purif Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου 9 hours ago, SagoniasSlutRos said: Πήγα σήμερα the mart και έχει μεγάλη ποικιλία σε μοτσαρελα και καλές τιμές. Πήρα ένα κουβαδακι βουβαλισια αλλά τελικά ήταν μικρά μπαλακια και όχι μεγάλη όπως νόμιζα. Ελπίζω να λιώσει ωραία. Σίγουρα θα έχει καλύτερη γεύση από τις απλές του σούπερ μάρκετ. Είχε και ένα μπαστούνι του κιλού σε βακουμ, το οποιο δεν φαινόταν σαν αυτό του σούπερ που κόβουν σε φετες, αλλά σαν λιγο πιο ξερή από την φρέσκια. Έχει κανείς ιδέα τι διαφορές έχει? https://www.themart.gr/tyri-trevisanalat-mozzarella-gia-pitsa-italias-1kg-2113065800015.html Για να πάρεις μια ιδέα, αυτή ακριβώς τη mozzarella είχα χρησιμοποιήσει στις πίτσες που είχα ανεβάσει εδώ. Την έκοψα έτσι και γενικά μας άρεσε πάρα πολύ. Είχα πάρει και αυτή που λες, που ήταν μικρά μπαλάκια αλλά το τελικό αποτέλεσμα δε μας άρεσε οπτικά και έβγαζε και πολύ υγρασία (αν και προσπάθησα να τη στεγνώσω). 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. 5 Μαρτίου Δημοσ. 5 Μαρτίου 15 λεπτά πριν, purif είπε Για να πάρεις μια ιδέα, αυτή ακριβώς τη mozzarella είχα χρησιμοποιήσει στις πίτσες που είχα ανεβάσει εδώ. Την έκοψα έτσι και γενικά μας άρεσε πάρα πολύ. Είχα πάρει και αυτή που λες, που ήταν μικρά μπαλάκια αλλά το τελικό αποτέλεσμα δε μας άρεσε οπτικά και έβγαζε και πολύ υγρασία (αν και προσπάθησα να τη στεγνώσω). Νόμιζα θα ήταν μεγάλο κομμάτι σαν του βίντεο μέσα στο μπωλ, αλλά τελικά ήταν μπουκιές... Λογικά αν τα κόψω στα 4 θα είναι οκ. Μια χαρά φαίνεται στις φώτο σου το μπαστούνι.
SagoniasSlutRos Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου Έχει δοκιμασει καποιος diastatic malt στο ζυμαρι του? Απ οτι καταλαβαινω το χρησιμοποιουν στο Biga για να φρεσκαρουν τη μαγια.
Giwrgos_M Δημοσ. 6 Μαρτίου Δημοσ. 6 Μαρτίου Είχα κάνει κάτι δοκιμές αλλά δν είδα κάτι το ιδιαίτερο στο αποτέλεσμα.. Βοηθάει τη μαγιά να κάτι σαν τη ζάχαρη ας πούμε από ότι έχω καταλάβει 1
Achilleaspap Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου Καλά όλα αυτά αλλά αυτό πώς το καθαρίζουμε; https://ibb.co/ch1YgrHj
nikos16717 Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου Κάτι εν μέρει άσχετο. Καμιά καλή συνταγή για προζυμένιο ψωμί έχετε να προτείνετε?
Giwrgos_M Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου Σε τι φούρνο ψήνεις; Γενικά αφήνεις να ανέβει η θερμοκρασία να κάνει πυρόλυση και καθαρίζει μόνο του. 32 λεπτά πριν, Achilleaspap είπε Καλά όλα αυτά αλλά αυτό πώς το καθαρίζουμε; https://ibb.co/ch1YgrHj
SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου 2 ώρες πριν, nikos16717 είπε Κάτι εν μέρει άσχετο. Καμιά καλή συνταγή για προζυμένιο ψωμί έχετε να προτείνετε? Αυτή κάνω, τρομερή. https://youtu.be/eod5cUxAHRM?si=jrMBUte2YDLgMiBr Σημερινές 6
nikos16717 Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 49 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Αυτή κάνω, τρομερή. https://youtu.be/eod5cUxAHRM?si=jrMBUte2YDLgMiBr Σημερινές Αυτή δοκίμασα, αλλά δε μου φούσκωσε καθόλου το ψωμί. Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τη μαγιά, γιατί και στο ζύμωμα με ταλαιπώρησε αρκετά Spoiler Επεξ/σία 8 Μαρτίου από nikos16717
SagoniasSlutRos Δημοσ. 8 Μαρτίου Δημοσ. 8 Μαρτίου 17 λεπτά πριν, nikos16717 είπε Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τη μαγιά, Το προζύμι σου είναι καλό?
Giwrgos_M Δημοσ. 11 Μαρτίου Δημοσ. 11 Μαρτίου Κάτι από έχθες. 68% υγρασία 4γρ φρέσκια μαγια σε poolish. 48ωρες ωρίμανση Caputo nuvola. 9
Achilleaspap Δημοσ. 14 Μαρτίου Δημοσ. 14 Μαρτίου Στις 8/3/2025 στις 4:02 ΜΜ, Giwrgos_M είπε Vito poolish 65% Φρέσκια μαγιά https://ibb.co/Xk2t7GSt https://ibb.co/CDtTH9q Μόλις τώρα, Achilleaspap είπε Στις 8/3/2025 στις 4:02 ΜΜ, Giwrgos_M είπε Vito poolish 65% Φρέσκια μαγιά https://ibb.co/Xk2t7GSt https://ibb.co/CDtTH9q *Σόρρυ για την απάντηση
alex19871987 Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου Καλησπέρα σας.για φουρνάκια ποιο προτείνετε,;; ooni gozney roccbox Solo pi prime Ή κάποιο άλλο;;για μπαλκόνι το θέλω με αέριο
purif Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου (επεξεργασμένο) 3η προσπάθεια και είπα να δοκιμάσω το ΣΚ ένα καινούριο batch, direct, 50% Manitoba Oro + 50% nuvola, 70 ώρες ωρίμανση, με βάση τα screenshots. Αφού έκανα τις μπάλες, τις έβαλα ξανά ψυγείο για άλλες 36 ώρες περίπου και 3 ώρες περίπου εκτός ψυγείου πριν το ψήσιμο. Γευστικά ήταν πάρα πολύ καλό το αποτέλεσμα αλλά είχα θέμα στο ζύμωμα. Δε μου άνοιξαν αρκετά και το μέγεθος τους ήταν αρκετά μικρό. Τι έκανα λάθος; Επεξ/σία 24 Μαρτίου από purif
elpenor Δημοσ. 24 Μαρτίου Δημοσ. 24 Μαρτίου @purif Την άλλη φορά μπορείς να ανεβάσεις λίγο το hydration για να αυξηθεί η εκτατότητα. Η τεχνική στο άνοιγμα και το % πρωτεϊνης στο αλεύρι παίζουν μεγάλο ρόλο στη συμπεριφορά του όταν το ανοίγεις. Αν βλέπεις ότι δεν ανοίγει αρκετά γιατί δεν το αφήνεις να ξεκουραστεί λίγο ακόμα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα