: φούσκωσε Επεξ/σία 25 Ιουνίου από SagoniasSlutRos 1
Giwrgos_M Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε Επίσης μόλις μου ήρθε να φτιάξω ζυμάρι, οπότε έβαλα μια κατεψυγμένη μαγιά που είχα. Ελπίζω να φουσκώσει... Edit: φούσκωσε Σχετικά με τη φρέσκια μαγιά, τελευταίους 3 μήνες που την βάζω κατάψυξη δεν έχει χαλάσει ποτέ. Δεν παθαίνει κάτι, πάντα έχω τέλεια φουσκωματα Με τη ξηρή πολλά θέματα είχα..ειτε καινούριο φακελάκι είτε που την έβαζα ψυγείο 1 στις 3 κάτι θα μου έκανε και δν φουσκωναν σωστά. Οπότε φρέσκια μόνο και κατάψυξη Επεξ/σία 25 Ιουνίου από Giwrgos_M 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Έφτιαξα το biga χτες βράδυ στις 22.00 περίπου. Το άφησα εκτός ψυγείου 2 ώρες όπου και διπλασιαστηκε σχεδόν και μετά μπήκε ψυγείο. Αν το ζυμώσω στις 16:00 σήμερα, και το αφήσω 2 ώρες σε μπάλες εντός δωματίου, θα είναι έτοιμο για χρήση? Ή να το αφήσω για αύριο? Αρκούν 20 ώρες (4RT + 16CT)? Biga: 1000g nuvola super, 500g water, 7g fresh yeast Προσθέτω 200g water, 30g salt και 3g μαγιά επιπλέον.
Giwrgos_M Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Νομίζω βάζεις πολύ μαγιά. Μία χαρά θα είναι αφού διπλασιαστηκε.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 11 λεπτά πριν, Giwrgos_M είπε Νομίζω βάζεις πολύ μαγιά. Μία χαρά θα είναι αφού διπλασιαστηκε. Βάση αυτού πάω. Συνήθως αυτή κάνω, αλλά αφήνω εκτός ψυγείου μισή ώρα στην αρχή και μετά ψυγείο, συνέχεια, και μια ώρα εκτός ψυγείου στο τέλος. 1
Luckees Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Ακολουθεί review απο το μικροσκοπικό, αλλά θαυματουργό φουρνάκι GrillMeister GGPO 4000B1 από τα Lidl. Τελικά έκανα το απονενοημένο και αφού έπεισα τη σύζυγο και τον εαυτό μου, αγόρασα το εν λόγω φουρνάκι γνωρίζοντας τα μειονεκτήματά του (μικρή επιφάνεια ψησίματος και δυνατός καυστήρας σχήματος Π), αλλά και τα δικά μου ως αρχάριος στο σπορ. Ζυμάρι από την Κυριακή στο ψυγείο: 1000g αλεύρι caputo pizzeria, 680g κρύο νερό, 25g αλάτι και 1,5g ξηρή μαγιά (μάλλον λίγη ποσότητα απ' οτι διαπίστωσα στο τέλος). Δευτέρα πρωί 7:45 πρώτος στη σειρά έξω από τα Lidl, μαζί με άλλους πελάτες με μέσο όρο ηλικίας 98 χρόνων. Αρπάζω το πρώτο κουτί και ένα φτυάρι με ξύλινη λαβή, το οποίο το έδιναν τζάμπα (7ευρώ). Επιστροφή στο σπίτι και επώδυνη αναμονή για να συμπληρωθούν 48h για το ζυμάρι, με συνεχείς θεάσεις βίντεο youtube από συναγωνιστές που επένδυσαν σε ένα GrillMeister GGPO 4000B1. Χτες ήρθε επιτέλους η μεγάλη μέρα! Σύνδεση με μπουκάλα και προθέρμανση για 25min. Το θερμόμετρο έδειχνε 