Προς το περιεχόμενο

Αρχάριος στον προγραμματισμό θέλει τα φώτα σας


Deus ex machina

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους, είμαι 34 και άνεργος εδώ και ένα εξάμηνο περίπου με πρώτο πτυχίο άσχετο με πληροφορική (λογιστική).  Έχοντας μια μικρή εμπειρία σε δημιουργία ιστοσελίδων σε wordpress, δοκίμασα να ψαχτώ λίγο με web development και προγραμματισμό.

Έχω τελειώσει κάποια γενικά courses σε Coursera και EDX και τους τελευταίους δυο – τρείς μήνες ασχολούμαι με Python και συγκεκριμένα με Django καθώς βλέπω ότι μου αρέσει περισσότερο να ασχολούμαι με τη λογική πίσω από μια web εφαρμογή, παρά με το design και το πως δείχνει.

Ωστόσο νιώθω λίγο διχασμένος ως προς το πως να προχωρήσω και θα ήθελα λίγο τα φώτα σας.

Για αρχή δεν ξέρω αν υπάρχει νόημα να συνεχίσω με Python καθώς βλέπω ότι ζητείται κυρίως για data analysis ή αν είναι καλύτερα να πιάσω κάποια άλλη γλώσσα. Αν ναι ποια θα μου προτείνατε.

Επίσης, από την προσωπική μου εμπειρία μέχρι στιγμής, έχω καταλάβει ότι αν δε στρωθείς να κάνεις κάτι εντελώς μόνος σου, χωρίς κάποιος να σου κρατάει το χέρι, σου μένουν ελάχιστα και ουσιαστικά δε μαθαίνεις και πολλά.

Οπότε σκέφτομαι πως αυτή τη στιγμή είναι καλύτερο να λιώσω σε διάφορα project ώστε να μάθω και να φτιάξω ένα portfolio, παρά να ασχοληθώ με κάποιο χαρτί.

Έχετε να προτείνετε κάτι που να έχει νόημα να υπάρχει σε portfolio και που μπορεί να δείξει ότι ξέρω να κάνω κάποια πράγματα; Πχ, μπορώ να φτιάξω σχετικά εύκολα ένα blog με το Django αλλά δε νομίζω ότι θα εντυπωσιάσω κάποιον με αυτό.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις 🙂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου δεν σε νοιαζει τοσο το front τοτε δεν χρειαζεται να εντυπωσιασεις καποιον στον γραφικο τομεα. Αυτος που θα δει το portfolio σου τον νοιαζει το πως γραφεις κωδικα, ονομασια μεταβλητων, formatting, DRY, syntax, το ποσο ευαναγνωστος ειναι (να μην ειναι σπαγγετι), τα tools που χρησιμοποιεις, folder structure, comments (εδω οι αποψεις διιστανται πολυ) και φυσικα το πιο σημαντικο ειναι η ποιοτητα.

Η python για backend ισως ειναι πιο αργη, στη θεση σου θα κοιταγα για javascript και nodejs ή αμα αντεχεις τοτε κοιτα Go. 
 

κουραγιο, διαβαζε 8-9 ωρες τη μερα, και οπως ειπες, αμα δε βρωμισεις μονος σου τα χερια σου δεν μαθαινεις τιποτα. Εγω επαγγελματικα με το αθλημα ξεκινησα στα 37 με διαβασμα 10ωρο για 7-8 μηνες ενω παραλληλα εφτιαχνα το petlocator.gr

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ' ευχαριστώ για την απάντηση. H αλήθεια είναι ότι μου δίνει θάρρος καθώς ώς ένα βαθμό άνοιξα το θέμα σε μια φάση απογοήτευσης. Θα τσεκάρω Nodejs μιας και ούτως ή άλλως είναι στο πλάνο να ασχοληθώ με javascript αν και την Python μέχρι στιγμής τη λατρεύω. Comments γενικά προσπαθώ να γράφω πολλά κυρίως γιατί μπαίνω στη διαδικασία να εξηγήσω τον κώδικα που έχω γράψει οπότε νιώθω ότι μαθαίνω καλύτερα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...