Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Μου εχει μπει τωρα η ιδεα και κοιταζω spiral mixer προς αντικατασταση του kenwood chef xl!

Πιο ρεαλιστικη επιλογη ειναι το ooni halo pro sta 879€.

Overkill αλλα λογικα το παιρνεις μια φορα και το κρατας μια ζωη ειναι το Famag IM5S HH στα 1200-1300€.

Περιμενω απαντηση-τιμες για το Pina 10 (ειναι αυτο που εχει βαλει και το ονομα του ο Vito) και ενα SpiralMac Royal.

Για μένα είναι τελείως overkill το spiral mixer για μη επαγγελματική χρήση. Θα τα έδινα πολύ πιο εύκολα σε φούρνο. 

  • Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Zenor είπε

Για μένα είναι τελείως overkill το spiral mixer για μη επαγγελματική χρήση. Θα τα έδινα πολύ πιο εύκολα σε φούρνο. 

Ισχυει! απλα χωρος για μεγαλυτερο φουρνο, πχ arc xl που μου αρεσει, δεν υπαρχει δυστυχω. Οποτε παιζω με το koda 12 για την ωρα.

Δημοσ.
2 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Ισχυει! απλα χωρος για μεγαλυτερο φουρνο, πχ arc xl που μου αρεσει, δεν υπαρχει δυστυχω. Οποτε παιζω με το koda 12 για την ωρα.

Και τί το θες το spiral mixer? koda 12 είναι ένα entry level φουρνάκι. Πραγματικά κανένα νόημα το spiral mixer στη φάση που είσαι. Σε έχει πιάσει αυτό που επειδή τα βλέπεις all over the place στα social θες να πάρεις και συ. Το ξέρω καλά το feeling. Κράτα τα λεφτά σου και πάρε έναν σοβαρό φούρνο όταν θα έχεις χώρο. Το spiral mixer δεν θα σου δώσει καλύτερες πίτσες. 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Giwrgos_M είπε

Kαι η γκουρμεδια της ημέρας

 

Πίτσα με κρέμα γάλακτος, καπνιστό μετσοβονε,μπουκιες ψητού κοτόπουλου και μελιτζάνα ψητή.. 

Φοβερή γεύση! 

IMG_20250506_190315_copy_2040x1536.jpg

IMG_20250506_203846_copy_1536x2040.jpg

IMG_20250506_204438_copy_2040x1536.jpg

IMG_20250506_210814_copy_1536x2040.jpg

Σαταναααάααααα (να ξέρεις μ κύλισε ένα σαλακι....)

  • Haha 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Zenor είπε

Και τί το θες το spiral mixer? koda 12 είναι ένα entry level φουρνάκι. Πραγματικά κανένα νόημα το spiral mixer στη φάση που είσαι. Σε έχει πιάσει αυτό που επειδή τα βλέπεις all over the place στα social θες να πάρεις και συ. Το ξέρω καλά το feeling. Κράτα τα λεφτά σου και πάρε έναν σοβαρό φούρνο όταν θα έχεις χώρο. Το spiral mixer δεν θα σου δώσει καλύτερες πίτσες. 

To ξερω, πιο πολυ φαση ειναι να παρω κατι καινουριο. Σε direct dough εως 70%, κανει καλη δουλεια το kenwood. Σε biga 100% ζοριζεται πολυ! Μολις αρχιζω και βαζω το νερο λιγο λιγο, απλα περιστρεφει το ζυμαρι μεσα στον καδο χωρις να του κανει τπτ. Πρεπει να βαλω μια ξυλινη κουταλα στην ακρη οταν δεν περναει ο γαντζος εκεινη την ωρα για να το φρεναρω.

Καπως ετσι οπως φαινεται σε αυτο το σημειο στο βιντεο.

Πρεπει να βαλεις το εξαρτημα Κ, μετα τον γαντζο και γενικα να το δουλεψεις σε φουλ ενταση, να χτυπιεται το μιξερ ολοκληρο και να κινδυνευεις να το καψεις.

Φαντασου οτι σου λεει στο manual τις ζυμες σε χαμηλη ταχυτητα μονο και βλεπεις συνταγες για πιτσες, ψωμια και τσουρεκια να σου λενε 20' στο φουλ. 

Οταν εκανα τα τσουρεκια το πασχα που ελεγε η συνταγη 20λεπτα στο φουλ, εκτος του οτι υπερθεμανθηκε η ζυμη και πηγε περιπατο η αργη ωριμανση που ηθελα να πετυχω, οταν εβγαλα τον γαντζο και τον επιασα πανω πανω εκαιγε!!

Δημοσ.

Το καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά όπως έχω ξαναγράψει αρκετές φορές (θα βγάλει μαλλιά το πληκτρολόγιο) εάν δεν μιλάμε για πολύ γρήγορα ζυμάρια 2-3 ωρών, δεν χρειάζεται να φτάσεις σε full gluten development στο μιξερ. Μια απλή ομογενοποίηση, ελάχιστο χέρι, και 2-3 coil folds ανά 20 λεπτο και θα πάρεις εξαιρετικό αποτέλεσμα. 

  • Like 4
Δημοσ.

Μωρε εσυ το λες, αλλα ποιος σ ακουει οταν ολοι λενε για window test κλπ.

Παντως οταν βλεπω τα δυσκολα παω με ξεκουραση 10 λεπτων και ξανα ζυμωμα μετα, και ξανα ξεκουραση κλπ.

Δημοσ.
1 hour ago, SagoniasSlutRos said:

Πιο ρεαλιστικη επιλογη ειναι το ooni halo pro sta 879€.

με 855 σου κανω αντιπρόταση διαρκείας στο μπάσκετ.. εχεις μιξερ και ειναι καλο!

Δημοσ.

@SagoniasSlutRos Δε κοιτάς και το Wilfa Probaker; Δεν έχει το dough braker αλλά βγάζει εξίσου καλό ζυμάρι (αν όχι καλύτερο από το Οoni) και έχεις και το + ότι με το κατάλληλο adaptor, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αρκετά από τα  accessories του Κenwood. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει Ελλάδα και είναι στα ίδια χρήματα με το Οoni.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, sndev είπε

με 855 σου κανω αντιπρόταση διαρκείας στο μπάσκετ.. εχεις μιξερ και ειναι καλο!

Noμιζα θα μου ελεγες για τα bench seats με τα 13k. Φιλε  αν θελω 4-5 ωρες για καθε αγωνα, θα πρεπει να βρω και σπιτι να μενω μετα :P 

13 λεπτά πριν, purif είπε

@SagoniasSlutRos Δε κοιτάς και το Wilfa Probaker; Δεν έχει το dough braker αλλά βγάζει εξίσου καλό ζυμάρι (αν όχι καλύτερο από το Οoni) και έχεις και το + ότι με το κατάλληλο adaptor, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αρκετά από τα  accessories του Κenwood. Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει Ελλάδα και είναι στα ίδια χρήματα με το Οoni.

To εχω δει αλλα θελω τη μπαρα.

Δημοσ.
10 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Noμιζα θα μου ελεγες για τα bench seats με τα 13k. Φιλε  αν θελω 4-5 ωρες για καθε αγωνα, θα πρεπει να βρω και σπιτι να μενω μετα

Spoiler

καλα να με συγχωρείς , δεν γνώριζα

 

  • Haha 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sndev είπε

καλα να με συγχωρείς , δεν γνώριζα

Τους αγνωνες τους βλεπω σχεδον ολους με pause-play. Χτες τελειωσα τον ΠΑΟ κατη τη 01:00 το βραδυ... Στο λεω να το ξερεις πριν γινεις πατερας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

Τους αγνωνες τους βλεπω σχεδον ολους με pause-play. Χτες τελειωσα τον ΠΑΟ κατη τη 01:00 το βραδυ... Στο λεω να το ξερεις πριν γινεις πατερας!

θα το παίρνω μαζί μου .... η θα το αφήνω στη μανα του

τα εχω ξεκαθαρίσει :) 

Επεξ/σία από sndev
  • Haha 1
Δημοσ.
46 minutes ago, SagoniasSlutRos said:

To εχω δει αλλα θελω τη μπαρα.

Το ακούω αν και θεωρώ ότι είναι περιττή για home users και μικρά batches. Ίσα ίσα που προσθέτει και θερμοκρασία λόγω της τριβής. Ο @Zenor θα ξέρει επί του θέματος να μας διαφωτίσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...