Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, tollisth είπε

Ο χώρος είναι κοινόχρηστος οπότε δεν μπορεί να σε απαγορέψει σε καμία περίπτωση να μην το βάλεις ούτε και νομικά μπορεί να κάνει κάτι γιατί δεν είναι ιδιοκτησία του όσο έχει λόγω αυτός αλλά τόσο έχεις και εσύ,το πρόβλημα υγρασίας που έχει δεν είναι δικό σου θέμα ούτε πρόκειται να πέσει η πλάκα επειδή θα βάλεις εσύ τον ηλιακό αν ήταν θα είχε πέσει τόσες φορές που βρέχει οπότε σαν δικαιολογία δεν είναι η ποιο έξυπνη αν θέλεις βάζεις και ασφαλτοπανο η κάτι ανάλογο εκεί που θα βάλεις τον ηλιακό για να μην έχει αυτό το επιχείρημα τον εξηγείς όμορφα και ωραία πώς έχουν τα πράγματα και αποφασίζεις τι να κάνεις 

Ο χώρος είναι κοινόχρηστος αλλά επειδή έχω βάλει εδώ ηλιακό στο σπίτι μου, είδα πως βάζουν και κάτι τεράστιες βίδες. Που σημαίνει περισσότερη υγρασία σε εκείνο το σημείο και αυτό ενοχλεί τον από κάτω.

Μπορείς να εγκαταστήσεις το πάνελ πάνω σε κάτι άλλο, πχ πάνω σε οριζόντια μόνωση πυκνού αφρολεξ.

Και επιτέλους λίγο σεβασμός στους γείτονες.

Επεξ/σία από Land-decked
  • Like 1
  • Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nvel είπε

οι κακοτεχνίες που έχω δει από τις μαστοράντζες που κυκλοφορούν είναι άπειρες αλλά εγώ δεν μπορώ να κάνω τηλεαυτοψία σαν εσένα. Αν ο από κάτω υποστηρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα πρέπει να το δει ένας πολίτικος μηχανικός και να αποφανθεί αν λέει ψέματα, γιατί αν γίνει κάτι δεν θα μπορει να πει ότι είναι κοινόχρηστος χώρος και δεν φταίει.

Αστο πραγματικά χάσιμο χρόνου

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tinabest είπε

Καλησπέρα σε όλους και συγνώμη αν ανοίγω το θέμα σε λάθος ενότητα. Θέλω να τοποθετήσω ηλιακό θερμοσίφωνα στην ταράτσα της πολυκατοικίας που μένω, εννοείται πως επιτρέπεται καθώς υπάρχουν ήδη τοποθετημένοι ηλιακοί από άλλα διαμερίσματα. Το πρόβλημα είναι πως ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που βρίσκεται κάτω από το σημείο που θα μπει ο ηλιακός, δεν με αφήνει απειλώντας πως θα φέρει την αστυνομία. Ισχυρίζεται πως με την τοποθέτηση του ηλιακού θα πέσει το ταβάνι του καθώς έχει πολλή υγρασία και είναι σε κακή κατάσταση. Να σημειώσω ότι είχε τοποθετήσει κι άλλος στο σημείο αυτό ηλιακό και τον ανάγκασε να το μεταφέρει. Υπάρχει άλλο ένα σημείο που μπορώ να βάλω τον ηλιακό, αλλά είναι αρκετά μακριά (επιπλέον 10 μέτρα) και δεν θέλω να το επιχειρήσω καθώς ήδη βρίσκομαι μακριά σε απόσταση. Φανταστείτε ότι μένω στο δεύτερο και η πολυκατοικία είναι με έξι ορόφους! Οπότε θα μεγιστοποιήσω τις απώλειες. Το ερώτημα μου είναι αν θα πρέπει να επιμείνω, ή θα βρω τον μπελά μου; Πόσο καλύπτομαι νομικά; 

Έχει γίνει προμέτρηση ώστε να ξέρεις ακριβώς τα μέτρα αν πάει στην μακρινή θέση; Ίσως να αξίζει από το να πληρώνεις πολιτικό μηχανικό. Βάλε extra μόνωση να μην έχεις μεγάλες απώλειες και όλα καλά... το καλοκαίρι ειδικά 0 θέματα.

• Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Land-decked είπε

Ο χώρος είναι κοινόχρηστος αλλά επειδή έχω βάλει εδώ ηλιακό στο σπίτι μου, είδα πως βάζουν και κάτι τεράστιες βίδες. Που σημαίνει περισσότερη υγρασία σε εκείνο το σημείο και αυτό ενοχλεί τον από κάτω.

Μπορείς να εγκαταστήσεις το πάνελ πάνω σε κάτι άλλο, πχ πάνω σε οριζόντια μόνωση πυκνού αφρολεξ.

Και επιτέλους λίγο σεβασμός στους γείτονες.

Ποιος είπε το αντίθετο,το ιδιο πράγμα εγραψα να βάλει κατι εκεί που θα κανει την εγκατάσταση το διαβασες?

• Like 1
Δημοσ.

Εγω θα τον εβαζα πιο εκει τον ηλιακο, ωστε να αποφυγω τη φασαρια.

Κατι σε κοινοχρηστο χωρο σημαινει οτι μπορει να παει οποιοσδηποτε να κανει οτιδηποτε π.χ. αν εσυ λειπεις μπορει να παει καποιος να ξεβιδωσει την παροχη και να δεις μετα ενα λογαριασμο νερου τετραψηφιο ή πενταψηφιο.

Ασε τα δικαιωματα κλπ. 

Επισης ενας καλα μονωμενος σωληνας (με τη λευκη επικαλυψη που αντεχει στον ηλιο) δε θα εχει και μεγαλη διαφορα στις απωλειες.

• Like 2
Δημοσ.

Αν πράγματι έχει πρόβλημα υγρασίας σημαίνει ότι είτε δεν υπάρχει υγρομονωση στην ταράτσα ή αν έχει, πρέπει να αντικατασταθεί και απορώ που δεν το έχει απαιτήσει ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης, καθώς η δαπάνη είναι κοινόχρηστη.

Όπως είπε και άλλος, θα έχετε πολυ σοβαρότερο πρόβλημα αν δεν φροντίσετε για σωστή υγρομονωση, ειδικά αν αρχίσουν να τρέχουν νερά στα κάτω διαμερίσματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 λεπτά πριν, SB_1957 είπε

ειδικά αν αρχίσουν να τρέχουν νερά στα κάτω διαμερίσματα.

Για εξηγήσετο  αυτο.

Τα 10 μετρα ειναι αλλοι τρεις οροφοι .Το χειμωνα ειναι διαφορα.

Τωρα έχεις καθε δικαιωμα να τον βάλεις οπου θελεις.Αμα προλαβεις δεν σε κουναει κανενας.Τωρα αν αξιζει η μανουρα ειναι δικο σου θεμα.Εγω θα το εκανα μονο για σπασιμο αλλα ειμαι εγω.

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, tinabest είπε

Το πρόβλημα είναι πως ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που βρίσκεται κάτω από το σημείο που θα μπει ο ηλιακός, δεν με αφήνει απειλώντας πως θα φέρει την αστυνομία. Ισχυρίζεται πως με την τοποθέτηση του ηλιακού θα πέσει το ταβάνι του καθώς έχει πολλή υγρασία και είναι σε κακή κατάσταση. Να σημειώσω ότι είχε τοποθετήσει κι άλλος στο σημείο αυτό ηλιακό και τον ανάγκασε να το μεταφέρει

βαλτον καπως  ετσι   χωρις να τρυπησεις τη πλακα η την τυχον μονωση Αν υπαρχει τοιχος κοντα στερεωσε μια προεκταση σε αυτον για τα μποφορ

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SPY_oo7 είπε

Για εξηγήσετο  αυτο.

Τα 10 μετρα ειναι αλλοι τρεις οροφοι .Το χειμωνα ειναι διαφορα.

Τωρα έχεις καθε δικαιωμα να τον βάλεις οπου θελεις.Αμα προλαβεις δεν σε κουναει κανενας.Τωρα αν αξιζει η μανουρα ειναι δικο σου θεμα.Εγω θα το εκανα μονο για σπασιμο αλλα ειμαι εγω.

Το νερό που περνάει την πλάκα, διαβρωνει τον οπλισμο. 

Γίνεται ηλεκτρολυτικη διάβρωση ακόμα και χωρίς νερό. Ο οπλισμός κατά τη διάβρωση καταστρέφει την πλάκα. 

Το πρώτο σύμπτωμα είναι να αρχίσει να πέφτει το ταβάνι στον τελευταίο όροφο. Αν φτάσει σε αυτό το σημείο, θέλει σπάσιμο ότι σαθρο μπετο υπάρχει, ανωδια, επισκευαστικο τσιμέντο κλπ

Αν ο οπλισμος έχει χάσει ένα ποσοστό του λόγω διάβρωσης... Θέλει νέο οπλισμο και μόνωση και τσιμέντα κλπ κλπ. 

Στο τελευταίο στάδιο μιλάμε για δουλειές που ενδεχομένως φτάσουν 6ψηφιο νούμερο το οποίο θα το χρεωθεί όλη η πολυκατοικία. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, SPY_oo7 είπε

ειδικά αν αρχίσουν να τρέχουν νερά στα κάτω διαμερίσματα.

ΣΤΑ  ΚΑΤΩ ΔΙΑΜΕΡΙΜΑΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ.ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ>ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΩΣ>>>>

Το σωστο ειναι στα απο κατω απο την ταρατσα διαμεριμα-διαμερισματα

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tollisth είπε

Ποιος είπε το αντίθετο,το ιδιο πράγμα εγραψα να βάλει κατι εκεί που θα κανει την εγκατάσταση το διαβασες?

Δεν το διάβασα είναι από κινητό και απάντησα γρήγορα

• Like 2
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε

ΣΤΑ  ΚΑΤΩ ΔΙΑΜΕΡΙΜΑΤΑ ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ.ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ>ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΩΣ>>>>

Το σωστο ειναι στα απο κατω απο την ταρατσα διαμεριμα-διαμερισματα

Όπως έφτασε και στη δική μου πολυκατοικία. Το δικό μου διαμέρισμα ρετιρέ ήταν ξενοίκιαστο όταν χάλασε η υγρομόνωση και άρχισαν να τρέχουν τα νερά στο σαλόνι και στη συνέχεια στο σαλόνι του κάτω διαμερίσματος! Αν έμενε κάποιος θα έπρεπε να τον αποζημιώσουμε για τη ζημιά που θα πάθαιναν τα έπιπλα συν την μετακόμιση κ.λπ. κ.λπ.

Η φροντίδα των κοινόχρηστων χώρων είναι υποχρέωση όλων των ιδιοκτητών, είτε άπτονται άμεσα των διαμερισμάτων τους είτε όχι γιατί στο τέλος τα "γ....α" θα τα πληρώσουν όλοι!

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SB_1957 είπε

Το δικό μου διαμέρισμα ρετιρέ ήταν ξενοίκιαστο όταν χάλασε η υγρομόνωση και άρχισαν να τρέχουν τα νερά στο σαλόνι και στη συνέχεια στο σαλόνι του κάτω διαμερίσματος! Αν έμενε κάποιος θα έπρεπε να τον αποζημιώσουμε για τη ζημιά που θα πάθαιναν τα έπιπλα συν την μετακόμιση κ.λπ. κ.λπ.

Καλα οκ εχεις δικιο

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...