450C, η πέτρα μετρήθηκε στα 400C. Ρίγη συγκίνησης με διαπερνούσαν όση ώρα άνοιγα τα μπαλάκια των 250g με το ψιλό σιγμιγάλι. Άπλωμα, σάλτσα, μοτσαρέλα, ελαιόλαδο και στο φτυάρι. Χαμήλωμα της θερμοκρασίας στο low. Η μεγάλη στιγμή ήρθε και το φτυάρι μπήκε εντελώς μα εντελώς οριακά: 30,5cm το φτυάρι, 30,5cm και η πέτρα! Στα 30sec έξω, γύρισμα με το χέρι πάνω στο φτυάρι και πάλι μέσα, όπως έδειχνε ένα από τα πετυχημένα βιντεάκια. Με συνεχή επίβλεψη προσπαθούσα να καταλάβω πότε έπρεπε να ξανα-περιστρέψω. Τελικά μετά από αλλεπάλληλες αριστοτεχνικές ενέργειες κατάφερα... να κάψω και το στεφάνι και τη βάση. Αποτυχία. Επόμενη προσπάθεια, λίγο πιο μικρή διάμετρος για να μην φτάνει κοντά στη φωτιά, υλικά και μέσα. Πάλι έκαψα το στεφάνι γιατί την άφησα λίγο παραπάνω. Είχα ξεχάσει να επαναφέρω τη θερμοκρασία στο high, η πέτρα έχασε θερμότητα και ενώ είχα το μυαλό μου να τσεκάρω αν ψήθηκε απο κάτω, το στεφάνι είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός. Το GrillMeister GGPO 4000B1 δε συγχωρεί. Αφήνω στο high, βάζω πορτάκι, ετοιμάζω την τρίτη μπάλα, χαμηλώνω στο low, φουρνίζω. Με προσεκτικές κινήσεις λες και έκανα εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, επιτέλους βγάζω κάτι αποδεκτό! Παίρνω θάρρος, λέω εντάξει αυτό ήταν, είμαι ο επόμενος Vito Iacopelli, βάζω την επόμενη, κάνω τις ίδιες κινήσεις, βγάζω να τσεκάρω, βλέπω τη μια πλευρά κάρβουνο. Ω να σου...Ανεβάζω θερμοκρασία, κλείνω πόρτα, κατεβάζω καντήλια. Τι είχε γίνει; Πίσω πίσω τα υπολείμματα από το σιμιγδάλι έπιασαν φωτιά πάνω στην πέτρα και έτσι κάηκε όλη η πίσω πλευρά. Πως το καθαρίζω τώρα αυτό; Προσπαθώ φυσώντας, που να καθαρίσει! Φυσάω μου έρχεται στα μούτρα φλόγα και σιμιγδάλια... Συνεχίζω τα γαλλικά, το αφήνω όπως είναι και προχωράω. Μου μένει μια τελευταια μπάλα (τελείωσαν και τα υλικά- βασικά σάλτσα και μοτσαρέλα είχα ετοιμάσει γιατί ήθελα να κάνω μόνο δοκιμές) λέω τουλάχιστον να κάνουμε κάτι εντυπωσιακό για να πέσουμε μαχόμενοι. Απλώνω ζυμάρι, πετάω 4 παγάκια σπασμένα, ψήνω προσεκτικά, βγάζω, περιμένω να κρυώσει, απλώνω μερέντα, τριμμένο μπισκότο... Απολογισμός: από τις 6 μπάλες οι 2 κατάφεραν να ονομαστούν πίτσες και φυσικά μόνο αυτές φωτογραφήθηκαν για να σας ρίξω στάχτη στα μάτια! Φυσικά ο αγώνας συνεχίζεται... Ερώτηση προς κατόχους koda12: Πως διάολο καθαρίζετε την πέτρα ανάμεσα σε 2 ψησίματα;; Τα υπολείμματα από το σιμιγδάλι καιγόντουσαν και εκτός οτι έκαιγαν το στεφάνι, κολλούσαν στο κάτω μέρος της βάσης λερώνοντάς την. Δλδ αν πέσει κάποιο υλικό πχ πιπεριά, μανιτάρι ή τυρί πως το καθαρίζετε;; Επεξ/σία 25 Ιουνίου από Luckees 12 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 3 λεπτά πριν, Luckees είπε Φυσικά ο αγώνας συνεχίζεται... Mην τα παρατας, ειναι δυσκολο στην αρχη. Υπαρχουν βουρτσες για φουρνους, αλλα θα σου φυγει περιπου το 1/3 του ποσου που εδωσες στο φουρνο! 1
Giwrgos_M Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Μια χαρά βγήκαν για αρχή. Αν έχεις τόσους βαθμούς κάνε μια δοκιμή και σβήσε τελείως τη φλόγα και ψήσε την πίτσα. Οσο για το καμμένο αλεύρι στο τέλος άσε το φουρνακι να ανεβάσει κ άλλο θερμοκρασία και θα κάνει αυτοκαθαρισμο. (πυρόλυση) 1
alimentas Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Νομιζω οτι ο φιλος επιβεβαιωνει τα αρνητικα που δειχνανε τα specs .Οτι με τετοια επιφανεια κ καυστηρα π (τρικλοποδια στο ιδιο το προιον) αναγκαστικα παιζεις με παιδικες πιτσες κοντα στις 9 - 10 ιντσες για να βγαλεις κατι που να τρωγεται κ οχι μανα τσατσαρωνακης.Το θετικο βεβαια ειναι οτι οι θερμοκρασιες που πιανει ειναι καλες
Zenor Δημοσ. 25 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 30 minutes ago, Luckees said: Ακολουθεί review απο το μικροσκοπικό, αλλά θαυματουργό φουρνάκι GrillMeister GGPO 4000B1 από τα Lidl. Τελικά έκανα το απονενοημένο και αφού έπεισα τη σύζυγο και τον εαυτό μου, αγόρασα το εν λόγω φουρνάκι γνωρίζοντας τα μειονεκτήματά του (μικρή επιφάνεια ψησίματος και δυνατός καυστήρας σχήματος Π), αλλά και τα δικά μου ως αρχάριος στο σπορ. Ζυμάρι από την Κυριακή στο ψυγείο: 1000g αλεύρι caputo pizzeria, 680g κρύο νερό, 25g αλάτι και 1,5g ξηρή μαγιά (μάλλον λίγη ποσότητα απ' οτι διαπίστωσα στο τέλος). Δευτέρα πρωί 7:45 πρώτος στη σειρά έξω από τα Lidl, μαζί με άλλους πελάτες με μέσο όρο ηλικίας 98 χρόνων. Αρπάζω το πρώτο κουτί και ένα φτυάρι με ξύλινη λαβή, το οποίο το έδιναν τζάμπα (7ευρώ). Επιστροφή στο σπίτι και επώδυνη αναμονή για να συμπληρωθούν 48h για το ζυμάρι, με συνεχείς θεάσεις βίντεο youtube από συναγωνιστές που επένδυσαν σε ένα GrillMeister GGPO 4000B1. Χτες ήρθε επιτέλους η μεγάλη μέρα! Σύνδεση με μπουκάλα και προθέρμανση για 25min. Το θερμόμετρο έδειχνε 450C, η πέτρα μετρήθηκε στα 400C. Ρίγη συγκίνησης με διαπερνούσαν όση ώρα άνοιγα τα μπαλάκια των 250g με το ψιλό σιγμιγάλι. Άπλωμα, σάλτσα, μοτσαρέλα, ελαιόλαδο και στο φτυάρι. Χαμήλωμα της θερμοκρασίας στο low. Η μεγάλη στιγμή ήρθε και το φτυάρι μπήκε εντελώς μα εντελώς οριακά: 30,5cm το φτυάρι, 30,5cm και η πέτρα! Στα 30sec έξω, γύρισμα με το χέρι πάνω στο φτυάρι και πάλι μέσα, όπως