Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, nikos16717 είπε

Στο βίντεο που παρέθεσες, αν δεν κατάλαβα κάτι λάθος, αρχικά βάζει 7g μαγία και μετά το 24ωρο προσθέτει ακόμα 4g ?? (για 1 κιλό αλεύρι) 

Ναι αλλά φρέσκια. Και το έχει όλη την ώρα στο ψυγείο. Και στο ζύμωμα πρόσεχε να μην ξεπεράσει 23-24 βαθμούς. Εγώ βάζω παγωμένο νερό με πάγο μαζί. 

  • Thanks 1
  • Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εχει ουσιαστικη διαφορα η φρεσκια με την instant στα φακελακια μαγια?

Δημοσ.
6 ώρες πριν, sndev είπε

εχει ουσιαστικη διαφορα η φρεσκια με την instant στα φακελακια μαγια?

Στην φρέσκια χρησιμοποιείς περισσότερη ποσότητα. 

Δημοσ.
1 hour ago, SagoniasSlutRos said:

Στην φρέσκια χρησιμοποιείς περισσότερη ποσότητα. 

Ναι εντάξει πέρα από τις αναλογίες η το κόστος ,εαν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά στη γεύση ισως στην υφή στο ζυμαρι το ίδιο 

Δημοσ.
28 minutes ago, sndev said:

Ναι εντάξει πέρα από τις αναλογίες η το κόστος ,εαν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά στη γεύση ισως στην υφή στο ζυμαρι το ίδιο 

Δεν έχει καμία διαφορά. 

  • Thanks 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, sndev είπε

Ναι εντάξει πέρα από τις αναλογίες η το κόστος ,εαν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά στη γεύση ισως στην υφή στο ζυμαρι το ίδιο 

Oχι ρε καμια διαφορα, το ιδιο πραγμα ειναι σε αλλη μορφη.

Εγω επιλεγω φρεσκια για να ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεψει, γιατι μου εχει τυχει παλιοτερα με ξηρη να μην δουλεψει και να παει χαμενο ολο το ζυμαρι. 

  • Thanks 1
Δημοσ.

Τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησα κάπως έτσι σε πέτρα bbq

image.jpeg.3289885b2a85d710febe847e5a7c73da.jpeg

Και η τελευταία μου από χθες με το ooni koda 16 ήταν αυτή. Η χθεσινή ήταν με caputo nuvola με συνταγή του vito iacopelli και 48ωρή ωρίμανση (περίπου 70% υγρασία)  

 

image.jpeg.587e05c38fc6c1dde818447b6198c054.jpeg

Μετά από τόσο καιρό πλέον νιώθω περισσότερη σιγουριά στο άνοιγμα και μπορώ να διορθώσω πιο εύκολα τα λάθη στη ζύμη, στο launch και στο ψήσιμο. Επόμενο βήμα να πειραματιστώ παραπάνω με τα υλικά.

  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, snik είπε

Τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησα κάπως έτσι σε πέτρα bbq

Kαπως ετσι ειναι οι 9/10 πιτσες σε bbq που βλεπω και ανεβαζουν σε διαφορες ομαδες.

Η χτεσινη φαινεται σουπερ παντως!

Δημοσ.
9 ώρες πριν, sndev είπε

εχει ουσιαστικη διαφορα η φρεσκια με την instant στα φακελακια μαγια?

Το ιδανικό θα ήταν να μη βάλεις καθόλου μαγιά και βάζεις μόνο προζύμι όπως φτιαχνόταν κάθε ζύμη για χιλιάδες χρόνια. Σίγουρα μπελαλίστικο αλλά μεταβολίζει το άμυλο και τη γλουτένη με τρόπους που η 'μοντέρνα' μαγιά νωπή ή ξηρή δεν πλησιάζει με τίποτα. Το τελικό προϊόν απίστευτα υγιεινότερο. Πάμπολλα youtube να δεις.

Στις 13/7/2025 στις 11:30 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

20250713_230558(1).jpg

Με τι φούρνο/εξοπλισμό ψήνεις;

Δημοσ.

Ευχαριστώ!

22 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Kαπως ετσι ειναι οι 9/10 πιτσες σε bbq που βλεπω και ανεβαζουν σε διαφορες ομαδες.

Η χτεσινη φαινεται σουπερ παντως!

Με τις ψησταριές bbq το πρόβλημα είναι ότι είναι ψηλά το καπάκι οπότε δεν μπορεί να ψηθεί εύκολα από πάνω. Είχα φτιάξει μετά μια πατέντα με ένα inox σαν καπάκι που το έβαζα πιο χαμηλά αλλά καμία σχέση η ευκολία του ooni.

Δημοσ.

Πάντως μια φορά, φτάνοντας στην 20η και τελευταία πίτσα λέω άντε μωρέ ας κλείσω τη φωτιά, έχω ήδη 450 βαθμούς. Από πάνω δυσκολεύτηκε πολύ να ψηθεί και πρόλαβε από κάτω να κάει η βάση. Ουσιαστικά το ίδιο πρόβλημα δηλαδή με τις προσπάθειες σε BBQ, δεν το περίμενα να πω την αλήθεια.

Δημοσ.

Έχει κάνει κανείς παραγγελία από το Gozney Eu?? Μου γράφει fulfilled από τις 24 Ιουλίου και ακόμα τπτ ούτε tracking number ούτε τπτ. 

Δημοσ.
1 hour ago, alex2468 said:

Έχει κάνει κανείς παραγγελία από το Gozney Eu?? Μου γράφει fulfilled από τις 24 Ιουλίου και ακόμα τπτ ούτε tracking number ούτε τπτ. 

Δεν έχω κάνει από την Gozney, αλλά έκανα από την Oοni στις 16/07/2025, έφτασε Ελλάδα με UPS στις 23/07/2025, παραδώθηκε στη Γενική Ταχυδρομική στις 24/07/2025 και από τότε είναι κολλημένη σε κατάσταση "Αναχώρηση από σημείο εξυπηρέτησης" με τη διακιολογία αυξημένου φόρτου. Και λέω με τη δικαιολογία γιατί δεν είναι δικό μου το πρόβλημα του αυξημένου φόρτου, όταν έχω πληρώσει για να μου έρθει κάτι. 

On 28/07/2025 at 01:20, SagoniasSlutRos said:

Ναι αλλά φρέσκια. Και το έχει όλη την ώρα στο ψυγείο. Και στο ζύμωμα πρόσεχε να μην ξεπεράσει 23-24 βαθμούς. Εγώ βάζω παγωμένο νερό με πάγο μαζί. 

Δοκίμασα χθες τη συνταγή που παρέθεσες, αλλά προφανώς κάτι δεν έκανα καλά. Μετά το πρώτο 24ωρο η ζύμη ήταν πολύ κολλώδης (λογικό νομίζω και λόγω του 75%), αλλά ήταν σε κατάσταση που η μισή ζύμη μου έμεινε στον πάγκο και την πέταξα. Μετά και το δεύτερο 24ωρο η ζύμη μου βγήκε χωρίς συνννοχή και δεν μπορούσα να την ανοίξω καθόλου εύκολα, έσπαγε δηλαδή. Θα ξαναδοκιμάσω βέβαια. Εσύ τη μέρα ψησίματος την ανοίγεις απευθείας από το ψυγείο ή την αφήνεις 1 ώρα εκτός όπως λέει στο βίντεο;

 

Σε τι θερμοκρασί ψήνετε γενικά τις πίτσες? 400 oC?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...