Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επεξεργαστής q8300

Mobo ms7529 ver 1.1

Παλιές ραμ RM25664AA800.16FE Crucial 2x2GB 

Καινούργιες ραμ RAM MUSHKIN 996558 4GB (2X2GB) DDR2 PC2-6400 800MHZ DUAL CHANNEL KIT (PER.553452)

Γεια σας παιδιά. Στο παραπάνω σύστημα είχα 2 παλιές ραμ. Η μία κάηκε κ πήρα τις καινούργιες που αναφέρω. Όταν βάλω τη μία όλα καλά. Όταν βάζω και τις 2 φτάνει στο σήμα των windows και κολλάει το pc 

οι ραμ στο bios αναγνωρίζονται κανονικά ως 4gb.

Τι φταίει άραγε;;; Παλιότερα λειτουργούσε το σύστημα κανονικά με 2 ραμ 

τι να αλλάξω;

Επεξ/σία από ilcamorista7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, ilcamorista7 είπε

Επεξεργαστής q8300

Mobo ms7529 ver 1.1

Παλιές ραμ RM25664AA800.16FE Crucial 2x2GB 

Καινούργιες ραμ RAM MUSHKIN 996558 4GB (2X2GB) DDR2 PC2-6400 800MHZ DUAL CHANNEL KIT (PER.553452)

Γεια σας παιδιά. Στο παραπάνω σύστημα είχα 2 παλιές ραμ. Η μία κάηκε κ πήρα τις καινούργιες που αναφέρω. Όταν βάλω τη μία όλα καλά. Όταν βάζω και τις 2 φτάνει στο σήμα των windows και κολλάει το pc 

οι ραμ στο bios αναγνωρίζονται κανονικά ως 4gb.

Τι φταίει άραγε;;; Παλιότερα λειτουργούσε το σύστημα κανονικά με 2 ραμ 

τι να αλλάξω;

Οι καινουργιες έχουν τσιπάκια από τη μία πλευρά ή και από τις 2;

Επεξ/σία από PC_Science_Lefkada
Δημοσ.

Λες:

21 λεπτά πριν, ilcamorista7 είπε

Όταν βάλω τη μία όλα καλά. Όταν βάζω και τις 2 φτάνει στο σήμα των windows και κολλάει το pc 

Ανάποδα τις έχεις βάλει; Για κάντο αν μπορείς. Βάλε μόνο τη δεύτερη στη θέση της πρώτης. Και την πρώτη άστην εκτός. Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω σε αυτό το σημείο, θα βοηθούσε πολύ αν έβγαζες μια δυο φωτογραφίες.

Μια τέτοια πανοραμική, αλλά κοντινότερη και επικεντρωμένη ελαφρώς προς τα πάνω:

MSI%20G31M3%20V2%20MS-7529%202.JPG

Και μια τέτοια από το πλάι κατά προτίμηση από την αντίθετη πλευρά. Αν γίνεται θα ήταν τέλειο:

MSI%20G31M3%20V2%20MS-7529%201.JPG

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε ευχαριστώ πολύ για τις φωτογραφίες. Το πιο καθαρό κομπιούτερ που έχω δει. Το καθάρισες πρόσφατα; Καθάρισες και τη μητρική;

Πες λίγο και για το πρόβλημα πριν καεί η μία παλιά ραμ. Σου έβγαζε μπλε οθόνες ή έκανε κάτι άλλο πριν καεί; Ή κάηκε ξαφνικά; Μετά που κάηκε η ραμ, τι συμπτώματα είχε; Δεν άναβε καθόλου ή άναβε και δεν έδειχνε τπτ στην οθόνη μέχρι να βγάλεις την καμμένη; κλπ

55 λεπτά πριν, ilcamorista7 είπε

Ναι το έχω κάνει... Οποιαδήποτε ραμ και να έχω στη διάθεσή μου είτε παλιά είτε καινούργια λειτουργεί μόνη της άψογα

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις σχετίζεται με τον κοντρόλερ της μητρικής. Το τσιπ που βρίσκεται κάτω από την αλουμινί ψύκτρα στο κέντρο της μητρικής. Ο ίδιος ο κοντρολερ (northbridge λέγεται στις παλιές μητρικές), είναι το ανθεκτικότερο εξάρτημά της. Είναι σχεδόν αδύνατο να έχει χαλάσει. Αανθεκτικότερος ακόμα και από τους πραγματικά αθάνατους επεξεργαστές που έπαιρναν οι μητρικές αυτής της εποχής.

Σου ζήτησα φωτο μήπως εντοπίσω οπτικά κάποιο θέμα που να σχετίζεται με δυσλειτουργία του κοντρόλερ. Είναι λίγο μακρινές και δε φαίνονται τελείως καλά. Ένας πυκνωτής που μου φαίνεται λίγο ύποπτος, είναι αν κοιτάξεις την μητρική με το επεξεργαστή την πάνω μεριά, στην πάνω δεξιά γωνία. Στην πανω μεριά από τα ram slots. Αν γίνεται, αξίζει μια πολύ κοντινή και λίγο διαγώνια φώτο από εκείνο το σημείο. Μη φοβάσαι. Με σβηστό το κομπιούτερ δεν υπάρχει κίνδυνος. Για παραπάνω σιγουριά σβήσε και το τροφοδοτικό από την πλάτη του και χώσε το κινητό σε μεριά που να βγάλει καλή φώτο.

Επίσης μπορείς να μπεις στο bios, να φωτογραφίσεις τις ρυθμίσεις σε όλα τα υπομενού για να μην τις ψάχνεις, αν χρειαστεί να θυμηθείς ποιες ρυθμίσεις είχες και να πατήσεις load fail-safe defaults. Πριν πατήσεις save and exit, στο advanced bios features βάλε το boot priority/order σωστά. Το δίσκο που έχει το λειτουργικό πρώτον. Μετά πατάς save and exit.

Κύριε @Τέρης Α., το παρακολουθείτε αυτό το νήμα; Διαβάστε και ρίξτε μια ματιά στις φωτο.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilcamorista7 είπε

είχα 2 παλιές ραμ. Η μία κάηκε

Πόσο κάηκε; Κάηκε και έχει αφήσει σημάδι; Πιθανόν να προκάλεσε πρόβλημα στο κύκλωμα της μητρικής. Αν όχι, τότε η καλύτερη λύση είναι αυτή :

24 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

να πατήσεις load fail-safe defaults. Πριν πατήσεις save and exit, στο advanced bios features βάλε το boot priority/order σωστά. Το δίσκο που έχει το λειτουργικό πρώτον. Μετά πατάς save and exit.

Βέβαια και το τροφοδοτικό είναι... για φούντο!

27 λεπτά πριν, PC_Science_Lefkada είπε

Ένας πυκνωτής που μου φαίνεται λίγο ύποπτος

Τίποτα δεν έχει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η φωτογραφία είναι έτσι που νομίζεις ότι είναι καθαρό 😜😜😜.. δεν είναι και πολύ.

Το τροφοδοτικό είναι καινούργιο.

Το pc δεν πολυανοιγε, μια μέρα που το άνοιξα δεν ποσταρε καν.. ψάξε ψάξε έβγαλα τη μια ραμ ως καμμένη(απλά δε λειτουργούσε με καμία παραλλαγή) κ λειτουργούσε με τη μια.

Πως να κάνει η μητρική απ' τη στιγμή που εμφανίζεται κανονικά το μέγεθός και των 2 ram στο post και στο bios????

Μήπως πρέπει να ρυθμίσω κάτι που να έχει σχέση με μνήμες κ επεξεργαστή;;;

Η αναβάθμιση bios υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει;; Δεν ξέρω κ πως γίνεται επίσης 😇

https://we.tl/t-ULlMyZwVyi

Επεξ/σία από ilcamorista7
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...