Autodidaktos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2022 Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να με συμβουλέψετε πάνω στο εξής θέμα. Στην κοπέλα μου έτυχε να έρθει στην κατοχή της ένα παλιό διαμέρισμα στο οποίο υπάρχει ένα μπαλκόνι το οποίο είναι κλεισμένο με τζαμαρία. Η συγκεκριμένη κατασκευή είναι παλιά και σιδερένια, τα σημάδια του χρόνου φαίνονται έντονα και φοβόμαστε στο μέλλον την περίπτωση κατάρρευσης. Δεν ξέρω αν υπερβάλουμε σε αυτό, πάντως μπήκαμε στο τρυπάκι του γκρεμίσματός της και της επαναφοράς του μπαλκονιού στην αρχική του κατάσταση. Προφανώς θα πρέπει να φωνάξουμε κάποιο συνεργείο για να το αναλάβει αλλά χρειάζομαι και κάποιες συμβουλές για το πόσο εύκολο είναι να γίνει, πως πρέπει να κινηθώ με τα συνεργεία και τι κόστος περίπου να περιμένουμε. Βρίσκεται στον 3ο όροφο και στο μυαλό μου φαντάζει ως μια άκρως επικίνδυνη και ακριβή επιχείρηση, τουλάχιστον για τους "από κάτω", εκτός κι αν κάνω λάθος... Ευχαριστώ.
Basilhs23___ Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δεν είναι και ο πλέον ειδικός σε αυτά. Η λογική λέει ότι όπως τα τοποθέτησαν πριν χρόνια, με την ίδια αλλά αντιστροφη πορεία θα τα αποσυναρμολογησουν θα τα αφαιρεσουν και θα αποξηλωσουν την κατασκευή. Σε ορισμένα παλιά καταστήματα που κάνουνε ανακαινίσεις συνηθίζεται το σπάσιμο και ο θρυματισμος της παλιάς εξωτερικής τζαμαρίας για τοποθέτηση νέας, τους βγαίνει λιγότερο κοστοβορο και χρονοβορο. Τώρα αν θα προτιμηθεί η ίδια τακτική και σε μπαλκόνι που δεν το νομίζω, θα πρεπει να παρθουν πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν την απαγόρευση κυκλοφορίας σε δρόμο και πεζοδρόμιο, απομάκρυνση αυτοκινήτων και οτιδήποτε κινουμένου περιουσιακου στοιχείου από κάτω. Τοποθέτηση με ειδικό πλέγμα για να συγκρατηθουν τα θραύσματα, πιθανόν ανύψωση με γερανό των εργατών αν δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά από μέσα, που δεν το νομίζω βέβαια. Για όλα τα παραπάνω, θα βγαλετε μάλλον και μια άδεια μικρής κλίμακας για να είστε καλυμμένοι διότι αν ακουστούν σπασίματα η κλήση στην αστυνομία θα είναι σίγουρη από γειτονες και άμα μπλέξετε με το τι είναι νόμιμο τι όχι και γίνετε μπαλάκι στην πολεοδομία που θα ζητήσει άδεια τότε χαιρετίσματα. Όλα τα παραπάνω θα τα ρωτήσετε σε έναν μηχανικό. Συνιστώ να αναλάβει την δουλειά τεχνική εταιρεία που θα γνωρίσουν από μέτρα ασφαλείας, άδειες, διαδικασίες εργασιών κτλ. Για κόστος δεν έχω ιδέα. Το καλύτερο είναι να φωνάξεις δύο τρεις εταιρείες και να πάρεις γραπτές προσφορές.
papoys1 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 6 ώρες πριν, Autodidaktos είπε Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να με συμβουλέψετε πάνω στο εξής θέμα. Στην κοπέλα μου έτυχε να έρθει στην κατοχή της ένα παλιό διαμέρισμα στο οποίο υπάρχει ένα μπαλκόνι το οποίο είναι κλεισμένο με τζαμαρία. Η συγκεκριμένη κατασκευή είναι παλιά και σιδερένια, τα σημάδια του χρόνου φαίνονται έντονα και φοβόμαστε στο μέλλον την περίπτωση κατάρρευσης. Δεν ξέρω αν υπερβάλουμε σε αυτό, πάντως μπήκαμε στο τρυπάκι του γκρεμίσματός της και της επαναφοράς του μπαλκονιού στην αρχική του κατάσταση. Προφανώς θα πρέπει να φωνάξουμε κάποιο συνεργείο για να το αναλάβει αλλά χρειάζομαι και κάποιες συμβουλές για το πόσο εύκολο είναι να γίνει, πως πρέπει να κινηθώ με τα συνεργεία και τι κόστος περίπου να περιμένουμε. Βρίσκεται στον 3ο όροφο και στο μυαλό μου φαντάζει ως μια άκρως επικίνδυνη και ακριβή επιχείρηση, τουλάχιστον για τους "από κάτω", εκτός κι αν κάνω λάθος... Ευχαριστώ. Αρχικά θα φώναζα ένα τζαμά να δει να εκτιμήσει το βάρος και αν μπορεί κατά την αποσυναρμολόγηση να μεταφέρει τα τζάμια στο εσωτερικό μέρος του μπαλκονιού εκεί να τα χαράξει ώστε να τα καταστρέψει και να τα απομακρύνετε με ασφάλεια. Η σιδηροκατασκευή μετά αφαιρείται εύκολα. Δεν μας είπες τι διαστάσεων είναι περίπου τα τζάμια. Θα σου πω ότι στο εξοχικό διπλά κρύσταλλα για τζαμαρία 2.10 χ 2,20 με δυσκολία λόγω βάρους αλλά τα μετέφεραν με βεντούζες και τα τοποθετούσαν δύο άτομα.
Stefanos683 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2022 φωναξε κανα 2 σιδεραδες αλουμιναδες ή οικοδομους κ θα βρεις ακρη. καλυτερα μη βιαστεις να το ξυλωσεις, εκτος αν ειναι εντελως ερειπιο. οι παπουδες που τα φτιαχνουν συχνα κατι ξερουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα