Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ilcamorista7 είπε

Έκανα καινούργια εγκατάσταση windows 😜 τα ίδια...

Κ εμένα κάτι σε επεξεργαστή μου κάνει..

Ή bios που δεν έχω μυρωδιά..

Σε χαιρετησε το ενα slot της μητρικης σου , η μητρικη σου εκαψε την παλια ram , ασχετα αν εμφανιζει 4gb μεσα στο bios

MSI ποιοτητα και αποδοση!!!!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχει λυθεί το θέμα γιατί δεν έχω ασχοληθεί σήμερα καθόλου.. δώσε Μ οδηγίες σε παρακαλώ για το πώς θα αναβαθμίσω το bios γιατί δεν έχω ιδέα.. να το δοκιμάσω αυτό μια φορά κ θα επιστρέψω με πλήρες report 😎

Επιφάνεια εργασίας δεν έχω δει ποτέ με δύο κάρτες.. άρα δεν είναι θέμα γραφικών... Και δεν είναι σίγουρα τα γραφικά γιατί εκτός του ότι είναι κ αυτή 5 μηνών, προχθές την έβαλα σε άλλο pc και πήγαινε τρένο..

Bios version 2.2 @PC_Science_Lefkada

Επεξ/σία από ilcamorista7
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, ilcamorista7 said:

Δεν έχει λυθεί το θέμα γιατί δεν έχω ασχοληθεί σήμερα καθόλου.. δώσε Μ οδηγίες σε παρακαλώ για το πώς θα αναβαθμίσω το bios γιατί δεν έχω ιδέα.. να το δοκιμάσω αυτό μια φορά κ θα επιστρέψω με πλήρες report 😎

Επιφάνεια εργασίας δεν έχω δει ποτέ με δύο κάρτες.. άρα δεν είναι θέμα γραφικών... Και δεν είναι σίγουρα τα γραφικά γιατί εκτός του ότι είναι κ αυτή 5 μηνών, προχθές την έβαλα σε άλλο pc και πήγαινε τρένο..

Παρακολουθώ το θέμα απο περιέργεια. Το πρώτο κάνουμε γενικά είναι να απομονώσουμε το εξάρτημα που εμφάνιζει το πρόβλημα. Δηλαδή: αποσυνδέεις τα πάντα (cd rom, disk (εκτός αυτού με windows) εκτός απο τα απολύτως απαραίτητα , keyboard και mouse. Εφ'όσον ο επεξεργαστής έχει γραφικά, βγάζεις και κάρτα γραφικών. Δοκιμάζεις το ένα stick και στα δύο slot. Εάν δουλεύουν μόνα τους τα βάζεις μαζί, σε θέσεις ενναλάξ (απο ότι κατάλαβα, το τελευταίο το έκανες). Εφ' όσον με τα δύο δεν δουλεύει σε κανέναν ram slot αλλά βρίσκει στο bios κάνεις restore defaults (όπως σου είπαν). Αν ούτε αυτό δουλέψει, δοκίμασε να βγάλεις την ψύκτρα του επεξεργαστή και να δείς αν πατάει καλά. ή αν ο επεξεργαστής δεν είναι καλά κουμπωμένος. Αν η πάστα κάτω απο την ψύκτρα έχει κάνει cracks, τότε θέλει άλλαγη.

Αν θυμάμαι καλά γενικά μια άνοιγε, μια όχι εδώ και καιρό. Βλέπωντας και τις φωτογραφίες όπου έχει μαζευτεί χαλί απο σκόνη, είμαι σχεδόν σίγουρός ότι το μηχάνημα ήταν pre built απο κάποιο μαγαζί (έτοιμο κουτί δηλαδή). Οπότε, ίσως να πρέπει να αφήσεις τις RAM σε ησυχία και να βγάλεις τον επεξεργαστή (αν έχεις ευχέρεια, αν όχι με οδηγίες) και να τον καθαρίσεις με ένα νωπό πανί και να βάλεις μια φρέσκια πάστα. 

edit: δοκίμασε και ένα παλιό stick με ένα καινούργιο. 

Επεξ/σία από Agmourk
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδιά χαθήκαμε...

Το pc ήταν δικό μ κ το πούλησα εδώ κ 3 χρόνια σε ένα φίλο που το ανοιγε σπάνια.

Μια μέρα δεν ανοίγε και πέταξα τη μια ραμ ως καμμένη. Δεν είπα ποτέ ότι μια άνοιγε μια όχι. 

Ρολόι δούλευε το μηχάνημα όταν άνοιγε.

Από τη μέρα που πέταξα τη μια ραμ δουλεύει με 2gb πάλι ρολόι , αλλά πλέον θέλω να το ξανακάνω 4gb με 2 ραμ και έχω προβλημα dual channel 

Γραφικών ελεγμένη σε άλλο pc 

Ram ελεγμένες στο ίδιο pc επεξεργαστής εκλεγμένος οπτικά για παστές ψυχρές κ στρες τεστ

2 διαφορετικοί σκληροί δίσκοι κάνουν το ίδιο πράγμα

Καινούργια εγκατάσταση windows πάλι τα ιδια

@Τέρης Α. Μπορείς να Μ δώσεις οδηγίες για την αναβάθμιση bios γιατί έχω μεσάνυχτα σ αυτό το θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Πόσο κάηκε; Κάηκε και έχει αφήσει σημάδι; Πιθανόν να προκάλεσε πρόβλημα στο κύκλωμα της μητρικής.

Αυτό δεν το απαντήσατε. 👆🏻

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Αυτό δεν το απαντήσατε. 👆🏻

Δεν έχω απαντήσει κ αλλα γιατί θέλω να κάτσω στο pc να τα διαβάσω αναλυτικά κ στο τέλος να γράψω ακριβώς για το καθένα με το σκεπτικό ότι είναι περίεργη βλάβη κ να υπάρχει στο forum το τι έκανα ακριβώς.. 

Δώσε Μ οδηγίες αν θες για το bios να τσεκαρω κ αυτό κ βλέπουμε τη συνέχεια

btw το έχω απαντήσει το συγκεκριμένο ότι οπτικά δε φαίνεται κάψιμο, απλά δε δουλεύει @Τέρης Α.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ilcamorista7 είπε

Δώσε Μ οδηγίες αν θες για το bios να τσεκαρω κ αυτό

Να σας πω, αλλά αν κάτι πάει στραβά, η μητρική πάει για πέταμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Agmourk είπε

Παρακολουθώ το θέμα απο περιέργεια. Το πρώτο κάνουμε γενικά είναι να απομονώσουμε το εξάρτημα που εμφάνιζει το πρόβλημα. Δηλαδή: αποσυνδέεις τα πάντα (cd rom, disk (εκτός αυτού με windows) εκτός απο τα απολύτως απαραίτητα , keyboard και mouse. Εφ'όσον ο επεξεργαστής έχει γραφικά, βγάζεις και κάρτα γραφικών. Δοκιμάζεις το ένα stick και στα δύο slot. Εάν δουλεύουν μόνα τους τα βάζεις μαζί, σε θέσεις ενναλάξ (απο ότι κατάλαβα, το τελευταίο το έκανες). Εφ' όσον με τα δύο δεν δουλεύει σε κανέναν ram slot αλλά βρίσκει στο bios κάνεις restore defaults (όπως σου είπαν). Αν ούτε αυτό δουλέψει, δοκίμασε να βγάλεις την ψύκτρα του επεξεργαστή και να δείς αν πατάει καλά. ή αν ο επεξεργαστής δεν είναι καλά κουμπωμένος. Αν η πάστα κάτω απο την ψύκτρα έχει κάνει cracks, τότε θέλει άλλαγη.

Αν θυμάμαι καλά γενικά μια άνοιγε, μια όχι εδώ και καιρό. Βλέπωντας και τις φωτογραφίες όπου έχει μαζευτεί χαλί απο σκόνη, είμαι σχεδόν σίγουρός ότι το μηχάνημα ήταν pre built απο κάποιο μαγαζί (έτοιμο κουτί δηλαδή). Οπότε, ίσως να πρέπει να αφήσεις τις RAM σε ησυχία και να βγάλεις τον επεξεργαστή (αν έχεις ευχέρεια, αν όχι με οδηγίες) και να τον καθαρίσεις με ένα νωπό πανί και να βάλεις μια φρέσκια πάστα. 

edit: δοκίμασε και ένα παλιό stick με ένα καινούργιο. 

Χαίρομαι Agmourk. Έτσι ακριβώς διερευνήθηκε το πρόβλημα @Agmourk και έχει εντοπιστεί στο northbridge. To Northbridge (G31), δεν αφαιρείται. Όταν τα αποκλείσουμε ή αφαιρέσουμε όλα, το Northbridge είναι αυτό που απομένει. Δεν είναι όπως στις πιο καινούργιες μητρικές που ο κοντρολερ είναι imc και βρίσκεται στη cpu. Πιστέυω ότι δεν πρέπει να γίνει κανένα καθάρισμα, τώρα το κομπιούτερ δουλεύει και θα το κάνουμε να δουλέψει σωστά πρώτα.

48 λεπτά πριν, ilcamorista7 είπε

Bios version 2.2

Το επόμενο βήμα είναι το BIOS flash.

48 λεπτά πριν, ilcamorista7 είπε

δώσε Μ οδηγίες σε παρακαλώ για το πώς θα αναβαθμίσω το bios γιατί δεν έχω ιδέα.. να το δοκιμάσω αυτό μια φορά κ θα επιστρέψω με πλήρες report 😎

@Τέρης Α.: Μήπως θα ήταν δυνατό αξιοποιώντας την αχανή εμπειρία σας σε LGA775, να δώσετε ακριβείς οδηγίες για BIOS με το βέλτιστο τρόπο; Αν και εφόσον συμφωνείτε ότι χρειάζεται και θεωρείτε ότι η απάντηση που έχετε πάρει σε ερώτημά σας είναι ικανοποιητική και δε δημιουργεί πρόβλημα...

Επεξ/σία από PC_Science_Lefkada
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε

Να σας πω, αλλά αν κάτι πάει στραβά, η μητρική πάει για πέταμα.

Όλα για τη γνώση 😎😎😎  περιμένω με ανυπομονησία να ξεχύθω στα πέλαγα της γνώσης

Δημοσ.
17 hours ago, ilcamorista7 said:

Το pc δεν πολυανοιγε, μια μέρα που το άνοιξα δεν ποσταρε καν.. ψάξε ψάξε έβγαλα τη μια ραμ ως καμμένη(απλά δε λειτουργούσε με καμία παραλλαγή) κ λειτουργούσε με τη μια.

Απλά απο το παρακάτω, κατάλαβα ότι είχε πρόβλημα το PC γενικότερα και καταλήξατε στο πρόβλημα με τις RAM (το οποίο μπορεί να είναι και άσχετο με το πρόβλημα της CPU). 

1 minute ago, PC_Science_Lefkada said:

Χαίρομαι Agmoruk. Έτσι ακριβώς διερευνήθηκε το πρόβλημα @Agmourk και έχει εντοπιστεί στο northbridge. To Northbridge (G31), δεν αφαιρείται. Όταν τα αποκλείσουμε ή αφαιρέσουμε όλα, το Northbridge είναι αυτό που απομένει. Δεν είναι όπως στις πιο καινούργιες μητρικές που ο κοντρολερ είναι imc και βρίσκεται στη cpu. Πιστέυω ότι δεν πρέπει να γίνει κανένα καθάρισμα, τώρα το κομπιούτερ δουλεύει και θα το κάνουμε να δουλέψει σωστά πρώτα.

Το επόμενο βήμα είναι το BIOS flash.

Ok, απλά δεν τα είδα πουθενά γραμμένα. Αν τα είπατε αλλιώς, δεν το ήξερα. Πάντως, καθάρισμα θέλει σίγουρα και ας λειτουργεί σωστά. Ο επεξεργαστής στην κατάσταση του (αν κρίνω απο την ψύκτρα) ζεστένεται πάρα πολύ και είναι θέμα χρόνου η πάστα (που θα είναι ήδη) να έχει γίνει "κεραμίδι" και να μην απάγει καθόλου θερμότητα. Δεν είναι κακό. Και σίγουρα δεν λείναι στην βέλτιστη κατάσταση.  

Το κομπιούτερ μπορεί να δουλεύει και με μισή RAM. Δεν σημαίνει ότι δουλεύει σωστά. Όπως και να έχει, αυτά ήταν τα δικά μου 2 cents που λέμε. Θα το παρακολουθώ το θέμα, για να δώ τι ήταν τελικά. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ilcamorista7 είπε

@Τέρης Α. Περιμένω να Μ πεις για το bios update να δούμε κ αυτή τη λύση

Έχεις δίκιο. Δεν φταίει ο Τέρης, εγώ προσπάθησα να τον χώσω. Το κοιτάζω αμέσως.

Είναι παλιά MSI όμως, δεν αντιλαμβάνεσαι για τι συζητάμε. 6 σελίδες οδηγίες.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

⚠️ Το bios update να γίνει με ένα dimm ram!

Αρχικά κατεβάζετε από εδώ το Bios και κάνετε εξαγωγή του φακέλου. Μετά, κατεβάζετε αυτό το πρόγραμμα για να κάνετε boot το πρόγραμμα που θα φορτώσεi το bios. Βάζετε ένα στικάκι, ιδανικά μέχρι 4GB το οποίο θα μορφοποιηθεί, πράγμα που σημαίνει ότι ό, τι υπάρχει μέσα θα διαγραφεί και επιλέγετε τις ρυθμίσεις που δείχνω παρακάτω και κάνετε κλικ στο κουμπί εκκίνηση και συμφωνείτε σε ό, τι μήνυμα ακολουθεί.

1629987295_(351).png.cdf10fcd51bb66117df80ade26a37a6d.png

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αντιγράφετε τα τέσσερα αρχεία του φακέλου του BIOS στο στικάκι. Κάνετε επανεκκίνηση και επιλέγετε να κάνει εκκίνηση από usb (όπως όταν είναι για να κάνετε format). Αφού κάνει boot, επιλέγετε τη 2η επιλογή και γράφετε τα εξής (μετά από κάθε επιλογή πατάτε ''Enter''):

dir

AFUD4310 A7529IMS.280

Περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να κάνει επανεκκίνηση.

Ιδέες μπορείτε να πάρετε κι από εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=kjEIksZUs6Y

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...