Zenor Δημοσ. 25 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2 minutes ago, alimentas said: Ο λόγος του πόνου παρακαλώ?? Γιατί βγάζεις hate για το φουρνάκι των 100 ευρώ και ο άλλος πρώτη προσπάθεια βγάζει πιτσάρες. 😋
elpenor Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 9 hours ago, Giwrgos_M said: Σχετικά με τη φρέσκια μαγιά, τελευταίους 3 μήνες που την βάζω κατάψυξη δεν έχει χαλάσει ποτέ. Δεν παθαίνει κάτι, πάντα έχω τέλεια φουσκωματα Με τη ξηρή πολλά θέματα είχα..ειτε καινούριο φακελάκι είτε που την έβαζα ψυγείο 1 στις 3 κάτι θα μου έκανε και δν φουσκωναν σωστά. Οπότε φρέσκια μόνο και κατάψυξη Πολύ περίεργο αυτό που σου έχει συμβεί με τη στιγμιαία μαγιά, εγώ ακόμα και με ελάχιστη έχω το αναμενόμενο αποτέλεσμα ακριβώς στο χρόνο που λέει ο calculator. Δεν είχα ποτέ αστοχία. Αντιθέτως με τη φρέσκια μαγιά είχα κατά καιρούς φάλτσα στα αρώματα. Μήπως το αλάτι ή η ζάχαρη έκαναν τη ζημιά;
Giwrgos_M Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Όχι ότι διαδικασία έκανα με τη ξηρή κάνω και με τη φρέσκια
SagoniasSlutRos Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου Και μενα μου εχει τυχει με ξηρη να την πατησω, και μαλιστα ενα τενεκεδακι με caputo οποτε εφυγε οπως ηταν... Εχω παντα μερικα φακελακια για ωρα αναγκης, αλλα οταν ειναι να φτιαξω πιτσες, τσουρεκια κλπ το εχω γυρισει στη φρεσκια. Πλεον που ειδα οτι μπορω να την καταψυξω, θα εχω παντα φρεσκια στην καταψυξη. 1
alimentas Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 42 λεπτά πριν, Zenor είπε Γιατί βγάζεις hate για το φουρνάκι των 100 ευρώ και ο άλλος πρώτη προσπάθεια βγάζει πιτσάρες. 😋 Κανένα hate για κανένα παιδί ,πόσο μάλιστα για κάποιον που δεν το ξέρω .Το ίδιο το παιδί που έδωσε τα λεφτά του με τρομερό χιούμορ έδωσε ότι πληροφορίες χρειάζεται οποίος ενδιαφέρεται για το φουρνάκι,οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την τρομερή δουλειά που έχει κάνει ο ίδιος στο ζυμάρι κτλ . Οπότε σόρρυ αλλά δεν μπορώ ν ακολουθήσω την σκεψη
purif Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 42 minutes ago, elpenor said: Πολύ περίεργο αυτό που σου έχει συμβεί με τη στιγμιαία μαγιά, εγώ ακόμα και με ελάχιστη έχω το αναμενόμενο αποτέλεσμα ακριβώς στο χρόνο που λέει ο calculator. Δεν είχα ποτέ αστοχία. Αντιθέτως με τη φρέσκια μαγιά είχα κατά καιρούς φάλτσα στα αρώματα. Μήπως το αλάτι ή η ζάχαρη έκαναν τη ζημιά; Και εγώ έχω αστοχίες με μαγιά στιγμής (IDY). Πήρα χθες φρέσκια για δοκιμή και βλέπουμε.
Zenor Δημοσ. 25 Ιουνίου Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 36 minutes ago, alimentas said: Κανένα hate για κανένα παιδί ,πόσο μάλιστα για κάποιον που δεν το ξέρω .Το ίδιο το παιδί που έδωσε τα λεφτά του με τρομερό χιούμορ έδωσε ότι πληροφορίες χρειάζεται οποίος ενδιαφέρεται για το φουρνάκι,οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την τρομερή δουλειά που έχει κάνει ο ίδιος στο ζυμάρι κτλ . Οπότε σόρρυ αλλά δεν μπορώ ν ακολουθήσω την σκεψη Δεν είπα ότι έβγαλες hate για το παιδί, για το φουρνακι λέω το οποίο το κράζεις από την πρώτη στιγμή. Anyway, χαβαλέ κάνω ελπίζω να μην παρεξηγηθώ!
paylidis Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 4 ώρες πριν, Luckees είπε Ακολουθεί review απο το μικροσκοπικό, αλλά θαυματουργό φουρνάκι GrillMeister GGPO 4000B1 από τα Lidl. Τελικά έκανα το απονενοημένο και αφού έπεισα τη σύζυγο και τον εαυτό μου, αγόρασα το εν λόγω φουρνάκι γνωρίζοντας τα μειονεκτήματά του (μικρή επιφάνεια ψησίματος και δυνατός καυστήρας σχήματος Π), αλλά και τα δικά μου ως αρχάριος στο σπορ. Ζυμάρι από την Κυριακή στο ψυγείο: 1000g αλεύρι caputo pizzeria, 680g κρύο νερό, 25g αλάτι και 1,5g ξηρή μαγιά (μάλλον λίγη ποσότητα απ' οτι διαπίστωσα στο τέλος). Δευτέρα πρωί 7:45 πρώτος στη σειρά έξω από τα Lidl, μαζί με άλλους πελάτες με μέσο όρο ηλικίας 98 χρόνων. Αρπάζω το πρώτο κουτί και ένα φτυάρι με ξύλινη λαβή, το οποίο το έδιναν τζάμπα (7ευρώ). Επιστροφή στο σπίτι και επώδυνη αναμονή για να συμπληρωθούν 48h για το ζυμάρι, με συνεχείς θεάσεις βίντεο youtube από συναγωνιστές που επένδυσαν σε ένα GrillMeister GGPO 4000B1. Χτες ήρθε επιτέλους η μεγάλη μέρα! Σύνδεση με μπουκάλα και προθέρμανση για 25min. Το θερμόμετρο έδειχνε 450C, η πέτρα μετρήθηκε στα 400C. Ρίγη συγκίνησης με διαπερνούσαν όση ώρα άνοιγα τα μπαλάκια των 250g με το ψιλό σιγμιγάλι. Άπλωμα, σάλτσα, μοτσαρέλα, ελαιόλαδο και στο φτυάρι. Χαμήλωμα της θερμοκρασίας στο low. Η μεγάλη στιγμή ήρθε και το φτυάρι μπήκε εντελώς μα εντελώς οριακά: 30,5cm το φτυάρι, 30,5cm και η πέτρα! Στα 30sec έξω, γύρισμα με το χέρι πάνω στο φτυάρι και πάλι μέσα, όπως έδειχνε ένα από τα πετυχημένα βιντεάκια. Με συνεχή επίβλεψη προσπαθούσα να καταλάβω πότε έπρεπε να ξανα-περιστρέψω. Τελικά μετά από αλλεπάλληλες αριστοτεχνικές ενέργειες κατάφερα... να κάψω και το στεφάνι και τη βάση. Αποτυχία. Επόμενη προσπάθεια, λίγο πιο μικρή διάμετρος για να μην φτάνει κοντά στη φωτιά, υλικά και μέσα. Πάλι έκαψα το στεφάνι γιατί την άφησα λίγο παραπάνω. Είχα ξεχάσει να επαναφέρω τη θερμοκρασία στο high, η πέτρα έχασε θερμότητα και ενώ είχα το μυαλό μου να τσεκάρω αν ψήθηκε απο κάτω, το στεφάνι είχε γίνει παρανάλωμα του πυρός. Το GrillMeister GGPO 4000B1 δε συγχωρεί. Αφήνω στο high, βάζω πορτάκι, ετοιμάζω την τρίτη μπάλα, χαμηλώνω στο low, φουρνίζω. Με προσεκτικές κινήσεις λες και έκανα εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, επιτέλους βγάζω κάτι αποδεκτό! Παίρνω θάρρος, λέω εντάξει αυτό ήταν, είμαι ο επόμενος Vito Iacopelli, βάζω την επόμενη, κάνω τις ίδιες κινήσεις, βγάζω να τσεκάρω, βλέπω τη μια πλευρά κάρβουνο. Ω να σου...Ανεβάζω θερμοκρασία, κλείνω πόρτα, κατεβάζω καντήλια. Τι είχε γίνει; Πίσω πίσω τα υπολείμματα από το σιμιγδάλι έπιασαν φωτιά πάνω στην πέτρα και έτσι κάηκε όλη η πίσω πλευρά. Πως το καθαρίζω τώρα αυτό; Προσπαθώ φυσώντας, που να καθαρίσει! Φυσάω μου έρχεται στα μούτρα φλόγα και σιμιγδάλια... Συνεχίζω τα γαλλικά, το αφήνω όπως είναι και προχωράω. Μου μένει μια τελευταια μπάλα (τελείωσαν και τα υλικά- βασικά σάλτσα και μοτσαρέλα είχα ετοιμάσει γιατί ήθελα να κάνω μόνο δοκιμές) λέω τουλάχιστον να κάνουμε κάτι εντυπωσιακό για να πέσουμε μαχόμενοι. Απλώνω ζυμάρι, πετάω 4 παγάκια σπασμένα, ψήνω προσεκτικά, βγάζω, περιμένω να κρυώσει, απλώνω μερέντα, τριμμένο μπισκότο... Απολογισμός: από τις 6 μπάλες οι 2 κατάφεραν να ονομαστούν πίτσες και φυσικά μόνο αυτές φωτογραφήθηκαν για να σας ρίξω στάχτη στα μάτια! Φυσικά ο αγώνας συνεχίζεται... Ερώτηση προς κατόχους koda12: Πως διάολο καθαρίζετε την πέτρα ανάμεσα σε 2 ψησίματα;; Τα υπολείμματα από το σιμιγδάλι καιγόντουσαν και εκτός οτι έκαιγαν το στεφάνι, κολλούσαν στο κάτω μέρος της βάσης λερώνοντάς την. Δλδ αν πέσει κάποιο υλικό πχ πιπεριά, μανιτάρι ή τυρί πως το καθαρίζετε;; Ευτυχώς που με τρόμαξαν τα παιδιά και δε το πηρα. Οσο διάβαζα το ποστ σου σκεφτόμουν τα μπινελικια πού θα έριχνα εάν τράβαγα ότι τράβηξες. Καλύτερα delivery 🤣🤣🤣 Καλή δύναμη !
SagoniasSlutRos Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου (επεξεργασμένο) Για γρήγορο ζυμάρι βγήκε αρκετά καλή!! Hταν μερα δοκιμων: Πως θα βγει ενα γρηγορο ζυμαρι Πως θα λειτουργησει ο νεος γαντζος Ποσο καλυτερα θα ειναι το αλευρι αντι για το σιμιγδαλι στο ανοιγμα και στο launch Επεξ/σία 25 Ιουνίου από SagoniasSlutRos 3
alimentas Δημοσ. 25 Ιουνίου Δημοσ. 25 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Zenor είπε Δεν είπα ότι έβγαλες hate για το παιδί, για το φουρνακι λέω το οποίο το κράζεις από την πρώτη στιγμή. Anyway, χαβαλέ κάνω ελπίζω να μην παρεξηγηθώ! Όλα κομπλέ ,απλά καμία φορά με τα γραπτά γίνονται παρεξηγήσεις.Ολα οκ . Πάντως ξαναλέω γιατί μπορεί να φάνηκε έτσι.Δεν είναι κράξιμο.Απλα θεωρώ ότι απ' την στιγμή που γράφουμε για κάποιο προϊόν καλό είναι να γράφουμε για όλα κ θετικά κ αρνητικά ώστε οι υποψήφιοι αγοραστές να τα ζυγίζουν όλα πριν την αγορά. Επίσης τα μισά πράγματα σπίτι ,εργαλεία κτλ είναι parkside κ lidl λόγω του value for money που έχουν.Το συγκεκριμένο θεωρώ κατά την γνώμη μου ότι έχει κάποια specs που το κάνουν αρκετά δύσκολοχρηστο για να θεωρηθεί vfm ακόμα και 100 ε.Προσωπικη γνώμη 1
Giwrgos_M Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου Ποια διαδικασία κάνετε όταν φτιάχνετε το ζυμάρι στο μίξερ; Βάζετε όλο το νερό και λίγο λίγο αλεύρι ή το ανάποδο; Νομίζω παίζει ρόλο για το χτίσιμο της γλουτενης
SagoniasSlutRos Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου 1 ώρα πριν, Giwrgos_M είπε Ποια διαδικασία κάνετε όταν φτιάχνετε το ζυμάρι στο μίξερ; Βάζετε όλο το νερό και λίγο λίγο αλεύρι ή το ανάποδο; Νομίζω παίζει ρόλο για το χτίσιμο της γλουτενης Eγω κανω πρωτα το biga ή perfermento solido (οπως θες πες το) με αλευρι, νερο και μαγια μεχρι να ομογενοποιηθει και το αφηνω ψυγειο για 24-72 ωρες αναλογως τον προγραμματισμο που εχω κανει. Μετα το κοβω σε κομματακια και το βαζω στο μιξερ και ριχνω σιγα σιγα νερο μεχρι να το απορροφήσει καθε φορα μαζι με λιγο λιγο αλατι επισης, το οποιο εχω παρατηρησει οτι βοηθαει πααααρα πολυ. Ακολουθω δλδ τη διαδικασια που εδειξα σε ενα βιντεο πιο πανω απο malati di pizza που ειχαν τον Vincenzo Abbate. 1
elpenor Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Giwrgos_M said: Ποια διαδικασία κάνετε όταν φτιάχνετε το ζυμάρι στο μίξερ; Βάζετε όλο το νερό και λίγο λίγο αλεύρι ή το ανάποδο; Νομίζω παίζει ρόλο για το χτίσιμο της γλουτενης Για κανονικό hydration εγώ τα ρίχνω ταυτόχρονα. Σε ερασιτεχνικό μίξερ κάτω το νερό, σε επαγγελματικό πρώτα το αλεύρι για να μπορώ να διορθώσω την ποσότητα. Για ζύμες high hydration προσθέσω ένα μέρος του νερού λίγο λίγο μετά το αρχικό mix "bassinage" όπως το λένε οι Γάλλοι. Επεξ/σία 26 Ιουνίου από elpenor 1
nogoso Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου Στο απλό μιξερ που έχω εγώ έχω παρατηρήσει οτι όταν βάζω πρώτα αλεύρι και μετά το νερό έχω πιο γρήγορο αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν είδα καμιά διαφορά στο ζυμάρι, απλά παίρνει λιγότερο χρόνο ζυμώματος στο μιξερ. 1
Giwrgos_M Δημοσ. 26 Ιουνίου Δημοσ. 26 Ιουνίου Μέχρι τώρα εβαζα όλο το νερό με τη μαγιά και μετά το αλεύρι σιγά σιγά. Διάβασα ένα άρθρο που λέει ότι πρέπει να γίνεται το ανάποδο διότι η γλουτενη χτίζεται καλύτερα στο ζυμάρι. Θα το δοκιμάσω στις επόμενες να δω διαφορά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα