Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά τι θα κάνει ο κοσμάκης που βγάζει 600-800€?

Εχουνε ξεφυγει τελείως;

απλός απορώ και στεναχωριεμαι γι αυτους τους ανθρωπους...

οχι οτι οι αλλοι που βγαζουν παραπάνω δεν ειναι πρόβλημα, αλλά εδώ μιλάμε για επιβίωση.

ένα άτομο στην αθήνα με δικο του σπιτι πλεον σε αξιοπρεπή περιοχή θέλει 1100-1500 για να πει οτι ζει "καλά"

δλδ δεν θα ξεπαγιασει το χειμώνα και δεν αθ γινει παγωτό που λιωνει. θα βγει για ενα φαγητό την εβδομάδα και θα πιει και ένα ποτό. (Άσε τα εκτακτα Σερβις αυτοκινητου, Μερεμέτια στο σπίτι, κανένας οδοντιατρος και γενικά γιατρός).

δλδ τι λυσεις υπαρχουν γι αυτους τους ανθρωπους; (φυσικά ελπιζω να αυξηθει η συγκατοικησή)

δλδ εγώ συγκατοικό και βγάζω κανα 1100-1200 όπως ο συγκατοικος μου (ηλικιες 30-32)

Επεξ/σία από lasithi12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο κοσμακις που βγάζει 600-800 μάλλον ζει με γονείς/συγκάτοικο/αρραβωνιαστικιά οπότε δεν θα του φανεί το κόστος. 

Όσο για τον άλλον που έχει σπίτι σε αξιοπρεπή περιοχή που θελει 1500 για να ζει άνετα, ο σοφός λαός λέει: τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους κώλους.

Αν δε μπορεί, να το νοικιάσει και να πάει σε περιοχή που αντέχει ο "κώλος" του

Επεξ/σία από Land-decked
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, lasithi12 είπε

δλδ τι λυσεις υπαρχουν γι αυτους τους ανθρωπους; 

Πάμε με τη σειρά,τις λύσεις.

spacer.png

Επεξ/σία από momotis
  • Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, momotis είπε

Πάμε με τη σειρά,τις λύσεις.

spacer.png

πλάκα πλάκα ο τζόγος έχει αυξηθει...

δλδ αν δεις μερικά γκρουπς στο φεισμπουκ ο κοσμος παιζει το νοίκι του. (αν και μαλλον ειναι 35 χρονών γομάρια και ζουνε με το μπαμπα και τη μάνα.)

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, lasithi12 είπε

θα βγει για ενα φαγητό την εβδομάδα και θα πιει και ένα ποτό.

Ποιος βγαίνει μία φορά τη βδομάδα για φαγητό και ποτό; Πόσο γέρασα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, kirileman είπε

Ποιος βγαίνει μία φορά τη βδομάδα για φαγητό και ποτό; Πόσο γέρασα;

ξερω γω αρκετος κοσμος ισως; εσυ δηλαδή βγαινεις μια φορά το μηνα;

πρωσοπικα ισως βγω και παραπάνω για ποτο και αν κάτσει λόγω social life που το απαιτεί η δουλειά μου. (visual/graphic designer)

Επεξ/σία από lasithi12
Δημοσ.

Με 600 ευρώ δεν νοικιάζεις μόνος σου. Με 800 είσαι οριακά, χωρίς αυτοκίνητο. Διαφορετικά λίγη τσόντα από γονείς και ο μήνας θα βγει.

Τώρα, όσοι νοικιάζουν σπίτι σε μεγάλες πόλεις και ζεσταίνονται με ρεύμα, τι να κάνουμε. Εμένα ο πατέρας μου, που είναι άνθρωπος της επαρχίας, από όταν ήμουν φοιτητής και έψαχνα σπίτι, όποτε έβρισκα σπίτι σε αγγελίες χωρίς αέριο, με έβριζε.

Συνοπτικά, κάποιος που βγάζει κάτω από 1000€ το μήνα, δικαιούται επίδομα θέρμανσης. Εάν ψαχνόταν από Νοέμβριο, είναι στο σταθερό ΔΕΗ. Με 1.500 kWh αέριο μια γκαρσονιέρα ζεσταίνεται άνετα, το οποίο μετραφράζεται: 1.500x0.05/2=40€ θέρμανση. Ρεύμα καίει κάτω από 150 kWh, δλδ 27€. Με 350 ενοίκιο του μένουν περίπου 350€ για ιδία χρήση. Ένα ταπεράκι φαί η μάμα, ένα 50άρικο τσόντα η γιαγιά, ο εργένης των 800€ τη βγάζει μια χαρά.

Η αύξηση στην ενέργεια δεν χτύπησε το εργένη της γκαρσονιέρας, που λείπει τις περισσότερες ώρες από το σπίτι. Χτύπησε τον οικογενειάρχη, που κάνει καταναλώσεις και δεν μπορεί να εξηγήσει στο παιδί του ότι πρέπει να μάθει να ζει σπίτι με το μπουφάν.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ekechagi είπε

Με 600 ευρώ δεν νοικιάζεις μόνος σου. Με 800 είσαι οριακά, χωρίς αυτοκίνητο. Διαφορετικά λίγη τσόντα από γονείς και ο μήνας θα βγει.

Τώρα, όσοι νοικιάζουν σπίτι σε μεγάλες πόλεις και ζεσταίνονται με ρεύμα, τι να κάνουμε. Εμένα ο πατέρας μου, που είναι άνθρωπος της επαρχίας, από όταν ήμουν φοιτητής και έψαχνα σπίτι, όποτε έβρισκα σπίτι σε αγγελίες χωρίς αέριο, με έβριζε.

Συνοπτικά, κάποιος που βγάζει κάτω από 1000€ το μήνα, δικαιούται επίδομα θέρμανσης. Εάν ψαχνόταν από Νοέμβριο, είναι στο σταθερό ΔΕΗ. Με 1.500 kWh αέριο μια γκαρσονιέρα ζεσταίνεται άνετα, το οποίο μετραφράζεται: 1.500x0.05/2=40€ θέρμανση. Ρεύμα καίει κάτω από 150 kWh, δλδ 27€. Με 350 ενοίκιο του μένουν περίπου 350€ για ιδία χρήση. Ένα ταπεράκι φαί η μάμα, ένα 50άρικο τσόντα η γιαγιά, ο εργένης των 800€ τη βγάζει μια χαρά.

Η αύξηση στην ενέργεια δεν χτύπησε το εργένη της γκαρσονιέρας, που λείπει τις περισσότερες ώρες από το σπίτι. Χτύπησε τον οικογενειάρχη, που κάνει καταναλώσεις και δεν μπορεί να εξηγήσει στο παιδί του ότι πρέπει να μάθει να ζει σπίτι με το μπουφάν.

Σεβαστή σε πολλά η γνώμη σου και συμφωνώ.

Αλλά αθήνα και 800 μόνος ειναι ουτοπικό. Εκτός αν τρέφεσαι με 40€ τη βδομαδα σουπερμαρκετ και δεν βγαινεις απο τη πορτα.

Ζωή ειναι αυτο;

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Land-decked είπε

ο σοφός λαός λέει

Δε ξέρω τι ηλικία έχεις,αλλα η οπτική του θέματος είναι κοντόφθαλμη και χρονικά και επι της ουσίας.

Διαχρονικά αυτη η μπανανία ευαγγελίζεται το παρελθόν και τη "σοφία" της ενώ η κατήχηση που δίνεται σε κάθε νέα γενιά είναι ο ορισμός της υποτέλειας κυρίως σε κάθε ανθρώπινο επίπεδο.

Αυτο φαίνεται αμέσως οταν τα αυτονόητα σήμερα,θεωρούνται ζητούμενο και η ανάγκη για σωτήρες αποτυπώνεται μαζικά σε κάθε τυχαίο απατεώνα.

Το θέμα δεν θα έπρεπε να το πιάνεις πως θα τη βγάλει κάποιος χωρίς γκαφρά,αλλα πως θα αρχίσει το γκρέμισμα για όλους,οταν όλοι δεν ξέρουν πως να κοιτάνε ψηλά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σε φίλη μου χθες πάντως ηρθε το μηνιάτικο 300€ για δεη. (οκ μεγάλο σπιτι 100ΤΜ και δεν εχω ιδέα απο τις καναλωσεις της.)

αλλα γενικα και ο φαρμακοποιος μου στο κατω στενό έπαθε τσότσο με τη ΔΕΗ που του ηρθε (900€)

φαρμακείο ε. χωρίς θερμανση, κανα 10 λάμπες μαξ και ένα πισί 200 watt τροφοδιτικο.

ειναι αυτα τωρα ρε παιδια νορμαλ πραγματα;

Επεξ/σία από lasithi12
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lasithi12 είπε

Σεβαστή σε πολλά η γνώμη σου και συμφωνώ.

Αλλά αθήνα και 800 μόνος ειναι ουτοπικό. Εκτός αν τρέφεσαι με 40€ τη βδομαδα σουπερμαρκετ και δεν βγαινεις απο τη πορτα.

Ζωή ειναι αυτο;

350€ το μήνα για ιδία χρήση είναι 10€ την ημέρα, 70€ την εβδομάδα. Από εκεί και μετά, να 'ναι καλά η μαμά για το φαί, και η γιαγιά για τα εξτραδάκια της. Τους δίνουν και αναδρομικά τώρα και τα δίνει με άνεση.😂

Εκεί που θέλω να καταλήξω ότι η κατάσταση με την ενέργεια έσφιξε. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όμως. Είναι στο χέρι του καθενός να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω πάλι κάποτε διάβαζα τα χειρότερα για το μονοπώλιο της δεη του οτε ...κλπ και όλοι ήθελαν τον ιδιώτης, τον ανταγωνισμό και την απελευθέρωση απο τους άχρηστους του δημοσίου.

Ε να λοιπον που ηρθε και όλα πλέον είναι προσιτά και φτηνά

Tο επομενο βημα ειναι τι νερο, γιατι δεν μπορείτε να πληρώνεται 100€ ρεύμα και 15€ νερο, πιο λογικό δεν είναι να πληρώνετε 200 νερο και 100 ρεύμα 🤔

Την καλησπέρα μου

Επεξ/σία από NikosKallithea
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ekechagi είπε

350€ το μήνα για ιδία χρήση είναι 10€ την ημέρα, 70€ την εβδομάδα. Από εκεί και μετά, να 'ναι καλά η μαμά για το φαί, και η γιαγιά για τα εξτραδάκια της. Τους δίνουν και αναδρομικά τώρα και τα δίνει με άνεση.😂

Εκεί που θέλω να καταλήξω ότι η κατάσταση με την ενέργεια έσφιξε. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όμως. Είναι στο χέρι του καθενός να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο.

Εκτος απο το χαρτζιλικωμα απο ολους τους εν ζωη συγγενεις μπορεις επισης να γραφτεις στο yava με 49ε και να κανεις καθε μερα ζεστο μπανιο εκει για να γλιτωσεις το ρευμα!

Το σκ που δεν εργαζεσαι και εισαι ολη μερα σπιτι, αρα καιει ολη μερα και ισως δεν φτασει το χαρτζιλικι και ο μισθος τι κανεις;;;! Πρεπει να σκεφτεις out of the box και να βγεις Παρασκευη γκομενοτσαρκα (ή τιντερ για τους tech savvy) ετσι ωστε να περασεις την νυχτα αλλου και δωρεαν πρωινο την αλλη μερα, αν εισαι και καλος στο σπορ μπορει να μεινεις ολο το σκ σε αλλο σπιτι και να γλιτωσεις χρηματα απο θερμανση και φαγητο! Κριμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...