nikos16717 Δημοσ. Δευτέρα στις 12:35 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:35 πμ On 25/07/2025 at 13:21, SagoniasSlutRos said: Πατα το κουμπακι που βαζει αυτοματους αγγλικους υποτιτλους και βλεπε τι κανουν και τι γραφει. Φαρινα- αλευρι Ακουα - νερο Λιβιτο φρεσκο - φρεκια μαγια Σαλε - αλατι Εγω παντως εχω ψηθει να μαθω Ιταλικα για τις συνταγες. Αυτη τη συνταγη ακολουθω και βγαινει μια χαρα στο ψυγειο συνεχεια! Δεν μενει καθολου σε θερμοκρασια δωματιου, εκτος απο μια ωρα πριν ψησω. Και το νερο που βαζω στο τελικο ζυμωμα ειναι παγωμενο με παγακια μαζι. 6γρ φρεσκια μαγια στο κιλο αλευρι, αρα στα 2 κιλα αλευρι 12γρ. Στο βίντεο που παρέθεσες, αν δεν κατάλαβα κάτι λάθος, αρχικά βάζει 7g μαγία και μετά το 24ωρο προσθέτει ακόμα 4g ?? (για 1 κιλό αλεύρι)
SagoniasSlutRos Δημοσ. Δευτέρα στις 01:20 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:20 πμ 44 λεπτά πριν, nikos16717 είπε Στο βίντεο που παρέθεσες, αν δεν κατάλαβα κάτι λάθος, αρχικά βάζει 7g μαγία και μετά το 24ωρο προσθέτει ακόμα 4g ?? (για 1 κιλό αλεύρι) Ναι αλλά φρέσκια. Και το έχει όλη την ώρα στο ψυγείο. Και στο ζύμωμα πρόσεχε να μην ξεπεράσει 23-24 βαθμούς. Εγώ βάζω παγωμένο νερό με πάγο μαζί. 1
sndev Δημοσ. Δευτέρα στις 01:27 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:27 πμ εχει ουσιαστικη διαφορα η φρεσκια με την instant στα φακελακια μαγια?
SagoniasSlutRos Δημοσ. Δευτέρα στις 07:54 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:54 πμ 6 ώρες πριν, sndev είπε εχει ουσιαστικη διαφορα η φρεσκια με την instant στα φακελακια μαγια? Στην φρέσκια χρησιμοποιείς περισσότερη ποσότητα.
sndev Δημοσ. Δευτέρα στις 09:48 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:48 πμ 1 hour ago, SagoniasSlutRos said: Στην φρέσκια χρησιμοποιείς περισσότερη ποσότητα. Ναι εντάξει πέρα από τις αναλογίες η το κόστος ,εαν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά στη γεύση ισως στην υφή στο ζυμαρι το ίδιο
Zenor Δημοσ. Δευτέρα στις 10:20 πμ Μέλος Δημοσ. Δευτέρα στις 10:20 πμ 28 minutes ago, sndev said: Ναι εντάξει πέρα από τις αναλογίες η το κόστος ,εαν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά στη γεύση ισως στην υφή στο ζυμαρι το ίδιο Δεν έχει καμία διαφορά. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. Δευτέρα στις 10:40 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:40 πμ 49 λεπτά πριν, sndev είπε Ναι εντάξει πέρα από τις αναλογίες η το κόστος ,εαν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά στη γεύση ισως στην υφή στο ζυμαρι το ίδιο Oχι ρε καμια διαφορα, το ιδιο πραγμα ειναι σε αλλη μορφη. Εγω επιλεγω φρεσκια για να ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεψει, γιατι μου εχει τυχει παλιοτερα με ξηρη να μην δουλεψει και να παει χαμενο ολο το ζυμαρι. 1
snik Δημοσ. Δευτέρα στις 10:41 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:41 πμ Τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησα κάπως έτσι σε πέτρα bbq Και η τελευταία μου από χθες με το ooni koda 16 ήταν αυτή. Η χθεσινή ήταν με caputo nuvola με συνταγή του vito iacopelli και 48ωρή ωρίμανση (περίπου 70% υγρασία) Μετά από τόσο καιρό πλέον νιώθω περισσότερη σιγουριά στο άνοιγμα και μπορώ να διορθώσω πιο εύκολα τα λάθη στη ζύμη, στο launch και στο ψήσιμο. Επόμενο βήμα να πειραματιστώ παραπάνω με τα υλικά. 2 2
AndVal Δημοσ. Δευτέρα στις 10:48 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:48 πμ H 1η φωτο ζύμη μαύρα χάλια αλλά η δεύτερη φαίνεται υπερσούπερ, έκανες πρόοδο καλή. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. Δευτέρα στις 10:51 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:51 πμ 8 λεπτά πριν, snik είπε Τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησα κάπως έτσι σε πέτρα bbq Kαπως ετσι ειναι οι 9/10 πιτσες σε bbq που βλεπω και ανεβαζουν σε διαφορες ομαδες. Η χτεσινη φαινεται σουπερ παντως!
AndVal Δημοσ. Δευτέρα στις 10:55 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:55 πμ 9 ώρες πριν, sndev είπε εχει ουσιαστικη διαφορα η φρεσκια με την instant στα φακελακια μαγια? Το ιδανικό θα ήταν να μη βάλεις καθόλου μαγιά και βάζεις μόνο προζύμι όπως φτιαχνόταν κάθε ζύμη για χιλιάδες χρόνια. Σίγουρα μπελαλίστικο αλλά μεταβολίζει το άμυλο και τη γλουτένη με τρόπους που η 'μοντέρνα' μαγιά νωπή ή ξηρή δεν πλησιάζει με τίποτα. Το τελικό προϊόν απίστευτα υγιεινότερο. Πάμπολλα youtube να δεις. Στις 13/7/2025 στις 11:30 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε Με τι φούρνο/εξοπλισμό ψήνεις;
SagoniasSlutRos Δημοσ. Δευτέρα στις 11:07 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:07 πμ 11 λεπτά πριν, AndVal είπε Με τι φούρνο/εξοπλισμό ψήνεις; Pizza party emozione με biscotto Mixer Kenwood Chef XL Titanium 1
snik Δημοσ. Δευτέρα στις 11:16 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:16 πμ Ευχαριστώ! 22 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Kαπως ετσι ειναι οι 9/10 πιτσες σε bbq που βλεπω και ανεβαζουν σε διαφορες ομαδες. Η χτεσινη φαινεται σουπερ παντως! Με τις ψησταριές bbq το πρόβλημα είναι ότι είναι ψηλά το καπάκι οπότε δεν μπορεί να ψηθεί εύκολα από πάνω. Είχα φτιάξει μετά μια πατέντα με ένα inox σαν καπάκι που το έβαζα πιο χαμηλά αλλά καμία σχέση η ευκολία του ooni.
nogoso Δημοσ. Δευτέρα στις 11:35 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:35 πμ Πάντως μια φορά, φτάνοντας στην 20η και τελευταία πίτσα λέω άντε μωρέ ας κλείσω τη φωτιά, έχω ήδη 450 βαθμούς. Από πάνω δυσκολεύτηκε πολύ να ψηθεί και πρόλαβε από κάτω να κάει η βάση. Ουσιαστικά το ίδιο πρόβλημα δηλαδή με τις προσπάθειες σε BBQ, δεν το περίμενα να πω την αλήθεια.
alex2468 Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες Έχει κάνει κανείς παραγγελία από το Gozney Eu?? Μου γράφει fulfilled από τις 24 Ιουλίου και ακόμα τπτ ούτε tracking number ούτε τπτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα