Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε

12,6V;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Εντάξει είναι όλα. Μέχρι 13.2V επιτρέπει το atx 1.0 πρωτόκολο για αυτή τη μητρική.

6 λεπτά πριν, ilcamorista7 είπε

Η φωτογραφία είναι έτσι που νομίζεις ότι είναι καθαρό 😜😜😜.. δεν είναι και πολύ.

Το τροφοδοτικό είναι καινούργιο.

Το pc δεν πολυανοιγε, μια μέρα που το άνοιξα δεν ποσταρε καν.. ψάξε ψάξε έβγαλα τη μια ραμ ως καμμένη(απλά δε λειτουργούσε με καμία παραλλαγή) κ λειτουργούσε με τη μια.

Πως να κάνει η μητρική απ' τη στιγμή που εμφανίζεται κανονικά το μέγεθός και των 2 ram στο post και στο bios????

Μήπως πρέπει να ρυθμίσω κάτι που να έχει σχέση με μνήμες κ επεξεργαστή;;;

Η αναβάθμιση bios υπάρχει περίπτωση να βοηθήσει;; Δεν ξέρω κ πως γίνεται επίσης 😇

Αφού έχουν έτσι τα πράγματα, νομίζω ότι δεν έχει κάτι σοβαρό το κομπιούτερ και θα το φτιάξουμε με clear cmos ή με bios flash.

Νομίζω είναι καλύτερα να ξεκουραστείς και να συνεχίσουμε αύριο, γιατί θα χρειαστεί να μάθεις καινούργια πράγματα.

Εγώ αυτό θα κάνω, είμαι κουρασμένος και δεν εξήγησα σωστά ποια φώτο ήθελα, αλλά μάλλον δεν έχει σημασία. Δεν πρέπει να υπάρχει βλάβη. Αν είσαι ξεκούραστος @ilcamorista7 συνεχίζεις με Τέρη και τους υπόλοιπους.

Ελέγξτε bios version αν σηκώνει Q8300.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 30/1/2022 στις 2:17 ΠΜ, ilcamorista7 είπε

Λύση;;; Να βάλω μπριζόλες;;

Σιγά αλλά σταθερά μπορεί να προετοιμαστεί για βεγγαλικό την Ανάσταση!

Στις 30/1/2022 στις 2:22 ΠΜ, PC_Science_Lefkada είπε

Εντάξει είναι όλα. Μέχρι 13.2V επιτρέπει το atx 1.0 πρωτόκολο για αυτή τη μητρική.

Ναι μεν, αλλά (πρώτη φορά το ακούω, αλλά δεν είναι αυτό που με καίει). Για να βγάζει τέτοια τάση, σημαίνει ότι είναι στα τελευταία του το τροφοδοτικό και δεν είναι από εκείνα που πεθαίνουν αξιοπρεπώς (μόνα τους), αλλά παίρνουν μαζί τους κι ό, τι μπορούν! (Έχω στην άκρη δύο με σκασμένους πυκνωτές χωρίς ίχνος σκόνης στο εσωτερικό τους που χρησιμοποιούνταν σε αντίστοιχο σύστημα). Βέβαια, μπορεί να την έχει ακούσει κάτι άλλο στη μητρική και να διαβάζει λάθος τάση.

Στις 30/1/2022 στις 2:22 ΠΜ, PC_Science_Lefkada είπε

Νομίζω είναι καλύτερα να ξεκουραστείς και να συνεχίσουμε αύριο

Συμφωνώ!

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι είναι θέμα επεξεργαστή ή κάρτας γραφικών.
Μπορεις να ξεκινήσεις το windows σε safe mode?

https://support.microsoft.com/en-us/windows/start-your-pc-in-safe-mode-in-windows-92c27cff-db89-8644-1ce4-b3e5e56fe234

Στικάκι με εγκατάσταση του windows έχουμε?

Μπορεί να δεις αν υπερθερμενεται ο επεξεργαστής?

Τι κάρτα γραφικών έχεις? Δοκίμασε να απ εγκαταστησεις τους drivers της.

Στο bios έδειχνε fsb 333 και ram 800mhz? Δοκίμασε αν μπορείς να ανεβάσεις το fsb ή να κατεβάσεις τις ram.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, ilcamorista7 είπε

Επεξεργαστής q8300

Mobo ms7529 ver 1.1

Παλιές ραμ RM25664AA800.16FE Crucial 2x2GB 

Καινούργιες ραμ RAM MUSHKIN 996558 4GB (2X2GB) DDR2 PC2-6400 800MHZ DUAL CHANNEL KIT (PER.553452)

Γεια σας παιδιά. Στο παραπάνω σύστημα είχα 2 παλιές ραμ. Η μία κάηκε κ πήρα τις καινούργιες που αναφέρω. Όταν βάλω τη μία όλα καλά. Όταν βάζω και τις 2 φτάνει στο σήμα των windows και κολλάει το pc 

οι ραμ στο bios αναγνωρίζονται κανονικά ως 4gb.

Τι φταίει άραγε;;; Παλιότερα λειτουργούσε το σύστημα κανονικά με 2 ραμ 

τι να αλλάξω;

Να έχεις Windows 64 bit. 

Δημοσ.

Ναι το έχω κάνει... Οποιαδήποτε ραμ και να έχω στη διάθεσή μου είτε παλιά είτε καινούργια λειτουργεί μόνη της άψογα

είτε μόνο στο 1ο είτε μόνο στο 2ο slot ?

Δημοσ.

(Το pc δεν πολυανοιγε), μια μέρα που το άνοιξα δεν ποσταρε καν.. ψάξε ψάξε έβγαλα τη μια ραμ ως καμμένη(απλά δε λειτουργούσε με καμία παραλλαγή) κ λειτουργούσε με τη μια.

Πάρα πολύ ωραία. Έχω συντήσει ίδια συμπεριφορά σε ddr2 kai ddr3. Επιβεβαιώνω ραμ σου ήταν χαλασμένη/καμμένη.

7 ώρες πριν, ilcamorista7 είπε

Το τροφοδοτικό είναι καινούργιο.

Όταν λες καινούργιο, περίπου πριν από πόσους μήνες το έβαλες, @ilcamorista7;

7 ώρες πριν, PC_Science_Lefkada είπε

7 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Ναι μεν, αλλά (πρώτη φορά το ακούω, αλλά δεν είναι αυτό που με καίει). Για να βγάζει τέτοια τάση, σημαίνει ότι είναι στα τελευταία του το τροφοδοτικό και δεν είναι από εκείνα που πεθαίνουν αξιοπρεπώς (μόνα τους), αλλά παίρνουν μαζί τους κι ό, τι μπορούν!

(Είναι τροφοδοτικό των 10 ή 15 ευρώ. Ένα συγκεκριμμένο Force πουλιόταν ακόμα και για 5 ευρώ ένα φεγγάρι στο e-shop.gr. Και το ότι έχεις βρει καινούργιους πυκνωτές σκασμένους ή άδειους, Τέρη Α. σε τέτοια τροφοδοτικά, δε μου κάνει εντύπωση. Τα συμπτώματα που έχουμε πάντως δεν είναι συμπτώματα τροφοδοτικού. Πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα του φριζαρίσματος στο bootάρισμα των windows για να επιτρέψουμε στο τροφοδοτικό να μας αναδείξει το πλήρες του ρεπερτόριο.)

Ξανακοιτάζοντας τις φωτογραφίες σήμερα, εντοπίζω κατ 'αρχάς ότι το 24-πινο ATX, δεν κουμπώνει σωστά. Όχι σίγουρα, αλλά δεν αποκλείεται να είναι αυτό που προκαλεί τα φριζαρίζαρίσματα. Σε κάθε περίπτωση είναι ο υπ'αριθμόν ένα ύποπτος για το ότι ότι άλλες φορές άναβε, άλλες όχι πριν καεί η ram. Πρέπει να το διορθώσεις πριν ότι άλλο, @ilcamorista7. Το βήσμα για το οποίο κάνω λόγο, σου το έχω επισημάνει με γαλάζιο χρώμα στην παρκάτω φωτογραφία:

465403958_cropped31.jpg.023a759970853acc0542c61b2fe6c4da.jpg

Θα ήθελα αφού σβήσεις τον υπολογιστή και αφού βγάλεις το καλώδιο της τροφοδοσίας (ή σβήσεις το τροφοδοτικό από την πλάτη του), να το ξεκουμπώσεις και σταθερά για να καθήσει σωστά όλο μαζί, να το ξαναβάλεις. Βάζεις το νύχι σου παντού γύρω γύρω ενδιάμεσα από το βύσμα αυτό και την υποδοχή. Και από τις τέσσερις πλευρέ και ειδικά στις γωνίες του βύσματος. Αν χωράει οπουδήποτε το νύχι σου, το βύσμα δεν έχει κουμπώσει σωστά. Το ξανασηκώνεις και το ξαναβάζεις. Αν το νύχι σου δεν χωράει πουθενά, το βύσμα έχει κουμπώσει σωστά. Ανοίγεις/συνδέεις ξανά το τροφοδοτικό και βάζεις μπροστά να δεις μήπως έφτιαξε και μπορεί να μπει στα windows κανονικά.

• Like 1
Δημοσ.

Το τροφοδοτικό το πήρα πριν 4 μήνες. 

Το 24pino το έχω βάλει κ βγάλει αρκετές φορές χθες, οπότε έστω κ μια θα το κουμπωσα σωστά.. αν κ τώρα καλά είναι κούμπωμενο

3 ώρες πριν, atheatos είπε

Έχω την εντύπωση ότι είναι θέμα επεξεργαστή ή κάρτας γραφικών.
Μπορεις να ξεκινήσεις το windows σε safe mode?

https://support.microsoft.com/en-us/windows/start-your-pc-in-safe-mode-in-windows-92c27cff-db89-8644-1ce4-b3e5e56fe234

Στικάκι με εγκατάσταση του windows έχουμε?

Μπορεί να δεις αν υπερθερμενεται ο επεξεργαστής?

Τι κάρτα γραφικών έχεις? Δοκίμασε να απ εγκαταστησεις τους drivers της.

Στο bios έδειχνε fsb 333 και ram 800mhz? Δοκίμασε αν μπορείς να ανεβάσεις το fsb ή να κατεβάσεις τις ram.

Safe mode δεν έχω δοκιμάσει, ο επεξεργαστής δεν υπερθερμαίνεται, η κάρτα είναι gt710

Στοbios δοκίμασα να ρίξω τις ραμ κ δεν άλλαξε κάτι, όπως κ με το fsb του επεξεργαστή

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, ilcamorista7 είπε

Το τροφοδοτικό το πήρα πριν 4 μήνες. 

Το 24pino το έχω βάλει κ βγάλει αρκετές φορές χθες, οπότε έστω κ μια θα το κουμπωσα σωστά.. αν κ τώρα καλά είναι κούμπωμενο

Safe mode δεν έχω δοκιμάσει, ο επεξεργαστής δεν υπερθερμαίνεται, η κάρτα είναι gt710

Στοbios δοκίμασα να ρίξω τις ραμ κ δεν άλλαξε κάτι, όπως κ με το fsb του επεξεργαστή

Μου κάνει εντύπωση γιατί ενώ μπουταρει το μηχάνημα κολλάει.Σαν να κρεμάει κάτι στον επεξργαστη ή στην κάρτα γραφικών. Για να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η κάρτα να έχει τον driver corrupted πρέπει να τον απ εγκαταστήσουμε και να ξανά εγκαταστήσουμε. 
Μπορει με το dual Chanel να μπερδευτε κάπου η κάρτα γραφικών . Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, ilcamorista7 είπε

Τέλεια. Αφού είναι σωστά κουμπωμένο το 24-πινο, μπες στο BIOS, πάτα το F8 στο αρχικό μενού και πάτα Υ(es) για επιβεβαίωση. Πριν κάνεις ότι άλλο πήγαινε στο Advanced ΒΙΟS Features και πήγαινε στο τέλος της σελίδας αυτής και πάτα το πλήκτρο [enter] στην επιλογή boot sequence. To έχω μαρκαρισμένο με κόκκινο χρώμα, στην παρακάτω φωτογραφία:

1677129414_BootSequence.jpg.594d83ffdfe9cde61048ba76dc3bff0e.jpg

Θα πρέπει να σου εμφανίσει ένα μενού ίδιο ή παραπλήσιο με αυτό:

1247109759_LTTbootsequence.jpg.9152dbf5f0621f2ec0aa664ce2067db6.jpg
Επιβεβαιώσε ότι ως 1st Boot Device είναι επιλεγμένος ο Sandisk σου. Αν δεν είναι, χρησιμοποιώντας το + και το - από το πληκτρολόγιο όρισέ τον ως 1st Boot Device. Save and exit ή πιο απλά F10 και [enter]. Δες αν μπαίνει Windows τώρα. Αν το F8 δεν λειτουργήσει, επανέλαβε τη διαδικασία και με το F6 αντί για F8. Αν ούτε αυτό σύντομα θα ελέγξουμε την περίπτωση χαλασμένης κάρτας γραφικών, την οποία αναφέρει και ο @atheatos.

Επεξ/σία από PC_Science_Lefkada
Δημοσ.

Τις πληροφορίες τις τραβάει από το σκληρό δίσκο. Πριν μπει στην επιφάνεια εργασίας κολλάει..

Εκεί που πέφτει το σήμα στην αρχή.

Γιατί να φτάει το boot device?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, ilcamorista7 είπε

Πριν μπει στην επιφάνεια εργασίας κολλάει..

Εκεί που πέφτει το σήμα στην αρχή.

1.) Ακριβώς πριν μπει στην επιφάνεια εργασίας κολλάει (καμιά φορά και αμέσως μόλις μπει επιφάνεια);

2.) Ή στην αρχή του φορτώματος των windows;

Αν είναι το η περίπτωση 1.) = κάρτα γραφικών.

Αν είναι η περίπτωση 2.) = Θέματα δίσκων, μνημών και κοντρόλερ.

Διευκρίνησε ποια από τις δύο περιπτώσεις αν μπορείς σίγουρα.

13 λεπτά πριν, ilcamorista7 είπε

Γιατί να φτάει το boot device?

Δεν είπα ότι φταίει το boot device. Λες ότι δεν έχεις κάνει restore fail-safe defaults ή restore optimized defaults και σου δίνω οδηγίες για το πως μπορείς να το κάνεις, επειδή θεωρώ ότι πρέπει και είναι η κατάλληλη στιγμή να γίνει. Αυτό θα πρότεινα ανεξάρτητα από τι γράφεται, από τη στιγμή που δε μου έχει γίνει ακόμα ξεκάθαρω σε ποια σημεία ακρβώς κολάει (δες παραπάνω 1.) ή 2.)). Στις οδηγίες που δίνω περιλαμβάνεται και ρύθμιση του boot sequence για να μη δημιουργηθεί κανένα άλλο πρόβλημα, εκτός από αυτό που υπάρχει.

Επεξ/σία από PC_Science_Lefkada
Δημοσ.

-    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -    -  

Μήπως έχει λυθεί ήδη το πρόβλημα @ilcamorista7; Αν όχι ακόμα, μπορείς να ξαναμπείς στο BIOS και να μπεις στη σελίδα Standard CMOS Features -> System Information. Φωτογραφίζεις ή σημειώνεις σε ένα χαρτί, ακριβώς τι γράφει αυτή η καρτέλα. Ελέγχεις να δεις το BIOS version της μητρικής. Βλέπω στη σελίδα της MSI, ότι είναι πιθανότατα απαραίτητο να έχει περασμένη τουλάχιστον τη βερσιόν 2.6 . Αν έχεις βερσιόν 2.5 ή μικρότερη κατεβάζεις την τελευταία βερσιόν (2.8) και αναζητάς οδηγίες για το πως είναι καλύτερα να κάνεις BIOS flash.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...