Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , θέλω να κάνω δωρεά (μεταβίβαση ουσιαστικά άνευ ποσού) στον γιο μου ένα αυτοκίνητο. Στο υπουργείο μας είπαν ότι αν κάνουμε "δωρητηριο έγγραφο" στην εφορία δεν πληρώνουμε 90 ευρώ , μόνο τα 75. Ωστόσο στην εφορία δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτό , γνωρίζει κάποιος που να το έχει ήδη κάνει ; Στο ίντερνετ δεν βρήκα κάτι   

Δημοσ.

Η μεταβιβαση γινεται στη Διευθυνση συνκοινωνιων,μονο το παραβολο πληρωνεις(Τέλος αδείας 75 € συν το Τέλος μεταβίβασης αναλογα με τα κυβικα του αυτοκινητου )και βγαινει η νεα αδεια.Εκανα πριν απο καποιους μηνες μεταβιβαση σε παιδι μου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο υπουργείο μεταφορών μου είπαν αν το κάνω σαν δωρεά, πληρώνω μόνο τα 75 ευρώ και όχι το τέλος μεταβίβασης. Το έκανε μάλιστα πριν απο εμένα ένας κύριος με την κόρη του. Ωστόσο δεν ξέρω ποιο έγγραφο είναι το "δωρητήριο" που θέλουν..

Επεξ/σία από StonedSloth
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, StonedSloth είπε

Ωστόσο δεν ξέρω ποιο έγγραφο είναι το "δωρητήριο" που θέλουν..

Το χαρτί από την εφορία προφανώς, το αποδεικτικό που να βεβαιώνει πως όντως η δωρεά του αυτοκινήτου δηλώθηκε στην εφορία.

Δημοσ.

Μήπως γνωρίζεις πως λέγεται αυτό το χαρτί ; Στην εφορία μου έδωσαν αυτό : Δ1 - Δήλωση φόρου δωρεάς - γονικής παροχής - προίκας. Ας το συμπληρώσω να του κάνω και ένα γνήσιο και ας δοκιμάσω μου είπαν γιατί ούτε αυτοί ήταν σίγουροι... Τρέχα γύρευε δηλαδή.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, StonedSloth είπε

Μήπως γνωρίζεις πως λέγεται αυτό το χαρτί ; Στην εφορία μου έδωσαν αυτό : Δ1 - Δήλωση φόρου δωρεάς - γονικής παροχής - προίκας. Ας το συμπληρώσω να του κάνω και ένα γνήσιο και ας δοκιμάσω μου είπαν γιατί ούτε αυτοί ήταν σίγουροι... Τρέχα γύρευε δηλαδή.

Δεν γνωρίζω, γιατί δεν ζητάς περισσότερες λεπτομέρειες από το υπουργείο δλδ να σου πουν την ακριβή/επίσημη ονομασία του "δωρητηρίου" που ζητάνε?

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, με ενδιαφέρει και εμένα το θέμα.

Θέλω να πάρω το 100% ενός οχήματος που τώρα είναι 95% αλλού και 5% σε εμένα.

Πέραν του εφοριακού θέματος αν το καλύπτω δηλαδή σαν τεκμήριο ρώτησα στην λογίστρια μου και μου είπε ότι πρέπει να κάνω την μεταβίβαση καταθέτοντας ένα ποσό στο άτομο το οποίο έχει το υπόλοιπο ποσοστό. Αλλά αν το κάνω αυτό μπορεί να θεωρηθεί "εικονική" η μεταβίβαση αν πχ το αυτοκίνητο έχει σήμερα 15.000 και καταθέσω εγώ 1.000. 

Ο νέος νόμος περί γονικής παροχής μου είπε η λογίστρια ότι ισχύει για δωρεά χρημάτων και όχι για αυτοκίνητο αυτό κάθε αυτό. Ξέρω γω τώρα μήπως δεν είναι σωστά ενημερωμένη;

Σε ένα ΚΕΠ που ρώτησα μου είπαν την διαδικασία που αναφέρεται με τα 75 ευρώ για την νέα άδεια αλλά τα υπόλοιπα είναι καθαρά θέμα λογιστή!

Οπότε όσοι κάνατε τέτοια συναλλαγή απλά το δηλώνεις σαν δωρεά ανεξαρτήτως αξίας του οχήματος; Δεν χρειάζεται από την μεριά του λήπτη του οχήματος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...