Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Zenor είπε

Ναι έχεις δίκιο αν και η ίδια η coral gas ένδειξη στάθμης το λέει. Ουσιαστικά σου δείχνει πότε πέφτει η πίεση της φιάλης πράγμα που συμβαίνει μόνο όταν τελειώνει το υγρό μέσα στη φιάλη. Επίσης το άλλο καλό που εχει ο συγκεκριμένος ρυθμιστής είναι οτι μπορείς εύκολα να δεις αν έχει διαρροή το σύστημα.

Ειναι αρκετά ακριβές πάντως αν και το καλύτερο και πιο ακριβές είναι το ζύγισμα. 

Το πιο safe για να μην ξεμεινουμε ποτέ είναι η δεύτερη μπουκάλα. Μόλις τελειώσει εντελώς η πρώτη, κουμπώνεις τη δεύτερη. 

Δημοσ.
1 hour ago, SagoniasSlutRos said:

Το πιο safe για να μην ξεμεινουμε ποτέ είναι η δεύτερη μπουκάλα. Μόλις τελειώσει εντελώς η πρώτη, κουμπώνεις τη δεύτερη. 

Ε ναι αυτό είναι σίγουρα το καλύτερο!

Δημοσ.

Έτοιμο το prefermento για 12 πίτσες το Σάββατο. 

2 κιλά αλεύρι, 1 κιλό νερό, 12γρ φρέσκια μαγιά. 

Πήρα για δοκιμή Molini Pizzuti Amalfi Oro. Πρώτη εντύπωση ήταν ότι βγηκε πολύ πιο μαλακό το ζυμάρι, σε σχέση με το Caputo Nuvola Super. 

 

20250724_124052.jpg

  • Like 1
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, SagoniasSlutRos είπε

Έτοιμο το prefermento για 12 πίτσες το Σάββατο. 

2 κιλά αλεύρι, 1 κιλό νερό, 12γρ φρέσκια μαγιά. 

Πήρα για δοκιμή Molini Pizzuti Amalfi Oro. Πρώτη εντύπωση ήταν ότι βγηκε πολύ πιο μαλακό το ζυμάρι, σε σχέση με το Caputo Nuvola Super. 

 

20250724_124052.jpg

Που βρίσκεις άλευρα ;; Μέχρι τώρα χρησιμοποιώ μόνο το κόκκινο Caputo που βρίσκω στα super market. Ποια συμβουλεύεις να δοκιμάσουμε ;;; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, alex2468 είπε

Που βρίσκεις άλευρα ;; Μέχρι τώρα χρησιμοποιώ μόνο το κόκκινο Caputo που βρίσκω στα super market. Ποια συμβουλεύεις να δοκιμάσουμε ;;; 

Crusters, mypizzaproject, themart, super market

Ξεκίνα με το caputo pizzeria για ωρίμανση έως 48 ώρες. 

Δημοσ.
3 hours ago, SagoniasSlutRos said:

Έτοιμο το prefermento για 12 πίτσες το Σάββατο. 

2 κιλά αλεύρι, 1 κιλό νερό, 12γρ φρέσκια μαγιά. 

Πήρα για δοκιμή Molini Pizzuti Amalfi Oro. Πρώτη εντύπωση ήταν ότι βγηκε πολύ πιο μαλακό το ζυμάρι, σε σχέση με το Caputo Nuvola Super. 

 

20250724_124052.jpg

Το ζύμωμα έγινε στο χέρι ή σε μιξερ?

Επίσης, τα έβαλες όλα τα υλικά μαζί και θα τα αφήσεις στο ψυγείο 48 ώρες? Γενικά δώσε κανένα hint για τη διαδικασία πέρα από τα υλικά 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, nikos16717 είπε

Το ζύμωμα έγινε στο χέρι ή σε μιξερ?

Επίσης, τα έβαλες όλα τα υλικά μαζί και θα τα αφήσεις στο ψυγείο 48 ώρες? Γενικά δώσε κανένα hint για τη διαδικασία πέρα από τα υλικά 

https://youtu.be/RffhpDygcsg?si=Rg1M6Ow7Q3_fjNU9

  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 ώρες πριν, SagoniasSlutRos είπε

Πρέπει να μάθουμε ιταλικά τώρα για να παρακολουθήσουμε το βίντεο;; 😂😂

Υπάρχει μήπως αγγλική έκδοση της συνταγής;; 

Επεξ/σία από alex2468
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, alex2468 είπε

Πρέπει να μάθουμε ιταλικά τώρα για να παρακολουθήσουμε το βίντεο;; 😂😂

Υπάρχει μήπως αγγλική έκδοση της συνταγής;; 

Πατα το κουμπακι που βαζει αυτοματους αγγλικους υποτιτλους και βλεπε τι κανουν και τι γραφει.

Φαρινα- αλευρι
Ακουα - νερο
Λιβιτο φρεσκο - φρεκια μαγια
Σαλε - αλατι 

Εγω παντως εχω ψηθει να μαθω Ιταλικα για τις συνταγες.

3 λεπτά πριν, Giwrgos_M είπε

12γρ μαγιά;; 

Εγω πάνω απο 3 αρχίζω και φοβάμαι μην γίνουν μπαλόνια 🤣

Γιατί τόσο πολύ; 

Αυτη τη συνταγη ακολουθω και βγαινει μια χαρα στο ψυγειο συνεχεια! Δεν μενει καθολου σε θερμοκρασια δωματιου, εκτος απο μια ωρα πριν ψησω. Και το νερο που βαζω στο τελικο ζυμωμα ειναι παγωμενο με παγακια μαζι.

6γρ φρεσκια μαγια στο κιλο αλευρι, αρα στα 2 κιλα αλευρι 12γρ.

Επεξ/σία από SagoniasSlutRos
  • Like 1
Δημοσ.

Μερικές από την τελευταία φουρνιά με caputo pizzeria, 60% υγρασία, direct 24 @ 20C 

mozzarella, gorgonzola, νεκταρίνια, καβουρδισμένο κουκουνάρι, jamon serrano

2.jpg.15bdf83ba9c152b930512d4d05ab0167.jpg

 

 

margherita + jamon και καβουρδισμένο κουκουνάρι

3.jpg.9d4278a89fa741d56dc36c411fa6c21a.jpg

 

 

Mozzarela, κρέμα παρμεζάνας, μπεικον, πίκλα αγγούρι.

1.jpg.03f1db0260a074a45599249ed8414480.jpg

 

 

4.jpg.84caad4b113725b67740b8a8740f31c1.jpg

  • Like 11
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Zenor είπε

Μερικές από την τελευταία φουρνιά με caputo pizzeria, 60% υγρασία, direct 24 @ 20C 

mozzarella, gorgonzola, νεκταρίνια, καβουρδισμένο κουκουνάρι, jamon serrano

2.jpg.15bdf83ba9c152b930512d4d05ab0167.jpg

 

 

margherita + jamon και καβουρδισμένο κουκουνάρι

3.jpg.9d4278a89fa741d56dc36c411fa6c21a.jpg

 

 

Mozzarela, κρέμα παρμεζάνας, μπεικον, πίκλα αγγούρι.

1.jpg.03f1db0260a074a45599249ed8414480.jpg

 

 

4.jpg.84caad4b113725b67740b8a8740f31c1.jpg

👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

Δημοσ.

Η πρώτη δοκιμή με το αλεύρι Molini Pizzuti και υγρασία 75% ήταν άκρως επιτυχημένη! Πρώτη φορά που πάω τόσο ψηλά και μου άρεσε το αποτελεσμα. Έκανα μισές 70% και μισές 75%. Δοκίμασα ταυτόχρονα για να δω διάφορες, και η 75αρα ήταν πιο τρυφερή, πιο ντελικάτη. Οπότε από δω και πέρα θα παίζω εκεί. 

20250726_185935(1).jpg

IMG-7d0027bc8fdd134681ea44c0bc03384d-V.jpg

IMG-3ef192cb1e12c8d3793a082511cc067f-V.jpg

  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...