Zenor Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 16 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Aν κανω ζυμαρι 24ωρο με direct μεθοδο, τοτε χρησιμοποιω pizzeria. Aν κανω ζυμαρι 48-72ωρο με biga 100% τοτε βαζω nuvola super αν εχω, αλλιως το απλο nuvola, αλλιως το pizzeria (και θα παω μαξ 48ωρο). Eπειδη λοιπον πειραματιζομαι με biga τις τελευταιες φορες, εχω δει οτι η σειρα που προτιμω ειναι η συγκεκριμενη: Nuvola super > nuvola > pizzeria Τα εχω βαλει σε αυτη τη σειρα γιατι με το super εχω δει μεγαλυτερη ευκολια στο ζυμωμα σε 70% υγρασια, καθως και πιο ευκολη διαχειριση της ζυμης μετα οταν την κανω μπαλες, οταν την ανοιγω, οταν την βαζω μεσα στον φουρνο. Ελπιζω να σε καλυψα. Είναι λογικό να προτιμάς το super nuvola αν παίζεις με biga και με μεγάλους χρόνους ωρίμανσης και φυσικά τέτοια υγρασία καθώς οποιοδήποτε άλλο αλεύρι θα κλατάρει. Απλά λέω οτι καλό είναι να γράφουμε και το γιατί , διαφορετικά μια απλή σειρά προτίμησης είναι κάπως άνευ ουσίας. 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 13 λεπτά πριν, Giwrgos_M είπε Από μαγιά σε μακρά οριμανση τι βάζεις; φρέσκια ή ξερή; φρεσκια 1
Giwrgos_M Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Υπάρχει διαφορά στο αποτέλεσμα; γιατί λίγες φορές που έβαλα φρέσκια δν κατάλαβα κάτι
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 7 λεπτά πριν, Giwrgos_M είπε Υπάρχει διαφορά στο αποτέλεσμα; γιατί λίγες φορές που έβαλα φρέσκια δν κατάλαβα κάτι Εχει τυχει με ξηρη (μαλιστα ηταν αυτη η caputo) να μην μου φουσκωσει καθολου σχεδον. Οποτε για να εχω το κεφαλι μου ησυχο βαζω φρεσκια που ειναι σιγουρα οκ. Εχω ξηρη μαγια για αλλες συνταγες ή αμα θελω να κανω καμια πιτσα κλασικη ελληνικη ταψιου.
Zenor Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 9 minutes ago, Giwrgos_M said: Υπάρχει διαφορά στο αποτέλεσμα; γιατί λίγες φορές που έβαλα φρέσκια δν κατάλαβα κάτι Καμία διαφορά.. 1
Giwrgos_M Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 13 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε Εχει τυχει με ξηρη (μαλιστα ηταν αυτη η caputo) να μην μου φουσκωσει καθολου σχεδον. Οποτε για να εχω το κεφαλι μου ησυχο βαζω φρεσκια που ειναι σιγουρα οκ. Εχω ξηρη μαγια για αλλες συνταγες ή αμα θελω να κανω καμια πιτσα κλασικη ελληνικη ταψιου. Τελευταία φορά αυτό έπαθα.. Όχι με caputo με ελληνική.. Θα βάζω φρέσκια κ εγώ.. Ότι περισσεύει από το κυβακι το αποθηκευεις κάπως ή πάει για πέταμα;
Zenor Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Πάντως με την ξηρή μαγιά της caputo είχαν πολλοί πρόβλημα. Έλεγαν οτι είναι inactive κλπ. Εγώ προσωπικά παλιά είχα πάρει δεν είχα κανένα πρόβλημα. Πλέον έχω στην κατάψυξη μόνιμα φρέσκια, την βγάζω και τη χρησιμοποιώ απευθείας. Κανένα πρόβλημα. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου από Zenor 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 3 λεπτά πριν, Giwrgos_M είπε Τελευταία φορά αυτό έπαθα.. Όχι με caputo με ελληνική.. Θα βάζω φρέσκια κ εγώ.. Ότι περισσεύει από το κυβακι το αποθηκευεις κάπως ή πάει για πέταμα; Tην κραταω ψυγειο μεχρι ημερομηνια ληξης και μετα σκουπιδια. Δεν εχει νοημα να ρισκαρεις για 0,50-0,80€ που κοστιζει.
Achilleaspap Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Κατάψυξη ζυμάρι ωρίμανσης 48 ωρών το βάζουμε κατάψυξη ή θα δούμε θέμα?
Zenor Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 41 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Tην κραταω ψυγειο μεχρι ημερομηνια ληξης και μετα σκουπιδια. Δεν εχει νοημα να ρισκαρεις για 0,50-0,80€ που κοστιζει. Κατάψυξη κρατάει για πάντα πάντως, κόβεις όση θες παγωμένη και την υπόλοιπη πίσω κατάψυξη. 1 1
Achilleaspap Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Αν θέλω να τη βάλω σε κομμάτια τη βάζω όταν είναι έτοιμη δηλαδή όταν τελειώσει το στάδιο της ωρίμανσης?
Zenor Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 20 minutes ago, Achilleaspap said: Αν θέλω να τη βάλω σε κομμάτια τη βάζω όταν είναι έτοιμη δηλαδή όταν τελειώσει το στάδιο της ωρίμανσης? Στο τελικό στάδιο βάζεις τη μπάλα που έχει φουσκωσει κατάψυξη. Την προηγούμενη μέρα από τη μέρα που θα φτιάξεις πίτσα τη βγάζεις από την κατάψυξη και τη βάζεις ψυγείο. 2-3 ώρες πριν φτιάξεις την πίτσα (ανάλογα και τη θερμοκρασία περιβάλλοντος) θα τη βγάλεις από το ψυγείο και θα την αφήσεις να πιάσει θερμοκρασία. 12 minutes ago, surveyor81 said: Καλησπέρα. Σκεφτόμουν να αγοράσω κάποιο φουρνάκι για πίτσα αλλά θέλω κάποια οικονομική λύση. Έχει κανείς άποψη για το παρακάτω? Αξίζει η αγορά του ή καλύτερα στο φούρνο από το συγκεκριμένο φουρνάκι? https://www.aliexpress.com/item/1005007994398137.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.25523555nPMdic&algo_pvid=fe138be3-3522-472c-8cd2-84a838269050&algo_exp_id=fe138be3-3522-472c-8cd2-84a838269050-0&pdp_npi=4%40dis!EUR!233.32!139.99!!!236.63!141.97!%40210390b817389383027678722efcc7!12000043192745673!sea!GR!3735090010!X&curPageLogUid=iQl9N2DCKzeG&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A Πεταμένα λεφτά κατά τη γνώμη μου. 1
Achilleaspap Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, surveyor81 είπε Καλησπέρα. Σκεφτόμουν να αγοράσω κάποιο φουρνάκι για πίτσα αλλά θέλω κάποια οικονομική λύση. Έχει κανείς άποψη για το παρακάτω? Αξίζει η αγορά του ή καλύτερα στο φούρνο από το συγκεκριμένο φουρνάκι? https://www.aliexpress.com/item/1005007994398137.html Ειδικός δεν είμαι αλλά καλύτερα να δώσεις λιγα παραπάνω (νταξει όχι λίγα 😛) αλλά να το χαρείς. Τσεκαρε αυτό είναι και σε έκπτωση και με δωρεάν μεταφορικά . Α τώρα είδα ότι αυτό είναι με γκάζι αρα δεν είσαι περιορισμένος οπότε άκυρο Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου από Achilleaspap
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα