Zenor Δημοσ. Τρίτη στις 10:32 πμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 10:32 πμ (επεξεργασμένο) Καλημέρα παιδιά! Εάν κάποιος ψάχνει για ηλεκτρικό φούρνο παίζουν σε ευκαιρία δύο μεταχειρισμενοι effeuno P150HA σε τρελή τιμή από ένα μαγαζί που έκλεισε. Αν κάποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει. Επεξ/σία Τρίτη στις 12:02 μμ από Zenor
SagoniasSlutRos Δημοσ. Πέμπτη στις 04:56 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:56 μμ Γραψτε συνδιασμους toppings να παρουμε καμια ιδεα! Πχ καμια λευκη πιτσα. Ξεκιναω με αυτες που κανω συνεχεια: σαλτσα ντοματας, φρεσκια μοτσαρελα, σαλαμι τρουφας σαλτσα ντοματας, φρεσκια μοτσαρελα, σαλαμι Μιλανο σαλτσα ντοματας, φρεσκια μοτσαρελα, σαλαμι τρουφας, nduja (αυτη τρωω εγω) σαλτσα ντοματας, φρεσκια μοτσαρελα, πεπερονι Στην ουσια αλαντικο αλλαζω βαρετο Καποιες φορες προσθετω προψημενα μανιταρια και πιπεριες, βαζω τυρι κρεμα στο στεφανι που ζητανε τα παιδια, κανενα chili honey. Και φυσικα γλυκο καλτσονε με πραλινα και μασκαρπονε το οποιο ειναι κολαση! 1
Giwrgos_M Δημοσ. Παρασκευή στις 07:59 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 07:59 πμ Παρμεζάνα τριμμένη, μοτσαρελα, μπέικον μανιτάρια κρέμα γάλακτος. Σάλτσα πεστο, μοτσαρελα, μανιτάρι, ντοματινια σοταρισμενα με λάδι σκόρδο βασιλικό.. 👍👍 1
purif Δημοσ. Παρασκευή στις 09:32 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:32 πμ Παρμεζάνα τριμμένη, μοτσαρέλα, sour cream, πατάτα τριμμένη, μπέικον ή πανσέτα Παρμεζάνα τριμμένη, μοτσαρέλα, πάστα φυστίκι, μορταδέλα, τριμμένο φυστίκι Παρμεζάνα τριμμένη, μοτσαρέλα, γκορκονζόλα, αχλάδι, μέλι, τραγανό προσούτο, αμύγδαλα σπασμένα Παρμεζάνα τριμμένη, μοτσαρέλα, κρέμα κολοκύθας, μπέικον ή πανσέτα 3
SagoniasSlutRos Δημοσ. Παρασκευή στις 10:54 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:54 πμ Koυραστηκα στην ιδεα να εχω τοσα υλικα να ετοιμασω 😆
SagoniasSlutRos Δημοσ. Παρασκευή στις 12:23 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:23 μμ Στις 4/8/2025 στις 6:28 ΜΜ, nikos16717 είπε Μόλις παρέλαβα την Oni Koda 2 Pro μετά από 25 μέρες αναμονή (ας είναι καλά η Γενική Ταχυδρομική..) Στο manual λέει ότι χρειάζεται ρυθμιστή 30mbar για προπάνιο. Επικοινώνησα και με την Ooni και μου το επιβεβαίωσαν. Εγώ είχα σκοπό να χρησιμοποιήσω έναν ρυθμιστή της CoralGas αλλά αυτός είναι 36mbar. Θα υπάρχει πρόβλημα; Εντυπωσεις απο τον φουρνο εως τωρα;;
Giwrgos_M Δημοσ. Παρασκευή στις 12:41 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:41 μμ Γνώμες για spiral mixer αλλά όχι πολύ μεγάλο και χρειάζεται πολύ αλεύρι; Δηλ εγώ θέλω να δουλεύει με ενα κιλό αλεύρι κ πάνω.
nikos16717 Δημοσ. Παρασκευή στις 12:51 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:51 μμ 17 minutes ago, SagoniasSlutRos said: Εντυπωσεις απο τον φουρνο εως τωρα;; Μέχρι στιγμής, λόγω περιορισμένου χρόνου, έχω ψήσει μόνο 2 φορές από 3 πίτσες τη φορά. Ο φούρνος είναι αρκετά ευρύχωρος και γρήγορος. Βέβαια αν δεν τον προσέξεις και δε χαμηλώσεις τους καυστήρες στα μισά μόλις βάλεις την πίτσα, θα καεί από πάνω. Το μόνο μου που με προβήμάτισε ήταν ότι ενώ από πάνω είναι εύκολο να αρπάξει, από κάτω θα ήθελα να πάρει περισσότερο χρώμα. Βέβαια γιαυτό μάλλον φταίω και εγώ γιατί: 1) ίσως έπρεπε να αφήσω την πέτρα να ανεβάσει περισσότερο θερμοκρασία ( αν και με θερμόμετρο υπερύθρων έφτανε τους 400-420 °C) 2) Νομίζω ότι τα υλικά που βάζω έχουν αρκετή υγρασία (φρέσκα μανιτάρια, φρέσκια μοτσαρέλα) Μέσα στην επόμενη βδομάδα θα ξανακάνω πίτσα και θα δώσω βάση σε αυτά τα 2 για να δω μήπως είναι εκεί το λάθος μου. Επίσης, δεν είναι ελαφρύ για να το μετακινείς από εδώ και απο εκεί (αν και μέχρι στιγμής αυτό κάνω γιατί δεν έχω φτιάξει ακόμα το χώρο του) Κατα ταλλα είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το φουρνάκι. Βέβαι σαν αρχάριος, δεν έχω καταφέρει να δω βελτίωση στο ψήσιμο σε σχέση με την genesis + πέτρα που χρησιμοποιούσα μέχρι πριν 2 μήνες που να δικαιωλογεί τα 700€ 2
SagoniasSlutRos Δημοσ. Παρασκευή στις 01:20 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:20 μμ (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, Giwrgos_M είπε Γνώμες για spiral mixer αλλά όχι πολύ μεγάλο και χρειάζεται πολύ αλεύρι; Δηλ εγώ θέλω να δουλεύει με ενα κιλό αλεύρι κ πάνω. Εγω θα πηγαινα σε Famag 5κιλο 10speed High Hydration με αναδιπλουμενο κεφαλη και λογικα θα το εχεις μια ζωη. >>> Famag IM5 S HH Υπαρχουν και κατι αλλα Revo κλπ τα οποια ειναι κινεζικα φασον. Δειχνουν πολυ καλα και αθορυβα. Sunmix ξεφευγει. Οoni halo pro ειναι all around mixer σε νορμαλ τιμη, αλλα δεν ξερεις ποσο θα αντεξει. Εχει βεβαια 5 χρονια εγγυηση. 34 λεπτά πριν, nikos16717 είπε Νομίζω ότι τα υλικά που βάζω έχουν αρκετή υγρασία (φρέσκα μανιτάρια, φρέσκια μοτσαρέλα) Τα μανηταρια ειτε θα τα κοψεις παρα πολυ λεπτα, ειτε θα τα εχεις περασει πρωτα απο ενα τηγανακι να βγαλουν τα νερα τους. Σκετο νερο ειναι!! Και η φρεσκια μοτσαρελα πρεπει να την εχεις κοψει απο πριν να την αφησεις να στραγγιξει οσο γινεται. Επεξ/σία Παρασκευή στις 01:25 μμ από SagoniasSlutRos 2
alimentas Δημοσ. Παρασκευή στις 02:49 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:49 μμ 2 ώρες πριν, nikos16717 είπε Μέχρι στιγμής, λόγω περιορισμένου χρόνου, έχω ψήσει μόνο 2 φορές από 3 πίτσες τη φορά. Ο φούρνος είναι αρκετά ευρύχωρος και γρήγορος. Βέβαια αν δεν τον προσέξεις και δε χαμηλώσεις τους καυστήρες στα μισά μόλις βάλεις την πίτσα, θα καεί από πάνω. Το μόνο μου που με προβήμάτισε ήταν ότι ενώ από πάνω είναι εύκολο να αρπάξει, από κάτω θα ήθελα να πάρει περισσότερο χρώμα. Για καποιον περιεργο λογο κ στο reddit κ σε reviews στο youtube αναφερουν οτι εχει αυτο το θεμα με την θερμοκρασια κατι που δεν στεκει μια κ με τους διπλους καυστηρες συν το μεγεθος θεωρητικα θα επρεπε να εχει καλυτερο αποτελεσμα απο το max που δεν εχει αυτο το προβλημα.Εχω δει κ εναν τυπο στο youtube που ψηνει στο νεο koda(απιθανο btw) και το αποτελεσμα της βασης που βγαζει ειναι τρομερο .Δεν ξερω τι εχουν κανει στο 18αρι. Παντως τ οτι πρεπει να κατεβασεις την δυναμη στους καυστηρες ειναι λογικο,σχεδον σε ολα ετσι γινεται.Αλιως θα καψεις σιγουρα
Giwrgos_M Δημοσ. Παρασκευή στις 02:57 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:57 μμ 2 ώρες πριν, nikos16717 είπε Μέχρι στιγμής, λόγω περιορισμένου χρόνου, έχω ψήσει μόνο 2 φορές από 3 πίτσες τη φορά. Ο φούρνος είναι αρκετά ευρύχωρος και γρήγορος. Βέβαια αν δεν τον προσέξεις και δε χαμηλώσεις τους καυστήρες στα μισά μόλις βάλεις την πίτσα, θα καεί από πάνω. Το μόνο μου που με προβήμάτισε ήταν ότι ενώ από πάνω είναι εύκολο να αρπάξει, από κάτω θα ήθελα να πάρει περισσότερο χρώμα. Βέβαια γιαυτό μάλλον φταίω και εγώ γιατί: 1) ίσως έπρεπε να αφήσω την πέτρα να ανεβάσει περισσότερο θερμοκρασία ( αν και με θερμόμετρο υπερύθρων έφτανε τους 400-420 °C) 2) Νομίζω ότι τα υλικά που βάζω έχουν αρκετή υγρασία (φρέσκα μανιτάρια, φρέσκια μοτσαρέλα) Μέσα στην επόμενη βδομάδα θα ξανακάνω πίτσα και θα δώσω βάση σε αυτά τα 2 για να δω μήπως είναι εκεί το λάθος μου. Επίσης, δεν είναι ελαφρύ για να το μετακινείς από εδώ και απο εκεί (αν και μέχρι στιγμής αυτό κάνω γιατί δεν έχω φτιάξει ακόμα το χώρο του) Κατα ταλλα είμαι αρκετά ευχαριστημένος από το φουρνάκι. Βέβαι σαν αρχάριος, δεν έχω καταφέρει να δω βελτίωση στο ψήσιμο σε σχέση με την genesis + πέτρα που χρησιμοποιούσα μέχρι πριν 2 μήνες που να δικαιωλογεί τα 700€ Δεν έχω αυτό το ίδιο φουρνακι αλλά είχα κ εγώ αντίστοιχο θέμα στην αρχή. Δοκίμασε να ανέβεις στους 450. Οταν θα βάζεις την πίτσα θα μειώνεις αρκετά την φλόγα μέχρι να ψηθεί. Μετά πάλι ανεβάζεις φλόγα μέχρι να ετοιμάσεις την άλλη. Πορτάκι έχει ο φούρνος; 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. Παρασκευή στις 03:11 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:11 μμ @Giwrgos_M Eχει τυχει τωρα και γω 3-4 φορες σερι να θελω να ψησω 12 πιτσες, και οπως ειναι φυσικο το kenwood δεν το σηκωνει. Μεχρι 8 αντεχει. Και σκεφτομαι πολυ να κανω αναβαθμιση αλλα κρατιεμαι κυριως λογω κοστους, αλλα και χωρου. Σε νορμαλ ποσοτητες ειναι σουτερ το kenwood. Θα μπορουσα να δοκιμασω και παραπανω αφου εχει χωρο, αλλα ειναι κριμα να το χαλασω. Ποιο εχεις τωρα εσυ;
alimentas Δημοσ. Παρασκευή στις 03:22 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:22 μμ (επεξεργασμένο) Παντως πιο τιμια επιλογη απ το halo pro δυσκολα.Κ γενικα απο ποιοτητα κατασκευης η ooni ειναι κομπλε.Αντεχουν στον χρονο κ στην χρηση. Το Famag πχ ειναι οντως τοπ αλλα δεν βλεπεται κ ειναι μια 400αρα πανω.Δεν ειναι μικρη διαφορα.Το αλλο στην Black friday πιθανως να το βρεις κ στα 650-700.Συν οτι μπορεις να το χρησιμοποιησεις κ για αλλες δουλειες.Επισης 5 κιλα ζυμης λεει αρα κ στα 300 να πας την μπαλα εχεις 15 πιτσες.Το χω σταμπαρει κ εγω αν κ με το kmix ειμαι φουλ ευχαριστημενος Επεξ/σία Παρασκευή στις 03:24 μμ από alimentas 1
SagoniasSlutRos Δημοσ. Παρασκευή στις 03:31 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 03:31 μμ 5 λεπτά πριν, alimentas είπε Παντως πιο τιμια επιλογη απ το halo pro δυσκολα.Κ γενικα απο ποιοτητα κατασκευης η ooni ειναι κομπλε.Αντεχουν στον χρονο κ στην χρηση. Το Famag πχ ειναι οντως τοπ αλλα δεν βλεπεται κ ειναι μια 400αρα πανω.Δεν ειναι μικρη διαφορα.Το αλλο στην Black friday πιθανως να το βρεις κ στα 650-700.Συν οτι μπορεις να το χρησιμοποιησεις κ για αλλες δουλειες.Επισης 5 κιλα ζυμης λεει αρα κ στα 300 να πας την μπαλα εχεις 15 πιτσες.Το χω σταμπαρει κ εγω αν κ με το kmix ειμαι φουλ ευχαριστημενος Nαι ειναι το πιο τιμιο και all around. Για εμφανιση προτιμω famag!!!! Μου αρεσε που ειναι πιο κλασικο. O λογος που το σκεφτομαι και σε θεμα αξιοπιστιας, ειναι οτι το famag ειναι πολυ πιο απλο. Αμα δεις σε βιντεακια που το εχουν ανοιξει ειναι τελειως απλο μεσα. Ενα μοτερ με μια αλυσιδα και τον ρυθμιστη ταχυτητας. Το ooni με τα χρονομετρα, τη ροδελα-κουμπι κλπ θα ειναι πιο περιπλοκο. Οποτε σκεφτομουν οτι αν χαλασει το ενα θα ειναι πολυ πιο ευκολο να φτιαχτει. Και φυσικα οτι το ενα ειναι αποκλειστικα για ζυμη με χρονια στο χωρο και το αλλο ειναι σε φαση "beta testing" ακομα. Αν βεβαια δεν ειχα ηδη μιξερ, το ooni θα ηταν μονοδρομος.
Zenor Δημοσ. Παρασκευή στις 03:34 μμ Μέλος Δημοσ. Παρασκευή στις 03:34 μμ 17 minutes ago, SagoniasSlutRos said: @Giwrgos_M Eχει τυχει τωρα και γω 3-4 φορες σερι να θελω να ψησω 12 πιτσες, και οπως ειναι φυσικο το kenwood δεν το σηκωνει. Μεχρι 8 αντεχει. Και σκεφτομαι πολυ να κανω αναβαθμιση αλλα κρατιεμαι κυριως λογω κοστους, αλλα και χωρου. Σε νορμαλ ποσοτητες ειναι σουτερ το kenwood. Θα μπορουσα να δοκιμασω και παραπανω αφου εχει χωρο, αλλα ειναι κριμα να το χαλασω. Ποιο εχεις τωρα εσυ; Ε σιγά σπας τη συνταγή στα δύο και ζυμωνεις δύο φορές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα