Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σίγουρα το φουρνακι δν είναι ότι καλύτερο και φενεται ότι ψήνεται από πάνω.

Αυτό με τα μπαλάκια το πάθαινα συχνά με μαγιά ξερή.. Δεν ξέρω γιατί.. 

Πλέον μόνο φρέσκια και δεν έχω ούτε μια φορά πρόβλημα με τα ζυμαρια.

Το καλό είναι ότι μετά την βάζω κατάψυξη και δεν χαλάει 

 

  • Like 1
  • Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Την πέτρα πως την καθαρίζετε;

Εμένα έχει μαυρίσει απο τις πρώτες φορές που ήταν αποτυχημένες και κόλαγε το ζυμάρι και πέφτανε υλικά και καιγόντουσαν και δεν καθαρίζει. Πήρα μια συρματόβουρτσα που καθαρίζουν BBQ και ψησταριές και την έτριψα αλλά δεν καθάρισε.

Δημοσ.
1 hour ago, Silverage said:

Την πέτρα πως την καθαρίζετε;

Εμένα έχει μαυρίσει απο τις πρώτες φορές που ήταν αποτυχημένες και κόλαγε το ζυμάρι και πέφτανε υλικά και καιγόντουσαν και δεν καθαρίζει. Πήρα μια συρματόβουρτσα που καθαρίζουν BBQ και ψησταριές και την έτριψα αλλά δεν καθάρισε.

Για τι φούρνο μιλάμε;  η πέτρα κανονικά σε αυτές τις θερμοκρασίες καθαρίζει μόνη της με τη λεγόμενη πυρόλυση.

Δημοσ.

@SagoniasSlutRos ρε συ να σου πω. Εγώ έχω το Kenwood KVC 85.314SI Titanium Chef Baker. Θα ταιριάζει ο γάτζος που προτείνεις? Γιατί δεν γράφει νομίζω το μοντέλο στην σελίδα σαν υποστηριζόμενο. Έχεις το ίδιο ή κάποιο άλλο?

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Zenor είπε

Για τι φούρνο μιλάμε;  η πέτρα κανονικά σε αυτές τις θερμοκρασίες καθαρίζει μόνη της με τη λεγόμενη πυρόλυση.

Ναι αλλά η μαυρίλα δεν φεύγει.

Glowen raptor.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Silverage είπε

Glowen raptor

αφησε την να καψει καλα και δεν θα μεινει τπτ. Στο δικο μου εχυσα ολοκληρη πιτσα πανω και σε 10λεπτα δεν ειχε μεινει τπτ, ειχαν γινει ολα σταχτη και απλα τα σκουπισα να φυγουν.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Silverage είπε

Ναι αλλά η μαυρίλα δεν φεύγει.

 

Μετά το ψήσιμο που θα έχει θερμοκρασία είδη το φουρνακι, βάλτο στο μέγιστο και άστο να κάνει πυρόλυση. 

Εχεις πορτάκι; Αν όχι ίσως για αυτό χάνει θερμοκρασία 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Torroan είπε

@SagoniasSlutRos ρε συ να σου πω. Εγώ έχω το Kenwood KVC 85.314SI Titanium Chef Baker. Θα ταιριάζει ο γάτζος που προτείνεις? Γιατί δεν γράφει νομίζω το μοντέλο στην σελίδα σαν υποστηριζόμενο. Έχεις το ίδιο ή κάποιο άλλο?

Το Titanium XL εχω, δεν κυκλοφορει πια. Ουτε εμενα το εγραφε αλλα κανει. Αν εχεις τον λεπτο γαντζο που δειχνω παρακατω πιστευω θα σου κανει.

Εdit: To μικρο μοντελο πηρες με τα 5λιτρα??

image.png.2a297c5a5e429f3e4c1a6509439fe1c9.png

image.png.c72b84bd83338a75d30b34bb126dc76f.png

image.png.f3269f00b6725e5c5a2a45a09a32c603.png

 

 

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
Δημοσ.

@SagoniasSlutRos Μοιάζει το ίδιο ναι αν δεις στο spoiler.

Επίσης ναι πήρα το μικρότερο γιατί δεν κάνω ποτέ πάνω από 1 κιλό αλεύρι οπότε τεχνικά με καλύπτει
 

Spoiler

IMG20250827165947.jpg.f4aad59153ef4f53da310257c3d4ea62.jpgIMG20250827165854.jpg.cbe9e183f91bc4c24127027031a2f4d3.jpgIMG20250827165904.jpg.03e6f46fa14c8e067a3625e41e6e3e2a.jpg 

 

Δημοσ.

Σκέφτομαι μήπως πάρω σιγά σιγά κάποιο μίξερ. Κάποια (πιο καλά οικιακά) Kenwood Kitchenaid κτλ αξίζουν τα 300€-500€ ;

Αξίζει η υπέρβαση για κάποιο spiral π.χ. KYS Pro Baker 5 Plus;

Επίσης είδα το Ankarsrum και μου έκανε πολύ εντύπωση, αλλά αν πήγενα σε αυτά τα χρήματα νομίζω θα πήγαινα σε κάποιο spiral.

Είδα και το Ooni Halo, το οποίο είναι πιο οικιακό (σε μέγεθος και εμφάνιση) αλλά με προβλημάτησε ένα βίντεο που είδα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nikos16717 είπε

Σκέφτομαι μήπως πάρω σιγά σιγά κάποιο μίξερ. Κάποια (πιο καλά οικιακά) Kenwood Kitchenaid κτλ αξίζουν τα 300€-500€ ;

Αξίζει η υπέρβαση για κάποιο spiral π.χ. KYS Pro Baker 5 Plus;

Επίσης είδα το Ankarsrum και μου έκανε πολύ εντύπωση, αλλά αν πήγενα σε αυτά τα χρήματα νομίζω θα πήγαινα σε κάποιο spiral.

Είδα και το Ooni Halo, το οποίο είναι πιο οικιακό (σε μέγεθος και εμφάνιση) αλλά με προβλημάτησε ένα βίντεο που είδα.

Πρέπει να δεις που θες να επενδύσεις. Σε μίξερ για όλες τις χρήσεις ή για ζύμες μόνο. 

Αν πας για όλες τις χρήσεις παίρνεις ένα kenwood xl με τον γαντζο που λέμε πιο πάνω. 

Αν θες ένα πιο ειδικό για ζύμες πας στο ooni halo pro στα 800 ευρω με 5 χρόνια εγγύηση. 

Αν θες για ζύμες μόνο πας σε famag 5κιλο 10 speed high hydration, Famag IM5S HH. 

Το kys νομίζω είναι φασον κινεζικο. Κάπου είχε βρει ένα λινκ από aliexpress. 

Στις 27/8/2025 στις 5:02 ΜΜ, Torroan είπε

@SagoniasSlutRos Μοιάζει το ίδιο ναι αν δεις στο spoiler.

Επίσης ναι πήρα το μικρότερο γιατί δεν κάνω ποτέ πάνω από 1 κιλό αλεύρι οπότε τεχνικά με καλύπτει
 

  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

IMG20250827165947.jpg.f4aad59153ef4f53da310257c3d4ea62.jpgIMG20250827165854.jpg.cbe9e183f91bc4c24127027031a2f4d3.jpgIMG20250827165904.jpg.03e6f46fa14c8e067a3625e41e6e3e2a.jpg 

 

Θα προσπαθήσω να μετρήσω μήκος να σου πω. 

Όσο για το μέγεθος, εμένα που έχει φανεί πλέον μικρό και το xl. Για μέχρι 8 πίτσες είναι κομπλέ. Μετά πρέπει να τα σπάω σε δύο φορές. 

  • Like 1
Δημοσ.

Πήγα σήμερα να πάρω τον γάτζο για το Kenwood αλλά (καλώς ή κακώς) ο άνθρωπος στα μαγαζί με αποθάρρυνε από το να το αγοράσω καθώς λέει αναγράφεται κυρίως για τα XL μοντέλα και πως ο γάτζος γενικά και ο εργοστασιακός τους δεν ταιριάζει επίσης στα μικρότερα μοντέλα όπως το δικό μου το Titanium Kitchen Baker Chef και επειδή μου ανέφερε πως επιστροφές δεν παίζουν (να το δοκίμαζα) καλύτερα να μην το αγοράσω. Οπότε δεν το αγόρασα. Θα πρέπει να ψάξω για καμία εναλλακτική ή καμία πατέντα.

  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...