Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Πήγα σήμερα the mart και έχει μεγάλη ποικιλία σε μοτσαρελα και καλές τιμές. Πήρα ένα κουβαδακι βουβαλισια αλλά τελικά ήταν μικρά μπαλακια και όχι μεγάλη όπως νόμιζα. Ελπίζω να λιώσει ωραία. Σίγουρα θα έχει καλύτερη γεύση από τις απλές του σούπερ μάρκετ. 

Είχε και ένα μπαστούνι του κιλού σε βακουμ, το οποιο δεν φαινόταν σαν αυτό του σούπερ που κόβουν σε φετες, αλλά σαν λιγο πιο ξερή από την φρέσκια. Έχει κανείς ιδέα τι διαφορές έχει? 

https://www.themart.gr/tyri-trevisanalat-mozzarella-gia-pitsa-italias-1kg-2113065800015.html

Για να πάρεις μια ιδέα, αυτή ακριβώς τη mozzarella είχα χρησιμοποιήσει στις πίτσες που είχα ανεβάσει εδώ. Την έκοψα έτσι και γενικά μας άρεσε πάρα πολύ. Είχα πάρει και αυτή που λες, που ήταν μικρά μπαλάκια αλλά το τελικό αποτέλεσμα δε μας άρεσε οπτικά και έβγαζε και πολύ υγρασία (αν και προσπάθησα να τη στεγνώσω). 

  • Thanks 1
  • Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, purif είπε

Για να πάρεις μια ιδέα, αυτή ακριβώς τη mozzarella είχα χρησιμοποιήσει στις πίτσες που είχα ανεβάσει εδώ. Την έκοψα έτσι και γενικά μας άρεσε πάρα πολύ. Είχα πάρει και αυτή που λες, που ήταν μικρά μπαλάκια αλλά το τελικό αποτέλεσμα δε μας άρεσε οπτικά και έβγαζε και πολύ υγρασία (αν και προσπάθησα να τη στεγνώσω). 

Νόμιζα θα ήταν μεγάλο κομμάτι σαν του βίντεο μέσα στο μπωλ, αλλά τελικά ήταν μπουκιές... Λογικά αν τα κόψω στα 4 θα είναι οκ. 

Μια χαρά φαίνεται στις φώτο σου το μπαστούνι. 

Δημοσ.

Έχει δοκιμασει καποιος diastatic malt στο ζυμαρι του? Απ οτι καταλαβαινω το χρησιμοποιουν στο Biga για να φρεσκαρουν τη μαγια.

Δημοσ.

Είχα κάνει κάτι δοκιμές αλλά δν είδα κάτι το ιδιαίτερο στο αποτέλεσμα.. 

Βοηθάει τη μαγιά να κάτι σαν τη ζάχαρη ας πούμε από ότι έχω καταλάβει 

  • Like 1
Δημοσ.

Σε τι φούρνο ψήνεις;

Γενικά αφήνεις να ανέβει η θερμοκρασία να κάνει πυρόλυση και καθαρίζει μόνο του. 

 

32 λεπτά πριν, Achilleaspap είπε

Καλά όλα αυτά αλλά αυτό πώς το καθαρίζουμε;

https://ibb.co/ch1YgrHj

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Αυτή κάνω, τρομερή. 

https://youtu.be/eod5cUxAHRM?si=jrMBUte2YDLgMiBr

Σημερινές

20250308_184039.jpg.efe377085cc118204ef188e7cdf71b94.jpg

Αυτή δοκίμασα,  αλλά δε μου φούσκωσε καθόλου το ψωμί.  Μάλλον κάτι δεν πήγε καλά με τη μαγιά,  γιατί και στο ζύμωμα με ταλαιπώρησε αρκετά

Spoiler

20250308_190237.jpg.d80de0439fa575bd11288a5fc1855884.jpg

 

Επεξ/σία από nikos16717
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3η προσπάθεια και είπα να δοκιμάσω το ΣΚ ένα καινούριο batch, direct, 50% Manitoba Oro + 50% nuvola, 70 ώρες ωρίμανση, με βάση τα screenshots. Αφού έκανα τις μπάλες, τις έβαλα ξανά ψυγείο για άλλες 36 ώρες περίπου και 3 ώρες περίπου εκτός ψυγείου πριν το ψήσιμο. Γευστικά ήταν πάρα πολύ καλό το αποτέλεσμα αλλά είχα θέμα στο ζύμωμα. Δε μου άνοιξαν αρκετά και το μέγεθος τους ήταν αρκετά μικρό. Τι έκανα λάθος;

Screenshot_20250324_182901_Ooni.jpg

Screenshot_20250324_182930_Ooni.jpg

20250324_183825.jpg

20250324_183858.jpg

Επεξ/σία από purif
Δημοσ.

@purif Την άλλη φορά μπορείς να ανεβάσεις λίγο το hydration για να αυξηθεί η εκτατότητα.

Η τεχνική στο άνοιγμα και το % πρωτεϊνης στο αλεύρι παίζουν μεγάλο ρόλο στη συμπεριφορά του όταν το ανοίγεις. Αν βλέπεις ότι δεν ανοίγει αρκετά γιατί δεν το αφήνεις να ξεκουραστεί λίγο ακόμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...