Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
On 25/07/2025 at 13:21, SagoniasSlutRos said:

Πατα το κουμπακι που βαζει αυτοματους αγγλικους υποτιτλους και βλεπε τι κανουν και τι γραφει.

Φαρινα- αλευρι
Ακουα - νερο
Λιβιτο φρεσκο - φρεκια μαγια
Σαλε - αλατι 

Εγω παντως εχω ψηθει να μαθω Ιταλικα για τις συνταγες.

Αυτη τη συνταγη ακολουθω και βγαινει μια χαρα στο ψυγειο συνεχεια! Δεν μενει καθολου σε θερμοκρασια δωματιου, εκτος απο μια ωρα πριν ψησω. Και το νερο που βαζω στο τελικο ζυμωμα ειναι παγωμενο με παγακια μαζι.

6γρ φρεσκια μαγια στο κιλο αλευρι, αρα στα 2 κιλα αλευρι 12γρ.

Στο βίντεο που παρέθεσες, αν δεν κατάλαβα κάτι λάθος, αρχικά βάζει 7g μαγία και μετά το 24ωρο προσθέτει ακόμα 4g ?? (για 1 κιλό αλεύρι) 

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, nikos16717 είπε

Στο βίντεο που παρέθεσες, αν δεν κατάλαβα κάτι λάθος, αρχικά βάζει 7g μαγία και μετά το 24ωρο προσθέτει ακόμα 4g ?? (για 1 κιλό αλεύρι) 

Ναι αλλά φρέσκια. Και το έχει όλη την ώρα στο ψυγείο. Και στο ζύμωμα πρόσεχε να μην ξεπεράσει 23-24 βαθμούς. Εγώ βάζω παγωμένο νερό με πάγο μαζί. 

  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, SagoniasSlutRos said:

Στην φρέσκια χρησιμοποιείς περισσότερη ποσότητα. 

Ναι εντάξει πέρα από τις αναλογίες η το κόστος ,εαν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά στη γεύση ισως στην υφή στο ζυμαρι το ίδιο 

Δημοσ.
28 minutes ago, sndev said:

Ναι εντάξει πέρα από τις αναλογίες η το κόστος ,εαν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά στη γεύση ισως στην υφή στο ζυμαρι το ίδιο 

Δεν έχει καμία διαφορά. 

  • Thanks 1
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, sndev είπε

Ναι εντάξει πέρα από τις αναλογίες η το κόστος ,εαν έχει κάποια ουσιαστική διαφορά στη γεύση ισως στην υφή στο ζυμαρι το ίδιο 

Oχι ρε καμια διαφορα, το ιδιο πραγμα ειναι σε αλλη μορφη.

Εγω επιλεγω φρεσκια για να ειμαι σιγουρος οτι θα δουλεψει, γιατι μου εχει τυχει παλιοτερα με ξηρη να μην δουλεψει και να παει χαμενο ολο το ζυμαρι. 

  • Thanks 1
Δημοσ.

Τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησα κάπως έτσι σε πέτρα bbq

image.jpeg.3289885b2a85d710febe847e5a7c73da.jpeg

Και η τελευταία μου από χθες με το ooni koda 16 ήταν αυτή. Η χθεσινή ήταν με caputo nuvola με συνταγή του vito iacopelli και 48ωρή ωρίμανση (περίπου 70% υγρασία)  

 

image.jpeg.587e05c38fc6c1dde818447b6198c054.jpeg

Μετά από τόσο καιρό πλέον νιώθω περισσότερη σιγουριά στο άνοιγμα και μπορώ να διορθώσω πιο εύκολα τα λάθη στη ζύμη, στο launch και στο ψήσιμο. Επόμενο βήμα να πειραματιστώ παραπάνω με τα υλικά.

  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, snik είπε

Τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησα κάπως έτσι σε πέτρα bbq

Kαπως ετσι ειναι οι 9/10 πιτσες σε bbq που βλεπω και ανεβαζουν σε διαφορες ομαδες.

Η χτεσινη φαινεται σουπερ παντως!

Δημοσ.
9 ώρες πριν, sndev είπε

εχει ουσιαστικη διαφορα η φρεσκια με την instant στα φακελακια μαγια?

Το ιδανικό θα ήταν να μη βάλεις καθόλου μαγιά και βάζεις μόνο προζύμι όπως φτιαχνόταν κάθε ζύμη για χιλιάδες χρόνια. Σίγουρα μπελαλίστικο αλλά μεταβολίζει το άμυλο και τη γλουτένη με τρόπους που η 'μοντέρνα' μαγιά νωπή ή ξηρή δεν πλησιάζει με τίποτα. Το τελικό προϊόν απίστευτα υγιεινότερο. Πάμπολλα youtube να δεις.

Στις 13/7/2025 στις 11:30 ΜΜ, SagoniasSlutRos είπε

20250713_230558(1).jpg

Με τι φούρνο/εξοπλισμό ψήνεις;

Δημοσ.

Ευχαριστώ!

22 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Kαπως ετσι ειναι οι 9/10 πιτσες σε bbq που βλεπω και ανεβαζουν σε διαφορες ομαδες.

Η χτεσινη φαινεται σουπερ παντως!

Με τις ψησταριές bbq το πρόβλημα είναι ότι είναι ψηλά το καπάκι οπότε δεν μπορεί να ψηθεί εύκολα από πάνω. Είχα φτιάξει μετά μια πατέντα με ένα inox σαν καπάκι που το έβαζα πιο χαμηλά αλλά καμία σχέση η ευκολία του ooni.

Δημοσ.

Πάντως μια φορά, φτάνοντας στην 20η και τελευταία πίτσα λέω άντε μωρέ ας κλείσω τη φωτιά, έχω ήδη 450 βαθμούς. Από πάνω δυσκολεύτηκε πολύ να ψηθεί και πρόλαβε από κάτω να κάει η βάση. Ουσιαστικά το ίδιο πρόβλημα δηλαδή με τις προσπάθειες σε BBQ, δεν το περίμενα να πω την αλήθεια.

Δημοσ.

Έχει κάνει κανείς παραγγελία από το Gozney Eu?? Μου γράφει fulfilled από τις 24 Ιουλίου και ακόμα τπτ ούτε tracking number ούτε τπτ. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...