έδειχνε ένα από τα πετυχημένα βιντεάκια. Με συνεχή επίβλεψη προσπαθούσα να καταλάβω πότε έπρεπε να ξανα-περιστρέψω. Τελικά μετά από αλλεπάλληλες αριστοτεχνικές ενέργειες κατάφερα... να κάψω και το στεφάνι και τη βάση. Αποτυχία. Επόμενη προσπάθεια, λίγο πιο μικρή διάμετρος για να μην φτάνει κοντά στη φωτιά, υλικά και μέσα. Πάλι έκαψα το στεφάνι γιατί την άφησα λίγο παραπάνω. Είχα ξεχάσει να επαναφέρω τη θερμοκρασία στο high, η πέτρα έχασε θερμότητα και ενώ είχα το μυαλό μου να τσεκάρω αν ψήθηκε απο κάτω, το στεφάνι είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός. Το GrillMeister GGPO 4000B1 δε συγχωρεί. Αφήνω στο high, βάζω πορτάκι, ετοιμάζω την τρίτη μπάλα, χαμηλώνω στο low, φουρνίζω. Με προσεκτικές κινήσεις λες και έκανα εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, επιτέλους βγάζω κάτι αποδεκτό! Παίρνω θάρρος, λέω εντάξει αυτό ήταν, είμαι ο επόμενος Vito Iacopelli, βάζω την επόμενη, κάνω τις ίδιες κινήσεις, βγάζω να τσεκάρω, βλέπω τη μια πλευρά κάρβουνο. Ω να σου...Ανεβάζω θερμοκρασία, κλείνω πόρτα, κατεβάζω καντήλια. Τι είχε γίνει; Πίσω πίσω τα υπολείμματα από το σιμιγδάλι έπιασαν φωτιά πάνω στην πέτρα και έτσι κάηκε όλη η πίσω πλευρά. Πως το καθαρίζω τώρα αυτό; Προσπαθώ φυσώντας, που να καθαρίσει! Φυσάω μου έρχεται στα μούτρα φλόγα και σιμιγδάλια... Συνεχίζω τα γαλλικά, το αφήνω όπως είναι και προχωράω. Μου μένει μια τελευταια μπάλα (τελείωσαν και τα υλικά- βασικά σάλτσα και μοτσαρέλα είχα ετοιμάσει γιατί ήθελα να κάνω μόνο δοκιμές) λέω τουλάχιστον να κάνουμε κάτι εντυπωσιακό για να πέσουμε μαχόμενοι. Απλώνω ζυμάρι, πετάω 4 παγάκια σπασμένα, ψήνω προσεκτικά, βγάζω, περιμένω να κρυώσει, απλώνω μερέντα, τριμμένο μπισκότο... Απολογισμός: από τις 6 μπάλες οι 2 κατάφεραν να ονομαστούν πίτσες και φυσικά μόνο αυτές φωτογραφήθηκαν για να σας ρίξω στάχτη στα μάτια! Φυσικά ο αγώνας συνεχίζεται... Ερώτηση προς κατόχους koda12: Πως διάολο καθαρίζετε την πέτρα ανάμεσα σε 2 ψησίματα;; Τα υπολείμματα από το σιμιγδάλι καιγόντουσαν και εκτός οτι έκαιγαν το στεφάνι, κολλούσαν στο κάτω μέρος της βάσης λερώνοντάς την. Δλδ αν πέσει κάποιο υλικό πχ πιπεριά, μανιτάρι ή τυρί πως το καθαρίζετε;; Καλά, καταρχάς γ@76σε το post! Αλλά πλάκα μας κάνεις; τρομερό το αποτελέσματα για πρώτη προσπάθεια. Πολλά μπράβο. Όσο για το καθάρισμα αυτό που σου λέει και ο Γιώργος. Κλείνεις πόρτα φουλ φωτιά και θα καθαρίσει μόνο του. Εντωμεταξυ έχω πάει σε δύο lidl χθες και σήμερα και δεν υπάρχει φουρνακι. Πρέπει να εξαφανίστηκαν. Πάλι καλά που κρατήθηκα θα το πάρω στην πρώτη αγγελία που θα το δω στο 50ρικο 😀 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Αλλαξα γαντζο στο kenwood, πηρα εναν που ρυθμιζεται στο υψος και εκανε τρομερη διαφορα στο ζυμωμα. Διαχειριστηκε το biga πολυ ευκολα, οπως και το 70% υγρασια. Εκει που με τον μαμα επρεπε να βαλω το μιξερ σε γρηγορη ταχυτητα για να τα μαζεψει ολα, εδω τα εκανα ολα στην ταχυτητα 1 εκτος απο ενα λεπτο στο τελος που το εβαλα πιο γρηγορα, αν και δεν χρειαζοταν. https://www.mpservice.gr/γάντζος-για-μίξερ-kenwood-kw711659 0-02-05-2aa03399cdf8ef7db344bd1509de96dff6e49a71fa84875a4d684c3c88b66310_9944792fb4008298.mp4 1
alimentas Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Επειδη εχω κ εγω το Kmix για πες τι ρυθμιση εκανες να το δοκιμασω κ εγω.Προς τα κατω??? Επισης ερωτηση ,στα kenwood ετσι κ αλιως οι γατζοι δεν ρυθμιζονται σε ολα???Εμενα οτι γατζο ειχε ,εχει κ ενα εργαλειακι μεσα που σφιγγεις/ξεσφιγγεις ενα καρυδακι που εχουν οι γατζοι κ προσαρμωξεις το υψος.Μου κανει εντυπωση γιατι εσυ εχεις το τουμπανο μοντελο,μου φαινεται περιεργο να το εχει το Kmix κ οχι το δικο σου. Επεξ/σία 25 Ιουνίου από alimentas
SagoniasSlutRos Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 17 λεπτά πριν, alimentas είπε Επειδη εχω κ εγω το Kmix για πες τι ρυθμιση εκανες να το δοκιμασω κ εγω.Προς τα κατω??? Επισης ερωτηση ,στα kenwood ετσι κ αλιως οι γατζοι δεν ρυθμιζονται σε ολα???Εμενα οτι γατζο ειχε ,εχει κ ενα εργαλειακι μεσα που σφιγγεις/ξεσφιγγεις ενα καρυδακι που εχουν οι γατζοι κ προσαρμωξεις το υψος.Μου κανει εντυπωση γιατι εσυ εχεις το τουμπανο μοντελο,μου φαινεται περιεργο να το εχει το Kmix κ οχι το δικο σου. Oλα τα αλλα εξαρτηματα ρυθμιζονταν εκτος απο τον γαντζο!!! Πριν τον ρυθμισω φαντασου χωρουσε το δαχτυλο μου αναμεσα στον γαντζο και στον πατο του μπωλ. Τωρα το καινουριο το κατεβασα τοσο ωστε να μην ακουμπαει, δλδ γυρω στο 1εκ πιο χαμηλα απο τον μαμα. Οποτε με το κενο που ειχε δεν μπορουσε να πιασει τη ζυμη καλα οταν εκανα με biga και απλα χορευε η ζυμη στον πατο.
Zenor Δημοσ. 25 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 1 hour ago, alimentas said: Νομιζω οτι ο φιλος επιβεβαιωνει τα αρνητικα που δειχνανε τα specs .Οτι με τετοια επιφανεια κ καυστηρα π (τρικλοποδια στο ιδιο το προιον) αναγκαστικα παιζεις με παιδικες πιτσες κοντα στις 9 - 10 ιντσες για να βγαλεις κατι που να τρωγεται κ οχι μανα τσατσαρωνακης.Το θετικο βεβαια ειναι οτι οι θερμοκρασιες που πιανει ειναι καλες πονάς;;; 😅
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα