truman2193 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπερα, δινω φετος πανελληνιες και εχω πρωτη επιλογη Ναυτιλιακα στο ΠΑΠΕΙ. Δυστυχως ομως επειδη ανεκαθεν ημουν κακος στα μαθηματικα(στοχος μου ειναι το 5-7 για τις πανελληνιες, θεωρια και αλλες 2-3 μοναδες απο μονοτονια η ρυθμο μεταβολης), ειμαι πολυ οριακα στα μορια που χρειαζονται για να περασω. Η βαση ειναι περιπου στα 15.300 και συνηθως σε καθε κυκλο διαγωνισματων στο φροντιστηριο φτανω σε εναν απολογισμο 15000-15500 μορια. Δευτερη επιλογη μου ειναι τα Τουριστικα, παλι στο ΠΑΠΕΙ και τριτη η Διοικηση Τουρισμου στο ΠΑΔΑ. Γενικα τα Ναυτιλιακα με ενδιαφερουν σαν σχολη πολυ περισσοτερο απ'οτι οι αλλες δυο σχολες -χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν βρισκω ενδιαφερον και σε αυτες-, προτιμω τη σχολη αυτη αλλα ειμαι στο οριο με τις περσινες βασεις, και με μια μικρη μεταβολη προς τα πανω χανω τη σχολη. Αυτο που θελω να ρωτησω βασικα ειναι, αν γινεται να περασω Τουριστικα η Διοικηση Τουρισμου και να κανω αφοτου τελειωσω τη σχολη καποιο μεταπτυχιακο(ειτε ιδιωτικα ειτε οχι) στα Ναυτιλιακα/Shipping Management χωρις να εχω πτυχιο Ναυτιλιακων Σπουδων και αν ναι, πιο πολυ βαρυτητα εχει το προπτυχιακο, η καποιο καλο μεταπτυχιακο. Ευχαριστω εκ των προτερων. ΥΓ Απαντησεις του τυπου κατσε διαβασε μαθηματικα να φτασεις τα μορια θα αγνοουνται, εχω να κανω ουσιαστικο διαβασμα στα μαθηματικα απο την τριτη γυμνασιου και ξερω λιγα εως ελαχιστα πραγματα. Βασιζομαι στα αλλα μαθηματα για να περασω, γιατι σε αυτα ξερω οτι μπορω να γραψω ψηλα με σωστο διαβασμα, ενω στα μαθηματικα το ταβανι μου με πολυ διαβασμα ειναι με το ζορι το 10, και θα μεινω πισω στα αλλα μαθηματα αν αφοσιωθω εκει.
Sibyl Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα τα δίνει ο βασικός τίτλος σπουδών. Επίσης τα 15317 μόρια είναι μαζί με τα Αγγλικά. Υπάρχει και το Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών στη Χίο με καλό πρόγραμμα σπουδών που δεν απαιτεί εξέταση στα Αγγλικά και πέρσι είχε βάση 9682 μόρια. Πάντως από τα Μαθηματικά, δεν θα γλιτώσεις. 😇 Αν δεις τα προγράμματα σπουδών τόσο του Πειραιά όσο και της Χίου, περιλαμβάνουν μαθήματα που προϋποθέτουν την γνώση μαθηματικών. 2
dionisis1925 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, truman2193 είπε Καλησπερα, δινω φετος πανελληνιες και εχω πρωτη επιλογη Ναυτιλιακα στο ΠΑΠΕΙ. Δυστυχως ομως επειδη ανεκαθεν ημουν κακος στα μαθηματικα(στοχος μου ειναι το 5-7 για τις πανελληνιες, θεωρια και αλλες 2-3 μοναδες απο μονοτονια η ρυθμο μεταβολης), ειμαι πολυ οριακα στα μορια που χρειαζονται για να περασω. Η βαση ειναι περιπου στα 15.300 και συνηθως σε καθε κυκλο διαγωνισματων στο φροντιστηριο φτανω σε εναν απολογισμο 15000-15500 μορια. Δευτερη επιλογη μου ειναι τα Τουριστικα, παλι στο ΠΑΠΕΙ και τριτη η Διοικηση Τουρισμου στο ΠΑΔΑ. Γενικα τα Ναυτιλιακα με ενδιαφερουν σαν σχολη πολυ περισσοτερο απ'οτι οι αλλες δυο σχολες -χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν βρισκω ενδιαφερον και σε αυτες-, προτιμω τη σχολη αυτη αλλα ειμαι στο οριο με τις περσινες βασεις, και με μια μικρη μεταβολη προς τα πανω χανω τη σχολη. Αυτο που θελω να ρωτησω βασικα ειναι, αν γινεται να περασω Τουριστικα η Διοικηση Τουρισμου και να κανω αφοτου τελειωσω τη σχολη καποιο μεταπτυχιακο(ειτε ιδιωτικα ειτε οχι) στα Ναυτιλιακα/Shipping Management χωρις να εχω πτυχιο Ναυτιλιακων Σπουδων και αν ναι, πιο πολυ βαρυτητα εχει το προπτυχιακο, η καποιο καλο μεταπτυχιακο. Ευχαριστω εκ των προτερων. ΥΓ Απαντησεις του τυπου κατσε διαβασε μαθηματικα να φτασεις τα μορια θα αγνοουνται, εχω να κανω ουσιαστικο διαβασμα στα μαθηματικα απο την τριτη γυμνασιου και ξερω λιγα εως ελαχιστα πραγματα. Βασιζομαι στα αλλα μαθηματα για να περασω, γιατι σε αυτα ξερω οτι μπορω να γραψω ψηλα με σωστο διαβασμα, ενω στα μαθηματικα το ταβανι μου με πολυ διαβασμα ειναι με το ζορι το 10, και θα μεινω πισω στα αλλα μαθηματα αν αφοσιωθω εκει. Το συγκεκριμένο τμήμα έχει μαθήματα μακροοικονομία , μικροοικονομία , στατιστική , λογιστική και σίγουρα και άλλα , δες πρώτα το πρόγραμμα των σπουδών γιατί με μαθηματικά τρίτης γυμνασίου δεν νομίζω να τα περάσεις τα συγκεκριμένα μαθήματα. Όσο για το επίπεδο των μαθηματικών σου φίλε μου , είσαι 17 χρονών είτε κάνεις προπτυχιακό είτε μεταπτυχιακό στις συγκεκριμένες σχολές που αναφέρεις στο μήνυμα σου τα μαθηματικά θα τα βρεις μπροστά σου , εγώ έκατσα και διάβασα μαθηματικά και έκανα φροντιστήριο στα 30 μου και εσύ στα 17 σου προσπαθείς να τα αποφύγεις. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2022 από dionisis1925 1 1
velociraptoras Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Αν εχεις σκοπό να εργαστείς ιδιωτικό τομέα το βασικό πτυχίο μπορεί να μην ειναι στα ναυτιλιακά αλλά πρέπει να είναι σχετικό με το εμπόριο, την οικονομία και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Μπορείς να πας και σε καποια σχολή διοικησης και μετα να κανεις μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά. τα τουριστικά αστα απέξω, η διοίκηση τουρισμού ετσι κι ετσι, αν δεν πιάσεις τη σχολή βρες κατι πιο γενικο στις επιχειρήσεις. τελος τα ναυτιλιακά είναι hot αλλα αν δεν εχεις δόντι δεν παίζει να σε πάρουν σε καλή θέση σε μεγάλη εταιρία. ειναι κλάδος που δουλεύει παρα πολύ το μέσον και οι γνωριμίες. οπότε χρειάζεσαι ενα πτυχίο που θα μπορείς να το αξιοποιήσεις και αλλου αν δεν κάτσει δουλειά σε ναυτιλιακή. Μαθηματικά σιγουρα θα χρειαστείς οπου κι αν πας, τα μαθηματικά γενικής παιδείας του λυκείου χρειάζονται για οποιαδήποτε σχολή. Επειδη εχουν χρονια που εδωσα στην κατευθυνση σου ποια μαθηματικά δινετε πανελλήνιες? τα γενικής παιδείας ή της κατεύθυνσης?
truman2193 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Παιδια οταν γραφω ουσιαστικο διαβασμα εννοω να καθομαι να διαβαζω με τις ωρες. Δεν ειμαι τερμα στοκος, ενα συστημα θα το λυσω, ενα Ρολ και ενα Μπολζανο θα το γραψω αλλα δεν βασιζομαι εκει. 8 ώρες πριν, Sibyl είπε Πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα τα δίνει ο βασικός τίτλος σπουδών. Επίσης τα 15317 μόρια είναι μαζί με τα Αγγλικά. Υπάρχει και το Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών στη Χίο με καλό πρόγραμμα σπουδών που δεν απαιτεί εξέταση στα Αγγλικά και πέρσι είχε βάση 9682 μόρια. Πάντως από τα Μαθηματικά, δεν θα γλιτώσεις. 😇 Αν δεις τα προγράμματα σπουδών τόσο του Πειραιά όσο και της Χίου, περιλαμβάνουν μαθήματα που προϋποθέτουν την γνώση μαθηματικών. Ισως επρεπε να το αναφερω, τα Αγγλικα ειναι μητρικη μου γλωσσα, ειμαι μισος Καναδος. 6 ώρες πριν, dionisis1925 είπε Το συγκεκριμένο τμήμα έχει μαθήματα μακροοικονομία , μικροοικονομία , στατιστική , λογιστική και σίγουρα και άλλα , δες πρώτα το πρόγραμμα των σπουδών γιατί με μαθηματικά τρίτης γυμνασίου δεν νομίζω να τα περάσεις τα συγκεκριμένα μαθήματα. Όσο για το επίπεδο των μαθηματικών σου φίλε μου , είσαι 17 χρονών είτε κάνεις προπτυχιακό είτε μεταπτυχιακό στις συγκεκριμένες σχολές που αναφέρεις στο μήνυμα σου τα μαθηματικά θα τα βρεις μπροστά σου , εγώ έκατσα και διάβασα μαθηματικά και έκανα φροντιστήριο στα 30 μου και εσύ στα 17 σου προσπαθείς να τα αποφύγεις. Ισως να υπερεβαλλα λιγο. Μαθηματικα οταν λεω οτι εχω να διαβασω ουσιαστικα απ'την τριτη γυμνασιου εννοω οτι εχω να κατσω με τις ωρες. Ενα συστημα θα το λυσω, ενα Μπολζανο, ενα Ρολ το ιδιο. Το θεμα μου ειναι οτι μαθαινω κατι αργα ως προς τα μαθηματικα. Οταν ολοι στο φροντιστηριο για παραδειγμα ειναι 2 κεφαλαια μπροστα και πανε μαζι με την καθηγητρια, εγω αρχιζω να καταλαβαινω αυτο που καναμε πριν δυο εβδομαδες. Μακροοικονομια, μικροοικονομια κλπ αν εχουν σχεση με οτι κανουμε στο ΑΟΘ θα τα παω αψογα, γιατι σε ολα τα διαγωνισματα γραφω τελεια τις ασκησεις και χανω απ'τη θεωρια. Στατιστικη και τα αλλα που ανεφερες δεν ξερω τι ειναι, δεν μπορω να εχω αποψη. 4 ώρες πριν, velociraptoras είπε Αν εχεις σκοπό να εργαστείς ιδιωτικό τομέα το βασικό πτυχίο μπορεί να μην ειναι στα ναυτιλιακά αλλά πρέπει να είναι σχετικό με το εμπόριο, την οικονομία και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Μπορείς να πας και σε καποια σχολή διοικησης και μετα να κανεις μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά. τα τουριστικά αστα απέξω, η διοίκηση τουρισμού ετσι κι ετσι, αν δεν πιάσεις τη σχολή βρες κατι πιο γενικο στις επιχειρήσεις. τελος τα ναυτιλιακά είναι hot αλλα αν δεν εχεις δόντι δεν παίζει να σε πάρουν σε καλή θέση σε μεγάλη εταιρία. ειναι κλάδος που δουλεύει παρα πολύ το μέσον και οι γνωριμίες. οπότε χρειάζεσαι ενα πτυχίο που θα μπορείς να το αξιοποιήσεις και αλλου αν δεν κάτσει δουλειά σε ναυτιλιακή. Μαθηματικά σιγουρα θα χρειαστείς οπου κι αν πας, τα μαθηματικά γενικής παιδείας του λυκείου χρειάζονται για οποιαδήποτε σχολή. Επειδη εχουν χρονια που εδωσα στην κατευθυνση σου ποια μαθηματικά δινετε πανελλήνιες? τα γενικής παιδείας ή της κατεύθυνσης? Δινουμε κατευθυνσης. Οσον αφορα το μεσον εχω και απο αυτο για Ελλαδα, απλα επειδη ειμαι μισος Καναδος και εχω διαβατηριο εχω υπ'οψην τη προοπτικη αυτη στο μελλον, εκει οπου δεν εχω μεσον. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2022 από truman2193 1
Dark_panel Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Εδω αλλοι πασχιζουμε να βρουμε τροπο να παμε Καναδα, κι αυτος εχει υπηκοοτητα και σκεφτεται τι να κανει εδω 1 1
truman2193 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 14 ώρες πριν, Dark_panel είπε Εδω αλλοι πασχιζουμε να βρουμε τροπο να παμε Καναδα, κι αυτος εχει υπηκοοτητα και σκεφτεται τι να κανει εδω Η αληθεια ειναι οτι το ακουω συνεχεια 😂. Παρ'ολα αυτα δεν εχω καποιον κοντινο συγγενη στον Καναδα και δεν εχω παει και ποτε αρα δεν μου λεει πολλα(σε αυτη την ηλικια τουλαχιστον, μεθαυριο που θα μαι 27-28 θα χω φαει ολη την ανεργια και τα 10-12ωρα για 800 ευρω στη μουρη ισως να αλλαξω γνωμη).
Dark_panel Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 7 λεπτά πριν, truman2193 είπε Η αληθεια ειναι οτι το ακουω συνεχεια 😂. Παρ'ολα αυτα δεν εχω καποιον κοντινο συγγενη στον Καναδα και δεν εχω παει και ποτε αρα δεν μου λεει πολλα(σε αυτη την ηλικια τουλαχιστον, μεθαυριο που θα μαι 27-28 θα χω φαει ολη την ανεργια και τα 10-12ωρα για 800 ευρω στη μουρη ισως να αλλαξω γνωμη). Ωω ναι! Θ αλλαξεις γνωμη πολυ γρηγορα! 🤣
Ghjiklmnop Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Στις 8/2/2022 στις 2:16 ΜΜ, Sibyl είπε Πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα τα δίνει ο βασικός τίτλος σπουδών. Επίσης τα 15317 μόρια είναι μαζί με τα Αγγλικά. Υπάρχει και το Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών στη Χίο με καλό πρόγραμμα σπουδών που δεν απαιτεί εξέταση στα Αγγλικά και πέρσι είχε βάση 9682 μόρια. Πάντως από τα Μαθηματικά, δεν θα γλιτώσεις. 😇 Αν δεις τα προγράμματα σπουδών τόσο του Πειραιά όσο και της Χίου, περιλαμβάνουν μαθήματα που προϋποθέτουν την γνώση μαθηματικών. Μπορω να ρωτήσω κάτι? Από Ιεκ αν έχω τελειώσει τοτστικα έχω τα ίδια δικαιώματα με κάποιον που έχει προπτυχιακό? Εννοω σε ένα ξενοδοχείο θα προσλάβουν κάποιον που ξέρει γλώσσες και δουλεύει σωστα,βγαίνω δηλαδή ως βοηθος η κάτι τέτοιο ? Για τουριστικά μιλάω παντα η έχω λιγοτερα επαγγελματικα δικαιώματα από κάποιον πανεπιστημιακό? Στις 8/2/2022 στις 6:00 ΜΜ, velociraptoras είπε Αν εχεις σκοπό να εργαστείς ιδιωτικό τομέα το βασικό πτυχίο μπορεί να μην ειναι στα ναυτιλιακά αλλά πρέπει να είναι σχετικό με το εμπόριο, την οικονομία και τη διοίκηση επιχειρήσεων. Μπορείς να πας και σε καποια σχολή διοικησης και μετα να κανεις μεταπτυχιακό στα ναυτιλιακά. τα τουριστικά αστα απέξω, η διοίκηση τουρισμού ετσι κι ετσι, αν δεν πιάσεις τη σχολή βρες κατι πιο γενικο στις επιχειρήσεις. τελος τα ναυτιλιακά είναι hot αλλα αν δεν εχεις δόντι δεν παίζει να σε πάρουν σε καλή θέση σε μεγάλη εταιρία. ειναι κλάδος που δουλεύει παρα πολύ το μέσον και οι γνωριμίες. οπότε χρειάζεσαι ενα πτυχίο που θα μπορείς να το αξιοποιήσεις και αλλου αν δεν κάτσει δουλειά σε ναυτιλιακή. Μαθηματικά σιγουρα θα χρειαστείς οπου κι αν πας, τα μαθηματικά γενικής παιδείας του λυκείου χρειάζονται για οποιαδήποτε σχολή. Επειδη εχουν χρονια που εδωσα στην κατευθυνση σου ποια μαθηματικά δινετε πανελλήνιες? τα γενικής παιδείας ή της κατεύθυνσης? Μπορω να ρωτήσω κάτι? Από Ιεκ αν έχω τελειώσει τοτστικα έχω τα ίδια δικαιώματα με κάποιον που έχει προπτυχιακό? Εννοω σε ένα ξενοδοχείο θα προσλάβουν κάποιον που ξέρει γλώσσες και δουλεύει σωστα,βγαίνω δηλαδή ως βοηθος η κάτι τέτοιο ? Για τουριστικά μιλάω παντα η έχω λιγοτερα επαγγελματικα δικαιώματα από κάποιον πανεπιστημιακό?
Sibyl Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 9 ώρες πριν, Ghjiklmnop είπε Μπορω να ρωτήσω κάτι? Από Ιεκ αν έχω τελειώσει τοτστικα έχω τα ίδια δικαιώματα με κάποιον που έχει προπτυχιακό? Εννοω σε ένα ξενοδοχείο θα προσλάβουν κάποιον που ξέρει γλώσσες και δουλεύει σωστα,βγαίνω δηλαδή ως βοηθος η κάτι τέτοιο ? Για τουριστικά μιλάω παντα η έχω λιγοτερα επαγγελματικα δικαιώματα από κάποιον πανεπιστημιακό? ΄Αλλα είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα ενός απόφοιτου ΙΕΚ, άλλα ενός αποφοίτου ΑΣΤΕ και άλλα ενός αποφοίτου ΑΕΙ. ΄Εντελώς χοντρικά, ένας απόφοιτος ΙΕΚ απασχολείται σε βοηθητικές εργασίες, ένας απόφοιτος ΑΣΤΕ απασχολείται σε όλους τους τομείς και τις δραστηριότητες ξενοδοχείων, επιχειρήσεων εστίασης, κρουαζιερόπλοιων κτλ. και ένας απόφοιτος ΑΕΙ απασχολείται σε ανώτερες θέσεις επιχειρήσεων και οργανισμών τουρισμού.
Ghjiklmnop Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 25 λεπτά πριν, Sibyl είπε ΄Αλλα είναι τα επαγγελματικά δικαιώματα ενός απόφοιτου ΙΕΚ, άλλα ενός αποφοίτου ΑΣΤΕ και άλλα ενός αποφοίτου ΑΕΙ. ΄Εντελώς χοντρικά, ένας απόφοιτος ΙΕΚ απασχολείται σε βοηθητικές εργασίες, ένας απόφοιτος ΑΣΤΕ απασχολείται σε όλους τους τομείς και τις δραστηριότητες ξενοδοχείων, επιχειρήσεων εστίασης, κρουαζιερόπλοιων κτλ. και ένας απόφοιτος ΑΕΙ απασχολείται σε ανώτερες θέσεις επιχειρήσεων και οργανισμών τουρισμού. Σε ένα ξενοδοχείο δηλαδή ένας απόφοιτος Ιεκ και ένας απόφοιτος ΑΕΙ τι διάφορες μπορούν να έχουν? Δηλαδή τι πόστα μπορεί να δουλέψει ο καθενας? Εγώ ας πουμε έχω δει στην ρεσεψιόν πολλά παιδιά από Ιεκ και αλλά τόσα από ΑΕΙ που έχουν σπουδάσει το ίδιο επάγγελμα και στο πτυχίο το Ιεκ δεν γράφει βοηθος κλπ. Ενώ σε άλλες ειδικότητες αναγράφεται για αυτό αναρωτιέμαι, έχω ρωτήσει και αποφοίτους ΑΕΙ γαι τα τουριστικά και μου έχουν πει ότι έχει τα ίδια επαγγελματικα δικαιώματα κάποιος από ΑΕΙ και κάποιος από Ιεκ αν γίνεται μπορεις να μου πεις με κάποιος σχετικό παράδειγμα που θα μπορούσε να δουλέψει ένας απόφοιτος Ιεκ και ένας απόφοιτος ΑΕΙ σε ένα ξενοδοχείο δηλαδή τι θέσεις θα μπορούν να έχουν? και τέλος ένας απόφοιτος Ιεκ μπορεί να φτάσει σε κάποια διοικητική θέση η είναι απαγορευτικό το πτυχίο και δεν επιτρέπεται? Πχ. Ένας νοσηλευτής από Ιεκ προφανώς και δεν μπορεί να γίνει ποτέ νοσηλευτής προϊστάμενος του τμήματος κλπ. Και θα είναι για παντα βοηθος διότι μόνο ως βοηθος νοσηλευτη βγαίνεις από την συγκεκριμένη ειδικότητα και το γράφει και πάνω στο πτυχίο τους αλλά ένας απόφοιτος Ιεκ δεν μπορεί να αναλάβει κάποια διοικητική θέση σε ένα ξενοδοχείο λόγω του ότι δεν επιτρέπεται από το νόμο λόγω του πτυχίου του όπως γίνεται και με το παράδειγμα των νοσηλευτών που σου είπα?
Sibyl Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 13 λεπτά πριν, Ghjiklmnop είπε Σε ένα ξενοδοχείο δηλαδή ένας απόφοιτος Ιεκ και ένας απόφοιτος ΑΕΙ τι διάφορες μπορούν να έχουν? Δηλαδή τι πόστα μπορεί να δουλέψει ο καθενας? Εγώ ας πουμε έχω δει στην ρεσεψιόν πολλά παιδιά από Ιεκ και αλλά τόσα από ΑΕΙ που έχουν σπουδάσει το ίδιο επάγγελμα και στο πτυχίο το Ιεκ δεν γράφει βοηθος κλπ. Ενώ σε άλλες ειδικότητες αναγράφεται για αυτό αναρωτιέμαι, έχω ρωτήσει και αποφοίτους ΑΕΙ γαι τα τουριστικά και μου έχουν πει ότι έχει τα ίδια επαγγελματικα δικαιώματα κάποιος από ΑΕΙ και κάποιος από Ιεκ αν γίνεται μπορεις να μου πεις με κάποιος σχετικό παράδειγμα που θα μπορούσε να δουλέψει ένας απόφοιτος Ιεκ και ένας απόφοιτος ΑΕΙ σε ένα ξενοδοχείο δηλαδή τι θέσεις θα μπορούν να έχουν? και τέλος ένας απόφοιτος Ιεκ μπορεί να φτάσει σε κάποια διοικητική θέση η είναι απαγορευτικό το πτυχίο και δεν επιτρέπεται? Πχ. Ένας νοσηλευτής από Ιεκ προφανώς και δεν μπορεί να γίνει ποτέ νοσηλευτής προϊστάμενος του τμήματος κλπ. Και θα είναι για παντα βοηθος διότι μόνο ως βοηθος νοσηλευτη βγαίνεις από την συγκεκριμένη ειδικότητα και το γράφει και πάνω στο πτυχίο τους αλλά ένας απόφοιτος Ιεκ δεν μπορεί να αναλάβει κάποια διοικητική θέση σε ένα ξενοδοχείο λόγω του ότι δεν επιτρέπεται από το νόμο λόγω του πτυχίου του όπως γίνεται και με το παράδειγμα των νοσηλευτών που σου είπα? ΄Οχι, δεν μπορώ να σου απαντήσω σε τόσο εξειδικευμένες ερωτήσεις. Επίσης, όπως έγραψα παραπάνω, σου είπα εντελώς χοντρικά τους τομείς που απασχολείται ο κάθε απόφοιτος. Πχ στα καθήκοντα του αποφοίτου ΙΕΚ αναφέρονται οι "εργασίες στα δωμάτια και στους ορόφους ξενοδοχείων", στα καθήκοντα του αποφοίτου ΑΣΤΕ αναφέρεται η "εποπτεία εργασιών στα δωμάτια και στους ορόφους ξενοδοχείων" και στον απόφοιτο ΑΕΙ δεν αναφέρεται τίποτα σχετικό μ΄αυτό επειδή δεν είναι μέσα στα καθήκοντά του. Τώρα αν ένας απόφοιτος ΑΕΙ δεχτεί να δουλέψει ασκώντας τα καθήκοντα ενός αποφοίτου ΙΕΚ, αυτό είναι δικό του θέμα. ΄Οπως επίσης αν ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου, έχει τον γιο του απόφοιτο ΙΕΚ και θέλει να του αναθέσει καθήκοντα απόφοιτου ΑΕΙ, αυτό πάλι είναι δικό του θέμα. 1
Ghjiklmnop Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 6 ώρες πριν, Sibyl είπε ΄Οχι, δεν μπορώ να σου απαντήσω σε τόσο εξειδικευμένες ερωτήσεις. Επίσης, όπως έγραψα παραπάνω, σου είπα εντελώς χοντρικά τους τομείς που απασχολείται ο κάθε απόφοιτος. Πχ στα καθήκοντα του αποφοίτου ΙΕΚ αναφέρονται οι "εργασίες στα δωμάτια και στους ορόφους ξενοδοχείων", στα καθήκοντα του αποφοίτου ΑΣΤΕ αναφέρεται η "εποπτεία εργασιών στα δωμάτια και στους ορόφους ξενοδοχείων" και στον απόφοιτο ΑΕΙ δεν αναφέρεται τίποτα σχετικό μ΄αυτό επειδή δεν είναι μέσα στα καθήκοντά του. Τώρα αν ένας απόφοιτος ΑΕΙ δεχτεί να δουλέψει ασκώντας τα καθήκοντα ενός αποφοίτου ΙΕΚ, αυτό είναι δικό του θέμα. ΄Οπως επίσης αν ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείου, έχει τον γιο του απόφοιτο ΙΕΚ και θέλει να του αναθέσει καθήκοντα απόφοιτου ΑΕΙ, αυτό πάλι είναι δικό του θέμα. Λοιπόν η αληθεια είναι πως έχουμε χαθεί λίγο στην μετάφραση,έθεσα ως παράδειγμα κάποιες θέσεις για να σου πω πως αν ψάξεις για εργασια στο τουριστικό κλάδο ποσό μάλλον σε ξενοδοχεία οι περισσότεροι θα σου ζητήσουν μόνο γλώσσες και πιστοποιήσεις πληροφορικής και εννοείτε εμπειρία από εκεί και πέρα έχω δει και μάνατζερ/προϊστάμενο να μην έχει ούτε απολυτήριο λυκείου απλώς ηξερε καλα την δουλειά και δουλευε παρά πολλά χρόνια στην ίδια επιχείρηση άρχισε προφανως από χαμηλόβαθμες θέσεις αλλά ανέβηκε σταδιακά αυτό που θέλω να σου πω είναι πως δεν νομίζω πως έχει σημασια το πτυχίο σου αν ανήκει στην μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση η στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αφού σπουδάζεις στο κλάδο. Απάντησα στο σχολιο σου διότι μου φανηκε ενδιαφέρον και θεώρησα πως ίσως είσαι του κλάδου και ίσως εγώ κανω λάθος και δεν γνωριζα για τα επαγγελματικα δικαιώματα της κάθε βαθμίδας αλλά από ότι καταλβα δεν ειστε του κλάδου και είναι απολύτως φυσιολογικο να μην τα ξέρετε ούτε εγώ τα ξέρω και το λεω καλοπροαίρετα μιας και εγώ θα ήθελα να μάθω αν τελικά έχει αλλάξει κάτι σχετικά με τα επαγγελματικα δικαιώματα της κάθε βαθμίδας
Sibyl Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Ghjiklmnop είπε Λοιπόν η αληθεια είναι πως έχουμε χαθεί λίγο στην μετάφραση,έθεσα ως παράδειγμα κάποιες θέσεις για να σου πω πως αν ψάξεις για εργασια στο τουριστικό κλάδο ποσό μάλλον σε ξενοδοχεία οι περισσότεροι θα σου ζητήσουν μόνο γλώσσες και πιστοποιήσεις πληροφορικής και εννοείτε εμπειρία από εκεί και πέρα έχω δει και μάνατζερ/προϊστάμενο να μην έχει ούτε απολυτήριο λυκείου απλώς ηξερε καλα την δουλειά και δουλευε παρά πολλά χρόνια στην ίδια επιχείρηση άρχισε προφανως από χαμηλόβαθμες θέσεις αλλά ανέβηκε σταδιακά αυτό που θέλω να σου πω είναι πως δεν νομίζω πως έχει σημασια το πτυχίο σου αν ανήκει στην μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση η στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αφού σπουδάζεις στο κλάδο. Απάντησα στο σχολιο σου διότι μου φανηκε ενδιαφέρον και θεώρησα πως ίσως είσαι του κλάδου και ίσως εγώ κανω λάθος και δεν γνωριζα για τα επαγγελματικα δικαιώματα της κάθε βαθμίδας αλλά από ότι καταλβα δεν ειστε του κλάδου και είναι απολύτως φυσιολογικο να μην τα ξέρετε ούτε εγώ τα ξέρω και το λεω καλοπροαίρετα μιας και εγώ θα ήθελα να μάθω αν τελικά έχει αλλάξει κάτι σχετικά με τα επαγγελματικα δικαιώματα της κάθε βαθμίδας Πράγματι δεν είμαι του κλάδου. Αυτά που ξέρω είναι αυτά που γράφονται στα sites των διάφορων τουριστικών σχολών όλων των βαθμίδων. Δεν αποκλείεται να διαφέρει η θεωρία από την πράξη. Η περίπτωση που αναφέρεις για τον μάνατζερ/προϊστάμενο χωρίς απολυτήριο Λυκείου πιθανόν (πιθανόν λέω, όχι ότι το ξέρω σίγουρα) να έχει να κάνει με με τα πάρα πολλά χρόνια προϋπηρεσίας του. Θέλω να πω ότι πριν από πάρα πολλά χρόνια, δεν υπήρχαν τόσες τουριστικές σχολές από όπου θα μπορούσαν να προσλάβουν έναν εξειδικευμένο απόφοιτο. Είδαν ότι ο άνθρωπος αναποκρίνεται στα καθήκοντα των διαφόρων θέσεων από τις οποίες πέρασε οπότε κέρδισε την εμπιστοσύνη τους και του έδωσαν την θέση. Την σημερινή εποχή που υπάρχει πληθώρα υποψηφίων με γνώσεις πάνω στο αντικείμενο γιατί να μην προσλάβει ένας ενδιαφερόμενος, έναν καταρτισμένο άνθρωπο να κάνει την δουλειά του; 1
Ghjiklmnop Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, Sibyl είπε Πράγματι δεν είμαι του κλάδου. Αυτά που ξέρω είναι αυτά που γράφονται στα sites των διάφορων τουριστικών σχολών όλων των βαθμίδων. Δεν αποκλείεται να διαφέρει η θεωρία από την πράξη. Η περίπτωση που αναφέρεις για τον μάνατζερ/προϊστάμενο χωρίς απολυτήριο Λυκείου πιθανόν (πιθανόν λέω, όχι ότι το ξέρω σίγουρα) να έχει να κάνει με με τα πάρα πολλά χρόνια προϋπηρεσίας του. Θέλω να πω ότι πριν από πάρα πολλά χρόνια, δεν υπήρχαν τόσες τουριστικές σχολές από όπου θα μπορούσαν να προσλάβουν έναν εξειδικευμένο απόφοιτο. Είδαν ότι ο άνθρωπος αναποκρίνεται στα καθήκοντα των διαφόρων θέσεων από τις οποίες πέρασε οπότε κέρδισε την εμπιστοσύνη τους και του έδωσαν την θέση. Την σημερινή εποχή που υπάρχει πληθώρα υποψηφίων με γνώσεις πάνω στο αντικείμενο γιατί να μην προσλάβει ένας ενδιαφερόμενος, έναν καταρτισμένο άνθρωπο να κάνει την δουλειά του; Δεν έχεις άδικο φυσικά,απλώς το σημαντικό που ίσως παραλείπουμε και οι δυο οι περισσότερες τουριστικές επιχειρήσεις παντα μα παντα ζητάνε κάποιον που δουλεύει ηδη χρόνια στο ξενοδοχείο τους και του κάνουν level up στην θέση εργασίας τπυς διότι τους βγαίνει παντα πιο φθηνά,κατά δεύτερον έχουν παντα ένα άτομο που ξέρει το κάθε τι και δεν χρειάζεται να του κάνουν ενημερώσεις για το ξενοδοχείο αν ας πουμε είσαι βοηθος προϊσταμένου και ο προϊστάμενος φευγει από την θέση του ο επόμενος που θα κάνει την θέση θα είναι ο βοηθος του καταλαβες τι εννοω,είναι μέσα στην επιχείρηση το ξέρει ότι ζητάνε θέσεις και συνηθως οι μεγάλες επιχειρήσεις ζητάνε μέσα στο πρωσοπικο να βρούμε κάποιον η να ένα ημερώσουν κάποιον γνωστο έχει συμβεί πολλές φορές δηλαδή παίζει πολύ το μέσον ειδικότερα για υψηλές θέσεις..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα