Προς το περιεχόμενο

Βρέθηκαν τα Bitcoin που είχαν κλαπεί το 2016 από το Bitfinex


chek2fire

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι αμερικανικές αρχές βρήκαν τα ίχνη των hacker που το 2016 μετά από επίθεση στο ανταλλακτήριο Bitfinex είχαν αποσπάσει 120.000 Bitcoin με την αξία τους σήμερα να ξεπερνάει τα 3.5 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ένα 31 χρονών κάτοικο Ηνωμένων Πολιτειών και την γυναίκα του.

Όπως αναφέρουν οι αμερικανικές αρχές στην ανακοίνωση τους κατασχέθηκαν 90.000 Bitcoin από τα κλεμμένα του Bitfinex καθώς τα ίχνη τους αποκαλύφθηκαν όταν προσπάθησαν να τα περάσουν μέσω του dark web σε mixer-πλυντήρια ψηφιακών νομισμάτων για να σπάσουν το tracking τους.

Πριν ένα χρόνο από το ίδιο wallet είχαν μετακινηθεί 10.000 Bitcoin προφανώς και αυτά για να μπούν σε κάποιο mixer πλυντήριο ώστε να χαθούν τα ίχνη τους.

Ανακοίνωσε έβγαλε και το ίδιο το ανταλλακτήριο αναφέροντας ότι όλο αυτό το διάστημα ήταν σε συνεργασία με τις αρχές για να βοηθήσουν την έρευνα τους.

 

 

H επίθεση στο Bitfinex ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη που έχει προαγματοποιηθεί μέχρι σήμερα μετά από αυτή της κλοπής 850.000 ψηφιακών νομισμάτων το 2013 από το ανταλλακτήριο MtGox.

Οι hacker είχαν βρει κενό ασφαλείας και ενώ τα wallet του ανταλλακτηρίου ήταν ασφαλισμένα με multisig συναλλαγές είχαν βρει κάποιο τρόπο ώστε να τις υπογράφουν από το μέρος του ανταλλακτηρίου και σταδιακά να αδειάσουν 120.000 Bitcoin μέχρι να γίνουν αντιληπτή και το ανταλλακτήριο να διακόψει την λειτουργία του.

Λίγες βδομάδες μετά το Bitfinex είχε ανακοινώσει ένα πρόγραμμα αποζημίωσης των πελατών του με ψηφιοποίηση των απωλειών μέσω ενός νέου ψηφιακού token.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν τα Bitcoin η μέρος από αυτά επιστραφούν στους πελάτες του ανταλλακτηρίου.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

10 ώρες πριν, pok0 είπε

Ε νομιζω οτι ειναι προφανες οτι θα επιστραφουν στους πελατες το Bitfinex. Γιατι να γινει κατι αλλο?

Μακάρι πάντως να επιστραφούν. Αυτό θα δείξει εμπιστοσύνη στα crypto, και ότι τουλάχιστον τα κλεμμένα crypto, δεν είναι και χαμένα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Δημιουργία νέου...