nikos16717 Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 1 hour ago, alex2468 said: Έχει κάνει κανείς παραγγελία από το Gozney Eu?? Μου γράφει fulfilled από τις 24 Ιουλίου και ακόμα τπτ ούτε tracking number ούτε τπτ. Δεν έχω κάνει από την Gozney, αλλά έκανα από την Oοni στις 16/07/2025, έφτασε Ελλάδα με UPS στις 23/07/2025, παραδώθηκε στη Γενική Ταχυδρομική στις 24/07/2025 και από τότε είναι κολλημένη σε κατάσταση "Αναχώρηση από σημείο εξυπηρέτησης" με τη διακιολογία αυξημένου φόρτου. Και λέω με τη δικαιολογία γιατί δεν είναι δικό μου το πρόβλημα του αυξημένου φόρτου, όταν έχω πληρώσει για να μου έρθει κάτι. On 28/07/2025 at 01:20, SagoniasSlutRos said: Ναι αλλά φρέσκια. Και το έχει όλη την ώρα στο ψυγείο. Και στο ζύμωμα πρόσεχε να μην ξεπεράσει 23-24 βαθμούς. Εγώ βάζω παγωμένο νερό με πάγο μαζί. Δοκίμασα χθες τη συνταγή που παρέθεσες, αλλά προφανώς κάτι δεν έκανα καλά. Μετά το πρώτο 24ωρο η ζύμη ήταν πολύ κολλώδης (λογικό νομίζω και λόγω του 75%), αλλά ήταν σε κατάσταση που η μισή ζύμη μου έμεινε στον πάγκο και την πέταξα. Μετά και το δεύτερο 24ωρο η ζύμη μου βγήκε χωρίς συνννοχή και δεν μπορούσα να την ανοίξω καθόλου εύκολα, έσπαγε δηλαδή. Θα ξαναδοκιμάσω βέβαια. Εσύ τη μέρα ψησίματος την ανοίγεις απευθείας από το ψυγείο ή την αφήνεις 1 ώρα εκτός όπως λέει στο βίντεο; Σε τι θερμοκρασί ψήνετε γενικά τις πίτσες? 400 oC?
SagoniasSlutRos Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 3 ώρες πριν, nikos16717 είπε Δοκίμασα χθες τη συνταγή που παρέθεσες, αλλά προφανώς κάτι δεν έκανα καλά. Μετά το πρώτο 24ωρο η ζύμη ήταν πολύ κολλώδης (λογικό νομίζω και λόγω του 75%), αλλά ήταν σε κατάσταση που η μισή ζύμη μου έμεινε στον πάγκο και την πέταξα. Μετά και το δεύτερο 24ωρο η ζύμη μου βγήκε χωρίς συνννοχή και δεν μπορούσα να την ανοίξω καθόλου εύκολα, έσπαγε δηλαδή. Θα ξαναδοκιμάσω βέβαια. Εσύ τη μέρα ψησίματος την ανοίγεις απευθείας από το ψυγείο ή την αφήνεις 1 ώρα εκτός όπως λέει στο βίντεο; Σου βγήκε κολλώδης το biga??? Έβαλες 1000γρ αλευρι, 500γρ νερό και μαγιά και βγήκε κολλωδης? Σίγουρα κάτι λάθος έκανες. Βρες απλή συνταγή direct, το biga είναι για επόμενο στάδιο και η υγρασία 75% για ακόμα πιο επόμενο. Ξεκίνα με υγρασία 60-63%.
nikos16717 Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 8 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Σου βγήκε κολλώδης το biga??? Έβαλες 1000γρ αλευρι, 500γρ νερό και μαγιά και βγήκε κολλωδης? Σίγουρα κάτι λάθος έκανες. Βρες απλή συνταγή direct, το biga είναι για επόμενο στάδιο και η υγρασία 75% για ακόμα πιο επόμενο. Ξεκίνα με υγρασία 60-63%. Το διατύπωσα λάθος. Μετα το πρωτο 24ωρο και αφού έβαλα το επιπλέον νερο στο μίξερ ήταν πολυ κολλώδης. Αρχικά έβαλα: 660g αλευρι, 333ml νερο, 4.6g φρέσκια μαγιά. Μετα το πρωτο 24ωρο συμπλήρωσα μεσα στο μίξερ 166ml νερο, 20g αλατι και 2.6g φρέσκια μαγιά. Όλα αυτά για να κανω 4 πίτσες. Επίσης ποια ειναι αναλογία φρέσκια προς ξηρή μαγια? Περίπου 3 προς 1 ?
SagoniasSlutRos Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 37 λεπτά πριν, nikos16717 είπε Το διατύπωσα λάθος. Μετα το πρωτο 24ωρο και αφού έβαλα το επιπλέον νερο στο μίξερ ήταν πολυ κολλώδης. Αρχικά έβαλα: 660g αλευρι, 333ml νερο, 4.6g φρέσκια μαγιά. Μετα το πρωτο 24ωρο συμπλήρωσα μεσα στο μίξερ 166ml νερο, 20g αλατι και 2.6g φρέσκια μαγιά. Όλα αυτά για να κανω 4 πίτσες. Επίσης ποια ειναι αναλογία φρέσκια προς ξηρή μαγια? Περίπου 3 προς 1 ? Ξεκίνα με αυτή τη συνταγή. Απλά στο 1 κιλό αλεύρι βάλε 630γρ νερό και 30γρ αλάτι. 2
alex2468 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους! Ηρθεεεεε ο Gozney Roccbox είναι κουκλί θα ανεβάσω φωτογραφίες μόλις τον στήσω. Μια ερώτηση στις επιλογές για τον ρυθμιστή έβαλα την Ελλάδα αλλά ρε παιδιά μου ήρθε όπως είναι στην φωτογραφία από κάτω και επειδή δεν ξέρω κάλεσα ένα κατάστημα με φιάλες και μου ειπε ότι αυτός ο ρυθμιστής δεν κάνει για Ελλάδα. Μου είπε ότι θα τον βγαλουμε και θα βάλουμε τον ρυθμιστή της prime τον κουμπωτό. Είναι όντως έτσι η μου λέει ότι να ναι; Επίσης της ζήτησα την coral prime και μου είπε αυτή με προπάνιο και βουτάνιο μίγμα σωστά μου είπε; Ή να πάρω αυτή που είναι σκέτο προπάνιο; Επεξ/σία 1 Αυγούστου από alex2468 4
nogoso Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου Ναι έχει δίκιο, και σε μένα τον ίδιο έβαλε η gozney και τον άλλαξα . 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 8 ώρες πριν, alex2468 είπε Καλησπέρα σε όλους! Ηρθεεεεε ο Gozney Roccbox είναι κουκλί θα ανεβάσω φωτογραφίες μόλις τον στήσω. Μια ερώτηση στις επιλογές για τον ρυθμιστή έβαλα την Ελλάδα αλλά ρε παιδιά μου ήρθε όπως είναι στην φωτογραφία από κάτω και επειδή δεν ξέρω κάλεσα ένα κατάστημα με φιάλες και μου ειπε ότι αυτός ο ρυθμιστής δεν κάνει για Ελλάδα. Μου είπε ότι θα τον βγαλουμε και θα βάλουμε τον ρυθμιστή της prime τον κουμπωτό. Είναι όντως έτσι η μου λέει ότι να ναι; Επίσης της ζήτησα την coral prime και μου είπε αυτή με προπάνιο και βουτάνιο μίγμα σωστά μου είπε; Ή να πάρω αυτή που είναι σκέτο προπάνιο; Καλορίζικος μαν!! Αυτός πρέπει να είναι 22mm ενώ στην Ελλάδα έχουμε 27mm αν θυμάμαι καλά. Θα αλλάξεις απλά ρυθμιστή με εναν της coral prime ή βιδωτο pwtrogas και θα είσαι κομπλέ. Αν πάρεις προπανιο θα πάρεις και τον ρυθμιστή των 37mbar. Για μείγμα τον 30mbar. Το ότι επέλεξες Ελλάδα σημαίνει ότι σου έστειλαν φούρνο με καυστήρα που παίζει στις παραπάνω πιέσεις. Ενώ αν ήσουν Γερμανία θα χρειαζοσουν 50mbar. 1
Giwrgos_M Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Στις 30/7/2025 στις 9:23 ΜΜ, nikos16717 είπε Το διατύπωσα λάθος. Μετα το πρωτο 24ωρο και αφού έβαλα το επιπλέον νερο στο μίξερ ήταν πολυ κολλώδης. Αρχικά έβαλα: 660g αλευρι, 333ml νερο, 4.6g φρέσκια μαγιά. Μετα το πρωτο 24ωρο συμπλήρωσα μεσα στο μίξερ 166ml νερο, 20g αλατι και 2.6g φρέσκια μαγιά. Όλα αυτά για να κανω 4 πίτσες. Επίσης ποια ειναι αναλογία φρέσκια προς ξηρή μαγια? Περίπου 3 προς 1 ? Πες μας ακριβώς τη διαδικασία και ποσότητες να σου πούμε που έκανες το λάθος. Αν ξεκινάς τώρα να κάνεις ζυμάρι για πίτσα δεν θα πας πάνω από 65% σε υγρασία.Ειναι δύσκολο να διαχειριστείς ένα τέτοιο ζυμάρι σε αρχικό στάδιο.
Imortal_for_ever Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου Στις 1/8/2025 στις 6:19 ΜΜ, alex2468 είπε Καλησπέρα σε όλους! Ηρθεεεεε ο Gozney Roccbox είναι κουκλί θα ανεβάσω φωτογραφίες μόλις τον στήσω. Μια ερώτηση στις επιλογές για τον ρυθμιστή έβαλα την Ελλάδα αλλά ρε παιδιά μου ήρθε όπως είναι στην φωτογραφία από κάτω και επειδή δεν ξέρω κάλεσα ένα κατάστημα με φιάλες και μου ειπε ότι αυτός ο ρυθμιστής δεν κάνει για Ελλάδα. Μου είπε ότι θα τον βγαλουμε και θα βάλουμε τον ρυθμιστή της prime τον κουμπωτό. Είναι όντως έτσι η μου λέει ότι να ναι; Επίσης της ζήτησα την coral prime και μου είπε αυτή με προπάνιο και βουτάνιο μίγμα σωστά μου είπε; Ή να πάρω αυτή που είναι σκέτο προπάνιο; Βαλε φωτο
nikos16717 Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Μόλις παρέλαβα την Oni Koda 2 Pro μετά από 25 μέρες αναμονή (ας είναι καλά η Γενική Ταχυδρομική..) Στο manual λέει ότι χρειάζεται ρυθμιστή 30mbar για προπάνιο. Επικοινώνησα και με την Ooni και μου το επιβεβαίωσαν. Εγώ είχα σκοπό να χρησιμοποιήσω έναν ρυθμιστή της CoralGas αλλά αυτός είναι 36mbar. Θα υπάρχει πρόβλημα; Επεξ/σία 4 Αυγούστου από nikos16717 2 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 4 Αυγούστου Δημοσ. 4 Αυγούστου 4 ώρες πριν, nikos16717 είπε Μόλις παρέλαβα την Oni Koda 2 Pro μετά από 25 μέρες αναμονή (ας είναι καλά η Γενική Ταχυδρομική..) Στο manual λέει ότι χρειάζεται ρυθμιστή 30mbar για προπάνιο. Επικοινώνησα και με την Ooni και μου το επιβεβαίωσαν. Εγώ είχα σκοπό να χρησιμοποιήσω έναν ρυθμιστή της CoralGas αλλά αυτός είναι 36mbar. Θα υπάρχει πρόβλημα; Καλορίζικο το τούμπανο!! Γράφει δλδ propane 30mbar? Περίεργο 1
alex2468 Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Στις 3/8/2025 στις 6:11 ΜΜ, Imortal_for_ever είπε Βαλε φωτο Τρομερός!! Φοβερή θερμοκρασία πιάνει τους 400-450 μέσα σε 30 με 40 λεπτά δεν προλαβαίνω να βάλω μέσα την πίτσα και είναι έτοιμη. Θέλει προσοχή στα 20 δευτερόλεπτα να την γυρίσεις αλλιώς κάηκε αλλά η κατασκευή του τρομερή είναι σαν τανκ δεν καταλαβαίνει τπτ Επεξ/σία 5 Αυγούστου από alex2468 3
nikos16717 Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου (επεξεργασμένο) On 04/08/2025 at 22:33, SagoniasSlutRos said: Καλορίζικο το τούμπανο!! Γράφει δλδ propane 30mbar? Περίεργο Και στη σελίδα της όταν βάλεις Ελλάδα, γράφει 30mbar και στο ταμπελάκι που έχει πάνω γράφει ότι είναι για 30mbar (Το μοντέλο που έστειλαν όταν επέλεξα Ελλάσα έιχε serial number P2E000-***-*****) Spoiler Spoiler On 02/08/2025 at 09:12, Giwrgos_M said: Πες μας ακριβώς τη διαδικασία και ποσότητες να σου πούμε που έκανες το λάθος. Αν ξεκινάς τώρα να κάνεις ζυμάρι για πίτσα δεν θα πας πάνω από 65% σε υγρασία.Ειναι δύσκολο να διαχειριστείς ένα τέτοιο ζυμάρι σε αρχικό στάδιο. η διαδικασία που έκανα ήταν ακριβώς η παρακάτω: Σε ένα μπολ διάλυσα 4,5g μαγιά μέσα σε 330ml νερό. Σε ένα άλλο μπολ έβαλα 670g αλεύρι και άδειασα μέσα το νερό με τη μαγιά. Αρχικά ανακάτεψα με μια σπάτουλα και μετά ζύμωσα με το χέρι μέχρι να τραβήξει η ζύμη όλο το αλεύρι. Στη συνέχεια σκεπάσα το μπολ και το έβαλα στο ψυγείο για 24 ώρες Μετά τις 24 ώρες έβαλα τη ζύμη στο μίξερ, θρυμάτισα από πάνω 2,5g μαγιά και σταδιακά έβαλα 20g αλάτι και 270g (τα 70g ήταν παγάκια) νερό μέχρι να τραβίξει η ζύμη όλο το νερό σε αργή ταχύτητα (περίπου 12 λεπτά). Έβγαλα τη ζύμη από το μίξερ και τη ζύμωσα (προσπάθησα) για να γίνει μια "μπάλα" και μετά σχημάτησα 4 μπάλες τις οποίοες τις άφησα για περίπου μια ώρα στους 25 βαθμούς και μετά στο ψυγείο για ακόμα 24 ώρες. Μετά τις 24 ώρες που πήγα να ανόιξω τη ζύμη οι μπάλες είχαν φουσκώσει αρκετά και είχαν απλώσει, η ζύμη δεν είχε καθόλου συνοχή και έσπαγε πολύ εύκολα και κολλούσε πάρα πολύ. Έχω κάνει και άλλες φορές bigga (κυρίως συνταγές του Vito) και ποτέ δεν είχα τόσο κακό αποτέλεσμα. Δεν είμαι κανένας σεφ, αλλά το να μην μπορώ να ανοίξω καθόλου τη ζύμη δεν μου έχει ξανατύχει. Edit: μετα τις πρώτες 24 ώρες προσθεσα 170ml νερο, όχι 270 Επεξ/σία 5 Αυγούστου από nikos16717
alimentas Δημοσ. 5 Αυγούστου Δημοσ. 5 Αυγούστου 7 ώρες πριν, nikos16717 είπε Μόλις παρέλαβα την Oni Koda 2 Pro μετά από 25 μέρες αναμονή (ας είναι καλά η Γενική Ταχυδρομική..) Στο manual λέει ότι χρειάζεται ρυθμιστή 30mbar για προπάνιο. Επικοινώνησα και με την Ooni και μου το επιβεβαίωσαν. Εγώ είχα σκοπό να χρησιμοποιήσω έναν ρυθμιστή της CoralGas αλλά αυτός είναι 36mbar. Θα υπάρχει πρόβλημα; Πρέπει ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ να κάνεις review για αυτό το φουρνάκι.Ενα πράγμα με χαλάει μόνο που βέβαια μπορεί κ να μην επηρεάζει.Οτι έχει κοινή ρύθμιση κ για τους 2 καυστήρες.Αν είχε ξεχωριστό σαν το max θα ήταν ονειρικό το πακέτο που δίνει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα